Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

ponczus 08-03-2011 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2803554)
przegapilem cos przychodzac w 40 minucie meczu? Kartka dla Persiego = sprzedany mecz, 90k ludzi na trybunach mozna nie uslyszec gwizdka. Zreszta rok temu tez musieli wywalic zawodnika Interu aby wyrownac szanse,zalosne.

ROTFL jaaaaasne. Powinien dostać czerwoną w pierwszej połowie gdy uderzył w twarz abidala albo alvesa (fakt że abidal powinień dostać kartkę za to że wcześniej złapał persiego za szyje, po tym jak abidal został skopany przez nasriego, czy jakoś tak). Aber fakt faktem arsenal zatopiony a van persi nastepnym razem bedzie slyszal gwizdek

Faytah 08-03-2011 23:07

No jezeli dostajesz zolta kartke bo mozesz przy zgielku jak na Camp Nou czegos nie uslyszec a nie dostajesz zoltej kartki po specjalnym faulu na czas w trakcie wyprowadzania kontry to cos tu jest nie tak, no ale Messiemu 'nie wypada'. Z Interem jak symulowal karne tez nic nie dostal,a w momencie gdy zawodnik symuluje w polu karnym to sa dwie mozliwosci: wapno lub kartka. On jest wystarczajaco dobrym zawodnikiem aby dac sobie rade bez wspomagania sedziowskiego.

Yoh Asakura 08-03-2011 23:09

Nie ma już porządnych sędziów w UEFA.

I to się nie zmieni, dopóki ta ciota platini nie odejdzie. Fanboy porcelanki.

Faytah 08-03-2011 23:13

No nic ,liczylem ze Busquets ktory dla mnie jest kontrastem do hasel typu 'wiecej niz klub' zawali mecz dla Barcy w zamian za zeszloroczny teatrzyk.

cocojumbo 09-03-2011 15:45

Nie ma co sie klocic Barcelona wygrala zasluzenie.

Yoh Asakura 09-03-2011 15:49

Zasłużenie, BO?

http://img135.imageshack.us/img135/6...9d4c1c8857.jpg

cocojumbo 09-03-2011 15:55

Barcelona Arsenal
3 Zdobyte bramki 1
10 Strzały celne 0
7 Strzały niecelne 0
5 Rzuty rożne 2
49' 3'' Posiadanie piłki (czas) 22' 41''
68 Posiadanie piłki (%) 32
8 Fouls committed 19
0 Żółte kartki 5
0 Czerwone kartki 1

Yoh Asakura 09-03-2011 16:04

Statystyki nie grają.

Co to znaczy sprawiedliwe zwycięstwo?

Zwycięstwo jest sprawiedliwe wtedy, jak zespół przeprowadzi x akcji i odda y strzałów na bramkę i będzie miał z% posiadania piłki? No puknij się w czerep.

Mogę tutaj jedynie zacytować słowa Didiera Drogby po meczu z najżałośniejszym klubem świata: It's a disgrace. It's a fucking disgrace.

Duch Niespokojny 09-03-2011 17:24

Ech, Arsenal przede wszystkim się Barcy chyba przestraszył. A myślałem, że są już na tyle doświadczeni, żeby mieć ten etap za sobą. Być może brakuje nam kapitana z silnym charakterem, jak Gerrard czy Terry.
A sędzia dał d..., ale nie na tyle, żeby go obwiniać o porażkę. Tym bardziej, że było też parę decyzji na korzyść Arsenalu. Tym niemniej, ta czerwona dla Van Persiego to po prostu kpina.
Śmiać mi się też trochę chciało po pierwszym faulu - Clichy ledwo ledwo miał jakikolwiek kontakt z Xavim, a ten padł jak rażony piorunem ;) W Premiership by się tylko zderzyli barkami i grali dalej, jak gdyby nigdy nic.

Faytah 09-03-2011 18:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch
Śmiać mi się też trochę chciało po pierwszym faulu - Clichy ledwo ledwo miał jakikolwiek kontakt z Xavim, a ten padł jak rażony piorunem ;) W Premiership by się tylko zderzyli barkami i grali dalej, jak gdyby nigdy nic.

Nie ma co porownywac ligi gdzie graj zniewiesciale chlopaczki do ligi gdzie graja mezczyzni.

ponczus 09-03-2011 21:29

Haters gonna hate.

Pan i Wladca 09-03-2011 22:15

Lepszy teatr Alves robił :> a co do sędziego to mylił się w dwie strony.

cocojumbo 10-03-2011 21:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2803612)
Statystyki nie grają.

Co to znaczy sprawiedliwe zwycięstwo?

Zwycięstwo jest sprawiedliwe wtedy, jak zespół przeprowadzi x akcji i odda y strzałów na bramkę i będzie miał z% posiadania piłki? No puknij się w czerep.

Mogę tutaj jedynie zacytować słowa Didiera Drogby po meczu z najżałośniejszym klubem świata: It's a disgrace. It's a fucking disgrace.

Taaaaaaaaa biedny Arsenal mial przeciwko sobie zalosna Barcelone i 3 sedziow.
Oddali przeciez niezliczona ilosc strzalow na bramke, dyktowali tempo gry, wiedli prym w posiadaniu pilki, wrecz nie opuszczali polowy Barcelony i juz byli o krok, a tu zalosna Barcelona z przekupionymi sedziami znowu wygrala fartem. Co za wzruszajaca i chwytajaca za serce historia... ;(

Faytah 11-03-2011 01:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cocojumbo (Post 2803721)
Taaaaaaaaa biedny Arsenal mial przeciwko sobie zalosna Barcelone i 3 sedziow.
Oddali przeciez niezliczona ilosc strzalow na bramke, dyktowali tempo gry, wiedli prym w posiadaniu pilki, wrecz nie opuszczali polowy Barcelony i juz byli o krok, a tu zalosna Barcelona z przekupionymi sedziami znowu wygrala fartem. Co za wzruszajaca i chwytajaca za serce historia... ;(

Wali zalem troche. Jaki wynik byl dopoki bylo po 11? Jaki byl obraz gry? Jak sie zmienil po czerwonej kartce. Czerwona kartka wykluczyla mozliwosci jakie moglaby przyniesc koncowka jak w pierwszym meczu.

Duch Niespokojny 11-03-2011 15:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cocojumbo (Post 2803721)
Oddali przeciez niezliczona ilosc strzalow na bramke, dyktowali tempo gry, wiedli prym w posiadaniu pilki, wrecz nie opuszczali polowy Barcelony

A musieli? Słyszałem kiedyś takie legendy, że aby wygrać dwumecz trzeba w całym tym dwumeczu strzelić więcej goli niż przeciwnik, a nie w każdym z meczy z osobna. Arsenalowi wystarczał więc remis, toteż bronił on wyniku, bo tak podpowiadał zdrowy rozsądek i taktyka. No, ale dla fanów Barcy taktyka jest pewnie taką samą abstrakcją jak dla, równie co oni zapatrzonego w ich argentyńską gwiazdeczkę, Diego "moi piłkarze wiedzą jak mają grać" Maradony ;)

cocojumbo 11-03-2011 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2803765)
A musieli? Słyszałem kiedyś takie legendy, że aby wygrać dwumecz trzeba w całym tym dwumeczu strzelić więcej goli niż przeciwnik, a nie w każdym z meczy z osobna. Arsenalowi wystarczał więc remis, toteż bronił on wyniku, bo tak podpowiadał zdrowy rozsądek i taktyka. No, ale dla fanów Barcy taktyka jest pewnie taką samą abstrakcją jak dla, równie co oni zapatrzonego w ich argentyńską gwiazdeczkę, Diego "moi piłkarze wiedzą jak mają grać" Maradony ;)

Oj tam masz racje nie ma to jak taktyka murowania wlasnej bramy! Chociaz nawet Arsenal tego nie potrafi zrobic bo i tak dostali w dupe 3 bramy;)

cocojumbo 11-03-2011 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2803796)
Ty naprawdę jesteś niereformowalnym kretynem.

Wybacz, nie rozmawiam z prymitywami.

Faytah 11-03-2011 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cocojumbo (Post 2803795)
Oj tam masz racje nie ma to jak taktyka murowania wlasnej bramy!)

Widze ze jestes przezajebistym taktykiem, zatem jak ty bys ustawil zespol majac zaliczke z pierwszego meczu na Camp Nou? Tak sie gra z FCB,pierwszy otwarty zeby wygrac, drugi wybronic zaliczke. Jezeli uwazasz ze nie postapil Wenger rozsadnie to widac jak ogarniasz temat.

Duch Niespokojny 12-03-2011 03:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cocojumbo (Post 2803795)
Chociaz nawet Arsenal tego nie potrafi zrobic bo i tak dostali w dupe 3 bramy;)

W tym dwie - grając w dziesiątkę bez jednego z kluczowych zawodników.

Yoh Asakura 12-03-2011 10:21

http://i51.tinypic.com/u6d0m.png

Judasz. Nie widzę już dla niego miejsca w Arsenalu. Po prostu nie.

ponczus 12-03-2011 10:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2803830)
http://i51.tinypic.com/u6d0m.png

Judasz. Nie widzę już dla niego miejsca w Arsenalu. Po prostu nie.

To jest naprawdę komentarz poniżej pewnego poziomu.

Dark Sven 12-03-2011 17:11

Nioh, nioh. Jaki zaciesz ^^!

Faytah 15-03-2011 22:42

!!!

Konczac robote wbijam na livescore

bayern-inter 2:1

biegnac do domu i patrzac na tv przez okno w pubie

bayern-inter 2:2

wbiegajac do domu i lapiac oddech

bayern-inter 2:3 = i came

KACpero_1994 15-03-2011 23:05

A powiedzcie mi, co ciekawego jest w ganianiu za nadmuchanym worem? Jakoś nigdy nie pojmowałem, dlaczego piłka jest tak popularna...

Duch Niespokojny 16-03-2011 00:42

Zaspokajanie potrzeby rywalizacji. Olbrzymia część męskiej rozrywki właśnie na tym polega.

FML
Pozostaje mi już chyba kibicować Chelsea...

Pan i Wladca 16-03-2011 18:49

Bayern sam się wykończył nie wykorzystując tych set. W pierwszej połowie powinni z 5:1 wygrywać, chociaż przy 2:2, 30 sec przed bramka na 3:2 pomyślałem, ze Inter już nie da rady a tu bah gol :p

Faytah 16-03-2011 23:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2804223)
Bayern sam się wykończył nie wykorzystując tych set. W pierwszej połowie powinni z 5:1 wygrywać, chociaż przy 2:2, 30 sec przed bramka na 3:2 pomyślałem, ze Inter już nie da rady a tu bah gol :p

Kiedys slyszalem przyslowie pilkarskie w stylu 'jak sie nie wygrywa 3-0 to sie przegrywa 4-3' czy cos w ten desen, nieco zmodyfikowane by tutaj pasowalo. Bayern mogl wygrac, ale sami sobie sa winni i pretensje moga miec tylko do samych siebie. Inter moge pochwalic za determinacje i wiare w sukces. Pokazali ze obok posiadania pilki i innych statystyk jest cos czego zadna statystyka nie odda; duch walki.

Pan i Wladca 17-03-2011 00:04

Drużyny 1/4 w komplecie, w piątek losowanie:

Szachtar - Barcelona
Tottenham - Real
Schalke - United
Inter - Chelsea

i będzie pięknie :>

Faytah 17-03-2011 01:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2804248)
Drużyny 1/4 w komplecie, w piątek losowanie:

Szachtar - Barcelona
Tottenham - Real
Schalke - United
Inter - Chelsea

i będzie pięknie :>

Ja bym wolal:

Inter - Real
Barcelona - Chelsea
Schalke - Totenham
Szachtar - Man.Utd.

Duch Niespokojny 17-03-2011 03:04

Byleby znowu był angielski półfinał ;)

Pan i Wladca 18-03-2011 13:29

Pary ćwierćfinałowe:
REAL MADRYT - Tottenham Hotspur
Chelsea - Manchester United
Barcelona - Szachtar
Inter - Schalke

Tak jak chciałem Real z Tottenhamem, gorzej, że rewanż w Londynie.
Zajebista parka United - Chelsea :baby:

Z drugiej strony w 1/2 możliwe kolejne Gran Derbi :p

Faytah 18-03-2011 19:12

Nie zebym przekreslal Schalke i Szachtar ale to Inter i Barcelona mialy najwieksze szczescie na tym losowaniu. Dla mnie najciekawsza para to Real - Totenham bo oba zespoly maja wspanialych zawodnikow na skrzydlach. Ponadto trener Tottenhamu bardzo dobrze ustawia swoj zespolu i przedstawia im bardzo mile dla oka schematy, ktore stosuja w meczach. :wasabi:

Duch Niespokojny 02-04-2011 21:47

Arsenal - Blackburn 0:0
To pierwszy mecz Blackburn bez straty gola w tym sezonie. Chyba wystarczy to za wszelkie komentarze...

Gildor 02-04-2011 23:46

20 kolejka ekstraklasy. Parę wyników i jutrzejsze mecze do rozstrzygnięcia. Pożyjemy zobaczymy. Jak Wisła wygra z Jagiellonią to sezon powinni wygrać.

01.04.2011 (piątek)
Lechia - GKS 0:0
Lech - Śląsk 2:2 (2:1)

02.04.2011 (sobota)
Zagłebie - Polonia B. 2:0 (0:0)
Legia - Ruch 2:3 (2:1)
Widzew - Arka 0:0
Korona - Polonia W. 1:3 (1:3)

03.04.2011 (niedziela)
Wisła - Jagiellonia 14:45
Górnik - Cracovia 17:15

Pan i Wladca 05-04-2011 22:44

Inter Milan 2 - 5 Schalke 8o

no to się nie spodziewałem :p

milano8 05-04-2011 23:17

przeciez inter bez murinjo jest slabiutki. tak to jest jak zawodnicy zaczeli polegac na 1 osobie ktora spierdolila po 1 sezonie.

Faytah 06-04-2011 02:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milano8 (Post 2806042)
przeciez inter bez murinjo jest slabiutki. tak to jest jak zawodnicy zaczeli polegac na 1 osobie ktora spierdolila po 1 sezonie.

Na roznice miedzy obecnym Interem a Interem Mourinho sklada sie wiecej skladowych niz tylko brak "the special one". Jednym z powodow moze byc syndrom wypalenia. Nie ukrywajac zawodnicy Interu sa dosc wiekowi i juz nie ma tego samego zaangazowania jak przed zdobyciem wszystkiego(chociaz wciaz potrafia walczyc jak chociazby z Bayernem). Innym jest wypadniecie z obiegu jednego z najwazniejszych ogniw zeszlego sezonu. Milito w obecnej formie nawet nie jest godzien podawac recznik dla zeszlosezonowego 'Il Principe'. Ponadto tworzacy srodek obrony Samuel i Lucio sa kontuzjowani, a to w duzej mierze dzieki nim w zeszlym sezonie Inter dysponowal najlepsza obrona, dla kontrastu teraz jest jedna z najgorszych. W kazdym badz razie wciaz sie ciesze ze dane Zanettiemu bylo wzniesc Puchar Ligi Mistrzow w minionym sezonie, ale w Interze musi dojsc do rewolucji. Trzeba wiecej zawodnikow mlodych i dobrych jak Ranochhia a mniej typu Chivu ktory zawalil oba najwazniejsze mecze w sezonie na przestrzeni 4 dni.

Duch Niespokojny 06-04-2011 22:40

No i znamy już półfinalistów. Chelsea co prawda jakieś tam szanse jeszcze ma, ale generalnie jest już pozamiatane.

milano8 06-04-2011 23:55

jak manchester zmarnuje szanse to przejade sie na te old trafford i zrobia chlopakom z dupy trzesienie ziemi w japonii

cocojumbo 09-04-2011 12:36

Chciałym wszystkich przeprosic za to co pisalem na temat FC Barcelony. Gdy to zobaczylem przestalem im kibicowac http://gwiazdunie.pl/wp-content/uplo...-barcelony.jpg

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:06.