Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Skąd nienawiść do policji? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219301)

Otakuma 01-09-2009 18:56

A ty znowu z tym strachem... Ale się zdarzają, mówię ci to po raz 3ci i ostatni(pewnie i tak nie dotrze ale cóż) to chodzi o bezpieczeństwo innych, żeby osoba która nie trzyma flary nie uległa poparzeniu, nawet w tych niebywale rzadkich incydentach.

Albertus 01-09-2009 18:58

nie widze nic smiesznego w tym co przedstawia ten obrazek.

te dziecko jest chore i nie ma się z czego naśmiewać. Znam wiele takich dzieci , kiedys nawet chodzilem do szkoly specialnej ( na przeciwko mego bloku) i pomagalem wychowawcom bo organizowalem im mecze pilki noznej itp. te dzieci sa naprawde bardzo mile i fajne

Sey 01-09-2009 18:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2639786)
A ty znowu z tym strachem... Ale się zdarzają, mówię ci to po raz 3ci i ostatni(pewnie i tak nie dotrze ale cóż) to chodzi o bezpieczeństwo innych, żeby osoba która nie trzyma flary nie uległa poparzeniu, nawet w tych niebywale rzadkich incydentach.

To kurwa chyba mówie idź sobie na sektor pikników jak Ci nie pasuje nie ?:confused:

Otakuma 01-09-2009 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sey (Post 2639790)
To kurwa chyba mówie idź sobie na sektor pikników jak Ci nie pasuje nie ?:confused:

Ty w ogóle rozumiesz treść pisaną? Nawet jeśli jakiejś osobie pasuje światełko i dymek z patyczka to uwierz mi że nie będzie jej pasowało jeśli ten patyczek ją poparzy, nawet jeśli przypadkowo. A to że ktoś chce sobie poświecić nie znaczy że wszyscy mają odchodzić na bok. To tak jakbym mówił (ap ropo bicia kibiców) nie pasuje ci że cie pałują to sobie odejdź na bok.

Sey 01-09-2009 19:17

Chyba jednak nie dojdziemy do porozumienia. Zrozum człowieku, że race, stroboskopy, ognie bengalskie itd to jest część oprawy, tym zajmuje się ruch ultras. Jeśli idziesz do młyna to wiesz co tam Cię czeka, idziesz tam bo czujesz ze musisz dopingować swoją drużynę, a co za tym idzie w niektórych momentach się narażać. Poparzenia zdarzają się bardzo rzadko. Aczkolwiek człowiek który idzie do młyna musi liczyć się z tym, że zostanie poparzony, bo jak wiadomo pirotechnika się często pali i ci, ktorzy chodzą na młyn wiedzą o tym i jakoś im to nie przeszkadza, ba, sami nie stosują się do zakazów PZPNu bo wiedzą że wtedy ruch ultras straci bardzo ważną część oprawy. Jeśli ktoś nie chce się niepotrzebnie narażać(choć moim zdaniem nie ma co się bać) idzie sobie po prostu na sektor pikników i ogląda w spokoju mecz.

morwin 01-09-2009 19:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2639789)
nie widze nic smiesznego w tym co przedstawia ten obrazek.

te dziecko jest chore i nie ma się z czego naśmiewać. Znam wiele takich dzieci , kiedys nawet chodzilem do szkoly specialnej ( na przeciwko mego bloku) i pomagalem wychowawcom bo organizowalem im mecze pilki noznej itp. te dzieci sa naprawde bardzo mile i fajne

ale pewnie tylko 2 osoby na 30 było normalnych ?:(

a tak do tematu to ktoś fajnie to podsumował "pwj na 200%"

Dark Sven 01-09-2009 19:49

Tak, tak, Otakuma. Sey mówi sensownie.

Poza tym, mam wrażenie, że najwięcej o race jęczą Ci, którzy na stadionie zjawiają się bardzo okazjonalnie...

Xevez 01-09-2009 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2639842)
Poza tym, mam wrażenie, że najwięcej o race jęczą Ci, którzy na stadionie zjawiają się bardzo okazjonalnie...

prawdopodobnie odnosisz złe wrażenie ;d

Parys 01-09-2009 21:43

Chyba nawet bardzo złe. (-;
Taka analogia:
Jeśli ktoś odpala racę - łamie prawo.
Jeśli ktoś ściąga nielegalnie z neta - także łamie prawo.
Czyli jak ktoś chce bardzo przestrzegać prawa to i nie powinien nic ściągać.
--Edit
Porównanie może niezbyt adekwatne, gdyż zaraz ktoś zapewne napisze, że race są niebezpieczne. Tylko, że jak ktoś idzie do młyna to wie, że racą można się poparzyć. Chociaż ja chodzę od 3 lat, race, strobo itp. obok mnie wiele razy i nic mi nie jest. Dla nas race są ważne, dodaje to 'tego czegoś'. Inaczej się wtedy czuje, dopinguje... Można wpaść w pewny trans... Do tej pory nie wiem co się stało z 20minutami meczu z Szachtarem Donieck. Całkowicie zahipnotyzowany byłem... Oddałem się temu w całości. Nawet gdy było pewne, że przegramy. Dla nas to się nie liczyło, cały czas pełny doping. Ciężko to jednak zrozumieć ludziom, którzy nie byli w takiej sytuacji nigdy. I wcale nie twierdze, że muszą to robić. Ale niech nie krytykują.

Dark Sven 01-09-2009 21:59

Na odwrót mi chodziło. Jęczą o to, że race są ;+)

Rav 01-09-2009 22:11

JPJPJP eloelo

http://www.allegro.pl/item714944730_...acab_hwdp.html

kto po za macanek1997 (58) kupuje sobie nowy piornik do podstawowki? ; D

Xevez 01-09-2009 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2639947)
Na odwrót mi chodziło. Jęczą o to, że race są ;+)

to sry, myślałem że chodzi Ci o to, że ludzie jęczą, że race powinny być legalne, a sami na mecze nie chodzą

Kuronasuka 01-09-2009 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rav (Post 2639963)
JPJPJP eloelo

http://www.allegro.pl/item714944730_...acab_hwdp.html

kto po za macanek1997 (58) kupuje sobie nowy piornik do podstawowki? ; D

Ja musiałem kupic teraz do pierwszej klasy LO- stary się rozpruł :/

Albertus 01-09-2009 22:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morwin (Post 2639809)
ale pewnie tylko 2 osoby na 30 było normalnych ?:(

a tak do tematu to ktoś fajnie to podsumował "pwj na 200%"

nie , akurat mam o nich dobre zdanie bo byli w porządku. I nie mam nic do dzieci chorych. A to ze 2/30 normalnych to bylo akurat o tamtych grupach , ktorych nie szanuje. Jest wiele grup ktore szanuje i wiele ktorych nie szanuje... to ze nie lubie murzynow , arabow i innych takich nie znaczy ze nie lubie tez chorych dzieci , lekarzy czy studentow

CytrynowySorbet 02-09-2009 17:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 2639937)
Można wpaść w pewny trans...

A potem przebudzić się, bitym przez policjanta, i skarżyć się do kamery?

Rac już nie ma i TRUDNO się mówi. Świat idzie do przodu. Poza tym rozśmieszają mnie niektórzy Ultrasi. Wasza kochana drużyna chyba nie byłaby dumna, że kibicują im bezmózgi, którzy rzucają się na policjantów, bo ci podeszli do bramy. Zaprawdę dziwną macie logikę, no ale JA SIĘ PRZECIEŻ NIE ZNAM.

sphinx123 02-09-2009 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2640305)
Rac już nie ma i TRUDNO się mówi. Świat idzie do przodu. Poza tym rozśmieszają mnie niektórzy Ultrasi. Wasza kochana drużyna chyba nie byłaby dumna, że kibicują im bezmózgi, którzy rzucają się na policjantów, bo ci podeszli do bramy. Zaprawdę dziwną macie logikę, no ale JA SIĘ PRZECIEŻ NIE ZNAM.

Tu nie chodzi o to, że Ultrasi chcą się przypodobać drużynie. Tak mi się wydaje </3

CytrynowySorbet 02-09-2009 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2640324)
Tu nie chodzi o to, że Ultrasi chcą się przypodobać drużynie. Tak mi się wydaje </3

No tak, biją się z policyją dla sportu </3

Ja nie chcą tutaj urazić nikogo, rozumiem doskonale że można mieć kochaną drużynę itd. Ale takimi burdami i strajkami i Bóg wie czym jeszcze na pewno im nie pomożecie, a możecie zaszkodzić.

Parys 02-09-2009 17:45

CytrynowySorbet, czy Ty nie rozumiesz, że bycie ultrasem (tudzież jak ja, kibicem jeżdżącym czasem za klubem i dopingującym na każdym meczu) to nie to samo co być chuliganem?
sphinx123, oczywiście, że nie. W dzisiejszych czasach większość piłkarzy przejdzie nawet do obozu wroga, jak mu tylko lepiej zapłacą. A kibice pozostaną.

sphinx123 02-09-2009 17:48

Tego nie lubię w zawodowej piłce, że to bardziej już show do zarabiania pieniędzy a nie sport.

@topic

Łosz, widziałem dwóch policjantów w parku. Ciekawe gdzie mundurowi się chowali przez ostatnie kilka miesięcy ; p

Gierubesoen 02-09-2009 17:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2640324)

Masz racje, oprawy i przemierzanie setek kilometrów co 2 tygodnie- robimy to dla ukochanych działaczy <3

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:37.