Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje światopoglądowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205236)

Vil 14-07-2009 14:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2597205)
jakas partia(?) w holandii chce zalegalizowac pedofilie.

zoofilie tez moga chciec zalegalizowac, bo maja do chcenia konstytucyjne prawo, co nie zmienia faktu, ze nigdy sie im to nie uda.

Wielkimanitu 14-07-2009 14:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2597498)
To bylo dosc wolne porownanie, ale na pewno obydwa zjawiska są ZBOCZENIEM. I mozna powiedziec, ze jesli dziecko "chce" to obydwa zjawiska sa niemal takie same, ba pedofilia czasem jest blizsza hetero. Troche ciezko mi mowic o tym, gdyz powoduje grymas na twarzy xd. Raczej mowie tu o takiej pedofilii gdy dziecko ma juz wyksztalcone organy plciowe i jest w pelni swiadome. Co do pedofilii dajmy na tym z 2, 5 latkiem to powinna byc karana dozywociem. Wszystko zalezy tez od kultur, w islamie/hinduizmie? malzenstwa z 10latkami sa codziennoscia, niedawno czytalem o rekordziscie, ktory sie ozenil z 7 latka - nie potrafie sobie tego jakos wyobrazic. Troche sie rozpisalem o pierdolach, ale generalnie po prostu obydwa sa zboczeniem na tle seksualnym i za takie powinny byc traktowane, a teraz homoseksualista jest traktowany jak swieta krowa, nie mozna zlego slowa w jego kierunku powiedziec, bo zaraz ci wytknie ze jestes CHORYM homofobem.

Zgadzam się. Co prawda karanie pedofilów dożywociem jest absurdem (przecież to nie morderstwo, ludzie...), ale i tak obniżyłbym wiek prawnego dopuszczenia do stosunków seksualnych do jakichś 13 lat. Mówię tu o faktycznej pedofilii (czyli seksie z np. pięciolatkiem), a nie o bezsensownej, prawnej definicji pedofilii, którą jest klepnięcie po dupie czternastolatki.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2597536)
zoofilie tez moga chciec zalegalizowac, bo maja do chcenia konstytucyjne prawo, co nie zmienia faktu, ze nigdy sie im to nie uda.

Vil ma jakieś wtyki w Rządzie Światowym, że wie, co przejdzie, a co nie?

Lasooch 14-07-2009 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2597560)
Zgadzam się. Co prawda karanie pedofilów dożywociem jest absurdem (przecież to nie morderstwo, ludzie...), ale i tak obniżyłbym wiek prawnego dopuszczenia do stosunków seksualnych do jakichś 13 lat. Mówię tu o faktycznej pedofilii (czyli seksie z np. pięciolatkiem), a nie o bezsensownej, prawnej definicji pedofilii, którą jest klepnięcie po dupie czternastolatki.

Jeśli masz 18 lat i klepniesz 15-tkę, moim zdaniem jest to akceptowalne i w sumie normalne (chociaż ja tam nie biegam po ulicy i nie klepię po d*pie co drugiej 15-tki). Ale w chwili, gdy 50-latek zacznie się podwalać do 13-tki, coś będzie nie tak.

MikeRoyal 14-07-2009 15:08

Zmieniam zdanie, mogą sobie być, ale wy*******ać z adopcją dzieci i małżeństwami, zaburzają równowagę świata.

sphinx123 14-07-2009 15:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MikeRoyal (Post 2597581)
Zmieniam zdanie, mogą sobie być, ale wy*******ać z adopcją dzieci i małżeństwami, zaburzają równowagę świata.

Równowagi świata raczej nic nie może zaburzyć, oprócz wielkiego meteoru <3

sphinx123 14-07-2009 15:24

Twoje argumenty są tak trafne, że aż nie chce mi się rzeczowo odpowiedzieć xd

CytrynowySorbet 14-07-2009 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MikeRoyal (Post 2597592)
Zaburzają, bo przez tych zjebów, jest ograniczonych ruch podczas parad, obciążają sieć piszą maile do rządu o przeforsowaniu ustawy o małżeństwach, roznoszą HiV i ogólnie jebią stolcem.

Podstawy do nazywania homo zjebami? To po pierwsze.
Po drugie, jako, że jesteś od niedawna w tym temacie, to ci przypomnę, co pisaliśmy wcześniej: Zgadzamy się, że te parady, które teraz są urządzane, to porażka. Żadnego przesłania, tylko obnażanie się. Problem jest w podejściu do tego, a nie celu tych parad. Co do małżeństw - hmm... Sam jestem gejem, ale jakoś nie marzę o ślubie, nie wiem... Może mi się to zmieni, ale póki co nie rozumiem tego. Chcą, żeby było, tak to nazwę.

HIV nie roznoszą tylko homo. Mówi się, że homo większą szansę na hiv mają (nie wiem czemu, jakby ktoś mógł to niech wytłumaczy, bo naprawdę ciekaw jestem). Ale hetero Hiv też roznoszą. Jebią stolcem - pozostawię bez komentarza, wynoś się stąd, bo nie dorosłeś jeszcze do poważniej dyskusji. To już nawet Albertus ma wyższy poziom od ciebie (O Boże...).

Exodus - nadal nie odpowiedziałeś na pytania :>

@down: Sam nie wiem >.> Zobaczymy co ten mądrala odpisze, i wtedy ocenię.

Lotress 14-07-2009 15:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2597603)
. To już nawet Albertus ma wyższy poziom od ciebie (O Boże...).

Wybacz że zapytam, ale czy to jest w ogóle możliwe?

Xevez 14-07-2009 15:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MikeRoyal (Post 2597592)
Zaburzają, bo przez tych zjebów, jest ograniczonych ruch podczas parad, obciążają sieć piszą maile do rządu o przeforsowaniu ustawy o małżeństwach, roznoszą HiV i ogólnie jebią stolcem.

masz rację, obciążanie sieci mailami zaburza równowagę świata

@up
widocznie jest;>

Exodus 14-07-2009 15:39

Cytuj:

HIV nie roznoszą tylko homo. Mówi się, że homo większą szansę na hiv mają (nie wiem czemu, jakby ktoś mógł to niech wytłumaczy, bo naprawdę ciekaw jestem). Ale hetero Hiv też roznoszą.

wypisz mi je dokladnie, bo nie wiem o co ci chodzi

Co do HIV, chyba chodzi o to ze para hetero zabezpiecza sie glownie przed ciaza, natomiast para homoseksualistow nie ma takich obaw, wiec chyba czesciej uprawia seks bez zabepzieczen. Procentowo o wiele wiecej homoseksualistow jest zarazonych niz hetero, mowie o "naszym" swiecie pomijajac afryke, bo tam co 2gi ma hiv xd

CytrynowySorbet 14-07-2009 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2597390)
Jedno pytanie: co byście czuli, jakby wasze dziecko miało "bliższy kontakt" z pedofilem (twierdziłoby, że nie miało nic przeciwko, a tego pana bardzo lubi), a co, gdyby wasz syn oznajmił, że jest gejem i już miał stosunek seksualny z jakimś gościem, którego szczerze kocha. Hm?

A proszę cię bardzo.

sphinx123 14-07-2009 15:45

Cytuj:

Mówi się, że homo większą szansę na hiv mają (nie wiem czemu, jakby ktoś mógł to niech wytłumaczy, bo naprawdę ciekaw jestem)

Homo mają większą szansę na zarażenie się hiv, ponieważ anal bez zabezpieczeń to (poza kontaktem z krwią zarażonego) najłatwiejsza droga do zakażenia. Zresztą hiv rozprzestrzenia się szybciej wśród homo niż hetero, bo jest ich mniej na danym terenie, dlatego trudniej człowiekowi o homoseksualnej orientacji znaleźć osobnika do stosunku, są też zdesperowani zboczeńcy którzy robią to z każdym nie zwracając uwagi na nic XD Takie jest moje zdanie :P Aha, anal bez gumy jest niezbyt podniecający, chyba że ktoś jest zwolennikiem maczania parówy w pełnych bakterii ekstrementach <3

MikeRoyal 14-07-2009 15:48

Cytuj:

Podstawy do nazywania homo zjebami? To po pierwsze.
Po drugie, jako, że jesteś od niedawna w tym temacie, to ci przypomnę, co pisaliśmy wcześniej: Zgadzamy się, że te parady, które teraz są urządzane, to porażka. Żadnego przesłania, tylko obnażanie się. Problem jest w podejściu do tego, a nie celu tych parad. Co do małżeństw - hmm... Sam jestem gejem, ale jakoś nie marzę o ślubie, nie wiem... Może mi się to zmieni, ale póki co nie rozumiem tego. Chcą, żeby było, tak to nazwę.

HIV nie roznoszą tylko homo. Mówi się, że homo większą szansę na hiv mają (nie wiem czemu, jakby ktoś mógł to niech wytłumaczy, bo naprawdę ciekaw jestem). Ale hetero Hiv też roznoszą. Jebią stolcem - pozostawię bez komentarza, wynoś się stąd, bo nie dorosłeś jeszcze do poważniej dyskusji. To już nawet Albertus ma wyższy poziom od ciebie (O Boże...).

@down: Sam nie wiem >.> Zobaczymy co ten mądrala odpisze, i wtedy ocenię.

Chcesz wiedzieć, wirus HiV jak wiadomo jest bardzo mały mniejszy niż mikroprzerwy w prezerwatywie, więc spokojnie może przeniknąć, do ciała innego osobnika przy kontakcie bezpośrednim jakim jest stosunek. Geje mają większą szanse na zarażenie się gdyż jadą się w dupe, w której nabłonek jest o wiele cieńszy niż w ścianie pochwy kobiety. Dlatego geje częściej zarażają się HiV niż przeciętny heteroseksualny człowiek. A teraz pointa. Najlepsze jest to że geje często używają środka plemnikobójczego (wtf ???) który nie wiem po co jest im potrzebny, a ten środek zwiększa przepuszczalność prezerwatywy i nabłonka. Tam Dam.

Lotress 14-07-2009 15:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2597612)
Jedno pytanie: co byście czuli, jakby wasze dziecko miało "bliższy kontakt" z pedofilem (twierdziłoby, że nie miało nic przeciwko, a tego pana bardzo lubi),

Poszedł i udusił tego bydlaka gołymi rękami, za to że wykorzystał naiwność i głupotę dziecka.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2597612)
a co, gdyby wasz syn oznajmił, że jest gejem i już miał stosunek seksualny z jakimś gościem, którego szczerze kocha. Hm?

Tutaj nie mam pojęcia, jednak jako człowiek tolerancyjny, uważający że każdy ma prawo do szczęścia, najprawdopodobniej bym to zaakceptował.

sphinx123 14-07-2009 15:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MikeRoyal (Post 2597617)
Chcesz wiedzieć, wirus HiV jak wiadomo jest bardzo mały mniejszy niż mikroprzerwy w prezerwatywie, więc spokojnie może przeniknąć, do ciała innego osobnika przy kontakcie bezpośrednim jakim jest stosunek. Geje mają większą szanse na zarażenie się gdyż jadą się w dupe, w której nabłonek jest o wiele cieńszy niż w ścianie pochwy kobiety. Dlatego geje częściej zarażają się HiV niż przeciętny heteroseksualny człowiek. A teraz pointa. Najlepsze jest to że geje często używają środka plemnikobójczego (wtf ???) który nie wiem po co jest im potrzebny, a ten środek zwiększa przepuszczalność prezerwatywy i nabłonka. Tam Dam.

Skuteczność ochrony przed wirusem hiv podczas użycia prezerwatywy waha się pomiędzy 80-95%, więc chyba tak "spokojnie" nie przeniknie. Skąd Ty możesz wiedzieć, czego często używają geje? xd

@down

Hihihihi Sorbet jest pasywnyyy XD

CytrynowySorbet 14-07-2009 15:56

Ymm... Co jak co, ale ja bez prezerwatywy to nie dam sobie "w kasze dmuchać" (taki żarcik meheheh). Nie chcę żeby w dupie mi się kisiel zrobił -______-

te zboki o których wspomniałeś sphinx to też nieźli, idą w krzaki z jednym, wychodzą, i namawiają innego -_____- rozumiem, przyjemność przyjemnością ale bez przesady :\ takie coś nawet mnie obrzydza.

@Lotres: i taka odpowiedź wskazuje właśnie na to, że porównywanie pedofilii do homoseksualizmu to chyba jakiś żart.

Exodus 14-07-2009 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2597624)
Skuteczność ochrony przed wirusem hiv podczas użycia prezerwatywy waha się pomiędzy 80-95%, więc chyba tak "spokojnie" nie przeniknie. Skąd Ty możesz wiedzieć, czego często używają geje? xd

moze sam nim jest

Co do tego pytania:
No co do pedofila, na pewno bym cos temu panu zrobil nie wiem jak, ale chyba raczej prawnie bo by dluzej cierpial

Co do syna geja, na pewno bym sie na nim zawiodl, staralbym sie go wyleczyc, gdyby sie nie udalo to pewnie po czasie bym to zakceptowal, chociaz raczej bym juz na niego inaczej patrzyl

btw. te rozmowy o kisielach moze prowadzcie na PW?

Martka 14-07-2009 16:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2597638)
Co do syna geja, na pewno bym sie na nim zawiodl, staralbym sie go wyleczyc, gdyby sie nie udalo to pewnie po czasie bym to zakceptowal, chociaz raczej bym juz na niego inaczej patrzyl

Hm, leczenie czegoś, co nawet chorobą nie jest, w dodatku bez zgody osoby, która temu leczeniu miałaby zostać poddana, musi być ciekawe.

Albertus 14-07-2009 16:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2591945)
No, ale jak mogę się z tego "wyleczyć"? W końcu skoro jestem Żydem, to coś ze mną nie tak. Zdiagnozuj więc, co konkretnie i jak mogę się tego pozbyć?

o to pytanie chodzilo?

możesz zrobić 2 rzeczy , wyjechać z Polski do swego kraju albo zakupić sznurek , jeżeli chcesz coś z tym zrobić. :D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2597565)
Jeśli masz 18 lat i klepniesz 15-tkę, moim zdaniem jest to akceptowalne i w sumie normalne (chociaż ja tam nie biegam po ulicy i nie klepię po d*pie co drugiej 15-tki). Ale w chwili, gdy 50-latek zacznie się podwalać do 13-tki, coś będzie nie tak.

zgadzam sie.

Cytuj:

szczerze to pedofilia jest gorsza od morderstwa... Tak taki ktos umiera i tyle , a tak meczy sie z tym do konca zycia. Pedofilia to powinno byc dorzywocie z torturami (powiedzmy 2/3 razy w tygodniu po 30/40 minut tortur) , to by im dalo do myslenia ;D i zalezy co nazywac pedofilia , bo tak jak lasooch napisal 18 latek z 15 latka to normalne , wiec mozna by zrobic paragraf ze 15-18 latki moga maksymalnie z 5 lat starszym partnerem/partnerka.

sphinx123 14-07-2009 16:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2597646)

możesz zrobić 2 rzeczy , wyjechać z Polski do swego kraju albo zakupić sznurek , jeżeli chcesz coś z tym zrobić. :D

Albo mieć wyje**ne na plebs pokroju Albertusa

Gonzo 14-07-2009 16:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2597205)
Jeszcze dodam, zeby ktos mnie zle nie zinterpretowal. Nie jestem za wszelakimi zwiazkami wyzej wymienionymi. Homoseksualizm jako tako akceptuje i oczywiscie uwazam za mniejsze zlo niz zoofilia i pedofilia, ale sami popatrzcie. Niedawno kontrowersje budzilo samo pojecie homoseksualizmu, potem malzenstwa homoseksualistow, teraz trwa debata na temat adopcji(w niektorych krajach juz pewnie jest mozliwa, nie orientuje sie zbytnio) i juz nawet bylo slychac glosy, ze jakas partia(?) w holandii chce zalegalizowac pedofilie. Miedzy tym wszystkim jest bardzo cienka granica, nie mozna wszystkiego akceptowac.

Niedawno to kobiety nie miały żadnych praw (ba, nie mogły nawet nóg odsłonić!), Afroamerykanie tak samo. Teraz kobiety mogą pracować i chodzić w bikini, a Afroamerykanie głosować. CHOLERA, popadamy ze skrajności w skrajność. -.-

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2597464)
Bo jest to wolne forum i każdy może napisać to co chce. Obowiązuje tylko regulamin, w którym nie widzę zapisów jakoby krytyka orientacji seksualnej była zakazana.

Co tak naprawdę śmieszy to próby "unaukowienia" swoich poglądów. Jakby krytycy nie mogli przyznać, że zwyczajnie homoseksualizm był dla nich obrzydliwy. Chociaż nie, nie homoseksualizm a pedalstwo. Bo mogę się założyć, że dla 90% krytyków widok dwóch całujących się facetów jest obrzydliwością, ale widok dwoch całujących się kobiet to już zaproszenie do zabawy.

Osobiście wychodzę z założenia, że nikomu do łóżka patrzyć nie będę, bo po co? Z kim śpisz, twoja sprawa, jak długo nie krzywdzisz nikogo.

A jeśli chodzi o adopcję, to problemem nie są osoby które adoptują a środowisko w którym się znajdzie dziecko po adopcji. Tak samo było ze szkołami koedukacyjnymi czy też włączaniem do klas w szkołach dzieci upośledzonych, niepełnosprawnych. Wielkie larum podniesiono bo co to się z dziećmi stanie. Jakoś nic się nie stało.

Signed.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MikeRoyal (Post 2597581)

Małżeństwa nie, konkubinaty tak, adopcja to temat na dłuższą rozmowę.

Cytuj:

Chcesz wiedzieć, wirus HiV jak wiadomo jest bardzo mały mniejszy niż mikroprzerwy w prezerwatywie, więc spokojnie może przeniknąć, do ciała innego osobnika przy kontakcie bezpośrednim jakim jest stosunek.

Znawca medycyny się znalazł. Szkoda, że nie wspomniałeś, iż szansa zarażenia HIV podczas stosunku seksualnego wynosi klika-kilkanaście procent (u kobiet jest większe ryzyko), prezerwatywa zmniejsza to ryzyko praktycznie do zera (praktycznie, bo oczywiście nie ma w 100 % bezpiecznego zabezpieczenia).

Cytuj:

Geje mają większą szanse na zarażenie się gdyż jadą się w dupe, w której nabłonek jest o wiele cieńszy niż w ścianie pochwy kobiety.

O proszę, jak to udowodnisz to może Nagrodę Nobla dostaniesz, bo ja zawsze myślałem, że odbyt i pochwę wyściela ten sam nabłonek - nabłonek wielowarstwowy płaski nierogowaciejący.

Cytuj:

Dlatego geje częściej zarażają się HiV niż przeciętny heteroseksualny człowiek.

Geje nie zarażają się HIV częściej niż osoby hetero.

Cytuj:

A teraz pointa. Najlepsze jest to że geje często używają środka plemnikobójczego (wtf ???) który nie wiem po co jest im potrzebny, a ten środek zwiększa przepuszczalność prezerwatywy i nabłonka. Tam Dam.

Jaki Ty obeznany jesteś, że wiesz, czego GEJE używają... ;)

I teraz tak na serio - przestań się ośmieszać.

Exodus 14-07-2009 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Martka (Post 2597644)
Hm, leczenie czegoś, co nawet chorobą nie jest, w dodatku bez zgody osoby, która temu leczeniu miałaby zostać poddana, musi być ciekawe.

mozna zawsze z dzieckiem porozmawiac, pojsc do psychologa, zawsze jest mozliwosc ze cos mu sie pod kopulą pop***lo

@up
czyli, ze prawo glosu afroamerykanow stawiasz na rowni z pedofilia??

@down
raczej ten swiat sie cofa 2000 lat wstecz

Martka 14-07-2009 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2597658)
mozna zawsze z dzieckiem porozmawiac, pojsc do psychologa, zawsze jest mozliwosc ze cos mu sie pod kopulą pop***lo

Cofamy się 50 lat wstecz?

@up
A ja mam wrażenie, że niektórzy w dużej mierze zatrzymali się w tamtym okresie.

sphinx123 14-07-2009 16:16

Cytuj:

Mam wrażenie, że to całe "legalizowanie pedofilii" to nie przyzwolenie na porywanie dzieci z ulicy w celu ich zgwałcenia, jak większość użytkowników myśli.

ponczus 14-07-2009 16:25

Pary homoseksualne chcą legalizacji ZWIĄZKÓW a nie pozwolenia na wstąpienie w związek małżeński tak jak to widzi kościół. Mamy instytucje konkubinatu czy też śluby państwowe. Dlaczego tego chcą, z powodów prawnych. W Polsce prawo spadkowe jest wystarczająco powalone i de facto bez formalizowania związku drugą osobę zostawia na lodzie (nie ważne czy to ta sama płeć co denat czy nie). Drugą rzeczą jest chociażby szpital. Jeżeli nie jesteś z rodziny nikt nie powie ci o stanie zdrowia drugiego człowieka, bo jesteś obcy. I tu też nie ma znaczenia płeć i orientacja. Takie jest prawo w Polsce.

I dyskutujmy na poziomie, bez sugestii że współdyskutant powinien kupić sznur. Ani to mądre, ani uprzejme.

CytrynowySorbet 14-07-2009 16:29

@up: Przyzwyczaj się, to są takie powiedzonka naszego sławnego Albertusa.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2597638)

Huh, zawieść się na dziecku, próbować "leczyć" (czyli uświadamiasz dziecku, że uważasz że jest jakieś chore), JAKBY się nie udało go "wyleczyć" (czyli prawdopodobnie lata... "terapii"? lol) W KOŃCU go zaakceptujesz. No ale będziesz na niego inaczej patrzył. Nie zdążysz się obejrzeć, a stracisz syna, ja bym miał wy***ane na takiego rodzica. Rodzic powinien WSPIERAĆ, i starać się zrozumieć decyzje dziecka, a nie próbować mu je wyperswadować, bo WEDŁUG MNIE to głupota.

Cytuj:

Czy nie było tu już dość dowodów na to, że masło można porównywać do chleba?

Co do cofania się... Kiedyś na j. polskim nauczycielka pokazała nam taką parabolę z romantyzmem itp., to co było na dole było dla człowieka, to co na górze - dla Boga. Z poglądami może być podobnie. Z biegiem czasu raz są na górze, raz na dole. Nie zmienisz tego.

Albertus 14-07-2009 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2597684)
Huh, zawieść się na dziecku, próbować "leczyć" (czyli uświadamiasz dziecku, że uważasz że jest jakieś chore), JAKBY się nie udało go "wyleczyć" (czyli prawdopodobnie lata... "terapii"? lol) W KOŃCU go zaakceptujesz. No ale będziesz na niego inaczej patrzył. Nie zdążysz się obejrzeć, a stracisz syna, ja bym miał wy***ane na takiego rodzica. Rodzic powinien WSPIERAĆ, i starać się zrozumieć decyzje dziecka, a nie próbować mu je wyperswadować, bo WEDŁUG MNIE to głupota.

a czy dla rodzica nie było by przykro? ze zrobił se dziecko , wychowywał je , patrzył jak dorasta a ono mu taki numer wywija na stare lata? Ja bym się załamał... I na pewno dałbym mu wybór , rodzina albo wynaturzenia. Wiem ze ciężko było by stracić syna , ale nie zniósłbym myśli ze mam syna-zboczeńca.

ponczus 14-07-2009 16:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2597689)
a czy dla rodzica nie było by przykro? ze zrobił se dziecko , wychowywał je , patrzył jak dorasta a ono mu taki numer wywija na stare lata? Ja bym się załamał... I na pewno dałbym mu wybór , rodzina albo wynaturzenia. Wiem ze ciężko było by stracić syna , ale nie zniósłbym myśli ze mam syna-zboczeńca.

Bo piszesz to z własnego doświadczenia, wieloletniego męża, ojca, wychowawcy, który już niejednego zboczeńca naprostował na jedyną właściwą drogę, twoją drogę. Dzieci akceptuje się takie jak są i kocha się je bez żadnych ale. Ale to jeszcze przed tobą. Twoje poglądy, twoja rzecz. Pogadamy za 10 lat, gdy przeżyjesz więcej i zobaczysz trochę więcej. Przekonasz się wtedy, że świata nie dzielimy na naszych i wrogów, a to że ktoś myśli inaczej, zachowuje się inaczej wcale nie oznacza że jest chory/zboczony.

Gonzo 14-07-2009 16:39

Cytuj:

@up

Czy Ty na prawdę jesteś tak tępy i nie wiesz o co mi chodzi? Chodzi mi o Twoje porównywanie pedofilii do homoseksualizmu. Pedofil to osoba, która czerpie korzyści seksualne i psychiczne wykorzystując dzieci. DZIECI, K***A, DZIECI! Które jeszcze nie są świadome czym jest miłość czy seks! Związek homoseksualny tworzą dwie dojrzałe emocjonalnie osoby, które chcą być ze sobą. Nie widzisz różnicy? :|

Litawor 14-07-2009 16:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2597657)
O proszę, jak to udowodnisz to może Nagrodę Nobla dostaniesz, bo ja zawsze myślałem, że odbyt i pochwę wyściela ten sam nabłonek - nabłonek wielowarstwowy płaski nierogowaciejący.

Nie pamiętam dokładnie, ale zdaje się, że o ile nabłonek jest ten sam, to naczynia krwionośne są w odbycie bliżej powierzchni. W każdym razie przy stosunku analnym ryzyko zarażenia HIV jest rzeczywiście większe.

sphinx123 14-07-2009 16:39

Cytuj:

Gdyby zrozumiał, że to niezależne od dziecka, to nie byłoby mu przykro.

MikeRoyal 14-07-2009 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2597657)
Niedawno to kobiety nie miały żadnych praw (ba, nie mogły nawet nóg odsłonić!), Afroamerykanie tak samo. Teraz kobiety mogą pracować i chodzić w bikini, a Afroamerykanie głosować. CHOLERA, popadamy ze skrajności w skrajność. -.-

Signed.

Małżeństwa nie, konkubinaty tak, adopcja to temat na dłuższą rozmowę.

Znawca medycyny się znalazł. Szkoda, że nie wspomniałeś, iż szansa zarażenia HIV podczas stosunku seksualnego wynosi klika-kilkanaście procent (u kobiet jest większe ryzyko), prezerwatywa zmniejsza to ryzyko praktycznie do zera (praktycznie, bo oczywiście nie ma w 100 % bezpiecznego zabezpieczenia).

Geje nie zarażają się HIV częściej niż osoby hetero.

Jaki Ty obeznany jesteś, że wiesz, czego GEJE używają... ;)

I teraz tak na serio - przestań się ośmieszać.

No to chyba kurwa coś nie dokładnie czytasz bo wszędzie jest napisane, że jest cieńszy, delikatniejszy i bardzej przepuszczalny.

CytrynowySorbet 14-07-2009 16:42

Cytuj:

W sumie ja bym się cieszył z możliwości opuszczenia takiej rodziny, która nie ma w sobie choćby odrobiny tolerancji. Poza tym - dorośniesz to zmienisz zdanie. Rodzic jest gotów umrzeć za swoje dziecko (mówię o normalnym, kochającym rodzicu, choć ty pewnie nazwiesz go ciotą), a w takiej sprawie jak homoseksualizm ma się wstydzić czy coś?

Nie wiem, czemu rodzicowi ma być przykro. Oczywiście jest to coś, czego się nie spodziewał, ale myślałem, że dla rodzica najważniejsze jest szczęście dziecka. Czyżbym się mylił? Wynaturzenia? Hmm... Ze swoimi poglądami, zachowaniem i kulturą, to mógłbyś zasilać armię Hitlera, mieszkać z jakimiś buszmenami w Afryce albo w Galii z Asteriskem i Obeliksem (pitka i bójka rox /o/).

A czemu nie poradziłeś mi żebym się zabił? Przecież jestem GEJEM, strasznym WYNATURZENIEM, powinno się mnie TĘPIĆ.

Albertus 14-07-2009 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2597696)
Bo piszesz to z własnego doświadczenia, wieloletniego męża, ojca, wychowawcy, który już niejednego zboczeńca naprostował na jedyną właściwą drogę, twoją drogę. Dzieci akceptuje się takie jak są i kocha się je bez żadnych ale. Ale to jeszcze przed tobą. Twoje poglądy, twoja rzecz. Pogadamy za 10 lat, gdy przeżyjesz więcej i zobaczysz trochę więcej. Przekonasz się wtedy, że świata nie dzielimy na naszych i wrogów, a to że ktoś myśli inaczej, zachowuje się inaczej wcale nie oznacza że jest chory/zboczony.

ale swiat tak sie dzieli , albo jestes ze mna , albo przeciwko mnie. Mozesz tez byc neutralny i sie nie mieszac.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2597706)
W sumie ja bym się cieszył z możliwości opuszczenia takiej rodziny, która nie ma w sobie choćby odrobiny tolerancji. Poza tym - dorośniesz to zmienisz zdanie. Rodzic jest gotów umrzeć za swoje dziecko (mówię o normalnym, kochającym rodzicu, choć ty pewnie nazwiesz go ciotą), a w takiej sprawie jak homoseksualizm ma się wstydzić czy coś?

nie nazwe kochajacego rodzica ciota , ale to tak samo jak by twoj syn byl gwalcicielem , pedofilem itp. wstyd by byl za niego i przykro ze wychowalo sie cos takiego... ;(

Duch Niespokojny 14-07-2009 16:42

Cytuj:

Zgadzam się. Co prawda karanie pedofilów dożywociem jest absurdem (przecież to nie morderstwo, ludzie...)

Gwałt na dziecku jest gorszy niż morderstwo.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2597646)

Odpowiedziałeś tylko na drugą część pytania.
Zresztą to:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2591945)
Czy to nie jest przypadkiem argument przeciwko rasizmowi? Czy może chcesz być taki sam jak ten szef Azjata/Arab i czarni s*******e, od których obrywałeś? Takich ludzi trzeba tępić, ale właśnie za rasizm, a nie za to, że są czarni/żółci/brązowi. Zresztą, ten szef Arab na pewno bardzo się przejmie, jak przez niego spuścisz w******l jakiemuś przypadkowo spotkanemu cygańskiemu dziecku ;)

Było również skierowane do ciebie.
No i w końcu, wyobraź sobie, że wszyscy ludzie na świecie mają takie poglądy jak ty. Ciekawie by taki świat wyglądał? Nikt nie mógłby wyjechać za granicę, bo przecież "Anglia dla Anglików", "Rosja dla Rosjan" itd. Co za tym idzie, nie byłoby w ogóle handlu zagranicznego. Nie miałbyś telewizora, samochodu, komputera itp. Zresztą, i tak bylibyśmy kilkaset lat do tyłu, bo wymiana jakiejkolwiek myśli naukowej czy technicznej z innymi krajami byłaby niemożliwa. No i oczywiście zawsze komuś brakowałoby "przestrzeni życiowej", więc wojny byłyby normalnością (zwłaszcza przy braku jakichkolwiek powiązań i wspólnych interesów między krajami). No, ale wtedy przynajmniej mógłbyś sobie swobodnie ganiać pedałów i żydów ze swoją siekierą...

sphinx123 14-07-2009 16:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2597707)
ale swiat tak sie dzieli , albo jestes ze mna , albo przeciwko mnie. Mozesz tez byc neutralny i sie nie mieszac.

Fajnie masz. Moi najlepsi przyjaciele słuchają zupełnie innej muzyki ode mnie, interesujemy się różnymi sportami i mamy skrajnie inne poglądy na wiele kwestii. I tak oddałbym za nich życie i wsparł w potrzebie, ponieważ o ludziach świadczą czyny a nie poglądy czy przekonania.

Exodus 14-07-2009 16:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2597697)
Czy Ty na prawdę jesteś tak tępy i nie wiesz o co mi chodzi? Chodzi mi o Twoje porównywanie pedofilii do homoseksualizmu. Pedofil to osoba, która czerpie korzyści seksualne i psychiczne wykorzystując dzieci. DZIECI, K***A, DZIECI! Które jeszcze nie są świadome czym jest miłość czy seks! Związek homoseksualny tworzą dwie dojrzałe emocjonalnie osoby, które chcą być ze sobą. Nie widzisz różnicy? :|

Ten twoj przyklad jest w ogole nie zwiazny z tym co napisales teraz, choc przyznam ze wtedy odpowiedzialem nieco ironicznie na twoj pewnie tez wysmiewczy post.

A czy ja gdzies powiedzialem, ze pedofilia = homo? Ja po prostu obydwa uwazam za zboczenia, tyle. Z tym, ze homoseksualizm to mniejsze zlo, moze nawet nie zlo, ale lekkie skrzywienie psychiczne.

btw. bez irytkiii

MikeRoyal 14-07-2009 16:51

@Gonzo
Znawco specjalnie dla ciebie sprawdziłem w podręczniku od histologii, odbytnica jest pokryty nabłonkiem wielowarstwowym płaskim nierogowaciejącym. Jest różnica między pochwą a odbytnicą.

@Down
Czytać nie umiesz pochwa ma rogowaciejący, ściana jest o wiele grubsza, więc jest różnica, bo przez stosunek analny możesz się łatwiej zarazić niż przez koitalny, a że koitalnego uprawiać nie mogę więc ruchen dupen.

ponczus 14-07-2009 16:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2597707)

Przeczysz sam sobie. Skoro świat dzieli się na przyjaciół lub wrogów to znaczy że neutralność jest wroga tobie. Trochę podstawowej logiki.

Jak pisałem. Pożyjesz, zobaczysz więcej. Zobaczysz także że nacjonalizm jest w swojej istocie bardzo głupi bo sam siebie neguje. Ale to wszystko przed tobą. BTW polecam American History X. Dobry film. POkazuje pewne mechanizmy działania wszelkich ideologii nacjonalistycznych, nie tylko neo nazizmu.

@MikeROyal
Przecież GOnzo to właśnie napisał.

Albertus 14-07-2009 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2597718)
Przeczysz sam sobie. Skoro świat dzieli się na przyjaciół lub wrogów to znaczy że neutralność jest wroga tobie. Trochę podstawowej logiki.

Jak pisałem. Pożyjesz, zobaczysz więcej. Zobaczysz także że nacjonalizm jest w swojej istocie bardzo głupi bo sam siebie neguje. Ale to wszystko przed tobą. BTW polecam American History X. Dobry film. POkazuje pewne mechanizmy działania wszelkich ideologii nacjonalistycznych, nie tylko neo nazizmu.

@MikeROyal
Przecież GOnzo to właśnie napisał.

ogladalem pare razy American History X , szczegolnie ze wzgledu na sceny typu gdy glowny bochater kaze murzynowi ugrysc kraweznik , mmmm ;D

nie przecze sobie ,

Jezeli masz jakies przekonanie to albo jestes ze mna albo przeciw mnie , a jak milczysz/nie masz zdania to jestes neutralny

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2597708)
Gwałt na dziecku jest gorszy niż morderstwo.

Odpowiedziałeś tylko na drugą część pytania.
Zresztą to:

Było również skierowane do ciebie.
No i w końcu, wyobraź sobie, że wszyscy ludzie na świecie mają takie poglądy jak ty. Ciekawie by taki świat wyglądał? Nikt nie mógłby wyjechać za granicę, bo przecież "Anglia dla Anglików", "Rosja dla Rosjan" itd. Co za tym idzie, nie byłoby w ogóle handlu zagranicznego. Nie miałbyś telewizora, samochodu, komputera itp. Zresztą, i tak bylibyśmy kilkaset lat do tyłu, bo wymiana jakiejkolwiek myśli naukowej czy technicznej z innymi krajami byłaby niemożliwa. No i oczywiście zawsze komuś brakowałoby "przestrzeni życiowej", więc wojny byłyby normalnością (zwłaszcza przy braku jakichkolwiek powiązań i wspólnych interesów między krajami). No, ale wtedy przynajmniej mógłbyś sobie swobodnie ganiać pedałów i żydów ze swoją siekierą...

zle myslisz , turystyka jak najbardziej , handel itp. ale zeby na stale gdzies mieszkac to nie... czyli ze Anglik moze przyjechac do nas na wczasy lub podpisac jakis kontrakt miedzy firmami na handel czy cus takiego , ale zeby przyjechac kupic se mieszkanie i isc do pracy to juz nie...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:40.