Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Plotki i Ploteczki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=97926)

Rocket Slayer 17-11-2008 16:54

Ok,

1) wyjaśnij mi "You have funny ey"
2) czy to tylko śmieszy tych co widzieli tą kreskówkę "futurama"?

Jeśli odpowiesz, przyznam się do błędu.

Cytuj:

Instynkt - 16-11-12:56 -- Hmm ... czyzby znowu probowal czyms blysnac i przypomniec o swojej smiesznej egzystencji? ^^'
Po co mam czymś błyskać? Na litość boską, to TYLKO forum. Nie podchodzę do tego w taki sposób >.<

Wciąż mnie zadziwiacie...

EDIT

Cytuj:

Ciężko zabłysnąć na mainie więc próbuje się tutaj. Po co przełamywać tą monotonię.
Sądzę, że przekaz byłby lepszy gdyby był zrozumiały większej ilości odbiorców - w tym przypadku Tibijczyków. Rozumiem, że chcesz stworzyć coś fajnego na Rooku i nie mam nic przeciwko, fajnie by było zobaczyć jakiś ss przestawiający zabawną sytuację na Rookgaardzie.

Cytuj:

LOL, rozumiem że Ty MUSISZ po prostu wszystkich krytykować,
To daj mi powód bym Ci pogratulował.

Cytuj:

BTW. Twój POTD był O WIELE zabawniejszy no i ten pomysł...
Kiedyś rzeczywiście zgłosiłem pewnego ss'a na POTD, i był nie tyle zabawny, co ukazywał takie bardziej pozytywne aspekty gry, nie był żadnym fake. To było bardzo dawno temu. Mógłbym ewentualnie powtórzyć lecz nie sądzę (patrząc na większość POTD'ów) by się przyjął, bo gdzieś ten "klimat" się w nich zgubił. No cóż... czas leci

Pan Klocek 17-11-2008 17:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2339568)
Ok,

1) wyjaśnij mi "You have funny ey"
2) czy to tylko śmieszy tych co widzieli tą kreskówkę "futurama"?

Jeśli odpowiesz, przyznam się do błędu.

Śmieszy też tych którzy wiedzą o co chodzi, nie trzeba być fanem kreskówki. Hypnotoad jest swoistym meme internetu, polecam sprawdzić encyklopedie :)

Ah, i to nie jest błąd tak samo jak błę... ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD @_@

Kapisz?

@UP EDIT
Ehhh, moim zdaniem to stereotyp że Tibijczyk to tylko Tibia. Zobacz na runemakerów, przecież oni czymś w międzyczasie muszą się zajmować. A w wolnym czasie? Nie wszyscy przecież non stop grtają.
Jak już mówiłem Hypnotoad t ojest taka ikona, meme, jest dosyć znana, może mniej w Polsce, ale na zachodzie owszem.

VibulZiom 17-11-2008 17:01

Taa... Jeżeli można prosić, to kończcie ten cały spam i offtop...

Żeby nie było że wyjdę na kompletnego kretyna, to wolę bardziej niż offtop napisać jakąś powlekaną już tezę...

Do Minomaga kiedyś się może dostaniemy, czy coś...

@down
Czy ludzie wreszcie to zrozumieją czy mają za daleko do łba??

Hakuoh 17-11-2008 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2339568)

Po co mam czymś błyskać? Na litość boską, to TYLKO forum. Nie podchodzę do tego w taki sposób >.<

To było do Kloca, nie do ciebie.

Pan Klocek 17-11-2008 17:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2339587)
To było do Kloca, nie do ciebie.

Przepraszam, że próbowałem przełamać tą wspaniałą monotonię w stylu "botter padł->kolejny lvl 100 na rooku-> botter padł" i nie podaje arcyciekawych screenów z awansem na kolejny poziom, screenów z kolejną kolekcją wisienek, bananów, magic light wandów i platynek, super pasjonujących screenów z 100 zabitym shengiem, no i tych ekstra addonów które przecież są aż tak niespotykane.

Pozdrownienia dla Instynkta, kimkolwiek jest, czy chciałby być (attention who*re), jego wkręt z tym że ma spike sworda oczywiscie był mega lepszy, a ja jestem tylko marnym naśladowcą.

MasterTusk 17-11-2008 17:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2339547)
Zacytuję słowa Rd'B (jeśli wolno)...

Bez urazy, ale Twoje przytakiwanie do tego osobnika to już pośmiewisko pewnej strony poświęconej rookgaardowi. Zresztą, jak już cytujesz to zacytuj cały fragment?

Cytuj:

» Instynkt - 16-11-14:52 -- O co cho- z tym helmetem naj placzka?
» Eldryzif - 16-11-14:54 -- Mówisz o Iron Helmecie?
» Instynkt - 16-11-14:54 -- Yeah
» Eldryzif - 16-11-14:55 -- Pan Klocuś wstawił fotkę Dartha z IH na f t.pl i pomyślał, że może to być coś interesującego.
» Instynkt - 16-11-14:56 -- Hmm ... czyzby znowu probowal czyms blysnac i przypomniec o swojej smiesznej egzystencji? ^^'
» Eldryzif - 16-11-14:57 -- To już nie pierwszy raz.
Takim tokiem myślenia wszystko co Wam się nie podoba jest be? =-\

Slythia 17-11-2008 17:46

Pozwolę sobie zmienić temat...

... i poinformować, iż (podobno) Ferumbras de Rookgaard dostał bana. Nie za bottowanie, pomimo, iż właśnie za to został zraportowany... lecz za brak podstawowej znajomości angielskiego.

Źródło - http://forum.hunted.pl/showthread.php?t=4282

Marcin24 17-11-2008 17:51

Cytuj:

... i poinformować, iż (podobno) Ferumbras de Rookgaard dostał bana. Nie za bottowanie, pomimo, iż właśnie za to został zraportowany... lecz za brak podstawowej znajomości angielskiego.
106 lvl nie mógł się dogadać z GMem? Czy to tylko mi się wydaję dziwne?

VibulZiom 17-11-2008 17:54

@up
Ten gracz dorównuje większości użytkowników na tym forum, tylko że ma inną narodowość...

Mam do was coś do zaapelowania...
Jeżeli macie zamiar się kłócić - Od tego jest PW!!
Nie rozkazuję lecz radzę... To by było na tyle...

Marcin24 17-11-2008 17:57

Cytuj:

@up
Ten gracz dorównuje większości użytkowników na tym forum, tylko że ma inną narodowość...

Ja się nauczyłem podstawowego angielskiego (nie mam smykałki do języków) przy 20 lvlu. Nawet tutejsi użytkownicy przy tym lvlu by potrafili się dogadać z GMem.

Rocket Slayer 17-11-2008 18:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 2339689)
Ja się nauczyłem podstawowego angielskiego (nie mam smykałki do języków) przy 20 lvlu. Nawet tutejsi użytkownicy przy tym lvlu by potrafili się dogadać z GMem.

Nie chcę nikogo bronić, lecz mogło się zdarzyć, że to wina GMa lub senior tutorów. To oni raportują, mogą nawymyślać rzeczy. Zależy na kogo się trafi.

@down

ROTFL
br?
To się nadaje na next POTD!

Slythia 17-11-2008 18:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2339703)
Nie chcę nikogo bronić, lecz mogło się zdarzyć, że to wina GMa lub senior tutorów. To oni raportują, mogą nawymyślać rzeczy. Zależy na kogo się trafi.

Poczytaj temat, do którego dałam linka. On naprawdę do GMa pisał po swojemu.

Pan Klocek 17-11-2008 18:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2339703)
@down
ROTFL
br?
To się nadaje na next POTD!

Musze się z tym zgodzić 8o

Ciekawe ilu Polaków tak by wpadło ;) czasami to po polsku się z nimi nie można dogadać, a co dopiero angielski ;)

Rocket Slayer 17-11-2008 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 2339747)
Ciekawe ilu Polaków tak by wpadło ;) czasami to po polsku się z nimi nie można dogadać, a co dopiero angielski ;)

Sądzę, że by wpadłoby kilku.... no wiesz... już rozmawiali z MM =)

Vantage 17-11-2008 18:28

No to jest nie możliwe :D

Przecież nawet żeby Tibie ściągnąć, zainstalować, a nawet wlogować się do gry trzeba przynajmniej kilka słów znać :)

Chociaż ta sprawa może mieć drugie dno (?), bo:
- GM mógł zadać takie pytanie, że sama królowa brytyjska by nie zrozumiała
- GM mógł być z kimś w zmowie ^^

I jeżeli powyższe propozycje wyjaśnienia tego -zjawiska- są błędne (co jest ultra prawdopodobne), to Feru jest . . . skończonym nieukiem i osłem. Bo prawda jest taka, że nawet samą grą można się nauczyć języka na poziomie wystarczającym do rozmowy... przynajmniej na tematy tibijskie.

Marcin24 17-11-2008 18:29

Cytuj:

Feru jest . . . skończonym nieukiem i osłem
Albo nie gra w Tibie.

Rocket Slayer 17-11-2008 18:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 2339763)
Albo nie gra w Tibie.

albo jego 11 letni braciszek/znajomy chciał się zapoznać z Tibią =[

CycuRookslayer 17-11-2008 18:49

Ta, może od razu, GM nie znał angielskiego :o :D.
No ciekawa sytuacja, jednak ban słuszny.
Ma 7 dni na szybki kurs angielskiego :P.
Pewnie wrogowie będą go raportować żeby sobie gadał z GM'em po raz kolejny :].

Marcin24 17-11-2008 18:55

Cytuj:

Pewnie wrogowie będą go raportować żeby sobie gadał z GM'em po raz kolejny :].
Teraz to on musi się poduczyć. Na pewno go będą raportować na każdym kroku.

Hakuoh 17-11-2008 19:40

Co się dziwić, jak nawet "oi" musi sprawdzać w słowniku?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:07.