Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Masowe odejscia postaci magicznych! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=136775)

Duch Niespokojny 30-09-2007 14:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1674037)
1. Na jakiej zasadzie druid ma wiecej kasy od sorca.

Może powiedzenie, że druid jest super bogaty, a sorc klepie biedę jest "lekko" przesadzone, ale jednak:
1. Druid jest częściej zabierany na polowania na grubsze stwory.
2. Ma tańsze leczenie, a więc expi bardziej ekonomicznie.
3. Więcej zarabia na runach (pomijając fakt, że taki sposób zarabiania do najlepszych i najsensowniejszych nie należy).

mezowski86 30-09-2007 16:21

Cytuj:

Moja rada?
Przestan sluchac przechwalek kolegow i/lub noobow ktozy to opowiadaja ile to expa wyciagaja.
Do 50 lvl wyciagniecie 40k/h rycerzem to niezly wyczyn.
Do 70-80 lvl wyciagniecie 70k/h to tez niezly wyczyn... wyciagniecie wiecej i z latwoscia to mit i bujda (a juz na pewno na 60 lvl).
Nie tak dawno Bebilon (170+) probowal mi udowodnic jak szybko moze bic expa rycerzem... przez ~5 minut udalo mu sie utrzymac tempo 250-300k/h... tylko co z tego, w tym czasie poszlo mu 50k w runach/fluidach i 2 razy prawie padl. Tak samo 60 lvl rycerz, oczywiscie jak bedzie pil mf i tylko walil z exori w grupy smokow/DLi to moze miec bardzo duzo k/h, co z tego jak to nie jest ani ekonomiczne ani bezpieczne.

Z całym szacunkiem Gremlin, ale trochę złe dane podajesz. Posiadam 51lv kina, skille 86/86. Gram/grałem na faccu i gdy expiłem (przed update) na ok. 45 lv na dc to wyciągałem 40k/h (jak było pusto, inaczej 30k/h). Na elf forest i w mieście minosów exp trochę słabszy był. Ale teraz expiąc na dragon lair wyciągam min. 60k/h i wychodzę na minimalny plus (zakładając, że polecą dragon shieldy - a podczas 3h wbijam 1,5lv i spadają przynajmniej 2 dragonki). Expiąć na dragach ze sword ringiem drag pada średnio na 7-8 hitów. Jestem pewien, że posiadając pacc expiłbym znacznie szybciej, niż 60k/h.

ps. inna sprawa, że dragon lair koło veno jest prawie zawsze zajęte i trzeba czekać czasem dzień w kolejce na liście, żeby poexpić. Ale ja gram w tibie raz na kilka dni i najczęściej w nocy, więc mi to odpowiada:D

DRoN 30-09-2007 17:08

Cytuj:

Tak samo tempest rod nie wali na odleglosc.
Ale nie spala 13 many. Według mnie głupotą jest, żeby mag walił z broni opłacalniej niż z rózgi. Niech dostanie fizyczną rózgę na 50 lvl walącą +-90 dmg za 20 many na 2 kratki i będzie git. (może nie super wyrównanie profesji, raczej drobne ulepszenie i zróżnicowanie).
Cytuj:

wedlug kalkulatora twoja sila magi spadla tylko z 327% do 316% wedluk kalkulatora wiec wynika ze:
Prawie tak magiczny ten Twój kalkulator, jak ten, według którego siła magii = 5mlvl + 0,5lvl dla spontanów i 5mlvl + 1lvl dla run.
61 mlvl * 5 =305
72 lvl daje 11%? Czyli 0,15 lvl ma wpływ na siłę magii?
A może teraz jest 4mlvl + 1lvl (a Cachero dalej nie zabija FE jednym visem)?

Cytuj:

ale jako uzupelnienie do vis bron sprawuje sie lepiej od wanda.
Pogarda. Najpierw mag walczący w zwarciu z mega dmg, teraz mag, który lepiej wali z broni niż z różdżki. To jest tak samo zryte, jak to, że przed upem główną siłą knighta 150+lvl była magia.

Cytuj:

Wszystko jest to wynikiem tego ze w tej chwili obrazenia zaleza rowniez od lvl
Jestem ciekaw w jakim stopniu. Na 48 lvlu walę o +- 20 dmg mocniej, niż wynikałoby ze starego wzoru na dmg *115%, jednak zakładając axe na miejsce fire axe, mój max dmg jest w granicach (nawet poniżej) "stara formuła * 115%".

Cytuj:

na high lvl praktycznie nie chyba sie w slabsze potwory
Przy skillu 90 dista RS ma ~90% szans na trafienie.
Broń biała trafia ZAWSZE. Nie ma 90% ani 95% na trafienie. Niech ktoś wrzuci screena, jak sparkuje w węża/rata (oczywiście nie na skillu 10, 1 lvl z pięści).
Mój "best", to 12 w węża na 48 lvlu z fire axe przy skillu 64 (nie liczą się potwory lepsze, bo mają armor + parują nasz dmg), a normalnie (99% przypadków) potwory tego typu wchodzą na 1 hit.
Wytłumacz mi tylko, jak np. zwykła strzała może być skuteczniejsza od speara, skoro przy skillu 40 strzała też trafia co 3 raz, a jest droższa, ma mniejszy zasięg itd.

Cytuj:

Maksymalne cambo z as + exori con jest podobne jak cambo z SD
Jeżeli SD i infernal bolt sprzed upa, to się zgodzę.

Cytuj:

2. Sorc za to regularne i tanie hity ma z HMM.
Jeden hit w cenie RS, który starcza na kilkanaście+ rzutów, czyli wychodzi 15x drożej (jeżeli liczyć 1,5k za BP HMM, a RS starcza na 15 rzutów).
Może średni dmg ciut lepszy, ale zupełnie nieopłacalny.

@ down

Cytuj:

az taka ci te 10% roznice robi? a to ze RS omija defa calkowicie to juz nie wspomnisz?
To jest apropo tego, że "RS wcale nie są cool, bo bronie miotane mają 50% szans na trafienie". Wcale tak nie jest. Co do 100% na trafienie przy kinie, to jest fajne, ale dodaliby min. dmg = lvl/3 i byłby sens levelować knightem/palem. Według mnie za mało zależy teraz od lvla (tylko opłacalność leczenia z lvlem wzrasta) zarówno u fizycznych, jak i u magicznych postaci.

Piotrek Marycha 30-09-2007 17:37

Cytuj:

To nie bylo od poczatku, po update wbilem zdaje sie lvl 62-69 na palku i 76-80 na rycerzu.

chodzi o to (jak sam chyba kiedys wspomniales) na h lvlu sorc radzi sobie juz znacznie lepiej w porownaniu do knighta niz na medium i low lvlu, bo a) przestaje narzekac na cap b) nie musi sie bac ze poleci na 1 combo od draga/dla/innych monsterow c) dopiero na h lvlu liczy sie jak szybko zabijasz potwora, wiec IMO wiecej narzekania ma taki low/medium lvl, bo mimo ze nie stracil dmg, to chyba mozna byc zazdrosnym jak 60 rp (czyt. ja) robi 60k/h bez waste, bo dla sorca taki exp to abstrakcja

Cytuj:

Do 50 lvl wyciagniecie 40k/h rycerzem to niezly wyczyn.
super skile + zolwie + mocne konakty zeby sie tam wbic :P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mezowski86 (Post 1674407)
Z całym szacunkiem Gremlin, ale trochę złe dane podajesz. Posiadam 51lv kina, skille 86/86. Ale teraz expiąc na dragon lair wyciągam min. 60k/h i wychodzę na minimalny plus. Expiąć na dragach ze sword ringiem drag pada średnio na 7-8 hitów. Jestem pewien, że posiadając pacc expiłbym znacznie szybciej, niż 60k/h.

60k/h na dragach z 50 lvlem, BSem i profitem .... kpisz?...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DRoN (Post 1674480)
Przy skillu 90 dista RS ma ~90% szans na trafienie.
Broń biała trafia ZAWSZE. Nie ma 90% ani 95% na trafienie.

az taka ci te 10% roznice robi? a to ze RS omija defa calkowicie to juz nie wspomnisz?

mezowski86 30-09-2007 18:28

Z jakim BSem?:D

edit: Żeby nie było, bije z dragon slayer. Średnią w draga mam spokojnie większą niż 130hp, mój best hit w draga to 309hp. Żeby zrobić 60k/h należy bić 85 dragów na h, czyli 1 drag co ok. 42sec. A ja jednego draga bije 10-25 sekund, wzięcie lootu 1-5 sec, dojście do następnego draga + exura lub uh to 1-15 sec. Wychodzi max 45 sec. pzd

Duch Niespokojny 30-09-2007 20:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shadek (Post 1674693)
20 many wand by brał?lol?
Chyba ten wand byłby od 100lvl człowieku wiesz jak szybko schodzi mana na 50lvl?

Mi by wystarczyło to, że:
wnad/rod nieograniczenie zasięgu, nie spala many,
vis i inne czasu lekko ulepszony pod względem siły,
jakieś dodatkowe czary dla druida/sorca

Różdżki to niewypał. Stałe obrażenia, zależność od levelu - są po prostu sztuczne i nijakie. Najlepiej je wywalić w cholerę albo dać magom jedną różdżę o sile mniej więcej jak wand of vortex (i tyleż many pochłaniającą), ale za to z większym zasięgiem i z obrażeniami rosnącymi stopniowo w miarę rozwoju postaci. Chyba jednak lepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie tańszych run i/lub jakichś czarów dystansowych podobnych do ethereal spear.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shadek (Post 1674693)
A i odebranie palkom Exury Vity.

A co ci ona przeszkadza?
Ja bym tylko osłabił włócznie i ewentualnie wzmocnił bolty i strzały (lub chociaż zrobił je tańsze/lżejsze), bo teraz paladyni zamienili się niemal w dystansowych rycerzy. Przecież symbolem paladyna od zawsze była kusza, a teraz praktycznie wyszła z użycia. No i fakt, że włócznią można rzucić dalej niż doleci pocisk z kuszy to już parodia...

Vil 30-09-2007 20:37

Cytuj:

Ale nie spala 13 many. Według mnie głupotą jest, żeby mag walił z broni opłacalniej niż z rózgi. Niech dostanie fizyczną rózgę na 50 lvl walącą +-90 dmg za 20 many na 2 kratki i będzie git. (może nie super wyrównanie profesji, raczej drobne ulepszenie i zróżnicowanie).

mocniejsza rozdzka ok, ale nie fizyczna.

Cytuj:

Pogarda. Najpierw mag walczący w zwarciu z mega dmg, teraz mag, który lepiej wali z broni niż z różdżki. To jest tak samo zryte, jak to, że przed upem główną siłą knighta 150+lvl była magia.

"zrycie" tej gierki zaczelo sie od wprowadzenia zaraz na poczatku mechaniki melee bez minimalnego dmg. Ogolnie ta gra jest tak skonstuowana, ze praktycznie kazda zmiana mechaniki dotyka wszystkich klas ( vide tania mana spowodowala, ze knighci rzadziej uzywaja uhow, softy podobnie ).

Cytuj:

Broń biała trafia ZAWSZE. Nie ma 90% ani 95% na trafienie.

Nie testowalem tego po update, przed tez niespecjalnie, ale jestem przekonany ze szansa na trafienie melee ( czy raczej szansa na unikniecie "miss"a ) jest w granicach 90-95%, powinno byc to widac na niskich skillach, gdy uderzenia zablokowane wliczaja nam sie do wzrostu skilla, a missy nie.

Nim 30-09-2007 21:34

Wg mnie powinno być tak, żeby Druid i Sorc nie musieli kupować PACC, żeby grać sensownie..

Notah 01-10-2007 14:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nim (Post 1674973)
Wg mnie powinno być tak, żeby Druid i Sorc nie musieli kupować PACC, żeby grać sensownie..

Tak. CipSoft siedzi i zawija kurwa sreberka...

DRoN 01-10-2007 16:34

Cytuj:

mocniejsza rozdzka ok, ale nie fizyczna
Dlaczego nie?
Brzmi, jakbyś mówił "będzie za dobra". Fizyczna = wchodzi jak SD/bolt, czyli omija shield i wpada na armor. Demonowi pewnie robiłaby po 40.

Cytuj:

"zrycie" tej gierki zaczelo sie od wprowadzenia zaraz na poczatku mechaniki melee bez minimalnego dmg
Co (wydaje mi się) zostało poprawione, bo (jak już pisałem) mój "best" w snake 12 przy best hicie 208 w bandita.
Cytuj:

Nie testowalem tego po update, przed tez niespecjalnie, ale jestem przekonany ze szansa na trafienie melee ( czy raczej szansa na unikniecie "miss"a ) jest w granicach 90-95%, powinno byc to widac na niskich skillach, gdy uderzenia zablokowane wliczaja nam sie do wzrostu skilla, a missy nie.
Ok, to może taką teorię wysunę.

Teraz szansa na trafienie z broni białej = (50+skill)%, przy czym 100% max.
Szansa na trafienie z broni miotanej = (10+skill)%, przy czym 90% max.
Szansa na trafienie z broni typu "łuk" = (10+1,5*skill)%, przy czym 90% max.
Cytuj:

20 many wand by brał?lol?
Chyba ten wand byłby od 100lvl człowieku wiesz jak szybko schodzi mana na 50lvl?
A vis bierze mniej? Byłby to taki 'słabszy' vis na odległość, właśnie dla graczy z małym mlvl.

Cytuj:

wnad/rod nieograniczenie zasięgu, nie spala many,
Pomysł dobry, ale już teraz irytuje, jak podejdzie banda noobków i strzelają z vortexów + żrą i mana im się nie skończy (1 strzał na 3 sekundy mają zapewniony).

Cytuj:

vis i inne czasu lekko ulepszony pod względem siły,
Właśnie przez ten zdupiony czar trzeba było ciąć siłę magów. HMMy nie zyskałyby szybko takiej siły i nie były tak opłacalne. A co za tym idzie, nie byłoby tylu h-lvl sorców.
Cytuj:

jakieś dodatkowe czary dla druida/sorca
I jest git.
A i odebranie palkom Exury Vity.
Czary tak, ale palkom to zmniejszyć dmg lub podnieść ceny spearów starczyłoby.
Cytuj:

Różdżki to niewypał. Stałe obrażenia, zależność od levelu - są po prostu sztuczne i nijakie. Najlepiej je wywalić w cholerę albo dać magom jedną różdżę o sile mniej więcej jak wand of vortex (i tyleż many pochłaniającą), ale za to z większym zasięgiem i z obrażeniami rosnącymi stopniowo w miarę rozwoju postaci. Chyba jednak lepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie tańszych run i/lub jakichś czarów dystansowych podobnych do ethereal spear.
Różdżki pomogły wybić się magom, którzy do 27 lvla tłukli roty, a później też nie mieli zbyt różowo.

Różdżka od mlvl? Niegłupi pomysł, tylko rozwiąż problem żywiołu różdżki i jej zasięgu.

Vil 01-10-2007 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DRoN (Post 1675646)
Dlaczego nie?
Brzmi, jakbyś mówił "będzie za dobra". Fizyczna = wchodzi jak SD/bolt, czyli omija shield i wpada na armor. Demonowi pewnie robiłaby po 40.

tu nie chodzi o to zeby nie zrobic z niej demonkillera, tylko o to, ze aktualnie uzywanie wandow/ rodow wymaga troche wyrzeczen, i do polowania na dragi ( i nie tylko ) nie mozna wziac najsilniejszej rozdzki. Dasz im fizyczna, jeszcze do tego najsilniejsza, i cale kombinowanie idzie w PiSdu.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DRoN (Post 1675646)
Co (wydaje mi się) zostało poprawione, bo (jak już pisałem) mój "best" w snake 12 przy best hicie 208 w bandita.

tu z kolei nie chodzilo o sama mechanike, tylko o nieodpowiedzialne i nieprzemyslane podejmowanie decyzji w sprawie kluczowych aspektow gry podczas jej tworzenia.

Diego'Odin 01-10-2007 19:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1675870)
w PiSdu.

jesteś niepoprawny politycznie:S

Dajcie visa za 10many i grana za 30 to bedzie w miare rowno

DRoN 01-10-2007 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1675870)
tu nie chodzi o to zeby nie zrobic z niej demonkillera, tylko o to, ze aktualnie uzywanie wandow/ rodow wymaga troche wyrzeczen, i do polowania na dragi ( i nie tylko ) nie mozna wziac najsilniejszej rozdzki. Dasz im fizyczna, jeszcze do tego najsilniejsza, i cale kombinowanie idzie w PiSdu.

tu z kolei nie chodzilo o sama mechanike, tylko o nieodpowiedzialne i nieprzemyslane podejmowanie decyzji w sprawie kluczowych aspektow gry podczas jej tworzenia.

1. Nie działa na ghosty xD.
Chodzi o to, żeby "wspomóc" magię sorca. Poza tym Gremlin sam mówi, że JS jest lepszy od WoI, więc czemu nie ma być czegoś lepszego od miecza, ale żeby pożerało to manę (to chyba uczciwe)?
Poza tym drut często używa VR, bo po prostu nie spala za szybko many i ma znośny dmg, a mógłby nosić zawsze tempesta, skoro z niego taki magic-melee-fighter.

2. Do 100 lvla przed wielu laty było aż za dobrze. Knight miał łatwy start, a 50 lvl to był już h-lvl. Mag się pieprzył na początku, ale w nagrodę rosła mu "nieskończenie siła magii" a mimo to nie było kupy 100+ lvli super sorcy/drutów. HMMy były dużo tańsze, nie było tylko tych zasranych visów (były, ale 4x droższe). Sorce były 'lepsze', ale droższe w utrzymaniu i cięższe w prowadzeniu.
Oczywiście nie mówię o wersji, gdzie paladyn na 25 lvlu hunci GSy. Najstarsza wersja którą pamiętam, to taka że nie było Daramy i skillbarów.

@ up

Cytuj:

Ta gra dąży w takim kierunku. Najlepiej, żeby zaczynało się na 200 lvlu i nie było już żadnej różnicy między 200 a 400 lvl oprócz hp/many/capa (skille 100/100, mlvl 80 i nie można ani dobić ani stracić).

Piotrek Marycha 01-10-2007 20:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diego'Odin (Post 1675912)
jesteś niepoprawny politycznie:S

- kazda kolejna rozdzka bierze 1 pkt many wiecej od poprzedniej ( vortex - 1 mp, woi - 5 mp)
- summony nie zabieraja expa
- royal speary ze 2-3 x drozsze, enchated spear tez wiecej many niech zabieraja
- zabrac vite palowi!!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DRoN (Post 1675931)
Ta gra dąży w takim kierunku. Najlepiej, żeby zaczynało się na 200 lvlu i nie było już żadnej różnicy między 200 a 400 lvl oprócz hp/many/capa (skille 100/100, mlvl 80 i nie można ani dobić ani stracić).

nie o to chodzi, po prostu wg. cipsoftu przed update 90 ek expil tak samo jak 300 (tiaa 5.5 mln expa w dzien 90 ekiem, juz to widze), no i chcieli zrobic to samo z sorcem

DRoN 01-10-2007 22:57

Cytuj:

- kazda kolejna rozdzka bierze 1 pkt many wiecej od poprzedniej ( vortex - 1 mp, woi - 5 mp)
1 many 13dmg - 13(dmg/1 many)
2 many 19dmg - 9,5
3 many 30dmg - 10
4 many 45dmg - 11,25
5 many 65dmg - 13
Nie róbmy nowego pala (tzn. lepsza broń niewspółmiernie mocniejsza w stosunku do ceny).
Teraz jest:
2-13-6,5
3-19-6,3
5-30-6
8-45-5,6
13-65-5
Ten stosunek jest dość ładny.
Proponowałbym:
1-13-13
2-19-9,5
4-30-7,5
6-45-7,5
9-65-7,2
Ps. Tylko co to miałoby zmienić? Zwiększyłoby opłacalność i tak łatwych w prowadzeniu na niskich lvlach magów, skoro to powinna być NAJTRUDNIEJSZA profesja?

Cytuj:

- summony nie zabieraja expa
TAK!
I więcej summonów, bardziej z ograniczeniem lvlowym niż manowym (tzn. 690 many FE na 30 lvl, ale może być potwór za 750 many, ale na 50 lvlu zamiast 32).
Do tego dodałbym, że oswajanie powinno być o 25% tańsze niż summonowanie.

Cytuj:

royal speary ze 2-3 x drozsze, enchated spear tez wiecej many niech zabieraja
RS 2x droższe i częściej łamiące się i/lub słabsze + wprowadzić jakiś wredny modyfikator np. -5, bo to przykre widzieć zamiast magów walczących w zwarciu, łuczników...

Cytuj:

zabrac vite palowi!!
Stałby się mniej opłacalny, jednak jestem zwolennikiem wywalenia mu i vitki i zmniejszenia dmg, żeby nie opłacalne było walczenie łucznikiem w zwarciu.
Cytuj:

nie o to chodzi, po prostu wg. cipsoftu przed update 90 ek expil tak samo jak 300 (tiaa 5.5 mln expa w dzien 90 ekiem, juz to widze), no i chcieli zrobic to samo z sorcem
300 EK może nie stracił dużo (może nawet zyskał), ale mnie gryzie to, że więcej zyskują słabsi (bo jest ich więcej?).
Mag stracił za dużo na wyższym lvlu, ale na niższym jest lepszy niż był. W pespektywie do 100 lvla gra stała się znowu łatwiejsza.

Najprościej jest oczywiście najsłabszej profesji zwiększyć dmg o 15% na całej linii i mieć spokój niż zastanowić się, jak z najłatwiejszej profesji na niskim lvlu nie zrobić gówna dla dzieci, a na wyższym żeby nie był zbyt dobry w stosunku do trudniejszych profesji.
Cipy nie popierają skillowania? Po update 63 skilla = 72 z samej formuły. Minimalny dmg utrudnia skillowanie na slimach, ale jak najbardziej dalej można wbijać skille 80/80 na monkach na 10 lvlu.
Zrobiliby ogranicznik np. max skill =(50 + 1/2 lvla) i na 10 lvlu masz max 55, a na 50 - 75 skilla. Byłoby to wystarczająco dużo.

Rafals from hell 02-10-2007 00:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DRoN (Post 1676395)
TAK!
I więcej summonów, bardziej z ograniczeniem lvlowym niż manowym (tzn. 690 many FE na 30 lvl, ale może być potwór za 750 many, ale na 50 lvlu zamiast 32).
Do tego dodałbym, że oswajanie powinno być o 25% tańsze niż summonowanie.

Zgodzę się zwłaszcza jeżeli chodzi o przejmowanie. W końcu złapanie dziada i przytarganie go np. do miasta na pekowanie zajmuje więcej czasu niż przywołanie go.

Cytuj:

RS 2x droższe i częściej łamiące się i/lub słabsze + wprowadzić jakiś wredny modyfikator np. -5, bo to przykre widzieć zamiast magów walczących w zwarciu, łuczników...

Taa teraz palki za bardzo popieprzają ze spirami. Amunicja coraz rzadziej używana. Kiedyś po huncie na Mint wydźwigało się nawet 2Bp Boltów i to 8k było dodatkowe. teraz nie opłaca się praktycznie tego dźwigać.

Cytuj:

Stałby się mniej opłacalny, jednak jestem zwolennikiem wywalenia mu i vitki i zmniejszenia dmg, żeby nie opłacalne było walczenie łucznikiem w zwarciu.

Gran w zupełności powinien wystarczyć.

Dodam jeszcze, że exura sio dla druidów powinna zżerać więcej many, bo to tanie źródło leczenia.

Dodam jeszcze, że przy następnych wyborach tematu roku 2007 ten temat jest u mnie na pierwszym miejscu. Długie ciągnące się konwersacje i kłótnie. Sprzeczne idee i poznawanie opinii innych graczy ;] Cóż więcej trzeba.

Piotrek Marycha 02-10-2007 17:42

Cytuj:

1 many 13dmg - 13(dmg/1 many)
2 many 19dmg - 9,5
3 many 30dmg - 10
4 many 45dmg - 11,25
5 many 65dmg - 13
Nie róbmy nowego pala (tzn. lepsza broń niewspółmiernie mocniejsza w stosunku do ceny).

1: odpornosci monsterow
2 : zasieg
3 : nie porównuj 5 many/strzal do ulamków GP za rzut royal spearem
PS: tak czy inaczej rozdzki mniej many powinny brac
Cytuj:

300 EK może nie stracił dużo (może nawet zyskał)
oj stracil i to ostro...

Jeriis 03-10-2007 09:13

omg!

Im mniej postaci magicznyh tym lepiej dla mojego drutka xD
bo bedzie wiekszy zbyt na uhy i czesciej beda mnie brac na hunty :p

Michael Jackson 06-10-2007 19:39

To ja zaproponuje wam moja propozycje:
-Zwiekszyc sile visa ale nie az tak jak przed update
-vis za 15many
-jakis czar owensywny na druta
-royal spear za 100-200gp,boltow do 4gp, p boltow do 30gp
-zmniejszyc hity palka i najta(posrednio jak przed update i teraz)
-wanda na okolo 80-100lvl cosnajmniej 2sqm zasiegu (sila alezy od lvla i m lvla) atak psychiczny(jak sd)
-zabrac vite palkowi
-łamanie sie broni knajtowi(psucie sie broni-ze bedzie trzeba w jakiejsc kuzni naprawiac i cena naprawy bedzie w stosunku do sily broni).

Epica 06-10-2007 20:40

Tylko to jest dobre "-łamanie sie broni knajtowi(psucie sie broni-ze bedzie trzeba w jakiejsc kuzni naprawiac i cena naprawy bedzie w stosunku do sily broni)" reszta do kosza

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:27.