Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Trójpunkt Sworda of Fury ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127800)

petepl 01-12-2008 15:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pethaf (Post 2351687)
Skoro wysłałeś do nich wiadomość, jak mniemam po an(g)ielsku, to chyba powinieneś też zrozumieć co oni do Ciebie piszą.

Pisałem wiadomość z częściową pomocą translate.pl ;] no moze ktos to przetlumaczyc?:D

Pan Klocek 01-12-2008 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez petepl (Post 2357691)
Pisałem wiadomość z częściową pomocą translate.pl ;] no moze ktos to przetlumaczyc?:D

Zaraz ci przetłumaczę bo widzę że się nie odczepisz. Ale proszę cię zastanów się tak na serio: "czy CipSoft kiedykolwiek, komukolwiek, powiedział jak zrobić/czy można zrobić jakiś quest?"

EDIT
Cytuj:

Thank you for your email.

We will not answer any questions concerning game content. However, rest
assured that we will include new secrets, quests and monsters with every
new update. We will also continue older and unfinished quests, so
rechecking doors and areas that were barred previously might now lead
onto new paths and some NPCs will have new things to say. We hope you
will enjoy exploring the new lands and secrets we have created for you.

If you have any further questions and would like to write to us again,
please attach or quote your previous email and our reply to ensure that
our help will be efficient.

Kind regards,
Valerie
Tibia Customer Support
Dziękujemy za Twój email

Nie odpowiadamy na pytania odnośnie gry (chodzi o "zawartość" czyli questy, potwory, NPC'e). Niemniej jednak, proszę być pewnym, że umieścimy nowe sekrety, questy, potwory z każdym nowym updatem. Również odświeżamy i dokańczamy stare niedokończone questy, więc ponowne sprawdzanie drzwi i zasypanych przejść może odkryć przed tobą nowe ścieżki, a niektórzy NPC będą mieli coś nowego do powiedzenia. Mamy nadzieje, że będziesz dobrze się bawił odkrywając nowe miejsca i sekrety, które dla was przygotowaliśmy.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania i masz ochote napisać do nas raz jeszcze, prosimy zacytować poprzednią wiadomość i tąodpowiedź aby upewnić się, że nasza pomoc będzie wystarczająca.

Z wyrazami szacunku
Valerie
Tibia Customer Support

Czyli można to streścić do: srutututu majty z drutu, nie dajemy gotowych spoili, sam se graji sam se odkrywaj. Bye.

Założe się, że ma to w notatniku żeby tylk zrobić ctrl + c ctrl + v, albo wogóle umieściłą sobie regułe w skrzynce i samo odpowiada.

@DOWN
Heh za późno ;)

Rabus_1 01-12-2008 17:17

@up
nie trudź się, ja już to zrobiłem :)

Wersja Oryginalna
Cytuj:

We will not answer any questions concerning game content. However, rest
assured that we will include new secrets, quests and monsters with every
new update. We will also continue older and unfinished quests, so
rechecking doors and areas that were barred previously might now lead
onto new paths and some NPCs will have new things to say. We hope you
will enjoy exploring the new lands and secrets we have created for you.

If you have any further questions and would like to write to us again,
please attach or quote your previous email and our reply to ensure that
our help will be efficient.

Kind regards,
Valerie
Tibia Customer Support
Wersja Polska

Cytuj:

Nie odpowiemy na żadne pytania dotyczące zawartości gry. Jak kolwiek,
zapewniliśmy, że będziemy dodawać nowe sekrety, zadania i potwory w każdym
kolejnym update. Tak samo będziemy kontynuować starsze i nie dokończone zadania,
więc sprawdzanie drzwi i miejsc które były wcześniej zablokowane może teraz poprowadzić
na nowe ścieżki, a niektórzy NPC będą mieli nowe rzeczy do powiedzenia. Wierzymy, że
będziesz szczęśliwy odkrywając nowe miejsca i sekrety które dla Ciebie stworzyliśmy.

Jeśli masz więcej pytań i chciałbyś napisać do nas ponownie, dołącz lub zacytuj proszę twój
poprzedni e-mail i naszą odpowiedź, aby nasza odpowiedź była efektywna

Z poważaniem
Valerie
Tibia Customer Support

Rocket Slayer 01-12-2008 17:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pethaf (Post 2357894)
Ciao! Knajtmaruś, po ostatniej upojnej nocy zdradził mi sekret Rookgaardu, fakt, trochę mnie to kosztowało, no ale było nam milusio :* (nawet nie zgadniecie misiaczki, gdzie Maruś wytatuował sobie tajemnice tej wysepki. Mrrrrrau ;]

Na plecach jak Scotfield z Prison Break X-d

@Pan Klocek, Rabus_1

Po cholerę mu to tłumaczycie? Niech się sam nauczy lub niech spyta znajomych/rodzinę...

Cytuj:

Założe się, że ma to w notatniku żeby tylk zrobić ctrl + c ctrl + v, albo wogóle umieściłą sobie regułe w skrzynce i samo odpowiada
No a jak... chciałoby Ci się odpisywać ręcznie na dziesiątki podobnych pytań? Ctrl + c, Ctrl + V - dokładnie

Valderor 01-12-2008 17:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 2357875)
Założe się, że ma to w notatniku żeby tylk zrobić ctrl + c ctrl + v, albo w ogóle umieściła sobie regułę w skrzynce i samo odpowiada.

Rofl, to by całkiem wiele wyjaśniało.

(Żeby nie było offtopicu) Owszem, Cipsoft nigdy nie odpowiedział na pytanie, czy dany konkretny "mityczny quest" istnieje. Ale za to potwierdzili ogólnie, że owszem, w Tibii istnieją nieznane/nieodkryte questy. Czy spike sword jest jednym z nich - tego już nie wiadomo :-/

Luker's 01-12-2008 18:11

Co do tych tajemniczych questów i SoF to powiem tak...

Uważam że jet to możliwe... Lecz nie powinno być powtarzane teorie z dawnych czasów .
Ile ich jest ??? około z 50...

BaniuPPL 11-12-2008 19:58

Drodzy rookstayerzy apeluje do wszystkich, Panie Klocek i inni. Postarajmy sie jeszcze raz po tym update przeszukac caly rookgaard, sami widzicie co sie dzieje. Nowe zdobycze na Mainlandzie GOLDENT BOOTS i GREAT SHIELD moze jednak tego SSa da sie jakos latwo zdobyc :) Moze nasza skromnosc nam pomoze AWE i Powodzenia co wy na to xD :):baby::baby:

Rocket Slayer 11-12-2008 21:06

[quote=BaniuPPL;2372482]
Cytuj:

Drodzy rookstayerzy apeluje do wszystkich, Panie Klocek i inni. Postarajmy sie jeszcze raz po tym update przeszukac caly rookgaard, sami widzicie co sie dzieje. Nowe zdobycze na Mainlandzie GOLDENT BOOTS i GREAT SHIELD
Głupcze, chcesz to przeszukaj cały Rookgaard sam tylko nie wkręcaj do tego niewinnych newbie i innych niewinnych duszyczek!

Cipki same poinformowały, że nic na Rooku się nie zmieniło jeśli chodzi o questy i pomyślą dopiero nad tym robiąc next update.

Cytuj:

moze jednak tego SSa da sie jakos latwo zdobyc :)
ALT + F4
Cytuj:

co wy na to xD :):baby::baby:
a my na to jak dziecko neo na neostradę! Rusz dupę i szukaj na własną rekę :baby: :baby: <więcej emotek się nie dało? :baby:

Pan Klocek 11-12-2008 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BaniuPPL (Post 2372482)
Drodzy rookstayerzy apeluje do wszystkich, Panie Klocek i inni. Postarajmy sie jeszcze raz po tym update przeszukac caly rookgaard, sami widzicie co sie dzieje. Nowe zdobycze na Mainlandzie GOLDENT BOOTS i GREAT SHIELD moze jednak tego SSa da sie jakos latwo zdobyc :) Moze nasza skromnosc nam pomoze AWE i Powodzenia co wy na to xD :):baby::baby:

Nie ma sprawy. Wiesz co, wiem nawet gdzie na 100% powinieneś zacząć aby ruszyć z tym questem. Idź do BIBLIOTEKI. Jak przeczytasz wszystkie książki i genezis będziesz miał w małym palcu to zgłoś się raz jeszcze :)

Zadziwiające jak to ludzie wolą pickować cały Rookgaard, taszczyć jakieś trupy do 7 grobów, bić Mino z fista (;)), sikać na punkty od SoF, chodzić w kółko naśladując ghoula, a przeczytanie tych kilku książek sprawia im TYLE trudności! Siedzą na Rookgaardzie od lat, znają każdy kamyk i drzewo, ale książek się nie ruszą. Ehhh no i pozostaje jeszcze kwestia czytania ze zrozumieniem, nie wspominając o interpretacji i łączeniu faktów. Marny jest żywot prawdziwych questów w Tibi i jej mitów oraz legend.

EDIT

I PO RAZ KOLEJNY! NA MIŁOŚĆ BANORA SPIKE SWORD TO NIE TO SAMO CO SOF. Fuuuuuuuuuuuuu

Dreamers 15-12-2008 14:58

@Klocek

Można wiedziec czemu przestałeś grac?
btw mam jeszcze jedną teorię ale jej wam nie podam :> Klocek, jak kiedys wbijesz na titanie to Ci powiem.

.N3pt3r. 15-12-2008 15:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 2372626)
Nie ma sprawy. Wiesz co, wiem nawet gdzie na 100% powinieneś zacząć aby ruszyć z tym questem. Idź do BIBLIOTEKI. Jak przeczytasz wszystkie książki i genezis będziesz miał w małym palcu to zgłoś się raz jeszcze :)

Zadziwiające jak to ludzie wolą pickować cały Rookgaard, taszczyć jakieś trupy do 7 grobów, bić Mino z fista (;)), sikać na punkty od SoF, chodzić w kółko naśladując ghoula, a przeczytanie tych kilku książek sprawia im TYLE trudności! Siedzą na Rookgaardzie od lat, znają każdy kamyk i drzewo, ale książek się nie ruszą. Ehhh no i pozostaje jeszcze kwestia czytania ze zrozumieniem, nie wspominając o interpretacji i łączeniu faktów. Marny jest żywot prawdziwych questów w Tibi i jej mitów oraz legend.

EDIT

I PO RAZ KOLEJNY! NA MIŁOŚĆ BANORA SPIKE SWORD TO NIE TO SAMO CO SOF. Fuuuuuuuuuuuuu

Święta Racja Panie Klocku :)

To prawda, każdy rookmastah szuka czegoś nie wiedząc czego...
Wiemy że szukają SoF ale nie czytają książek, dlaczego?
No właśnie, brak ochoty i lenistwo bo lepiej jest huncić Newbie za to że ukradli worek z ciałami niż poświęcić parę godzin na odczytanie książek z biblioteki :)

Marcin24 16-12-2008 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grounder (Post 2379592)
sof jest nie do zdobycia, ale jakos go zdobyl kolega kolegi kolegi kolegi kolegi kolegi kolegi twojego najlepszego kolegi kolegi kolegi kolegi kolegi kolegi kolegi...

Daj dowód, że nie da się zdobyć.

.N3pt3r. 16-12-2008 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 2379932)
Daj dowód, że nie da się zdobyć.

Nie da dowodu bo go brak... Jednakże 2 osoby miały ten Miecz :)

Marcin24 16-12-2008 19:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .N3pt3r. (Post 2379970)
Nie da dowodu bo go brak... Jednakże 2 osoby miały ten Miecz :)

To trzeba go znaleźć, a nie na forum z czymś takim.

.N3pt3r. 16-12-2008 19:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 2380003)
To trzeba go znaleźć, a nie na forum z czymś takim.

Tak, może i racja... Bez urazy dla wszystkich ale na takim forum to się nie doszuka niczego... Wpisując w Szukaj słowo "SoF" wyskakuje 1000 plagiatycznych tematów z nazwą coś w stylu " MAM SOF OŁ JEA"

Co do tego dowodu to raczej się kłania "Biblioteka u Seymoura"

Szpec 16-12-2008 22:21

Ja sie teraz zajmuje czytaniem forów Brazylijskich. Ktoś kiedyś powiedział że najbliżej rozwiązania zagadki jest pewne brazylijskie forum, więc sobie zajrzałem.

Z ciekawszych rzeczy posiadam tekst:

Cytuj:

- Ninja Trovador: One of the users of the forum Rookgaard of Tibia Br better known. Jura has a sword that makes some ... Two years. Had a Level 32 in Rookgaard, which ended up being deleted. At least give more clues that the two from above: it says that you must be premium account for it and that the NPC is the key Louie.
Ogólnie, to wrzuccie sobie to na translator, tutaj jest troche ciekawych rzeczy.
http://forums.tibiabr.com/showthread.php?t=39749

Polecam wam dużo czytać i szukać jeżeli chcecie coś osiągnąc. Niestety fora polskie do tego nie są najlepsze ze wzgledu na duza ilosc dzieci neo.

Z takich tam bzdetów to wiem jeszcze że Sword of Fury nie da się wziąść w tym queście na własność. Głównym celem podobno jest zniszczenie go (?). Tak wynikało z postów z torga

Luker's 16-12-2008 22:36

No to się spisałeś...
Jak coś będziesz miał to napisz...

Tas 16-12-2008 22:53

Który to już temat o SoFie? 54543241?

Wiem dobrze że nie dacie sobie z tym spokoju ale może znajdą się tacy co nie wieżą o bzdury o mieczyku z kolcami... Wiem że mnie skrytykują ci którzy ślepo poświecą całe lata na szukanie odpowiedzi której nie znajdzie .

Pzdr :D

.N3pt3r. 16-12-2008 23:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tas (Post 2380447)

Wiem dobrze że nie dacie sobie z tym spokoju ale może znajdą się tacy co nie wieżą o bzdury o mieczyku z kolcami... Wiem że mnie skrytykują ci którzy ślepo poświecą całe lata na szukanie odpowiedzi której nie znajdzie .

może 100? z tym że ten jest normalny a nie z samych postów takich jak ty piszesz?

@topic :

No to Brazole są przypały....

Pan Klocek 17-12-2008 09:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tas (Post 2380447)

Po pierwsze "wierzą", a po drugie, wiara to w mowie potocznej oznacza przekonanie o czymś. W religioznawstwie natomiast polega na przyjęciu istnienia lub nie istnienia czegoś bez żadnego dowodu wiarygodnie potwierdzającego ten fakt. I tu bym się zgodził, część ludzi ślepo wierzy (dokładnie w miecz z kolcami, spike sword), a co z tym małym procentem którzy WIEDZĄ, a nie wierzą (i rozróżniają SoF od SS)?

@Szpec
Cytuj:

Ja sie teraz zajmuje czytaniem forów Brazylijskich. Ktoś kiedyś powiedział że najbliżej rozwiązania zagadki jest pewne brazylijskie forum, więc sobie zajrzałem.

Z ciekawszych rzeczy posiadam tekst:

Cytuj:
- Ninja Trovador: One of the users of the forum Rookgaard of Tibia Br better known. Jura has a sword that makes some ... Two years. Had a Level 32 in Rookgaard, which ended up being deleted. At least give more clues that the two from above: it says that you must be premium account for it and that the NPC is the key Louie.
Ogólnie, to wrzuccie sobie to na translator, tutaj jest troche ciekawych rzeczy.
http://forums.tibiabr.com/showthread.php?t=39749

Polecam wam dużo czytać i szukać jeżeli chcecie coś osiągnąc. Niestety fora polskie do tego nie są najlepsze ze wzgledu na duza ilosc dzieci neo.

Z takich tam bzdetów to wiem jeszcze że Sword of Fury nie da się wziąść w tym queście na własność. Głównym celem podobno jest zniszczenie go (?). Tak wynikało z postów z torga
Daj spokój, wielokrotnie Brazylijczycy z tego forum wygłaszali brednie i próbowali wkręcić społeczność Tibi, nie tylko w SoFa ale i inne questy. I w dodatku ten tekst z translatora, o matko, można się pochlastać.
Jeśli ktoś Ci powie, że posiada Spike Sowrda na rooku, to od razu może dać mu ignora, albo przestać czytać jego posty.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:25.