Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1682)

Dwimenor 08-02-2005 13:30

Lurować=loorować- Wyciągać potwora z miejsca jego spawnu(tam gdzie naturalnie występuje) i odciągać go w inne miejsce. np:Knighci wylurowywują rotwormy aby z nimi trenować, bądź wyloorowywują pojedyncze Warlocki(jedna z najpotężniejszych potworów) z ich potrójnego spawnu.(1 jest dość silny, ale cała trójka to już przesada)

Jest też negatywna strona tego zjawiska. Niektórzy gracze(zwani lurerami) lurują mocne potwory w pobliże często uczęszczanych miejsc, aby w ten sposób kogoś zabić i zgarnąć to co wypadnie nieboszczykowi.

re: Down
Rozmawianie o questach jest na tym forum zabronione.

Black 08-02-2005 14:01

Qwest z Noble Armor

Mam taki jeden problem :( z jakiego qwestu mozna zdobyc Noble Armor i niech ktos mi o tym qwescie opowie, bede bardzo wdzieczny :)

Mordor 08-02-2005 14:17

DziĘkuje

Dzięki Dwimenor, że zechciałeś odpowiedzieć na moje pytanie :D

Mordor 08-02-2005 15:06

Jeszcze jedno pytanie

Nie dawno przeniosłem sie na main. Wybrałem profesje Knighta. Mam pytanie na jakich potworach radzicie mi trenować. Mam 8 lvl. :confused:

Black 08-02-2005 15:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mordor
Nie dawno przeniosłem sie na main. Wybrałem profesje Knighta. Mam pytanie na jakich potworach radzicie mi trenować. Mam 8 lvl. :confused:

Wejdz na http://www.tibia.pl/tutorial.php?tut=101 tam wszystko jest :)
przynajmniej ja tak mysle

Wojownik Hybrydy 08-02-2005 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojownik Hybrydy
Ostatnio se oglądałem filmik z ziomkiem, który ropnął sie jakoś stojąc bezpośrednio na tym "cieniu" do wychodzenia, nie pisało żeby użył jakiś czar, ani nic i tak se ziom legalnie ropował loota cały czas... Jak to zrobić i czy da sie w ogóle tak (wiem że PACCowie mogą użyć czar, ale czy jest jakaś rada dla FACCów?)...

No właśnie... zadałem to pytanie jusz dawno temu, ale jakiś noobek wcisnął sie i napisał swój problem, a o moim jusz nikt nigdy nie przeczytał... X(
No więc teraz proszę o REPLY...

Fanfi 09-02-2005 13:59

Re: up

Pewnie wyciagnol go jego kumpel, ktory stal wyzej.

Wojownik Hybrydy 09-02-2005 14:53

nie, akurat nikt z nim nie był...
jak macie wątpliwości to se oglądnijcie filmik z tego forum, nie moge go teraz znaleźć, ale nazywał sie jakoś "ekspedycja po gl" albo jakoś tak ;p...
no cóż, a może jednak użył czar tylko mam przewidzenia albo skleroze :confused:
Jednak wydaje mi sie że ziom bez niczego (akurat na tym filmie Two Handeta) ropuje se loota bez czarów

Black 10-02-2005 19:27

Czy ktoś mi może powiedzieć gdzie jest jakiś qwest na moje możliwosci i z fajnymi rzeczami :2handed:

Czarny mistrz palladynuw (wiem że przez ó ale sie nie dalo )
Harmonia
Carlin
lvl 16
mlvl 8
paladyn
skile do dupy

Dwimenor 10-02-2005 19:41

@Black
Nikt ci nie odpowie, bo rozmawianie o questach na forum jest zakazane.

Wojownik Hybrydy 10-02-2005 20:29

są dwie przyczyny, przez które raczej nie porobisz se questów, dopóki sam ich nie odkryjesz....
Po pierwsze to na tym forum (jak jusz wcześniej wsomniał Dwimenor) nikt nie powie ci nic o questach tzw. Quest Spoiling to sie zwie :P... :ban:
Po drugie jeśli jesteś takim nOObkiem (bez obrazy) że nie wiesz o takiej rzeczy jak QS to byś nie wypełnił żadnego z questu (no może Goblin Questa... OPS, chyba za dużo mówie jusz o tych questach... :D) nawet z opisem... (no ale filoziofie stworzyłem... chyba tesz dołączę do grona nOObów bo zamulają mi jusz w głowie :D :D :D)

PvD 11-02-2005 18:06

Kiedy lepiej jest uzywac broni jednorecznej niz dwu??

Dwimenor 11-02-2005 18:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PvD
Kiedy lepiej jest uzywac broni jednorecznej niz dwu??

Kiedy masz wysokie skille, dobrą broń dwuręczną i reszte eq które pokryje nieobecność tarczy.

PvD 11-02-2005 18:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor
Kiedy masz wysokie skille, dobrą broń dwuręczną i reszte eq które pokryje nieobecność tarczy.

Mam K seta, Worrior Helmet, Dragon lance i Fire axe a skille 64/62 na pohu z dlem daje se rade ale bp uhow mi idzie gdzies na 30k expa, sprubowac isc na poh z F Axe czy nie warto??

Wojownik Hybrydy 12-02-2005 18:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PvD
Mam K seta, Worrior Helmet, Dragon lance i Fire axe a skille 64/62 na pohu z dlem daje se rade ale bp uhow mi idzie gdzies na 30k expa, sprubowac isc na poh z F Axe czy nie warto??

Wiesz co? to pytanie powinieneś jusz raczej skierować do innego tematu...

webmajstr 12-02-2005 21:17

Opiszcie dokładnie co to jest enforced-PvP. Pvp i non-PvP to wiem co to jest, ale tego to akurat nie.

Nutiniss 12-02-2005 22:21

Świat enforced-PvP to taki, na którym nie ma skulli ale można się zabijać. Za zabicie gracza z levelem wyższym od swojego dostaje się expa (nie wiem dokładnie ile)

wnuczus1989 12-02-2005 23:16

mam problem

Wiem ze bylo jzu bylo to pytanie ale nie bylo oczywsitej odp Mam probem z tobia jak gram caly czas sie zacina bardzo utrudnoia gre foratoalem dysk reistalwoalem tibie i ciagle to samo moze nie mam zbyt szybkeigo pc P166 32mb ram ale mi sie wydaje ze chyba nie w tym problem moje lacze to 128kb/s prosze o pomuc

Dwimenor 13-02-2005 12:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wnuczus1989
Wiem ze bylo jzu bylo to pytanie ale nie bylo oczywsitej odp Mam probem z tobia jak gram caly czas sie zacina bardzo utrudnoia gre foratoalem dysk reistalwoalem tibie i ciagle to samo moze nie mam zbyt szybkeigo pc P166 32mb ram ale mi sie wydaje ze chyba nie w tym problem moje lacze to 128kb/s prosze o pomuc

Po pierwsze:najpierw naucz się pisać po Polsku
Po dógie:W zaawansowanych ustawieniach grafiki przesuń pasek ilości klatek na sekunde bardziej w lewo.
A kompa naprawde masz slabego

Fiszbin 13-02-2005 21:42

ubranka :P

Mam takie troche głupawo-smieszne, ale gnębiące mnei od dawna pytanie :p :p . Mianowicie, czy gdy skończy mi się pacc to zostaną te "pacc'owe" ubranka czy znowu bede sie musiał nosić w łachmanach :P joke

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:55.