![]() |
Cytuj:
1. Druid jest częściej zabierany na polowania na grubsze stwory. 2. Ma tańsze leczenie, a więc expi bardziej ekonomicznie. 3. Więcej zarabia na runach (pomijając fakt, że taki sposób zarabiania do najlepszych i najsensowniejszych nie należy). |
Cytuj:
ps. inna sprawa, że dragon lair koło veno jest prawie zawsze zajęte i trzeba czekać czasem dzień w kolejce na liście, żeby poexpić. Ale ja gram w tibie raz na kilka dni i najczęściej w nocy, więc mi to odpowiada:D |
Cytuj:
Cytuj:
61 mlvl * 5 =305 72 lvl daje 11%? Czyli 0,15 lvl ma wpływ na siłę magii? A może teraz jest 4mlvl + 1lvl (a Cachero dalej nie zabija FE jednym visem)? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Broń biała trafia ZAWSZE. Nie ma 90% ani 95% na trafienie. Niech ktoś wrzuci screena, jak sparkuje w węża/rata (oczywiście nie na skillu 10, 1 lvl z pięści). Mój "best", to 12 w węża na 48 lvlu z fire axe przy skillu 64 (nie liczą się potwory lepsze, bo mają armor + parują nasz dmg), a normalnie (99% przypadków) potwory tego typu wchodzą na 1 hit. Wytłumacz mi tylko, jak np. zwykła strzała może być skuteczniejsza od speara, skoro przy skillu 40 strzała też trafia co 3 raz, a jest droższa, ma mniejszy zasięg itd. Cytuj:
Cytuj:
Może średni dmg ciut lepszy, ale zupełnie nieopłacalny. @ down Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Z jakim BSem?:D
edit: Żeby nie było, bije z dragon slayer. Średnią w draga mam spokojnie większą niż 130hp, mój best hit w draga to 309hp. Żeby zrobić 60k/h należy bić 85 dragów na h, czyli 1 drag co ok. 42sec. A ja jednego draga bije 10-25 sekund, wzięcie lootu 1-5 sec, dojście do następnego draga + exura lub uh to 1-15 sec. Wychodzi max 45 sec. pzd |
Cytuj:
Cytuj:
Ja bym tylko osłabił włócznie i ewentualnie wzmocnił bolty i strzały (lub chociaż zrobił je tańsze/lżejsze), bo teraz paladyni zamienili się niemal w dystansowych rycerzy. Przecież symbolem paladyna od zawsze była kusza, a teraz praktycznie wyszła z użycia. No i fakt, że włócznią można rzucić dalej niż doleci pocisk z kuszy to już parodia... |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Wg mnie powinno być tak, żeby Druid i Sorc nie musieli kupować PACC, żeby grać sensownie..
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Brzmi, jakbyś mówił "będzie za dobra". Fizyczna = wchodzi jak SD/bolt, czyli omija shield i wpada na armor. Demonowi pewnie robiłaby po 40. Cytuj:
Cytuj:
Teraz szansa na trafienie z broni białej = (50+skill)%, przy czym 100% max. Szansa na trafienie z broni miotanej = (10+skill)%, przy czym 90% max. Szansa na trafienie z broni typu "łuk" = (10+1,5*skill)%, przy czym 90% max. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Różdżka od mlvl? Niegłupi pomysł, tylko rozwiąż problem żywiołu różdżki i jej zasięgu. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Dajcie visa za 10many i grana za 30 to bedzie w miare rowno |
Cytuj:
Chodzi o to, żeby "wspomóc" magię sorca. Poza tym Gremlin sam mówi, że JS jest lepszy od WoI, więc czemu nie ma być czegoś lepszego od miecza, ale żeby pożerało to manę (to chyba uczciwe)? Poza tym drut często używa VR, bo po prostu nie spala za szybko many i ma znośny dmg, a mógłby nosić zawsze tempesta, skoro z niego taki magic-melee-fighter. 2. Do 100 lvla przed wielu laty było aż za dobrze. Knight miał łatwy start, a 50 lvl to był już h-lvl. Mag się pieprzył na początku, ale w nagrodę rosła mu "nieskończenie siła magii" a mimo to nie było kupy 100+ lvli super sorcy/drutów. HMMy były dużo tańsze, nie było tylko tych zasranych visów (były, ale 4x droższe). Sorce były 'lepsze', ale droższe w utrzymaniu i cięższe w prowadzeniu. Oczywiście nie mówię o wersji, gdzie paladyn na 25 lvlu hunci GSy. Najstarsza wersja którą pamiętam, to taka że nie było Daramy i skillbarów. @ up Cytuj:
|
Cytuj:
- summony nie zabieraja expa - royal speary ze 2-3 x drozsze, enchated spear tez wiecej many niech zabieraja - zabrac vite palowi!! Cytuj:
|
Cytuj:
2 many 19dmg - 9,5 3 many 30dmg - 10 4 many 45dmg - 11,25 5 many 65dmg - 13 Nie róbmy nowego pala (tzn. lepsza broń niewspółmiernie mocniejsza w stosunku do ceny). Teraz jest: 2-13-6,5 3-19-6,3 5-30-6 8-45-5,6 13-65-5 Ten stosunek jest dość ładny. Proponowałbym: 1-13-13 2-19-9,5 4-30-7,5 6-45-7,5 9-65-7,2 Ps. Tylko co to miałoby zmienić? Zwiększyłoby opłacalność i tak łatwych w prowadzeniu na niskich lvlach magów, skoro to powinna być NAJTRUDNIEJSZA profesja? Cytuj:
I więcej summonów, bardziej z ograniczeniem lvlowym niż manowym (tzn. 690 many FE na 30 lvl, ale może być potwór za 750 many, ale na 50 lvlu zamiast 32). Do tego dodałbym, że oswajanie powinno być o 25% tańsze niż summonowanie. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Mag stracił za dużo na wyższym lvlu, ale na niższym jest lepszy niż był. W pespektywie do 100 lvla gra stała się znowu łatwiejsza. Najprościej jest oczywiście najsłabszej profesji zwiększyć dmg o 15% na całej linii i mieć spokój niż zastanowić się, jak z najłatwiejszej profesji na niskim lvlu nie zrobić gówna dla dzieci, a na wyższym żeby nie był zbyt dobry w stosunku do trudniejszych profesji. Cipy nie popierają skillowania? Po update 63 skilla = 72 z samej formuły. Minimalny dmg utrudnia skillowanie na slimach, ale jak najbardziej dalej można wbijać skille 80/80 na monkach na 10 lvlu. Zrobiliby ogranicznik np. max skill =(50 + 1/2 lvla) i na 10 lvlu masz max 55, a na 50 - 75 skilla. Byłoby to wystarczająco dużo. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Dodam jeszcze, że exura sio dla druidów powinna zżerać więcej many, bo to tanie źródło leczenia. Dodam jeszcze, że przy następnych wyborach tematu roku 2007 ten temat jest u mnie na pierwszym miejscu. Długie ciągnące się konwersacje i kłótnie. Sprzeczne idee i poznawanie opinii innych graczy ;] Cóż więcej trzeba. |
Cytuj:
2 : zasieg 3 : nie porównuj 5 many/strzal do ulamków GP za rzut royal spearem PS: tak czy inaczej rozdzki mniej many powinny brac Cytuj:
|
omg!
Im mniej postaci magicznyh tym lepiej dla mojego drutka xD
bo bedzie wiekszy zbyt na uhy i czesciej beda mnie brac na hunty :p |
To ja zaproponuje wam moja propozycje:
-Zwiekszyc sile visa ale nie az tak jak przed update -vis za 15many -jakis czar owensywny na druta -royal spear za 100-200gp,boltow do 4gp, p boltow do 30gp -zmniejszyc hity palka i najta(posrednio jak przed update i teraz) -wanda na okolo 80-100lvl cosnajmniej 2sqm zasiegu (sila alezy od lvla i m lvla) atak psychiczny(jak sd) -zabrac vite palkowi -łamanie sie broni knajtowi(psucie sie broni-ze bedzie trzeba w jakiejsc kuzni naprawiac i cena naprawy bedzie w stosunku do sily broni). |
Tylko to jest dobre "-łamanie sie broni knajtowi(psucie sie broni-ze bedzie trzeba w jakiejsc kuzni naprawiac i cena naprawy bedzie w stosunku do sily broni)" reszta do kosza
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:27. |