![]() |
|
Noradin, czemu cię 2 lata temu tu nie było... Razem zrobilibyśmy furorę wśród narutardów.
A tak serio "WHO THE HELL DO YOU THINK WE ARE" że nam takiego niusa dajesz? @Heiteno Rosario to Vampire, Kannagi i Chobits. Z przykrością muszę stwierdzić że oprócz tych 3 tytułów i Green Greena nie oglądałem ecchi które mógłbym komuś polecić. Nipah~! Corgar Frizz |
@Up
Niektóre są naprawde zaje. Niestety moja wiedza na ten temat jest jak na chwilę obecną zbyt mała, bym mógł podać kilka(naście?) przykładów. |
To wiem, ale mało ecchi widziałem, a w większości to były gnioty/przeciętniaki. I właśnie dlatego tylko te 4 tytuły mogę szczerze polecić.
A jak znasz jakieś naprawdę dobre to śmiało pisz, od dawna mam ochotę obejrzeć jakieś, a nie bardzo chce mi się szukać ;p Nipah~! Corgar Frizz |
Niee... Też muszę się bardziej rozeznać w temacie.
Tak A PropoS: Wolicie ściągać Anime czy oglądać online? |
Tylko ściągać, im wyższa jakość tym lepiej. Rozmiar pliku nie ma znaczenia ;p Ważne żeby dobrze wyglądało.
Nipah~! Corgar Frizz |
To jaką ty masz szybkość internetu? U mnie to lekko niemożliwe (1 łącze rozdzielane na 3 komputery :F = ściągasz, natychmiastowo słyszysz pukanie w drzwi).
|
10 mbps rozdzielone na 2 kompy, mój jako serwer więc w razie wolnego transferu rodzice wracają do czasów internetu przez modem. A jeśli się czepiają to zawsze można zwalić że kot kablami rusza.
Nipah~! Corgar Frizz |
@Heiteno
Też wolę sobie ściągać, lecz z moim internetem też nie za ciekawie, więc RMVB... @topic TTGL zaczęte... Są cycki, humor, i "szczelanie" więc nie jest źle... Yoko jak na razie wymiata (2epy) :p |
Co do lacza:
http://www.speedtest.net/result/652566578.png (a tak na serio, to byl tylko chwilowy wynik) Normalnie mam: http://www.speedtest.net/result/652568233.png Tak, sciagam anime niezaleznie od wielkosci. Mozna powiedziec, ze im ciezsze tym lepsze :D Ostatnio nawet specjalnie sciagnalem Byousoku 5 cm w 1080p - wazy tylko 2GB. Rowniez po obejrzeniu F/SN (pierwszy raz online, drugi raz jakies avi) sciagnalem sobie wersje 720p (kazdy ep. po okolo 600MB ) tylko po to, zeby miec na pozniej w lepszej jakosci :P |
Ja zawsze ściągam. I to jak najlepsza jakość. Czasami mi nawet kilka dni idzie z moim 2mb/s ;-)
|
Ja wolę online. ;) Moja prędkość neta może nie powala (1 Mb), ale pliki 150+ MB ściąga ok 30 min. (przy ciągłym transferze 120-130 kb/s (+,- ;)). :)
@TTGL Poczytałem recenzje, obejrzałem kilka zdjęć, i jutro się za to zabieram (bądź w środę). :P |
ja roznie, raz online raz sciagam. przy moim necie to wole sciagac, bo transfer max jaki mialem to 240kbps.
Mam requesta o jakies anime z walkami na katany, cos jak bleach, ofc nie musza napierdzielac tam getsugami co chwile. Wiec nie musi byc z super mocami |
Cytuj:
Co do łącza http://www.speedtest.net/result/652804773.png Nipah~! Corgar Frizz |
siemano kolano, dawno mnie tu nie było od czasów rzetelnego bana za... pisanie dziwnych rzeczy w temacie który jest conajmniej dziwny czyli tutaj. Spójność moderatora, który wystawiał bana zaskoczyła mnie conajmniej mocno - Gimlos :)
Ostatnio oglądam The Sacred Blacksmith ecchiowate anime o swordach Oo edit - hahahahah, rano przeczytalem tego posta bo mialem go w zakladkach i wygląda jakbym miał 8 lat i przedstawiał się klasie w podstawówce xD |
Tasiemce(poza Fairy Tail)ogladam online, reszte czesc rowniez w gorszych czasach obejrzalem online, ale glownie sciagam, mam neo 6mB rozdzielone 5 kompow, ale daje rade ;)
|
Cytuj:
Ja ściągam i chociaż miałbym transfer na torrencie po 30kb/s to bym ściągał dalej :p |
I będzie Nunnally szalec z geassem!!
|
Cytuj:
Hint: Ukryty tekst:
|
@TTGL ep. 1
Odcinek pierwszy za mną. Wg. mnie ten odcinek można opisać hasłem z reklamy znanej marki chipsów: Są cycki, jest impreza!! Bo dopiero gdy pojawiła się ta... no, jak jej tam... a tak, już wiem: Yoko, zaczęło się coś dziać. Początek był troszkę nudnawy moim skromnym zdaniem. Ale seria zapowiada się obiecująco. :) |
czyli że teraz większość oglądać bedzie TTGL ? Może też zacznę? :D
Btw. obczaiłem Death note poraz drugi. Tyle na temat tej serii: <3333 |
Cytuj:
3< |
@Bleach250
Ukryty tekst:
|
Cytuj:
|
Ostatnio nadrobiłem troszeczkę zaległości w Bleachu, to znaczy odcinki 167-207, ale straciłem ochotę na oglądanie Bleacha po tym. Miałem zamiar wrócić po kilku dniach przerwy, jednak brat poprosił mnie żebym ściągnął Naruto bo chce sobie pooglądać. Szczęśliwie skończyliśmy w tym samym momencie oglądać, więc przy okazji sobie nadrabiam zaległości w Shippuudenie.
Różnica kolosalna, dosłownie przepaść zrobiła się miedzy tymi tytułami po przejściu w HD. Bleach wygląda niewiele lepiej, gdy kreska w Naruciaku stała się naprawdę ładna. Tła troszeczkę niedopracowane, ale naprawdę widać ogromną poprawę. A co najważniejsze obraz jest ostry jak brzytwa, czego w wypadku wybielacza powiedzieć nie można. A próbowałem releasów kilku grup i niestety każde prezentuje podobny poziom. Mam nadzieje że w ocenie Bleacha się mylę i ktoś kto ogląda na bieżąco uświadomi mi to oraz powie mi od której grupy dostane epy w najlepszej jakości. W każdym razie przez jakiś czas miejsce Bleacha zajmie Naruciak. Nipah~! Corgar Frizz |
Bleach już się stał dawno denny. Już dawno znikło to, co ceniłem w nim na początku- dynamiczna akcja i nowatorskie podejście. O ile drugie zaciera się z czasem, to dynamika (zwłaszcza w walkach) jest na praktycznie zerowym poziomie. Wszystko wlecze się z prędkością pijanego ślimaka, w dodatku jakość i wykonanie jest słabe, o fabule nie wspominając.
|
Cytuj:
Oni się biją gumowymi pałami czy katanami? Ktoś wie kiedy się skończą te fillery? Nie obejrzałem ani jednego i czekam na kontynuacje normalnej serii -.- |
Słyszałem pogłoski, jakoby miały się skończyć wraz z 250 odcinkiem. Oczywiście się nie skończyły. Ale, sądząc po tym co się w nich dzieje, chyba niedługo.
|
Zanpakutō Ibun Hen ma podobno 52 odcinki, więc do końca nam daleko jeszcze.
|
Naruto
Ukryty tekst:
@topic Nareszcie zaczynam ogladac druga serie Darkera. Zobaczymy czy utrzyma poziom pierwszej odslony. ^^ |
Cytuj:
obejrzałem SWORD OF THE STRANGER - om nom nom bardzo fajne pelnometrazowe anime :) |
Cytuj:
Ukryty tekst:
Spoil z pytaniem. |
Cytuj:
btw. zaryzykowałem i zaczalem ogladać fairy tail :( ble, kolejna anime typu wszystko-ladnie-fajnie-i-uroczo-nikt-nie-ginie-mimo-super-ultra-hiper-mocy. strasznie mi one piece przypomina, az do bólu. nie mowie ze jest zla, po prostu nie mam ochoty tego ogladac XD sama twarz Lucy cholernie przypomina twarz tej rudej z one piece |
@up
Fairy tail jest typowym tasiemcem, ale bardzo przyjemnym :) |
Cytuj:
@Bleach manga mega ultra super spoiler. Musisz to zobaczyc! (podsumowanie ostatnich 3 chapow) Ukryty tekst:
A w wybielaczu glownie jedna rzecz mnie wkurza, nie tylko brak tworczosci, ale glownie to ze tworcy ciagle staraja sie wprowadzic takie niby napiecie przez to ze Ichigo jest ciagle pobity zanim uda mu sie wygrac. Serio, wkurza mnie to. I nie tylko mnie: http://www.onemanga.com/Bleach/380/05/ |
Cytuj:
|
@TTGL
Motyw połączenia mnie powalił. :P Postacie także zrobiły kaput. ;) @manga Toradora Zastanawiam się kiedy 24 chapter się pokaże. Bo to czekanie mnie denerwuje. :( |
ogladam Gantz i przyznaje, podoba mi się :)
|
Gantz też mi się całkiem podobał, ciekawy pomysł.
Lecz niestety jest ten sam problem jak np. w SE, anime skończyli, manga dalej wychodzi. @.@ |
Cytuj:
|
Ja za to skończyłem oglądać Blood+, biedactwo leżało napoczęte na dysku pół roku. Początek mnie nie zachwycił, więc porzuciłem serie... Pechowym zbiegiem okoliczności okazało się że zrobiłem to jeden odcinek przed tym jak seria pokazuje swoje prawdziwe oblicze i rozwija skrzydła. Ładna kreska, cholernie dobra i dopasowana do momentu muzyka, a co najważniejsze bohaterowie z którymi naprawdę można się zżyć przez 50 odcinków. Oglądało się bardzo dobrze, ostatnie 30 epów pochłonąłem w 3 dni.
Nipah~! Corgar Frizz |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:26. |
|