Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Multimedia, problemy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153230)

Litin_Kaire 10-01-2009 11:47

Dzwonie do multi, godzina 11:25 byla, mowie ze mam problem, ze od poniedzialku do wczoraj do godziny 15 wszystko bylo dobrze, ze w srode dzwonili i zapewniali ze wszystko bedzie dobrze.. Gosc ze to nie jest ich wina, ale zebym wpisal tracert i ip serwera, wpisalem ofc na 3 hopie czasy 225, 160, 100.. Podalemu mu to, gosciu o tak rzeczywiscie problem tkwi po naszej stronie xD! No nic, zostalem zapewniony ze do poniedzialku wszystko bedzie dobrze.. Jak bedzie zobaczymy, nie odpuszcze im tego :D

Mario-1987 10-01-2009 12:04

latin napisz d mnie na gg 1751801, ty chyba jestes z grzwa tak jak ja, z gry thx

CytrynowySorbet 10-01-2009 12:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mario-1987 (Post 2415529)
Sry sorbet cytrynowy ale to ty tu wchodzisz i nas wszystkich obrazasz... zyczysz xaviourowi zycia a ja ci tez zycze lepszego bo wchodzisz i ludzi tylko umiesz krytykowac bo nic dobrego tutaj nie wniosles i piszesz o czyms o czym nie masz pojecia. Dzieje sie syf w multimedii i wiekszosc nie moze grac a ty przewijasz zebysmy przeskanowali kompy i oproznili z syfu (gdzies tam w ktoryms poscie)... Nadajesz sie na pracownika multimedii

Ja nikogo nie obrażałem, za duży jestem na to. Z życiem i Xaviourem to był żart, taka aluzja że w końcu będzie miał sprawny internet i sobie wykorzysta, interpretuj poprawnie... Krytykuję tylko za to, że niektórzy krytykują osoby zupełnie za to nieodpowiedzialne (np. pani przy telefonie). Kilkanaście stron wcześniej dawałem różne porady, kilka wcześniej zresztą też, a że tobie się nie przydały, cóż... Co do skanu - wiem z własnego doświadczenia że niektóre syfy zamulają internet, jest to chyba rada co? Może komuś by pomogło, np:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jacobsson
Też miałem problemy i od pol miesiaca nie moglem grac, bo takie lagi, ze szok. (a szkoda, bo pacc lecial). Wkurzylem sie, pousuwalem smieci z kompa, ikony z pulpitu, odinstalowalem zbedne programy, zdefragmentowalem dysk i teraz smiga, tylko czasami sie lagnie.

A nadawać to według CIEBIE mogę się na każdego, nawet na prostytutkę, ale twoja opinia nie ma żadnego poparcia póki mnie nie poznasz. Ogólnie cały problem który w tobie tkwi to to że nie czytasz ze zrozumieniem.

Tak w ogóle to wczoraj do mnie z MM dzwonili i pytali czy wszystko mam w porządku o.0 Nie wiem po co, może sprawdzają coś...

Exhediq 10-01-2009 13:42

u mnie ogolnie to w tym tyg nawet dobrze bylo ale to nie jest jeszcze to ;/
przeczekam moze do wtorku i zadzwonie do nich :P

PS. od wczoraj godziny 18 nic nie lagowalo do teraz wlaczne :)

DonekIjegoOgonek 10-01-2009 13:46

Nie wiem jak wy, ale ja napisalem do nich fax, ze internet nie dziala tak jak powinien od 3 miesiecy. Przyszedl technik spisal protokol. Po tygodniu dostalem pismo ze zwracaja mi 30% kasy za abonament za ostatnie 3 miesiace, bo to jednak ich wina, ze nie jest jak powinno byc i ze do dzis tj. 10.1.2008 internet powinien juz smigac. Jednak sa dalej lagi i poszedl nastepny fax, ze tak samo jak oni nie dotrzymuja umowy ja z dniem dzisiejszym nie place wiecej abonamentu i chce z nimi zerwac umowe:D

CytrynowySorbet 10-01-2009 14:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DonekIjegoOgonek (Post 2416487)
Nie wiem jak wy, ale ja napisalem do nich fax, ze internet nie dziala tak jak powinien od 3 miesiecy. Przyszedl technik spisal protokol. Po tygodniu dostalem pismo ze zwracaja mi 30% kasy za abonament za ostatnie 3 miesiace, bo to jednak ich wina, ze nie jest jak powinno byc i ze do dzis tj. 10.1.2008 internet powinien juz smigac. Jednak sa dalej lagi i poszedl nastepny fax, ze tak samo jak oni nie dotrzymuja umowy ja z dniem dzisiejszym nie place wiecej abonamentu i chce z nimi zerwac umowe:D

Może to i fajnie brzmi, ale o ile mi wiadomo (a mogę się mylić) za zerwanie umowy musisz płacić karę (suma stawki abonamentowej od miesiąca zerwania umowy do standardowego końca umowy + jeszcze jakiś koszt). Ale zwracają ci kasę o.0 No no, to reszta wiecie co robić :P

Rossie 10-01-2009 15:02

Za zerwanie umowy o internet placi sie cos okolo 300zl bez znaczenia w ktorym momecie umowy

MordercaCienia 10-01-2009 16:17

caly dzien bylo dobrze, dokladnie o 16 zaczela strasznie lagowac

zastanawia mnie co oni kurwa robia

Erhion 10-01-2009 16:45

Ja nie mam i nie miałem specjanie lagów mimo, że mam neta od mm.

Nytq 10-01-2009 17:37

Siemanko, pierwszy post na forum ale od dłuższego czasu śledzę wątek tyle, że z lenistwa nie chciało mi się konta zakładać ;) Mój problem wygląda tak : w październiku zadzwoniono do ojca mojego z zapytaniem czy nie chce podwyzszyc predkosci lacza z 512 na 1mb. Ta sama cena .. takze nic tylko brać. Malina, łącze 1 mb włączam tibie ... lag. Myślę zdarza się, przeczekamy zobaczymy ... wrl huncik się zaczał lvl pieknie wbilem i ... ZWIS :) Zakonczylo się świątynią jak u kazdego w tym wypadku. Jako iz nie chcialo mi się grac w tamtym momencie to ustawilem statusik "retired". Wracam po 3 miesiącach do gry i co ? I to samo ;) Do multimedii dzwonilem NAŚCIE RAZY i za kazdym razem ten sam tekst : wina lezy po pana stronie w routerze. Ale co ma piernik do wiatraka skoro jestem podlaczony do modemu po kablu ? I kolejna sztuczka magiczka pojawia się w momencie kiedy ktoś odbiera telefon internet się wyłącza :) Nie zawsze ale w 60% przypadków tak jest. Żeby nie było że jakiś kolejny no-lifer to nie tylko w tibie gram :> Co do predkosci internetu to wszystko jest ok bo transfery są dobre, ale kolejnym problemem jest to że CHOLERNIE często pakiety gubi, rozłącza net , rozłacza gg i pakiety gubi w rozmowach ... MEDŻIK. Także jedyna myśl to taka żeby zmienić providera ( kara... ) ew. zmienić łącze na 512 tak jak było kiedyś i mieć nadzieję, że wróci do normy wszystko ;>. Bo nerw mnie bierze jak jestem na huncie i nagle zrywa net na 10 sekund mając 650 hp druidem -,-. ( zobaczcie sami nawet Nytq ... 600k wydać w 2 tygodnie ;)) )

Pozdro i miejmy nadzieje że wróci do normy wszystko z MM :>

MordercaCienia 10-01-2009 20:57

wydaje mi sie, ze w gorzowie sa 2 nadajniki czy inne gowna

1.dobry, 0 lagow
2.30 sekundowe lagi

i wydaje mi sie, ze jakos nas przelaczaja miedzy nimi.

C4l4k 10-01-2009 21:37

Ja mam od ponad "Połowy roku" lagi itp. Wchodze na Tibia 2 sqm zrobie i stoje w miejscu. Nic tylko Exit... -.-

Jak myślicie jaki net jest lepszy w Gdyni ? A może polecacie coś innego?

Netia czy Neostrada? bo UPC nie moge mieć z powodu, że nie ma możliwości podłączenia [jeszcze]

__________________________________________________ ____________________________________
@Szyszkati

Pustki Cisowskie / kiedyś Cisowa

Szyszkati 10-01-2009 22:04

Up @
Z jakiej dzielnicy jesteś ja grabówek i mam to samo :(

Polecam Ci Netię bo słyszałem dobre opinie o tym Internecie. Pozdrawiam

demoninator 11-01-2009 00:08

Ehh zrobiłem nawet formata i nic z tego ;/ ciągle lagi nic nie pomaga ;/

Enrynib 11-01-2009 08:00

Mm

Nic tylko Sie wkurzyć porządnie Lagi od Tygodnia Przechodząc kratkę lag X(

Hail Multimedia :cup:

Ps może To przez ten ich X2 Szybkość internetu Do końca karnawału.? bo od tej zmiany mi się wszystko zaczeło ;s (Lagi , Kicki , Freezy) nie wiem jak wam...

Furiat 11-01-2009 12:47

:)

hehe sledze ten temat juz troche czasu i widze ze ja najbardziej chyba jestem doswiadczona osoba ;d z tymi lagami ;) mam lagi od listopada w grudniu przez 3 tyg jakos przestaly a pozniej to samo :) jak zawsze przed i po byly kicki lagi etc. i zauwazylem ze ludzie majacy problem z lagami sa z : Olsztyna lub poblizu
oraz Gorzowa. W Olsztynie raczej wiecej osob ma te owe lagi ja tez jestem z Olsztyna moi kumple niektorzy maja - mieli lagi jest to roznie innym przechodza drugim nie np jak mi jeden kumpel zrobil raz formata nic nie zadzialalo 2 x tez :) za 3 zrobil formata i dziala elegancko wedlug mnie to nie dlatego ze formata zrobil tylko to bylo poprostu szczescie ;) i ja mam nadzieje ze ja bede mial takie szczescie i wy rowniez :) dzwonienie do MM czesto jest bezsensu tysiace osob dzwoni a MM nic z tego sobie nie robi ..

MordercaCienia 11-01-2009 13:05

pomoglo komus wysylanie tracertow? zastanawiam sie czy to zrobic...

mam takie cos:

http://img99.imageshack.us/my.php?image=tracert1xj8.jpg

jak widac problem jest na 3,4,6 hopie, ale najgorzej na 3...

od 7 do konca tez tak jest, ale chyba po prostu jest tak, bo jest tylko 6 hopow?

demoninator 11-01-2009 13:42

@up
Możesz podać komendę na te tracerty?

A tak co do tych lagów. Był u mnie dzisiaj pan technik bo robił telewizje bo coś kabel się zjebał xd i zapytałem o lagi o to że pingi wysokie i w ogóle. Pan powiedział że to wszystko dlatego że mieli awarie z internetem i pare ulic było podłączonych w jeden punkt byle tylko ludzie mieli neta. W poniedziałek ma się to ustatkować wszystko podobno.

MordercaCienia 11-01-2009 13:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez demoninator (Post 2417869)
@up
Możesz podać komendę na te tracerty?

A tak co do tych lagów. Był u mnie dzisiaj pan technik bo robił telewizje bo coś kabel się zjebał xd i zapytałem o lagi o to że pingi wysokie i w ogóle. Pan powiedział że to wszystko dlatego że mieli awarie z internetem i pare ulic było podłączonych w jeden punkt byle tylko ludzie mieli neta. W poniedziałek ma się to ustatkować wszystko podobno.

haha, i mu jeszcze uwierz :D awarie to oni maja chyba od 4 miesiecy

start>uruchom>cmd>tracert xxx.xxx.xxx.xxx

Poter2 11-01-2009 14:34

ja nie wyrobie pacc mi leci xd jak nic nie zrobią w poniedziałek znowu dzwonie

Furiat 11-01-2009 16:01

chyba nie doczekam sie konca lagow tak sie w*****am ze sobie nie wyobrazacie... 3 miesiace w lagach KURWA

Furiat 11-01-2009 16:33

NIECH KAZDY KTO MA LAGI NAPISZE SKAD JEST :)
JESLI OLSZTYN TO JAKA DZIELNICA :)
jak cos ja ZTRZ

dawid__993 11-01-2009 17:24

Ja Iława
Lagi ze ruszyc nie moge :S

Enrynib 11-01-2009 17:57

Gdynia

Przechodzę 1 kratkę i lag X( ;p Z reszta pisałem

I jeszcze mój tracet moze ktos to skomentuje kto się zna ;s ?:lolo:

Swiat Menera

http://img405.imageshack.us/img405/9816/obraxkac9.jpg
http://img405.imageshack.us/img405/o...jpg/1/w663.png

Poter2 11-01-2009 18:18

to samo ciagle uplyna uplyna ;/ ja olsztyn starówka

Furiat 11-01-2009 18:33

no olsztyn i okolice ;s:) wiekszosc problemy maja z lagami u mnie kumple w bloku (11 pietrowym) prawie kazdy ma MM i prawie kazdy mial lagi ;] wszystkim przeminely mi jeszcze nie W*****AM SIE ..;]

Enrynib 11-01-2009 18:34

Opłynąć może woda a te lagi nawet puścić nie chcą ;/ ;(

demoninator 11-01-2009 18:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MordercaCienia (Post 2417872)
haha, i mu jeszcze uwierz :D awarie to oni maja chyba od 4 miesiecy

start>uruchom>cmd>tracert xxx.xxx.xxx.xxx

Dzięki :P

A i ja jakoś przez cały rok nie miałem żadnych problemów. Ale dokładnie rok temu takie same miałem. Może miną. Pożyjemy zobaczymy ;p

Ostróda

MordercaCienia 11-01-2009 19:09

te tracerty sa chuja warte

jak nie ma lagow to jest tak samo, tez uplynal limit czasu zadania, takie same pingi a jednak nie laguje

Pikselek 11-01-2009 19:13

W*****ajaca jest ta multimedia -.- wszyscy w olsztynie maja takie lagi az kurwa zal takiego neta -.- przez dobre 2,5 roku net chodzil jak cuda a od listopada gowno totalne

Litin_Kaire 11-01-2009 19:19

No to siemanko! Powiem wam cos na temat tych tracertow. Ze macie uplynal limit to nie jest powod ze beda lagi ;p Musicie miec wysokie czasy..

Xaviour 11-01-2009 19:22

3 dni do końca tych lagów u mnie <333

@Litin

Gratuluje Twojego nicku na screenie z grejt axem na Kandii xdd

Furiat 11-01-2009 22:15

mowisz ze 3 dni do konca lagow ta? :) tylko ze.. co za te 3 dni bedzie? przyjdą te pedaly od MM i Ci naprawia to ? watpie ;] a jak naprawia to badz przy tym i powiedz jak to zrobili :);p

demoninator 11-01-2009 22:19

Wydaje mi się że kończy mu się umowa i nie przedłuża ;p

Furiat 11-01-2009 22:33

aa no pewnie ta :>>
ja to chetnie nawyzywal bym kazdego z MM :) bo to naciagacze kasy ;] a sami nie mysla jak nam pomoc tylko mysla o tym jak tutaj wiecej kasy zarobic

CytrynowySorbet 11-01-2009 22:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Furiat (Post 2418686)
ja to chetnie nawyzywal bym kazdego z MM :) bo to naciagacze kasy ;] a sami nie mysla jak nam pomoc tylko mysla o tym jak tutaj wiecej kasy zarobic

Pomyśl zanim coś napiszesz. Według twojego toku myślenia każdy jest naciągaczem, nawet ty. I przeczytaj to: http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...postcount=1189 , szczególnie punkt 2 linijka pierwsza. Jeśli dalej nie zrozumiesz, to znaczy że dopiero zacząłeś gimnazjum i ZACZYNASZ dojrzewać i mieć jakiekolwiek pojęcie o życiu. Czas przejrzeć na oczy i spostrzec, że nie będziesz miał wszystkiego podanego na tacy, a życie nie jest idealne.

Aha a teraz oczywiście mnie zjedź, powiedz że jestem pracownikiem MM czy co tam jeszcze pisano na mój temat...

Furiat 12-01-2009 08:24

hehe looz tylko podaj mi dobry link bo blad wczytywania strony :) a z tymi naciagaczami to prawda moze nie wszyscy ale i tak biora od nas hajs a nic innego w naszym kierunku pozytecznego nie robia

pyzio2 12-01-2009 09:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Furiat (Post 2418848)
hehe looz tylko podaj mi dobry link bo blad wczytywania strony :) a z tymi naciagaczami to prawda moze nie wszyscy ale i tak biora od nas hajs a nic innego w naszym kierunku pozytecznego nie robia

a daliscie im podstawy chociaz zeby mogli zrobic bo ciagle tu sie pisze o lagach a polowa z was nawet nie zadzwonila do nich

Xaviour 12-01-2009 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Furiat (Post 2418654)
mowisz ze 3 dni do konca lagow ta? :) tylko ze.. co za te 3 dni bedzie? przyjdą te pedaly od MM i Ci naprawia to ? watpie ;] a jak naprawia to badz przy tym i powiedz jak to zrobili :);p

Za 3, a dziś nawet 2 przychodzą ziomy z UPC, założyć mi nowego neta. ;>>

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Furiat (Post 2418686)

Jak jesteś taki kozak, to ja chętnie chcę zobaczyć jakiś filmik jak ich wyzywasz.

Jeśli się odważysz ; ))

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2418695)
Pomyśl zanim coś napiszesz. Według twojego toku myślenia każdy jest naciągaczem, nawet ty. I przeczytaj to: http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...postcount=1189 , szczególnie punkt 2 linijka pierwsza. Jeśli dalej nie zrozumiesz, to znaczy że dopiero zacząłeś gimnazjum i ZACZYNASZ dojrzewać i mieć jakiekolwiek pojęcie o życiu. Czas przejrzeć na oczy i spostrzec, że nie będziesz miał wszystkiego podanego na tacy, a życie nie jest idealne.

Aha a teraz oczywiście mnie zjedź, powiedz że jestem pracownikiem MM czy co tam jeszcze pisano na mój temat...

Masz wiele racji, ale pomyśl o tym, że w każdym Twoim poscie w tym temacie na kogoś wjeżdzasz.. I potem nie dziw się, że my Cię nie lubimy..

Zresztą po liczbie ostrzeżen widać po co siedzisz na tym forum. Tylko, żeby kogoś krytykować.. No ale jeśli chodzi o ostatnie zdanie, to się z Tobą zgodzę. W końcu przychodzi w życiu taki czas, że zaczynasz mieć wyjebane w to co wcześniej było dla ciebie ważne. Zaczynasz mieć poważne problemy i inne sprawy. xd

CytrynowySorbet 12-01-2009 14:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Furiat (Post 2418848)
hehe looz tylko podaj mi dobry link bo blad wczytywania strony :)

Mi jakoś link działa :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xaviour (Post 2419021)
Masz wiele racji, ale pomyśl o tym, że w każdym Twoim poscie w tym temacie na kogoś wjeżdzasz.. I potem nie dziw się, że my Cię nie lubimy..

Zresztą po liczbie ostrzeżen widać po co siedzisz na tym forum. Tylko, żeby kogoś krytykować.. No ale jeśli chodzi o ostatnie zdanie, to się z Tobą zgodzę. W końcu przychodzi w życiu taki czas, że zaczynasz mieć wyjebane w to co wcześniej było dla ciebie ważne. Zaczynasz mieć poważne problemy i inne sprawy. xd

Ale przecież ja nie chce nikomu krzywdy robić czy na niego wjeżdżać, piszę tu ciągle żeby jakoś wam pomóc, albo chociaż powstrzymać od zachowań takich jak to:
Cytuj:

ja to chetnie nawyzywal bym kazdego z MM
cały czas powtarzam że nie mam złych intencji...
Co do ostrzeżeń - 6pkt tylko za to, że założyłem temat, który był ale NIGDY nie pomyślałbym żeby akurat tam szukać ^^

Więc jeszcze raz piszę: NIE MAM ZŁYCH INTENCJI.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:39.