Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Dryb 02-03-2005 17:09

To teraz zapyta się paladyn, który do 11 lvl walił mieczami :)

Pall 42/21 czy z jakimi¶ runowymi pomocami zleję beho?

pijopiwnik 02-03-2005 17:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dryb
Pall 42/21 czy z jakimi¶ runowymi pomocami zleję beho?

spokojnie! mozesz bic ile chesz ale exura gran musi byc na wszelki wypadek
ja widzialem jak z takimi skilami bij± Dragony, ale ja wolałbym nie ryzykowac i nabic 60 skila dopiero wtedy

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mumakil
Mam pytanie
solowalem jusz guarda level 13 na skilach 50/50 z ihami , zeszly 4 ihy do full life
Czy Na levelu 16 ze skilami 55/55([lub 59/55(axe ring)] z uhami
expiac na guardach i soldkach bedzie mi sie zwracalo ??
jesli nie w calosci to w jakim stopniu?

jabym nie radził, bo na kilka guardów zejdze ci napewno caly bp uhów przy takich skilach i lvlu!
Ale na soldkach mógłby¶ już spokojnie expic, a strata byla by niewidoczna w uhach (1uh jakby z boltów pociagneła grupa 4-5 soldków) i kasa z dwarven shieldów więc:
guardy-od 30lvla i skilach 75/75
soldki-mozesz juz expic

khazad 04-03-2005 00:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pijopiwnik
Ale na soldkach mógłby¶ już spokojnie expic, a strata byla by niewidoczna w uhach (1uh jakby z boltów pociagneła grupa 4-5 soldków)

to na soldki uzywa sie uhy??? dziwne nie zauwazylem... no ale moze to przez moje skille... moze to dla tego ze soldek ginie po 2-3 ciosach...

kole¶ z Fortery 04-03-2005 07:05

help

mam małe pytanko
gdzie expic palladynem z skillamy dis 45 shield 43
mam 6 mlvl i 12 lvl
nosze soldier helmet guardian shield brass legs pale armor i leather legs

Karlos 04-03-2005 09:01

gdzie expic pallem na 14 lvl 57/44?

Mumakil 04-03-2005 12:26

popros kolege zeby ci oczyscil 5 poziom opalni (ewentualnie 4) i wtedy na low respie exp na guardach

Arnitch De Knight 05-03-2005 15:17

ja też sie spytam

Voc:Knight
¦wiat:Hiberna
Skille:53/49
Mlvl:4
Lvl:20
Eq:K-armora,W-helmet,guardian Halaberd,P-legsy,Leather Bootsy :D
Co¶ jeszcze?:odpada folda bo za dużo pk

Pavvel 05-03-2005 15:42

Mam Paladyna na 20 levelu skille 63/53
C-Helmet P-set
CO radzicie expic czy trenowac jak tak to na czym
Pozdrawiam

Wikt 05-03-2005 15:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pavvel
Mam Paladyna na 20 levelu skille 63/53
C-Helmet P-set
CO radzicie expic czy trenowac jak tak to na czym
Pozdrawiam

Jezeli posiadasz PACC, to idz do tombow nieopodal Ankrahmun i ubijaj co popadnie, lub ewentualnie do Cyclopolis na Edron
Jezeli nie, hmm.. tutaj juz nie jestem pewien, ale ja bym sie zapuscil na cyce na Mt. Sternum nieopodal Thais, albo niskie poziomy kopalni nieopodal Kazordoon. (Z Guardami i Soldkami. Ale jesli pojdziesz tam, konieczny jest BP of UH, bo nie bedzie ciekawie, jesli pod samym wejsciem do nizszego poziomu spotkasz soldki/guardy)

Pavvel 05-03-2005 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wikt
Jezeli posiadasz PACC, to idz do tombow nieopodal Ankrahmun i ubijaj co popadnie, lub ewentualnie do Cyclopolis na Edron
Jezeli nie, hmm.. tutaj juz nie jestem pewien, ale ja bym sie zapuscil na cyce na Mt. Sternum nieopodal Thais, albo niskie poziomy kopalni nieopodal Kazordoon. (Z Guardami i Soldkami. Ale jesli pojdziesz tam, konieczny jest BP of UH, bo nie bedzie ciekawie, jesli pod samym wejsciem do nizszego poziomu spotkasz soldki/guardy)

Niestety nie posiadam wyzej wymienionego PACC... ale dzięki za swoj± rade. Postaram się j± spozytkować i efektywnie wykorzystać w praktyce :P
Moze powiesz co¶ o sobie na jakim servie grasz, profesja/skille, sprzęt?

Pozdrawiam

Alaverti Guill 06-03-2005 09:16

Skille X\x

Wedlug mnie to jest dziwne prosi zebysmy mu pomogli powieziec a nie podaje skili jak by podal to bym mu poradzil :cup:

Magical Trevor 06-03-2005 10:05

A czy ze skilami 60/60 i FSem można spokojnie expić na scarabach?

adius91 06-03-2005 12:56

Mam skile 60/56 , knightem, 15lvl, mój sprzęt to: dragon shield, crown helmet, p set i knight axe. Gdzie moge expić ? Mam już 4 m lvl więc może byc miejsce gdzei bede sie uhał, ale tak żeby się mi zwracało za uhy.

Vorph 07-03-2005 02:52

??

12lvl 13mlvl Sorc....POTRZEBUJE SZYBKO XP:baby: ...okolice Thais...pomóżcie...gdzie isc...zeby jak najwiecej zyskac a jak najmniej stracic

Szmelinger 07-03-2005 06:42

Gdzie moge spokojnie expic knightem z lvlem 10 skillami 50/50 eq fs,dwarven shield i p set.Zeby nie było pk odpowiedzcie plz.

adius91 07-03-2005 09:07

Mam skile 60/56 , knightem, 15lvl, mój sprzęt to: dragon shield, crown helmet, p set i knight axe. Gdzie moge expić ? Mam już 4 m lvl więc może byc miejsce gdzei bede sie uhał, ale tak żeby się mi zwracało za uhy.

Ka sia czek 07-03-2005 11:39

@Magical Trevor
Mozesz expic na scarabach ... ale ... daja nawet niezly exp ... loot taki sobie ... a wala z poison filds ... wiec caly czas chodzi zatruty ... chyba ze masz gdzies bp niepotrzebnych neckow od poisona niepamietam ktore to ;p.
Lepiej idz na soldiery ;].

@adius91

Kopalnie kazo ? poziomy -3 i -4 na -4 uwazaj bo zdazaja sie signle spawny dwarf guardow ;<. Na -3 masz same soldki dwarfy i rooty uhal sie bedziesz z tym q i skillami zadko ... zarcie zawsze bedzie z rootow a loot z soldkow nawet niezly ;].

@Vorph
Niepodales eq ... na tym lvl`u z takim magic lvl`e nieoplaca ci sie totalnie uzywac run !. Oczywiscie zawsze kilka na wszelki wypadek nos ale uzywaj tylko w razie koniecznosci. Jesli masz eq zblizony do p-set fs beho/dragon shild to spokojnie idziesz te podziemi kolo thais ... wychodzisz gornym mostem i odrazu w lewo... na dole masz 2 droge w gore i dol ... na gorze masz minotaury, pozniej daleko pozniej ghule slimy. na dole na poczatek orki do wariorow i w jednym miejscu beholdery.

Domin 07-03-2005 19:13

Jestem Knightem 27 lvl skile 72/71 (trenie do 75/75) eq: Fs (gs w dp) K arm P legs Crown Helmet T shield nie mam PACCA ;( .Gdzie expić??

morwi 07-03-2005 21:21

jestem knightem,lev23, mlvl4 skile 54/51,eq crown helmet,knight armor,plate legs,drgon shield,dragon hammer
gdzie moge szybko expic i troche na tym zarobic?

EDIT:
nie mam pacc

Vorph 07-03-2005 23:08

Eq

ok...mam tak...Plate Legsy/Plate armor/Dragon Hammer/Dwarven Shield/soldier helmet <-=-=w sumie taki bo nie chce za duzo nosic...wiadomo ze sorc ma malo cap. :/

orc warrior to mnie w sumie bije ...znaczy wiecej trace niz zadaje...
:(

no i skille 17/19 to nie jest za pieknie...no ale to sorc nie knight

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:51.