![]() |
Cytuj:
Po studiach już jesteś wykształcony i jako tako ludzie cię szanują, bo już przez etap nauki przeszedłeś i to z dobrym wynikiem i wiesz, że osiągniesz w życiu wiele i świat stoi przed tobą otworem ;) |
Cytuj:
|
Ja jestem teraz w 1 LO, po LO mam zamiar iść konczyc licencjat i do roboty, możliwe ,że pozniej bede się dokształcał ale to się zobaczy, myślę ,że to jest dość rozsądna opcja. :)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Po zawodowce pójdę się uczyć dalej i wtedy będę miał i WYKSZTAŁCENIE i ZAWÓD. Bo po zawodowce mam tylko zawód. Cytuj:
|
Cytuj:
I wcale po studiach nie wiesz, że coś osiągniesz. Przy odrobinie szczęścia Twój niewykształcony (hipotetyczny) kolega może skończyć znacznie lepiej niż Ty po jakichś tam studiach. A świat stoi przed Tobą otworem tylko w podstawówce, potem systematycznie drogi się zamykają. Po studiach większość z nich jest już zamknięta. |
Widać, że każdy ma inne zdanie;)
Są 2 możliwe wybory: a)Wiara, że kiedyś w życiu dobrniesz do czegoś ciekawego, czegoś co cię zainspiruje, co cię pchnie do działania i osiągniesz swój wymarzony "cel". bądź b)Kasa i znajomości.-.- Niestety jedno z drugim sie cholernie pokrywa oczywiście odnośnie pracy, zaś ściśle rzecz biorąc to nie maja nic do siebie. Takie są realia, mógłbyś się urodzić bogaczem, dać kasę w łapę i mieć pewną pracę od np: tatusia, a tak to bez kasy trzeba sobie samemu drążyć "koryto z więzienia" poprzez naukę by kiedyś "wyjść";) Tu sądzę, że większość się ze mną zgodzi:) |
no mniej więcej , ale nauka nie daje 100 % sukcesu , bo liczy się głownie głowa na karku.
dyplomy itp. to dodatek który jest średnio ważny , ale zawsze lepiej mieć jakiś zawód/maturę/studia niż nie mieć nic. |
Cytuj:
|
no tutaj to trochę przegiąłeś:D
Dyplomy są właśnie najważniejsze, dyplom to też świadectwo ukończenia szkoły. Matura, zawód oczywiście ważne są, w szczególności matura bo to "szczebel" do przyszłości, ale z tym dyplomem to już ostro pojechałeś:D |
Cytuj:
Świat zawsze stoi przed Tobą otworem, tylko że nie jesteś w stanie w to uwierzyć :) |
Cytuj:
|
Cytuj:
2. Wcześniej nic nie pisałeś o własnym biznesie. A jeśli dla mnie spełnieniem będzie bycie księgowym? Tylko, że na CV nie ma pytań o głowę na karku, tylko o wykształcenie i doświadczenie. Nie bez powodu. |
Cytuj:
Brrrrr.... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Za dużo dzieciak sie nagrał w GTA i teraz wychodzi jego fałszywa wizja świata zepsutego do szpiku kości ;). On wszystko wie najlepiej, dla niego nie ważne są dyplomy, zaświadczenia, nauka i kształcenia. TRZEBA CHODZIC DO LASU I RZUCAĆ W MŁODSZYCH KASZTANAMI !!!!
|
Nic, qpa, usuncie
|
Bez kitu,Albertus ty masz tak gorzej zdezelowany umysł niż stary trabant silnik.
|
i on ma dopiero 16 lat, co to bedzie jak dorosnie?
bez swatu nie podejdziesz |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:44. |