Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje światopoglądowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205236)

Miszczu 28-06-2009 12:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2581179)
To w starożytności operowano już takimi określeniami, jak homoseksualizm? :o Ale po:
1. nie wierzę w żadnego boga
2. biblia to skarbnica przenośni, bądź co bądź, pisana przez LUDZI.

No kurczę, a więc związki między kobietą a kobietą są dopuszczalne :\ Cóż za dyskryminacja gejów przez Biblię!
[ironia]Niech bóg sobie przyjdzie i mnie ukarze, byle po dzisiejszym nocnym spotkanku w hotelu :>[/ironia]

Nie nazywano tego homoseksualizmem ale hmm...w Grecji mężczyzną mogł się ,,zabawiac" z drugim i nikogo to zbytnio nie dziwiło a kobieta z kobietą już tak.
@Vill
cytując motto ,,Medialionów" -To ludzie ,ludziom zgotowali ten los. Bóg nie miał z tym nic wspólnego ,był tylko wytłumaczeniem.

Exodus 28-06-2009 13:13

Generalnie to takich dyskryminacji pederastów sie doszukuje w tym, ze jak byla wojna, to w wiosce zostawalo malo mezczyzn, wiec kobiety musialy sobie jakos poradzic, natomiast mezowie w trakcie wojny zawsze mogli jakas dziewke zgwalcic - Moje przypuszczenia ;p

Albertus 28-06-2009 13:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2581280)
Generalnie to takich dyskryminacji pederastów sie doszukuje w tym, ze jak byla wojna, to w wiosce zostawalo malo mezczyzn, wiec kobiety musialy sobie jakos poradzic, natomiast mezowie w trakcie wojny zawsze mogli jakas dziewke zgwalcic - Moje przypuszczenia ;p

ale kobiety miały by tragedie jak powiedzmy zostało by paru starców parę dzieciaków i paru pedarastow ;D a wszyscy mężczyźni poszli na wojnę. Ciekawe to wtedy by zrobiły ;D wioska pewnie by upadla.

Lasooch 28-06-2009 14:06

@Miszczu:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kpł 19
Będziecie przestrzegać moich ustaw. Nie będziesz łączył dwóch gatunków bydląt. Nie będziesz obsiewał pola dwoma rodzajami ziarna. Nie będziesz nosił ubrania utkanego z dwóch rodzajów nici. "

Będziesz się smażyć w piekle czy ktoś Cię posuwa w dupala czy nie, face it.

Miszczu 28-06-2009 14:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2581321)
@Miszczu:

Będziesz się smażyć w piekle czy ktoś Cię posuwa w dupala czy nie, face it.

Wolę jednak nosic takie ubranie niż byc posuwanym.

Nari 28-06-2009 14:30

W Bilbii w ST kobiety były tak mao ważne, że nawet w zakazach je pomijano =). Najczęściej służyły, brutalnie to ujmując, za maszynki do dzieci i sprzątaczki.

Lasooch 28-06-2009 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miszczu (Post 2581324)
Wolę jednak nosic takie ubranie niż byc posuwanym.

A w piekle Lucyfer będzie niszczył Twój odbyt.

Albertus 28-06-2009 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2581345)

co do tego piekła to można się kłócić ;D ja się go nie boje bo mam na to inny pogląd.

Exodus 28-06-2009 15:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2581372)
co do tego piekła to można się kłócić ;D ja się go nie boje bo mam na to inny pogląd.

Z wiekszoscia twoich pogladow sie zgadzam, ale prosze nie pisz juz nic. :/

Pjona 28-06-2009 15:32

Cytuj:

Lepiej zrobic to z Lucyferem przy ogniach niz z byle jakim smiertelnikiem

Gonzo 28-06-2009 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miszczu (Post 2581250)
Nie nazywano tego homoseksualizmem ale hmm...w Grecji mężczyzną mogł się ,,zabawiac" z drugim i nikogo to zbytnio nie dziwiło a kobieta z kobietą już tak.

Rozumiem, że stosunek mężczyzny z innym nikogo nie dziwił, z kobiety z kobietą oburzał każdego? Ogólnie kobiety były tam bardzo często poniżane, ponieważ Grecy uważali męskie ciało za piękniejsze, i tyczyło się to wielu dziedzin życia, nie tylko seksu (chociaż seks dwóch kobiet nikogo nie dziwił, starożytna Grecja była bardzo "tolerancyjna").

Albertus 28-06-2009 15:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2581396)
Rozumiem, że stosunek mężczyzny z innym nikogo nie dziwił, z kobiety z kobietą oburzał każdego? Ogólnie kobiety były tam bardzo często poniżane, ponieważ Grecy uważali męskie ciało za piękniejsze, i tyczyło się to wielu dziedzin życia, nie tylko seksu (chociaż seks dwóch kobiet nikogo nie dziwił, starożytna Grecja była bardzo "tolerancyjna").

tak samo bylo w rzymie , byly inne czasy ale z czasem to sie zmienialo i bylo coraz mniej tolerowane az gdzies ostatnio znowu jakas moda na tolerancje weszla i znowu sie zaczyna. czyli mozemy pomyslec ze gdzies za 700/800 lat znowu nie beda tolerowani.

Gonzo 28-06-2009 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2581404)
czyli mozemy pomyslec ze gdzies za 700/800 lat znowu nie beda tolerowani.

Wątpię, że tak się stanie. Tak samo można by było stwierdzić, że powstanie kontr-rewolucja do rewolucji seksualnej z lat 60 ubiegłego wieku. Świadomość bycia człowiekiem na przestrzeni czasu została za bardzo rozbudzona.

Ashlon 28-06-2009 17:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2581372)

Wielki Albertus Niszczyciel Szatana?

Miszczu 28-06-2009 17:40

Cytuj:

E tam ,za nim dojdzie do mnie troche czasu minie ;d.

bardzoprostynick 28-06-2009 18:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miszczu (Post 2581525)
E tam ,za nim dojdzie do mnie troche czasu minie ;d.

Jeśli w ogóle mu się nie znudzi zabawiać z tyloma osobami bo jeśli sądzić, że wszystkie religie mówią prawdę to chyba nikt nie pójdzie do nieba.

Milan ognia 28-06-2009 20:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2581587)
I widzicie, tak to jest. W niebie grzeczni chłopcy mają dziewice, a niegrzeczni w piekle pukanko w kakao (tak mi przykro Albertusiu).

Mam nadzieję, że nie starasz się teraz prowadzić 'rozmowy na poziomie'.

Tak mnie naszło - ktoś tam napisał, że piersi nie są od macania. No po części są. Duże piersi oznaczają tyle co możliwość wykarmienia potomstwa. Jedną z możliwości sprawdzenia ich rozmiaru jest właśnie dotyk. To samo z biodrami - szerokie biodra = gotowość do porodu. I istnieje teoria, że piersi 'próbują' imitować pośladki.

Albertus 28-06-2009 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2581515)
Wielki Albertus Niszczyciel Szatana?

ja wogle inaczej myślę , według mnie ktoś kto jest wojem lub od miecza zgina bedzie zasiadal z Bogami w wielkiej sali z debowymi drzwiami i debowym stolem , pic beda ze zlotych pucharow i beda ucztowac calymi dniami beda walczyc dla zabawy , beda sie bawic w rozne gry z Bogami i pie.. dziewice ;D

ktos kto normalnie przezyl zycie bedzie mial normalne i godne zycie w niebiosach

a ktos kto umarl jak tchórz , zdradzil przyjaciol itp. skonczy marnie , bedzie w podziemnych lochach torturowany i bedzie czekal wielkiej bitwy miedzy silnymi zdrowymi wojami z niebios a nedznikami z piekielnych lochow

taki jest moj poglad.

ja wogle wierze w sily natury , Drzewa , Słońce , Huragany itp. bo tak naprawdę to daje nam życie i rownie dobrze moze nam odebrać. Bóg Piorunów , Bóg Słońca itp.

ale taka jest juz moja religia i moj poglad na sprawe , nikomu sie podobac nie musi.

Lasooch 29-06-2009 00:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2581921)
ja wogle inaczej myślę

To wiemy.

@reszta posta: jeszcze głupsze niż katolicyzm: odchodzenie od niego (bo podejrzewam, że jako Polak wychowałeś się jako katolik) dla kolejnej bzdurnej religii.

Albertus 29-06-2009 01:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2581939)
To wiemy.

@reszta posta: jeszcze głupsze niż katolicyzm: odchodzenie od niego (bo podejrzewam, że jako Polak wychowałeś się jako katolik) dla kolejnej bzdurnej religii.

szczerze to te stare religie slowiansko-nordyckie sa bardzo madre i maja podstawy z zycia wziete.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:55.