Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   Pogawędki o fake'ach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=192045)

Oerciak 26-01-2010 23:39

@up:
Co z tego jak te posty to i tak offtop ;-D.
Nie pamiętam w swojej karierze (od 1 stycznia 2005 roku) W OGÓLE takiego zastoju w tym dziale.
I on chyba już się nie podniesie z tego...

eerion 26-01-2010 23:58

Cytuj:

@up:
Co z tego jak te posty to i tak offtop ;-D.
Nie pamiętam w swojej karierze (od 1 stycznia 2005 roku) W OGÓLE takiego zastoju w tym dziale.
I on chyba już się nie podniesie z tego...
A tam pierdzielisz.
Poza tym - co z tego, że jeszcze nie było takiego zastoju? Zawsze musi być ten pierwszy raz :D

Oerciak 27-01-2010 00:07

@up:
"Jest koniec roku szkolnego, w wakacje będzie lepiej"
"Są wakacje, nikomu się nie chce wchodzić, w roku szkolnym będzie lepiej"
Teraz już nikt nic nie mówi :-D

GargoinX 27-01-2010 00:29

Spokojnie, jeszcze 5 miesięcy do wakacji. Wtedy będzie lepiej.

Arashel 27-01-2010 06:48

Nie będzie lepiej...
Fake'i jakby na to nie patrzeć to dość żmudna robota, której trzeba poświęcić trochę czasu aby sklecić coś porządnego... Osoby które je robiły i te które robią musiały/musza to lubić bo bez tego ani rusz...
A dziś? Wejdź sobie na pierwszy lepszy server, może i spora grupka typa to polaczki, ale te z gatunku homo hominis noobus które grając w angielski produkt nie raczą nauczyć choć podstawowych zwrotów, słów i określeń...
A skoro brak im czasu na to bo "mine, pls, hunted, buy, sell, hi, fuck, motherfucker wystarczy" to jak mają znaleść sobie upodobanie w tak nudnej i lamerskiej dziedzinie, lepiej walić a aksa i sprzedać to na allegro...

mikolaj99 27-01-2010 08:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GargoinX (Post 2725266)
Spokojnie, jeszcze 5 miesięcy do wakacji. Wtedy będzie lepiej.

5 miesięcy później posty wyglądają tak:

Cytuj:

Jeszcze dwa miesiące i ludzisie wrócą do normalnego życia
Pamiętam z zeszłego roku ;)

@Oerta
To już zależy tylko od nas ale po co fake'a robić na siłę?
Z tutoriala Cloya:

Cytuj:

Rób fake'i bo tego chcesz! Nie rób fake'ów bo tego nie chcesz!
Ludzisie poprostu się tym nie zajmują. Jak napisał pan @up to jest żmudna robota której trzeba poświęcić trochę czasu żeby W OGÓLE coś wyszło. Wystarczy sam pomysł a o wykonaniu dowiemy się od krytyków. II part mojego fake'a jest już w drodze i liczę na to że się spodoba. A i tak był denny ;)

eerion 27-01-2010 09:58

Cytuj:

Nie będzie lepiej...
Fake'i jakby na to nie patrzeć to dość żmudna robota, której trzeba poświęcić trochę czasu aby sklecić coś porządnego... Osoby które je robiły i te które robią musiały/musza to lubić bo bez tego ani rusz...
A dziś? Wejdź sobie na pierwszy lepszy server, może i spora grupka typa to polaczki, ale te z gatunku homo hominis noobus które grając w angielski produkt nie raczą nauczyć choć podstawowych zwrotów, słów i określeń...
A skoro brak im czasu na to bo "mine, pls, hunted, buy, sell, hi, fuck, motherfucker wystarczy" to jak mają znaleść sobie upodobanie w tak nudnej i lamerskiej dziedzinie, lepiej walić a aksa i sprzedać to na allegro...
Tak jest od daaaaaawna. Jednakże trafiły się normalne osoby, które tutaj przyszły prawda?
Wszyscy histeryzujecie jak karpie przed świętami. Odkąd tutaj wróciłem jedyne co słysze to stękanie. W kółko jedno i to samo.
Może zamiast marnować energię na to pierdzielenie w bambus użylibyście ją do czegoś pożyteczniejszego?
To jak ten dział będzie wyglądał zależy od nas i nikogo innego. Jak będzie martwy to nikt się nie zjawi. Jak z powrotem wrzucimy pare fajnych fake - może wrócić do życia. Tylko my to musimy zrobić. Nie zjawi sie fake'owy mesjasz i powie "Powstań! Wskrzeszam ten dział!". Nie zjawi się naraz 5 geniuszy, którzy będą robić fake i dodawać new party co 3 dni.
Pytanie tylko Arashel, Oerta, reszta - jaka jest wasza DECYZJA dotycząca tego działu?

Drakon 27-01-2010 10:55

Jeżeli o mnie chodzi, mimo iż jestem systematycznie pomijany, to plan jest taki że w ferie wypuszczę jeden odc, po czym czeka mnie dwa i pół miesiąca rycia do matury, więc jeśli mam zacząć robić coś więcej, to za pewne w czerwcu, o ile nie wyjadę w siną dal.

GargoinX 27-01-2010 11:52

Dobre i to. Dobrze by było próbować ożywić dział teraz, póki "coś" się dzieje.

Oerciak 27-01-2010 12:43

Cytuj:

Może zamiast marnować energię na to pierdzielenie w bambus użylibyście ją do czegoś pożyteczniejszego?
To jak ten dział będzie wyglądał zależy od nas i nikogo innego. Jak będzie martwy to nikt się nie zjawi. Jak z powrotem wrzucimy pare fajnych fake - może wrócić do życia. Tylko my to musimy zrobić. Nie zjawi sie fake'owy mesjasz i powie "Powstań! Wskrzeszam ten dział!". Nie zjawi się naraz 5 geniuszy, którzy będą robić fake i dodawać new party co 3 dni.
Pytanie tylko Arashel, Oerta, reszta - jaka jest wasza DECYZJA dotycząca tego działu?
Hmm...
Może bym zaczął robić fake'i, nawet odświeżył serię "Country of Dragons", ale jest jeden poważny problem-
NIE MAM NIC. Żadnych grafik, żadnych programów, żadnych terenów.
Więc jedyne co pozostaje to zrobienie nowej serii, a nie mam czasu na ściąganie powyższych rzeczy... I fake'i mają jedną poważną wadę- ich robienie jest bardzo żmudną robotą.

Może, ale to tylko może, jako że mam jeszcze te parę dni ferii- wrzucę coś. Ale nike będzie to nic z przełomową grafiką z wodotryskami. Prosty fake. Jeśli wrzucę ;-D.

I w sumie na tym polega wada fake'ów-
Nawet mangi nie tworzy sam jeden autor, ma do tego asystentów. Fake tak. A ilość czasu jaką należy poświęcić dopieszczeniu na wszystkie możliwe sposoby jest tak duża (A systematycznie ciągle rosła, bo pojawiały się nowe efekty które każdy chciał mieć w swoim fake'u) że ta robota się zwyczajnie obrzydza. Reasumując, mało który jeden człowiek jest w stanie ogarnąć tak dużą ilość roboty i jeszcze przy tym nie strzelić se w łeb.

eerion 27-01-2010 14:27

Cytuj:

Hmm...
Może bym zaczął robić fake'i, nawet odświeżył serię "Country of Dragons", ale jest jeden poważny problem-
NIE MAM NIC. Żadnych grafik, żadnych programów, żadnych terenów.
Więc jedyne co pozostaje to zrobienie nowej serii, a nie mam czasu na ściąganie powyższych rzeczy...
Uwierz, że mam identyczną sytuację.
Nie zmienia to faktu, że zamierzam robić ten fake.
Tutaj w wolnej chwili, tam w wolnej chwili. W ciągu tygodnia trochę czasu się uzbiera jak się chce ^^
Cytuj:

I w sumie na tym polega wada fake'ów-
Nawet mangi nie tworzy sam jeden autor, ma do tego asystentów. Fake tak. A ilość czasu jaką należy poświęcić dopieszczeniu na wszystkie możliwe sposoby jest tak duża (A systematycznie ciągle rosła, bo pojawiały się nowe efekty które każdy chciał mieć w swoim fake'u) że ta robota się zwyczajnie obrzydza. Reasumując, mało który jeden człowiek jest w stanie ogarnąć tak dużą ilość roboty i jeszcze przy tym nie strzelić se w łeb.
A tam. Nie musisz się starać dopieszczać grafiki w nieskończoność :]
Można sobie zrobić próg efektów jakie się będzie robić, a przekraczać go dopiero jak się będzie miało ochotę

mikolaj99 27-01-2010 15:05

Wiecie co myślę?
Spadajmy na pomocfake.jun.pl
Bo sygnaturki jak ta Gargulca to niewiele dają.

@down
A myślę jednak na odwrót. Tam poprostu postarajmy się w pomocach wsadzić więcej spritów i będą ładne fake'i.

GargoinX 27-01-2010 15:10

Pomocfake już dawno umarło i prędzej wskrzesimy ten dział niż tamto forum.

Oerciak 27-01-2010 15:39

Ja chyba zrobię zupełnie nową serię...

nie ma sensu wskrzeszać pomocfake bo zwyczajnie nei ma ono sensu bytu.
Pierw trzeba ten dział ożywić, bo jest ważniejszy i zwyczajnie łatwiej.

GargoinX 27-01-2010 15:56

Nie ma sensu wskrzeszać pomocfake. Spam i chaos jest bardzo duży, jun.pl często ma bugi, a o forum i tak wiedzą Ci co trafią tutaj. Więc lepiej mimo wszystko wskrzeszać ten dział.

@Oerta:
Dawaj, dawaj. Czekam z niecierpliwością. :>

@Down:
Mój ziom. ;*

X-Zero 27-01-2010 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mikolaj99 (Post 2725447)
Tam poprostu postarajmy się w pomocach wsadzić więcej spritów i będą ładne fake'i.

Nie... I mówię to jako admin i założyciel ( nie mylić z pomysłodawcą ;* ) tego forum. Odkąd jun.pl odbiło i ciągle ma jakieś bugi, a admini nie odpowiadają, po prostu nie ma co z tym zrobić.
W każdym razie forum będzie skarbnicą spritów ( chociaż trochę przestarzałych :d ).

ZASTÓJ STULECIA, NIE WYCHODŹCIE Z DOMÓW!!!

Oerciak 27-01-2010 22:40

A ja właśnie robię fake.
Na podstawie pewnego świata mojego autorstwa "Allaheren" (niektórzy na bank wiedzą o co chodzi ;-))

I jestem ZUYYY
Kradnę grafy z grafik na zamówienie i używam OTSME :-D

GargoinX 27-01-2010 22:58

Ja nie widzę nic złego w OTS ME, jeśli używany jest tylko do podłoża, ścian, ew gór. Jeśli robisz w nim coś innego to jest zuy. ;<
Allaheren... Czy to nie ten projekcik co to sesja rpg też była? Tam chyba Speed za grafika robił czy coś... nie mylę się?

Oerciak 27-01-2010 23:02

Tak, ten allaheren. System był w CAŁOŚCI mego autorstwa więc... Nie będzie, że idę na łatwiznę i robię coś na podstawie czegoś ^^.
Grafy też tam były, ale calutkie forum opustoszało i nie ma tam nic ;x. Wszystko robię z pamięci ^^". A chyba z dobrych 15 stron A4 świata tam było... ;-(

Tylko do domków i podłoża. I drzew :-D. I w ogóle terenu xD.

Przyspiesza pracę o dobre parę godzin. Gdyby nie on na pewno nie zacząłbym fake.

GargoinX 27-01-2010 23:07

Gargoinus Shevlon... pamiętam nawet jaki nick miałem. ;D
Co do OTS ME - jeśli dzięki temu wydasz jakiś (porządny) fake to przeboleję to. Tylko, żeby nie wyszedł tzw. kwadratowy las czy coś. ;>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:40.