Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Sylwester ;] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=159141)

MatiCFC 05-01-2009 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2410540)
Jesli preferujesz wylacznie meskie towarzystwo, to z pewnoscia ;)

Baranku, szkoła nie jest dla towarzystwa, a dla wiedzy. Towarzystwo to ja mam poza szkołą. Nie mówie, że jestem "anonimowy" dla osób z klasy, nie oczywiście nie, ale szkoły nie wybieram "żeby był fajny przypał, i 15 lasek na 1 faceta przypadało". Co,mam isc na fryzjerke?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 2410698)
Nie do końca się z tym zgadzam. Wg. mnie praca powinna oprócz chleba dać satysfakcję i przyjemność.

Niektórym przyjemność da w pracy dominacja fizycznej części pracy nad umysłową...

spider-bialystok 05-01-2009 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2410643)
@UP
Towarzystwo to jest po szkole i w weekendy, a nie odpały z klasy

Ja wole miec takze w szkole. Mam wielu kolegow z technikow 'meskich' i sami przyznaja, ze to dosyc meczace.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC
Baranku, szkoła nie jest dla towarzystwa, a dla wiedzy.

Tobie nawet szkola juz nie pomoze, baranku.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC
Towarzystwo to ja mam poza szkołą.
Nie mówie, że jestem "anonimowy" dla osób z klasy, nie oczywiście nie, ale szkoły nie wybieram "żeby był fajny przypał, i 15 lasek na 1 faceta przypadało". Co,mam isc na fryzjerke?

Dobre lo zapewni na pewno nie gorsza wiedze niz technikum.
Jesli tobie szkola z samymi chlopakami nie przeszkadza to fajnie, ale jak wspomnialem, znam wielu ludzi z technikow i im to zdecydowanie przeszkadza.
Ja wybralem szkole ze wzgledu na fajne towarzystwo na poziomie, i tak niczego mnie tam nie nauczyli, bo len ze mnie i olewam szkole, ale wynikow z matury probnej nie mam sie co wstydzic

Exodus 05-01-2009 20:05

Ale, gdy ktos chce isc do pracy po szkole sredniej nie wybiera liceum, bo to sie mija z celem. Chyba o to mu chodzilo? Co z tego, ze jestes nawet w najlepsym lo w Polsce, jak pracy bo nim dobrej nie znajdziesz, a nie kazdemu chce sie studiowac, wiec wybiera technikum.

MatiCFC 05-01-2009 20:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2411059)
Ale, gdy ktos chce isc do pracy po szkole sredniej nie wybiera liceum, bo to sie mija z celem. Chyba o to mu chodzilo? Co z tego, ze jestes nawet w najlepsym lo w Polsce, jak pracy bo nim dobrej nie znajdziesz, a nie kazdemu chce sie studiowac, wiec wybiera technikum.

Tu Cie zaskocze- po technikum troche pracy, zwykła budowa- dla kogos w moim wieku- kasa będzie porządna, nigdy nie wybrzydzam- troche sie zarobi, do tego kasa z pracy w wakacje, i co po technikum calkiem? Studia architektoniczne :)

Snopeczek 05-01-2009 20:26

Ja z kolei mam taką samą sytuację jak MatiCFC. Technikum budowlane i ten sam profil. Z moją ilością punktów mogłem się dostać do dobrego liceum, a wolałem technikum mimo, że wiele osób takich jak 'wy' w większości mi odradzało. Bo właśnie taki tok myślenia jest błędny. Po technikum planuję iść na studia.

I proste porównanie. Po LO mam maturę. Fajnie.
Po technikum mam maturę + egzamin zawodowy, który po pierwsze ułatwia mi znalezienie pracy, jeżeli na studia bym się nie dostał/lub też inna sytuacja nieokreślona, a do tego zapewnia łatwiejsze znalezienie pracy po studiach. Jakby nie patrzeć, pracodawca woli tego człowieka, który na biurko rzuci mu więcej papierów + ma doświadczenie w zawodzie.

Oczywiście nie neguję moją wypowiedzią liceów, gdyż są one bardzo potrzebne. Ktoś powie, że po technikum ciężko napisać maturę. Prawda. Ba, większość społeczności z techników wcale do takowej matury nie przystępuje. Jest to wolny wybór. Wystarczy tylko mieć odrobinę chęci i samozaparcia.

MatiCFC 05-01-2009 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snopeczek (Post 2411115)
Ja z kolei mam taką samą sytuację jak MatiCFC. Technikum budowlane i ten sam profil. Z moją ilością punktów mogłem się dostać do dobrego liceum, a wolałem technikum mimo, że wiele osób takich jak 'wy' w większości mi odradzało. Bo właśnie taki tok myślenia jest błędny. Po technikum planuję iść na studia.

I proste porównanie. Po LO mam maturę. Fajnie.
Po technikum mam maturę + egzamin zawodowy, który po pierwsze ułatwia mi znalezienie pracy, jeżeli na studia bym się nie dostał/lub też inna sytuacja nieokreślona, a do tego zapewnia łatwiejsze znalezienie pracy po studiach. Jakby nie patrzeć, pracodawca woli tego człowieka, który na biurko rzuci mu więcej papierów + ma doświadczenie w zawodzie.

Oczywiście nie neguję moją wypowiedzią liceów, gdyż są one bardzo potrzebne. Ktoś powie, że po technikum ciężko napisać maturę. Prawda. Ba, większość społeczności z techników wcale do takowej matury nie przystępuje. Jest to wolny wybór. Wystarczy tylko mieć odrobinę chęci i samozaparcia.

Jest w tym racji nie mało- widze jaką trudność w znalezieniu jakiejkolwiek pracy ma mój brat, po LO. Co do trudności matury, spokojnie, poziom w moim technikum niski nie jest- każdy z poprzednich roków kto podchodził do matury zdawał. Tak samo egzamin zawodowy- każdy kto podchodził zdawał.

Granteon 05-01-2009 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2410041)
Jeden z najbogatszych kolesi w Bialymstoku skonczyl tylko podstawowke, pil i palil w wieku 12 lat. Ostatnio kupil sobie pierwsze w miescie Lamborghini.
Takze ostroznie z takimi werdyktami

Ja też znam takich ludzi co po podstawówce mają wszystko. Znajomości. Zobacz jakie wykształcenia maja politycy...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zamor1 (Post 2410362)
A kto buduje na budowie ? Przewaznie ci, ktorzy nie posiadaja wyksztalcenia, natomiast inzynier(ten wyzej wyksztalcony) tylko nadzoruje ich prace i zgarnia kase.

To może się wydaje proste, ale taki inżynier ma wszystko na głowie, nie może dopuścić, aby doszło do błędu...

Po za tym do szkoły się nie chodzi tylko po to, żeby mieć dobrą prace. Jak już tak narzekacie na tą szkołę, to kto wam karze do niej chodzić?

Kikuslav 05-01-2009 21:12

haj, offtop, jes, bej.

@topic
sylwestra spedzilem na osiemnastce kolezanki.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:14.