Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   4959 kont ukarano za oszukiwanie! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205196)

Duszan 05-02-2009 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Borucao (Post 2452436)
A sprawiedliwe jest to że kolo bocił?

Proste, że tak! Gdybym kupił pacca, dostałbym delete, to nie obyło by się od tego żeby oddawali mi pieniądze za reszte czasu tego pacca.

Borucao 05-02-2009 16:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duszan (Post 2452445)
Proste, że tak! Gdybym kupił pacca, dostałbym delete, to nie obyło by się od tego żeby oddawali mi pieniądze za reszte czasu tego pacca.

Kupując pacca akceptujesz regulamin, a w nim piszę że nie oddadzą Ci pieniędzy ;)

YaMaRoOo 05-02-2009 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aerie (Post 2451174)
Wreszcie będzie koniec z botterami i tym podobnymi. Osobiście bardzo się z tego cieszę. A dlaczego?

Bo większość botterów i innych cheaterów nie rozumie dlaczego gracze, którzy nie używają botów ich nie lubią/nienawidzą. Gracz bez bota musi wszytko robić sam a przyjdzie taki botter i bot robi za niego część rzeczy w grze. Nie ważne czy botter siedzi cały czas przy kompie czy nie. Normalnie taka osoba jest zbyt leniwa żeby sama manualnie wbiła lvl albo coś zdobyła. Albo w innym wypadku nie ma na tyle wyrobionej zdolności grania żeby patrzyć jednocześnie na skile, mane itp, po prostu nie potrafią tego dopilnować albo się im nie chce. Gdyby taka osoba nie używała bota to do niczego by nie doszła, czemu? Bo nie chciało by się. Uczciwi gracze ciężko pracują na to co mają a botter? Robi co chce, bo program daje mu możliwości takie jakich normalny gracz nie posiada - np granie kilka razy dłużej co łączy się z otrzymywaniem expa za 0 wysiłku. Właśnie o to chodzi, że botter zdobywa wszystko co chce i wkłada w to 0 wysiłku (nie mówiąc o wstawaniu np o 1 w nocy z powodu alarmu - no lifer wg mnie). To właśnie wkurza graczy bez bota.

Jak CipSoft napisał na resztę botterów\cheaterów jeszcze zbierają dowody :) więc to tylko kwestia czasu.

Sądzisz że ktoś kto używa bota nie ma skila i by do niczego nie doszedł? Mylisz się.. moje pierwsze postacie z lvlem 80+ były robione absolutnie bez wspomagaczy, teraz sobie czasami włączę bota i wali mnie to że cipsoft ma jakiś systemik który to wykrywa, zbanują - trudno, ja uzależniony od tych pixelków nie jestem..

@edit

A co do wyeliminowania boterów.. to nigdy nie nastąpi ;p

bolosaf 05-02-2009 20:16

Nie ma żadnego auto detectora. Szczególy w podpisie. Tyle w temacie.

Tr0k 05-02-2009 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez YaMaRoOo (Post 2452777)

A ja uważam inaczej :)

Oczywiście rozumowanie, że wszyscy zaczną grać uczciwie w obawie przed banem jest naiwne, ale jeżeli system cipsoftu będzie skuteczny to może się okazać, że liczba boterów będzie na tyle mała, że twórcy botów przestaną je aktualizować i rozpoczną nowe - bardziej opłacalne projekty.
Do tego jeszcze długa droga ale gdyby za kilka lat liczba cheaterów spadła powiedzmy o 70% ( co jest możliwe) to myślę, że dla programistów botów bardziej opłacalne będzie przerzucenie się na inną gre.

Trol-Trol 05-02-2009 20:35

to chyba sie na cpales

Tr0k 05-02-2009 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trol-Trol (Post 2452820)
na cpales

Idz do szkoły

Aerie 05-02-2009 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez YaMaRoOo (Post 2452777)
Sądzisz że ktoś kto używa bota nie ma skila i by do niczego nie doszedł? Mylisz się.. moje pierwsze postacie z lvlem 80+ były robione absolutnie bez wspomagaczy, teraz sobie czasami włączę bota i wali mnie to że cipsoft ma jakiś systemik który to wykrywa, zbanują - trudno, ja uzależniony od tych pixelków nie jestem..

@edit

Cieszy mnie, że ktoś przeczytał mojego posta. Ale... nie napisałam, że ktoś kto ma bota nie ma skili... naucz się czytać z zrozumieniem. Napisałam to: "Albo w innym wypadku nie ma na tyle wyrobionej zdolności grania żeby patrzyć jednocześnie na skile, mane itp (...) albo się im nie chce" to znaczy, że graczowi się nie chce robić kilku czynności jednocześnie - patrzyć na mane, zaznaczać potworki, wciskać hotkeye.

Zazwyczaj to właśnie ci uzależnieni używają botów bo nie potrafią przeżyć, że nie zdobędą kilku % w lvlu bądź skilach (albo sa leniwi).

A co do wyeliminowania botterów to masz rację, zawsze się jakiś matoł znajdzie, który po pewnym czasie i tak zostanie zbanowany przez ich program.

A_Legend_Who_Never_Die 05-02-2009 23:48

DOBRZE WAM TAK BOTTERY! :p

chociaz sam czasem lubilem botnac

Vardell 06-02-2009 00:55

Botterzy

Dobrze, że wzięli się do roboty...
Ale najwiekszy botter tibijski - mowa o Lord'Paulistinha - się uchronił, a jego jako pierwszego powinni zbanować. :evul:

A wie ktoś może, czy jakiś h lvl bana nie dostał :D? np. 280 lvl albo coś większego ;]?

Zabanicjowany 06-02-2009 00:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Regeusz (Post 2452209)
Właśnie to jest dziwne ale nie każdy dostał deleted po 1 banie, np stonek miał jakies 2-3miechy temu bana za bota i teraz też dostał i nie ma deleta

Przecież zawsze było tak, że można mieć 2 bany, a dopiero 3 to delete. Xeremon musiał się pomylić.

Xr3 06-02-2009 01:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zabanicjowany (Post 2453210)
Przecież zawsze było tak, że można mieć 2 bany, a dopiero 3 to delete. Xeremon musiał się pomylić.

Jeśli dostałeś Bana za używanie Bota (tj. 30 dni), to każde następne wykroczenie, kończy się kasacją konta. Jeśli zaś zostałeś ukarany banem siedmiodniowym, kasacja konta następuje po trzecim takim wykroczeniu.

Zamne 06-02-2009 08:54

Cytuj:

teraz sobie czasami włączę bota i wali mnie to że cipsoft ma jakiś systemik który to wykrywa, zbanują - trudno, ja uzależniony od tych pixelków nie jestem..
ROFTL. jak nie jesteś "uzależniony", to po cholerę bocisz i prąd marnujesz? uninstall tibia i po problemie *.*

Nimaluger 06-02-2009 11:57

Nie ma się co martwic antyboty :] Taka kopia z forum blackd:

Cytuj:

Don't worry. My next update is safe against all methods for direct cheat detection that rely on a spy at client side That part is already done. Blackd Proxy will go stealth and there will be no possible counterattack for my method.
Now working on adding chaos to all timers.
Heal chaos done
Runemaker chaos done

Now working in cavebot chaos.

Bot will simply act as a human. Yes, there will be always a small differences, but if they want to accept stupid differences as proofs then a lot of innocent players will be wrongly banished. And I guess they don't want that.

Well, the update will be ready today or tomorrow.
A pisal to tworca blackd

Tr0k 06-02-2009 12:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nimaluger (Post 2453424)
A pisal to tworca blackd

A to mówi człowiek którego 180+ Ek dostał właśnie delete.
LoL
Blackd chce zapobiec zbiorowej panice - to wszystko.

Nimaluger 06-02-2009 12:01

Jakbys byl ogarniety to dla jaj sobie to wpisalem mistrzuniu

@up
Szkoda, ze nie czytasz blackd forum. Tam prowadzona jest ogolna dyskusja, w jaki sposob zrobili ta kose. A paniki tam w ogole nie bylo lol. Najwyzej 5 minut po tej kosie

Nimaluger 06-02-2009 12:14

No dobrze kombinujesz, nie będzie, ale bedzie prowadzila do wielu pomylek systemu cipsoftu. AGdhugHUGUGHUG\
aha, jeszcze takie wyróżnienie
Cytuj:

Don't worry. My next update is safe against all methods for direct cheat detection that rely on a spy at client side That part is already done.

YaMaRoOo 06-02-2009 12:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aerie (Post 2453073)
Cieszy mnie, że ktoś przeczytał mojego posta. Ale... nie napisałam, że ktoś kto ma bota nie ma skili... naucz się czytać z zrozumieniem. Napisałam to: "Albo w innym wypadku nie ma na tyle wyrobionej zdolności grania żeby patrzyć jednocześnie na skile, mane itp (...) albo się im nie chce" to znaczy, że graczowi się nie chce robić kilku czynności jednocześnie - patrzyć na mane, zaznaczać potworki, wciskać hotkeye.

Zazwyczaj to właśnie ci uzależnieni używają botów bo nie potrafią przeżyć, że nie zdobędą kilku % w lvlu bądź skilach (albo sa leniwi).

A co do wyeliminowania botterów to masz rację, zawsze się jakiś matoł znajdzie, który po pewnym czasie i tak zostanie zbanowany przez ich program.

Widzę że jednak pozostało się na tym forum kilku użytkowników z którymi można wymienic swoje poglądy. Martwi mnie czemu ich jest coraz mniej. Co do Cipsoftu, boterów nie zwalczą ;p

Tr0k 06-02-2009 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nimaluger (Post 2453441)
No dobrze kombinujesz, nie będzie, ale bedzie prowadzila do wielu pomylek systemu cipsoftu. AGdhugHUGUGHUG\
aha, jeszcze takie wyróżnienie
Cytuj:

Don't worry. My next update is safe against all methods for direct cheat detection that rely on a spy at client side That part is already done.

No i znowu wyjmujesz to zdanie z kontekstu.

Jeżeli nad tym zdaniem autor wymienił metody, które jego zdaniem może stosować cipsoft to znaczy, ze chodzi mu o wszystkie metody jakie on zna, a nie o wszystkie w ogóle.
Pomyśl logicznie, jeżeli gość wymienia ~10 metod i sam przyznaje, że nie wie jak to naprawdę działa to znaczy, że może się zabezpieczyc conajwyżej przed tymi ~10 metodami.

Zresztą metody, które podał są totalnie bzdurne.
Nie można opierać się na założeniu, że istnieje jakaś szukajka wkompilowana w klienta, która skanuje komputer w poszukiwaniu botów.
Tym bardziej, ze cipsoft zapewniał, że działa zgodnie z prawem.

System działa po stronie serwera i twórcy botów wiele z nim nie zrobią.

Nimaluger 06-02-2009 13:48

Dlatego napisał
Cytuj:

Theory 1 fails because...
- why Cipsoft would risk their great business doing something illegal like obtaining your list of installed programs?
także

Cytuj:

Theory 2 fails because...
- why people that never talked about bots was also punished?
@edit
Mówisz o tym, że to działa po stronie serwera. Ale żeby zlikwidowac problem wcale nie trzeba likwidowac zrodla ; ]
I po za tym powiedziałes o jednej metodzie, którą on sam obalil, reszta moze byc prawdopodobna.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:46.