Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Sword vs Axe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3806)

Palek Demon 22-11-2006 15:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xtomixx (Post 1027965)
Axe :
+ Dużo ataku
+ Najlepszy jest jedno ręczny
- mało dostępne
- drogie
- mało obrony
Najlepszy : SCA (50 attack i 1 ręczny ) dostępny z Annihilator
Sword :
+ sporo obrony
+ większość jednoręczna
+ ogulno dostępne
+/- średnio ataku
- drogie
- dla wymagających mało ataku
Najlepszy : MS (48 attack i 1 ręczny ) dostępny z annihilator
Club
+ ogulno dostępne
+ więszkość jednoręczna
+ tanie
+/- średnio ataku
+/- średnio obrony
- Cięzkie HOLERNIE
Najlepszy : Thunder Hammer ( 48 attack i 1 ręczny ) dostępny z Orshabaal
Jeśli masz dużo kasy wybierz axe - jeśli mało cluby
Jeśli jesteś wymagający wybierz swordy
Jeśli niemorzesz sie zdecydować - zagraj paladynem :)
Ja osobiście preferuje Axe
Pozdro^^

Weź słownik

Matysek24 22-11-2006 16:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez behi (Post 42376)
Zobaczcie teraz na quest annihilator. Magic long sword jest 2 reczny a stonnecutter axr 1. Jezeli ktos gra na dluzsza mete to niech bierze axe. Ja ide w axe i jestem zadowolony chociaz szkoda mi ze nie ma w axe takiej broni jak bright sword... Ale kto wie co bedzie po nastepnym update...

:baby: :D co ma magic long sword do anihilatora:D

Vensus 23-11-2006 19:10

A tam

Moim zdaniem axe jest spox chociaz mój 1 knight walil ze sworda znudzilo mi sie 2 knight walil z cluba najleprze moim zdaniem poniewaz war hammer na tym serwie co ja gram chodzi od 500-1000gp a guardian halberd 9,5k jest Róznica a staty prawie takie same ;p a ja wale axe i to mi sie podoba moje axe:
1-8 lvl = Hatchet
8-15 = Knight axe
15-20 = kupilem naginate okazja (300 arrows + 1k a chodzi po 5k ;p)
20-25 = po dezercie Guardiana se kupilem a potem hity byly po 100-120+ ale i tak zainwestowalem w Fire axa ;p potem d shielda ale mnie okradli i mam beho.

a teraz wale z Guardian Halberda/Fire Axe + Beholder shiled

a i przeczytalem tylko 2 str ale i tak moim zdaniem zostan przy axe bo potem z tego co slyszalem od kumpli skile wolniej rosna jak zmienisz nagle bron ale nie wiem czy to prawda ;p UZYWAJ AXA AXE ROX

ale sie rozpisalem ;p

A Teraz Zbieram na D Lance Jak ktos akcept items to msg na HONERA !! Sorki za spam ;p

Rurash 23-11-2006 21:42

-.- po pierwsze jesli myslisz na powaznie o tibi o cena niepowinna grac roli
Po drugie uwazam ze axy sa zdecydowanie lepsze od swordow (po cholere wam def. w broni jednorecznej?) a def. dragon lanca nadrabiamy tym ze ma wiecej ataku i pozatym mamy axe ringi ktorych zawsze jest bardzo duzo.

P.S.
Jak juz chcemy na BARDZO powaznie grac to sca jest lepszy niz sov xD :)

TomGorz 23-11-2006 22:26

Zostań przy toporach :D Skillowanie od nowa to strata czasu i pieniędzy. Pozatym axe są lepsze od swordów.

P. S. Słownik nie jest taki drogi -.-

Pan Goner 28-11-2006 21:02

aha

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 1089815)
up@ o tak, po 70 to faktycznie wymiatasz. Ja z bs ciskałem po 170..

mi chodzi o to ze kazdy hit to 70+ a nie max 70 -.-' moj best hit to 148 jakos tak ale jakie ja mam skille? axe rlz

Uni-kalny 30-11-2006 09:53

Axe czy Sword

Cześć!
Chce wejść na nowy server i mam mały problem.. czy iść w Axe czy w Swordy...
1.(Sword) Prawde mówiąc bardziej bym chciał iść w Swordy ponieważ są Ice Rapiery które mogą się czasem przydać a także swordy mają więcej defa. I
2h swordjest dość drogi w sklepie bo az około 1k a to nie łatwo tyle z rooka wynieść.
2.(Axe) Chciałbym być w czołówce graczy i zaraz po wyjściu z rooka mógłbym kupić barbarian axe które jest całkiem niezłe ale potem to dopiero na OF queście coś lepszego..
3.(Skills) Radzicie mi najpierw zrobić skile 40/40~ i iść expić czy odrazu kupić barbarian axe czy two-handet sworda (jeśli starczy kasy) i iść expić.
Komentujcie xD

Einstein15 30-11-2006 14:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Uni-kalny (Post 1104712)
Cześć!
Chce wejść na nowy server i mam mały problem.. czy iść w Axe czy w Swordy...
1.(Sword) Prawde mówiąc bardziej bym chciał iść w Swordy ponieważ są Ice Rapiery które mogą się czasem przydać a także swordy mają więcej defa. I
2h swordjest dość drogi w sklepie bo az około 1k a to nie łatwo tyle z rooka wynieść.
2.(Axe) Chciałbym być w czołówce graczy i zaraz po wyjściu z rooka mógłbym kupić barbarian axe które jest całkiem niezłe ale potem to dopiero na OF queście coś lepszego..
3.(Skills) Radzicie mi najpierw zrobić skile 40/40~ i iść expić czy odrazu kupić barbarian axe czy two-handet sworda (jeśli starczy kasy) i iść expić.
Komentujcie xD

Ja bym radzil pojsc w axe.Wydaja m isie tansze i wogole git.A lepiej wbic te 40/40 chociaz i za expa dopiero

Raditz Saiya-jin 30-11-2006 20:02

knight to raczej nie jest dobry pomysl na nowy serwer...

no ale jezeli juz pytasz, to wybralbym axe

Hellraiser 30-11-2006 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Uni-kalny (Post 1104712)

Komentujcie xD

No to tak,.. wal w axe,.. barbarian z edron i lecisz,.. Mozesz przytrenic nawet troche skille i lecisz np, na edron na orki, ale tylko na te wyzsze pietra, teraz nie mam innych pomyslow,. :P ale knightem gdzie bys nie weszedl to masz dobry exp, na nie az takich "hardkorowych pietrach"

Rohas 30-11-2006 22:21

Pomocy:p
Pomóżcie wybrać: sword vs axe?
Wolałbym axe, bo ma większy atk i swogóle suuper wygląd:) ale kolega mi gadał, że to mi się nie opłaci, bo z bright sword'em lepiej się bloczy (Pozdro Raxev:D)
Pomóżcie wybrać. I czy to naprawdę taka różnicy te 5 def'a? Mój świat, to Secura, więc cena nie gra roli (taniutko;)). Bardzo proszę o odpowiedź.

~~Rohas~~

Hellraiser 30-11-2006 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohas (Post 1105591)
Pomocy:p
Pomóżcie wybrać: sword vs axe?
Wolałbym axe, bo ma większy atk i swogóle suuper wygląd:) ale kolega mi gadał, że to mi się nie opłaci, bo z bright sword'em lepiej się bloczy (Pozdro Raxev:D)
Pomóżcie wybrać. I czy to naprawdę taka różnicy te 5 def'a? Mój świat, to Secura, więc cena nie gra roli (taniutko;)). Bardzo proszę o odpowiedź.

~~Rohas~~

Jak nie wiesz co wybrac z tych dwoch, wybierz te,.. trzecie "Club" ^^

Oczywiscie zażartowalem,..
Jedz w axe,.. i tak blokowanie to jesli bedziesz blokowal cos "normalnego" tzw, dle, hydry, etc,. to i tak czy siak def broni nie obroni cie przed udezeniem magicznym, a tam pare hp od fizycznego to pikuś,..

Rohas 30-11-2006 22:53

@up
Właśnie. To jest prawdziwa, fachowa odpowiedź:) Dzięki Ci bardzo. Taka odpowiedź to coś, a nie - "bo aksy som lebrze wiendz je wybież":D
Masz u mnie +;)

kil-ler 01-12-2006 00:19

Mialem knighta na sword a teraz mam na axe i z axe troche wieksze hity wchodza ale za to dostaje sie sporo wieksze baty od żółwi/guardow z bronia 2reczna.
Z giant swordem rzadko dostawalo sie 40 od thornback'a, a z dragon lance dostaje sie dośc czesto =] (u tego i tego knighta bylo takie same eq)

Levox 01-12-2006 00:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Zeneq (Post 39207)
70k - 35k = 25k

:confused:

*Hariel* 01-12-2006 12:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zamor1 (Post 39139)
Moim zdaniem to swordy sa lepsze bo prawie wszystki maja i dobry atak i dobra obrone ale wiadomo ze ice rapier jest najlepsza bronia w swiecie tibi!! 8)

Tylko ze ice rapier mozna uzyc TYLKO raz ^.-

Alizee 01-12-2006 16:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Onori (Post 1092435)
Znów statystyki... znów to co jest lepsze... znów to czy to jest bardziej opłacalne... i znów przeliczenia ile wyjdę na "+" w kasie kupując daną broń.
Ludzie chodź raz, jedyny mały raz pokierujcie się klimatem. Co wolisz bardziej? topić swe ostrze w ciałach swoich wrogów (sword), czy może rozcinać ich na kawałki :) (axe). Ze względu na wygląd polecam sword :). Rycek z toporami badziewnie wygląda :).

Klimatem? Tibia nie ma klimatu :P Od ostatniego update (głównie chodzi mi o zmiany w hotkeyah) klimat poszedł się jeb**.

Lotr 01-12-2006 16:15

Ja tam wole swordy
Różnica ataku między DL a GS jest 1 a obrony to jak się nie myle to chyba aż 6
a to dla knighta dużo

Gladjatorus_inferno 01-12-2006 16:43

no nie chyba zaraz się zesram ze śmiechu Sword rządzi sam nim wale i sobie niewyobrażam inej opcji :crusader: :crusader: :crusader: :crusader: :crusader:

kielbas16 01-12-2006 19:43

Sword

sorry ale nie przeczytalem wszystkiego ale nie zapominajcie o ice rapierach które przydaja sie na bossow i questy w stylu Anihilatora ;p

SWORD RULEZ

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:44.