Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Wyrównanie profesji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=132712)

Lady-Yny 09-06-2007 10:40

Zal :P

Ja ma takie zdanie:
Polepszenie palków i knightów - good
Dużo moich kumpi gra tymi profkami, i wiem jaka meczarnia jest dla nich wbijanie lvla, ile knightem można siedziec na żółwiach, małpach i innym sianie, a powyżej 100 lvla na tych dragach czy dlach, knight w starciu z demonem ma szanse ale z waste bo nonstop explo wchodzi(żal)
Co do palka niemam zastrzeżen jest to najcięża z profesji, kradzież spearów czy kamyków jest uciążliwe dla palka który dopiero co wyszedł z rooka :) Więc tu CipSoft z tą sprawą poradził sobie na złoto :D
Co do magów i druidów, sprawa tu jest calkiem inna, tu CipSoft ma troche rację, żeby obrażenia zadawane z sdków zależały bardziej od mlvlu, niech taki MDW też robi runy, a nie expi 16h/dobę, ale z burstami to przesadzili jak mag lub druid czy knight ma przejść anni bez burstów, popularny jest team 4x Knight, ale jak maja teraz go przejść skoro 3 knightów nie będzie mogło atakować demonów, a magowie czy drudzi też będą mieli cięzko bez burstów- to co CipSodt zrobił ztym to jest żenada ;(

Tomekompka 09-06-2007 10:40

hmmm

Dla knightów i palków napewno dobrze mnie najbardziej ciekawi ta arena B)

Update zapowiada się fajnie... i niech tak zostanie :baby:

__________________________________________________ ____

Best solo: GS,Banshee::cup:

KonioMaster 09-06-2007 10:40

Zobaczymy co będzie, imo. cipsoft idize dobrą drogą i nie chodzi tu już o polepszanie expa czy faworyzowanie jednej prof. czy drugiej ale o hmm... przerwanie tej monotoniczności. Knight co f axe, d lance potem sca i koniec?

Teraz będą bronie podzielone na graedy, gra nie będzie się ograniczać do w/w wymienionych broni, bedzie po co wbijać ten lvl a nie do 100 z tym samym lecieć. Kina już nie kupi sca na 50lvlu(brawa cipsoft)

Druga sprawa to nie nazywanie tego co dostanie knight i palek czarami. W wowie i lineagu(głupie porównanie) wojownicy mają umiejętności które odpowiednio używane dorównują umiejętnością magicznych postaci i to właśnie głównie biega w mmorpg. Więc umiejętności pochłaniające mane są jak najbardziej wskazane.

Inna sprawa to nie udupianie sorca za bardzo. Chodzi o wyrównanie tej przepaści jaka dzieli ich a knightów że o palkach nie wspomne.

Sądze również że powinni zająć się druidem. Nie chodzi o jakieś super ofensywne czary, ale o rozszerzenie umiejętności leczących i (kto wie) może nawet jakieś buffy (zaszalałem) :D

Dodanie czarów do sorca i druta uważam za konieczność. UE E wawe vis/mort
w dzisiejszych czasach w porównaniu do reszty voc. może być nawet zbyt wygórowane, ale za niedługo jak kina dostanie nowe bronie palek też to sorc znowu będzie nudniejszy, a przecież jak robią to niech robią coś do porządku.

Jak już wspomniałem na samym początku tibia może się stać (powoli) mniej monotonicznąi nudną rozrywką. A przecież o to nam wszystkim chodzi.

P.S.1 Tak czy siak nikt tego nie przeczyta, temat ma już ~55 stron nawalanki z nielicznymi mądrymi postami ^.^
P.S. Vil, jak masz zamiar napisać coś pokroju,,Nie porównuj Lineage do Tibii'' to nie pisz, ja to wiem ale te umiejętności i bronie bardzo mi pasują do Lineage

Sorcer_Pips 09-06-2007 10:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JUNIR (Post 1474272)
Ale ty jesteś głupi :D

nie beda upadac zeby zapobiec, kradziezy, a znikac beda tak jak teraz to ty pomyśl i nauczcie sie czytac ze ZROZUMIENIEM

Czyli bedziesz "dźgać" potworka jeśli wiesz ocb heh....

Podchodzenie do potworka i dźganie go to głupi pomysł ale jak ma nadał wzrastać dystans fighting to może być.

KrEmAs KAc 09-06-2007 10:45

No to teraz mam dylemat czy w ogóle wracać do tibi :confused:

Sorcer_Pips 09-06-2007 10:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lady-Yny (Post 1474278)
Ja ma takie zdanie:
Polepszenie palków i knightów - good
Dużo moich kumpi gra tymi profkami, i wiem jaka meczarnia jest dla nich wbijanie lvla, ile knightem można siedziec na żółwiach, małpach i innym sianie, a powyżej 100 lvla na tych dragach czy dlach, knight w starciu z demonem ma szanse ale z waste bo nonstop explo wchodzi(żal)
Co do palka niemam zastrzeżen jest to najcięża z profesji, kradzież spearów czy kamyków jest uciążliwe dla palka który dopiero co wyszedł z rooka :) Więc tu CipSoft z tą sprawą poradził sobie na złoto :D
Co do magów i druidów, sprawa tu jest calkiem inna, tu CipSoft ma troche rację, żeby obrażenia zadawane z sdków zależały bardziej od mlvlu, niech taki MDW też robi runy, a nie expi 16h/dobę, ale z burstami to przesadzili jak mag lub druid czy knight ma przejść anni bez burstów, popularny jest team 4x Knight, ale jak maja teraz go przejść skoro 3 knightów nie będzie mogło atakować demonów, a magowie czy drudzi też będą mieli cięzko bez burstów- to co CipSodt zrobił ztym to jest żenada ;(

Co do anni to tak będzie wyglądało [druid/sorcer]-[paladyn]-[paladyn]-[knight]-[demon]

JUNIR 09-06-2007 10:52

Wydaje mi sie ze cipy chca z anni zrobić deserta =)

Cytuj:

Podchodzenie do potworka i dźganie go to głupi pomysł ale jak ma nadał wzrastać dystans fighting to może być
Niby czemu? Włócznia teoretycznie słuzy też do dźgania

RieL 09-06-2007 10:54

Trzeba będzie się przejść na ts'ie na anihilator :D

MiPi 09-06-2007 10:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez connor (Post 1474042)
MiPi... lol... szkoda słów...

Przy okazji tu sie komentuje posta a nie ludzi.

Więcej błędów nie znajdziecie...

Co do Update, mam nadzieje że w praktyce inaczej to wyjdzie niż piszą :P

nie ma czego komentowa.. szkoda słów..
poprostu Tibia schodzi na coraz większe psy i tyle.. kolorowe piksele -.-

Sorcer_Pips 09-06-2007 10:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JUNIR (Post 1474309)
Wydaje mi sie ze cipy chca z anni zrobić deserta =)

Niby czemu? Włócznia teoretycznie słuzy też do dźgania

Też myślałem o desercie przy anni xd

Teoretycznie służy do dźgania ale paladyn wali na odległość wiem że teraz gdy stoimy obok potworka to rzucamy w niego włócznie i rośnie skill ale rzucamy tym a jak będziemy dźgać to spear stanie się bronią tak jakby dla knightów :P

Knorek 09-06-2007 11:01

O lol. . .

wyglądan ato ze będziemy rzucać Scami ;p ale zwalenie qrde bronie od lvla loool. . hociarz jak sobie maly lvlek wytrenuje to Sca albo Sova odrazu nie dopadnie tylko po jakims lvlu ;] ale jakos reszta nie zabardzo mi sie podoba. . . ;/

JUNIR 09-06-2007 11:04

Cytuj:

Teoretycznie służy do dźgania ale paladyn wali na odległość wiem że teraz gdy stoimy obok potworka to rzucamy w niego włócznie i rośnie skill ale rzucamy tym a jak będziemy dźgać to spear stanie się bronią tak jakby dla knightów
Nie rozumiesz

Bedziesz dalej mógl rzucac na odległośc tylko ze wlócznia dalej pozostanie u ciebie, ma to zapobiec kradzieży nie widze w tym nic złego

Sorcer_Pips 09-06-2007 11:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RieL (Post 1474311)
Trzeba będzie się przejść na ts'ie na anihilator :D

Na ts'ie bramki lvlowe są pozamykane żadnych questów nie można wykonywać niestety.

Irwin546 09-06-2007 11:05

No speary wracają do łask :D :D
a tak na serio to profesja jest bardzo ciekawie zrealizowana. Da dużo kinghtom i pallom, a jednocześnie nic nie zabierze mediumlvl i lowLvl sorcom. HightLvl stracą troszeczkę ale to nic.
Myślę ze najwięcej zyskali pllowie :D już zaczynam ich tworzyć.
Ogólnie mam jedno pytanko: Czy te czary to dla PACC czy FACC? Jeśli już to ja bym chciał pół na pół, czyli tak z 4 czary dla FACCów i reszta dla PACCów

Mar3iN 09-06-2007 11:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sorcer_Pips (Post 1474330)
Też myślałem o desercie przy anni xd

Teoretycznie służy do dźgania ale paladyn wali na odległość wiem że teraz gdy stoimy obok potworka to rzucamy w niego włócznie i rośnie skill ale rzucamy tym a jak będziemy dźgać to spear stanie się bronią tak jakby dla knightów :P

Wsumie macie racje :P moze spearem bedziesz dźgał monka/potwora z odleglosci 2 kratek ? i bedzie rósł wtedy dystans <lol2> miaszja za duzo mieszaja:P

Vicious 09-06-2007 11:08

Tak się zastanawiam. Jak ci wszyscy sorce z lvl 65+ expią że mają waste, wy chyba musicie nie zbierać loota z potworów.

Aversin 09-06-2007 11:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knorek (Post 1474342)
wyglądan ato ze będziemy rzucać Scami ;p ale zwalenie qrde bronie od lvla loool. . hociarz jak sobie maly lvlek wytrenuje to Sca albo Sova odrazu nie dopadnie tylko po jakims lvlu ;] ale jakos reszta nie zabardzo mi sie podoba. . . ;/

No widzisz, Tobie się to nie podoba .. natomiast moim zdaniem jest to świetny pomysł. Teraz nie miałem żadnych bonusów do walki z poziomu, ktoś miał kasę to kupował SCA i walił podobnie, czy to twoim zdaniem było bardziej fair ? Jeżeli już chcemy bardziej RPGowe spojrzenie, to wiadomo, że z lvlem stajemy się silniejsi, cięższych broni możemy używać itd. Skill natomiast pomaga się nam tą bronią posługiwać precyzyjniej, zadawać dokładniejsze ciosy.

rutek322 09-06-2007 11:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pebe83 (Post 1474402)
No widzisz, Tobie się to nie podoba .. natomiast moim zdaniem jest to świetny pomysł. Teraz nie miałem żadnych bonusów do walki z poziomu, ktoś miał kasę to kupował SCA i walił podobnie, czy to twoim zdaniem było bardziej fair ? Jeżeli już chcemy bardziej RPGowe spojrzenie, to wiadomo, że z lvlem stajemy się silniejsi, cięższych broni możemy używać itd. Skill natomiast pomaga się nam tą bronią posługiwać precyzyjniej, zadawać dokładniejsze ciosy.

Lepiej spytajmy sie CipSofta jak napisać temat z 68 stronami w jeden dzień :cup:

Mar3iN 09-06-2007 11:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pebe83 (Post 1474402)

Z bronmi sie zgadzam ale oby z tym RPGowym spojzeniem nie przesadzili jeszcze cap usuna i bronie beda zajmowac 8 "kratek" w bp :/

A pozatym niektore z tyc broni smiesznie wygladaja wedlug mnie "ostrze"topora nie jest 2 razy wieksze niz "rekojesc".
REkojesc 30 cm a ostrze 50 masakrycznie to musialoby wygladac :P

Albertus 09-06-2007 11:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vicious (Post 1474380)
Tak się zastanawiam. Jak ci wszyscy sorce z lvl 65+ expią że mają waste, wy chyba musicie nie zbierać loota z potworów.

lol tu dales ja ma level 68 teraz akurata znalazlem miejscuwke bez waste ale do levelu 40-67 ciagle waste i watste czasem po 5 k a godzine

wiec nie mow tak bo poprostu pokazujesz swoja glupota

@ ludzie wy macie jakas wojna??? knighci nie lubia sorcow??
ludzie jedni bez drugich zyc nie umia wiec to ze pogorszyli sorca to powinni wszyscy plakac bo to na kazdym sie zle obruci a to ze polepszyli knighta to dobze tylko i tak nie hunty nikt z nim nie pojdzie

@ mowicie zeby zabrac ruzdzki dla sorcow..

a co by bylo jak by zabrali wam czary
a sorce mowily by zeby wam zabrali swordy , axe i club

co bycie wtedy powiedzieli??

@ moze wszyscy sie mylimy i poprostu nie obniza sily visa tylko jego sila bedzie zalezec od magic levelu tylko ale nie bedzie przelicznik 1 mlvl = 2
tylko moze 1 mlvl = 3 lub 4
wiec trzeba byc dobrej mysli

@ ja osobiscie sie ciesze ze zrobili lepszych knightow i palkow , tylko szkoda ze z nimi na zadne hunty nie polaze bo jak mam walic z visa po 50 to po jednym huncie musial bym kase na allegro wiec poprostu mi sie nie oplaca

teraz hunty beda wygladac tak

1 knight bloker i 3 knightow shoterow ktuzy beda walic po 30 z hmm

i wy sie smiejecie ze udupili sorcow

KAZDY JEST POTRZEBNY
KNIGHT = BLOKOWANIE
DRUID = LECZENIE
SORCER= UDEZANIE Z MAGI
pALEK + UDEZANIE Z SILY FIZYCZNEJ

taka kombinacja byla potezna

@ ostatnia zecz w*****ajaca

NIE ZROBIA NIC DLA FACC !!!

no i bardzo dobze , nie dosc ze macie za darmo gre to jesce nazekacie
!! X( jaki im to interes ?? mam plan tym wszystkim co nazekaja ze nie ma nic dla facc skonczcie szkoly i idzcie do pracy dostaniecie pieniadze i rozdajcie je ludziom na ulicy kturzy i tak beda nazekac ze im malo

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:44.