![]() |
|
Cytuj:
@tenfilmikhatmesheljes Zmotywowało mnie to do zainteresowania się ToraDorą, i tym pierwszym anime Taa, wiem, moje posty śmierdzą nudą... Tentacle was ... ... |
Różne tasiemce oglądałem, ale...
Jeśli chodzi o protagonistów serii to Sakata Gintoki (Gintama) kładzie wszystkich na głowę. Ta postać jest genialna ^^. Pomijam sam fakt, że samo anime jest wywalone w kosmos. Jestem na 160 odcinku, fabuły tyle co kot napłakał, ale seria i tak jest genialna. A humor... musieli zgarnąć całkiem pokaźną grupkę ludzi o bardzo skrzywionej psychice, żeby to wymyśleć. Jednakże gagi jakie potrafią wyłożyć... mistrzostwo! A no i ostatnia kwestia - Gintama odnosi się tonami do innych mang, anime itd. Więc lepiej jest obejrzeć kilka serii zanim się za to zabierze. Jednakże - polecam tę serię z całego serca. Why? 1. Humor. Po prostu część tekstów urywa dupę przy samej szyji 2. Ta seria choć jest parodią potrafi stworzyć genialne momenty (często poważne) 3. Postacie zarówno pierwszoplanowe jak i drugoplanowe zostały stworzone z rozmysłem. Jeśli ktoś występuje na dłużej niż 1 odcinek - ma zawsze jakąś historię do opowiedzenia. No... prawie. Ale łatwo rozpoznać statystów :P 4. Nieprzwidywalność. Akcje jakie są odstawiane często przyjmują taki obrót, że po prostu nie da rady przewidzieć ;D 5. Parodie. Parodiują dosłownie wszystko. Od historii, aktorów czy programów poprzez mangi, anime i filmy (np. piła xD). 6. Gintama jest jak Lucky Star. Trzeba wczuć się w klimat, żeby to ogarnąć. A nie czekaj, to nie jest plus. Nvm. 7. Bodajże jedyny tasiemiec w którym pokazują śmierć ludzi, lejącą się krew itd. Ale nie jak w bleachu, że cieknie ci z głowy czy masz plamę na ramieniu... edit: Kto ze mną się modli by ane doki zostało zanimowane? |
Nioh, nioh nie ma to jak druga tura rezerwacji wejścióweczek, na którą się załąpujesz : D
|
Używając Ognistego Lisa ver. 3.6 RC jako przeglądarki od dzisiaj mogę używać skórki przywodzącej na myśl Japonię. Fajnie to wygląda, nie jest oczo-uderzające. Postarali się. Mi się podoba.
@top Ostatnie dwa dni upłynęły pod znakiem szkoły, więc dopiero dzisiaj wieczorem cokolwiek zobaczę. ;) @down Czego?? Dokładniej?? http://www.mozilla-europe.org/pl/fir.../releasenotes/ Tu masz link do ściągnięcia MF w wersji finalnej 3.6, a ta skórkę, to powinieneś móc ustawiś przy pierwszym uruchamianiu. :) |
Cytuj:
|
@Tonagura ep. 4
HA! Motyw kotów świetny. Potrafi ktoś robić gify ze scen filmowych, a później do wielkości avatara to zmniejszyć?? Jeśli tak to niech do mnie napisze, a ja powiem co i jak. :) |
koncowka .com ?
ogar czlowiekum, pokaze ci drzwi ale pierw wypierdole cie przez nie z takim syfem, co typ... |
@Toradora!
Hmm, całkiem dziwna nie mniej jednak przyjemna seria ;). |
Full metal panic! na kompie, wszystkie serie, średnio po 500 mb odcinek, krótko mówiąc: żyć, nie umierać!
|
A ja sie pochwale moim AMV, ktory i tak suxi. :p
Uwaga! Film sam w sobie moze byc spoilem! Ukryty tekst:
No i jeszcze oblukajcie sobie nowy ending z Narutarda. Jeden z lepszych moim zdaniem, dlatego rowniez go opublikowalem na YT. ;) http://www.youtube.com/watch?v=w3xljcKrHMc @topic D. Gray Man manga w trakcie przerabiania. ;p @down Shippuuden.pl |
Skąd ściągasz odcinki w takiej fajnej jakości? :>
ps. ending świetny |
Cytuj:
Wez sobie full screena na YT i zobaczysz, jak to wyglada :P BTW. Horrible subs zawsze maja odcinki w 720p. |
Full Metal Panic zacząłem oglądać, fajniuchne mechy, ładna kreska i narazie tyle moge powiedziec... Ale ile można stwierdzić po 10 minutach ^^
Nippah~! Corgar Frizz |
Cytuj:
@up Napewno ci sie spodoba. Ja sam nielubiac niegdys mechow, ogladalem FMP i seria calkowicie mi przypadla do gustu. ^^ |
Full Metal Panic 1-3 odc
Fajne anime, podoba mi się. |
Zaczynam oglądać 5 odcinek Tonagury. Ciekawe jak dużo czasu zajmie mi obejrzenie tego animca. (JA chcieć .gif avatar z kitkami z odcinka 4!! to co jest obok nieruchome ma się ruszać :()
@ending Naruta Nie jest zły, ale i tak mnie nie zachęci do oglądania tego tasiemca. ;) |
FMP!6
Ukryty tekst:
|
co do pacza amv
Pseudo rock, dlatego wylaczylem, nie lubie takiej muzyki co to niby rock, ale nie rock. < ofc only imo. Tez nie obejrzalem do konca z powodu ze w narutardzie ladna kreska widze i chyba czas nadgonic te ~50 odcinkow co jestem w tyle...Wiec nie chcialem tez sobie spoilnac... @edit gdy czytam wlasne posty, to nie widze w nich sensu, ale wy moze sie doszukacie |
Cytuj:
A tak po za nawiasem to raczej mieszanka rocka z domieszka metalu. @topic D.GM jak narazie mi sie podoba. Fajna kreska, wciagajaca fabula i to by bylo tyle. ;) |
ale zato widze ze reszta twoich filmikow jest fajna, te maple story smiechowe i te naruto i bleach fake (zwlaszcza jak itachi pojawil sie w bleachu huehue ) Dawaj moar, bo az dalem subskryszyn...
|
Cytuj:
Btw. FMP jest dobre, obie serie, ale naprawde miażdzy fumoffu! |
Cytuj:
Ukryty tekst:
Pacz polecam www.amv.com.pl zapoznaj sie z paroma tutkami :p |
Cytuj:
Wiekszosc robiona z nudow, ale przyznaje, ze jak mam czas to lubie sie w tym bawic. @FMP Jeden z najzabawniejszych momentow w anime zaraz po akcji z rugby: http://www.youtube.com/watch?v=ckde2tf-E_4 :D @up Dzieki wielkie, napewno skozystam przy robieniu kolejnego AMV. Mimo to przyda sie bardzo. ;) |
@Pacz:
Niestety nie moge powiedzieć o tej amv nic dobrego. I zawiera napisy i muzyka z wydarzeniami nie pasuje i timingu praktycznie brak i ogólnie kapa. Pooglądaj top teledyski z animemusicvideos.org i się ucz od najlepszych na świecie :D Niestety jest to nauka niezmiernie trudna :D |
Cytuj:
|
Cytuj:
Może i nie tworzę, ale AMV oglądam od ponad 3 lat i może coś uda mi się doradzić :P |
A co mi polecicie do obrzejrzenia? Bo poki co to tylko ogladlem DB ( chyba jak wszyscy ) Hellsing ( strasznie mi sie podobal) i raz po raz GTO. Najlepiej zeby anime nie bylo za dlugie. ( zeby nei bylo jak DB:P) Nie mam okreslonego typu, bo tylko to ogladalem, wiec licze na wasza pomoc:D
|
@up
Polecam Full Metal Alchemist :P Cytuj:
|
Cytuj:
Choć ja wsiąkłem od obejrzenia Clannada, ale ja jestem dziwny :P Ciekawe AMV na jakie trafilem: http://www.youtube.com/watch?v=LvxBk...eature=related |
Cytuj:
Z nowych serii dopiero wychodzących - Durarara!, Fairy Tail. |
Cytuj:
@Lord: A ja ci jeszcze polece: Fate/stay night ;) i film pelnometrazowy: "Spirited Away". |
@Lord Dreathan
Code Geass, Macross Frontier, Full Metal Panic, Tengen Toppa: Guren Lagann, Ef - a tale of memories, Clannad, Hajime no Ippo. Sprawdź sobie wszystkie te serie na anime-planet.com i wybierz co ci najbardziej pasuje ;p Pierwszą czwórkę najlepiej oglądać w pakiecie ^^ Full Metal Panic 6 Ukryty tekst:
Nippah~! Corgar Frizz |
Clannada trzeba zobaczyć, szczególnie After Story. Ja od siebie dorzuciłbym jeszcze 2 kinówki: Mononoke Hime oraz Toki wo Kakeru Shoujo, a z serii Black Lagoon, Samurai Champloo, Nodame Cantabile i BECK. Na chwilę obecną wystarczy :)
|
Eerion sprawdz pw, na gg tez Ci wyslalem nie mniej jednak nie wiem czy to wciaz Twoje gg co masz tu wpisane w profilu :p
|
A tak poza tym nikt nie polecił mu jeszcze Triguna, Seto no Hanayome, Darker than Black, The Melancholy of Haruhi Suzumiya
|
Cytuj:
Jest to seria dzięki której zakochałem się w anime. B) A może jeszcze "Higurashi no Naku no Koro ni". Ale to już jest kryminał. B) A resztę to Ci wszyscy nade mną wypisali godne polecenia serie. :) |
kolego nie sluchaj tych durniow powyzej, bo oni nie wiedza co to za klasyk.
Koniecznie, ale to koniecznie musisz obejrzec School Days, te anime bardzo ciebie poruszy i dzieje sie nawet duzo akcji i fabula jest swietna... Naprawde polecam... ;] |
School Days SSIE.
Nie tykaj tego bo to co tam się dzieje... to śmiech na sali ;x. Fajny opening ma jedynie :-D. Swoją drogą teraz to tylko DragonBall Kai oglądam, nie wiem czemu, ale jakoś nadal sądzę, że ta seria... wymiata :-D |
Cytuj:
@Lord Dreathan Death Note polecam ci do obejzenia. ;) |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:24. |
|