Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Maple StoRy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41393)

Nadrill 26-04-2007 18:51

Ja mogę każdemu zaoferować pomoc(jeśli wyzna wiarę we mnie - ładnie poprosi). Pisałem na poprzednich tematach, już niejeden dostał ode mnie zastrzyk pieniędzy(tu powinny być rozradowane głosy biorące u mnie zasiłek). Gram na Windii.
Mam już 48 lvli na karku i gram od roku, na pewno też wspomogę radą. ;<

Ev_ 26-04-2007 19:06

@UP
Ale czasem moge byc troche natretny :d
Narazie to sie nie moge lognac i nei wiem wtf.

Virusmaxi 26-04-2007 19:09

@matiiii
Ja ci mogę pomóc...

Kulikos 26-04-2007 19:52

Dobra jestem poważnie zbulwersowany. Olałem MSS, instalka to gówno. Ściągałem SEA. I co? Dalej ten sam problem. No do kurwy nędzy co jest grane?! Gra ktoś na SEA? Macie taki sam problem? Pomocy ludzie :< jestem żądny gry!

zoliax 26-04-2007 20:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kulikos (Post 1389750)
To jest komedia, samo włączenie instalki zabiera jakies 1 GB =.=

Ta, to paranoja... na zainstalowanie MapleEurope potrzebowałem:
800MB na instalator ściągniety
800MB na instalator rozpakowywany przez instalator ściągnięty >.> /Koniecznie dysk systemowy/
1000MB na pliki tymczasowe(jakby nie dało się pominąć plików tymczasowych, a odrazu zapakować do folderu docelowego... czasem nie łapie tych komputerów, łindołsów i innych...) /koniecznie dysk systemowy/
1000MB na samą grę...
Pewnie i tak coś pominąłem...
Wyszło, że instalowałem ponad godzinę, bo rozpakowanie 3GB plików to nie takie proste, pomijając, że próbowałem kilka razy, bo nikt nie pomyślał, żeby napisać instalator tak, żeby w razie braku miejsca na dysku było małe, niby nic nie znaczące okienko z dwoma przyciskami: "Przerwij" "Ponów próbę"... nawet w DOSie jak cos nie szło to system sie pytał: Przerwij, ponów próbę, ignoruj i coś tam jeszcze... ehh...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matiiii (Post 1390114)
Napiszcie jak mam dojść do tego Perion bo nie mam pojęcia. (można mnie tam zaprowadzić) :D

Kliknij W i obadaj mapę. ;] A jako beginner najlepiej jest poświęcic te 80-120 meso i pojechać taksówą(w Lith nie taksówą, a u takiego gościa co przy kiosku jakby stoi... zaraz obok statku).

Nadrill 26-04-2007 20:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ev_ (Post 1390231)
@UP
Ale czasem moge byc troche natretny :d
Narazie to sie nie moge lognac i nei wiem wtf.

To nie bądź natrętny i pytaj o sprawy, których nie znajdziesz w Internecie.
Mogę dać trochę pieniędzy, pomóc, ale po takiej zapowiedzi to każdemu się odechciewa pomagać.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kulikos (Post 1390358)
Dobra jestem poważnie zbulwersowany. Olałem MSS, instalka to gówno. Ściągałem SEA. I co? Dalej ten sam problem. No do kurwy nędzy co jest grane?! Gra ktoś na SEA? Macie taki sam problem? Pomocy ludzie :< jestem żądny gry!

Nikt stąd w to nie gra.

Kulikos 26-04-2007 20:13

Czyli sobie nie pogram. Noł komment =.=
Dysk C ma u mnie łącznie 5 GB, cały syf zajmuje z 4, 1 GB uzyskałem po usunięciu wszystkiego czego mogłem. Ehhh... Halp me ;<

Virusmaxi 26-04-2007 20:15

@up
Format dysku..
U mnie tylko format pomógł ;p

Nadrill 26-04-2007 20:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kulikos (Post 1390407)
Czyli sobie nie pogram. Noł komment =.=
Dysk C ma u mnie łącznie 5 GB, cały syf zajmuje z 4, 1 GB uzyskałem po usunięciu wszystkiego czego mogłem. Ehhh... Halp me ;<

Może Maple masz na pulpicie, to je przenieś na inny dysk ;)

Misza 26-04-2007 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nadrill (Post 1390199)
Ja mogę każdemu zaoferować pomoc(jeśli wyzna wiarę we mnie - ładnie poprosi). Pisałem na poprzednich tematach, już niejeden dostał ode mnie zastrzyk pieniędzy(tu powinny być rozradowane głosy biorące u mnie zasiłek)

Łał, gratz, thenx, miszcz!

Wczoraj wbiłem 20lvl, robię sobie tymczasową przerwę. Ale moja postać gejowsko wygląda w 20lvl EQ. ;<

Necromantor 26-04-2007 22:24

co mam robic?grac dalej lucznikiem(którym sie strasznieee nudze) czy zrobic sobie warriora ,sin'a,maga co radzicie?

Virusmaxi 27-04-2007 08:04

@up

Warrior To najlepsza klasa dla początkujących. Na początku, do 25 lvla chyba jest gorszy od innych profesji, ponieważ ma trudności z zabijaniem niektórych potworków, ale potem to właśnie inne profesje mają problemy a warrior nie.
Sin to klasa, która wymaga mnóstwo kasy. Jest chyba jedną z najtrudniejszych, do 50 lvla same straty w forsie, a od 50 zaczynasz zarabiać. Potem zarabiasz fortunę, ale ciężko dobrnąć do takiego poziomu.
Mag na początku jest bardzo łatwy, zabija potworki z którymi warrior nie daje rady na niższym lvlu, ale podobno Magiem jest potem trudno.

PS. Nie wiem zbyt dużo o Maple, powiedziałem co wiem.

grzelu8 27-04-2007 12:13

@up
Mi sie wydaje, że to warrior jest na początku lepszy od magicana. Jak Warrior będzie dobrze rozkładał AP (Dex powinien byc 2 razy większy niz lvl np. 10lvl to jest 20 dex, a reszta AP w STR) to będzie trafiał każde monstery na których może spokojnie expic. Magicanem jest trudno na początku bo potrzebuje dużo many, więc albo jest bogaty i może kupowac potiony albo musi czekac na mane. Mag powinien wkładac skille w szybszą regeneracje many, więcej many co lvl i jakiś skill atakujący. AP oczywiście w INT i troszkę w LUK.
Podobno bowman ma problemy z kasą na strzały, ja jednak jak grałem bowmanem nigdy nie miałem takich problemów. AP rozkładamy str o 2 większe niż lvl a reszte DEX. Thiefem nie grałem więc się nie będe odzywał

PS. Event w Europe MapleStory :)
http://i162.photobucket.com/albums/t...tas/korona.jpg

Promel 27-04-2007 12:50

no to sea niezle sux -.- wlasnie sciagam global, na jakim servie grac ?
z moim transferem zajmie to pare h ....
@Edit : wiedzialem....nie bylo mnie w domu 1h~ i siostra na kompa sie wbila=wlaczyla mi download -.- ponad 1h sciagania poszlo

X-Zero 27-04-2007 14:42

Windia!!!!

I pamiętać o buddy xD(Mernion)

Ev_ 27-04-2007 15:08

Sciagnalem... Chce zagrac ale sie wyswietla:

Unable to connect to the login server.

Either you are not online or Maple Story is going trough a server
maintenance. Please check the Maple Story SEA homepage for information.

nie wiem o co chodzi :S

Kulikos 27-04-2007 15:24

Kilka osób z którymi rozmawiałem ma ten sam problem, więc ty nie zrobisz nic. Trzeba czekać ;/
Btw. Wiele państw zostało ot tak zbanowane, poprostu nie mamy już prawa grać na SEA. Pomyślcie o tych 100+ które wybuliły ponad 500$ i grają pod 14 miesięcy, a tu taki wał i żadnej rekompensaty. Zmiana proxy pomoże?

zoliax 27-04-2007 16:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kulikos (Post 1391462)
Pomyślcie o tych 100+ które wybuliły ponad 500$

Myślę, myśle i dochodzę do wniosku, że coś, za przeproszeniem, nierówno pod sufitem mają, skoro wydają pół tysiąca dolców na darmową grę. :d

Co do eventu na eMS...
Patrzę, że kozacka ta koronka... też zacząłem robić tego questa... pierwsze 6 tulipanów poleciało za pierwszymi próbami... potem może rozwalając 8 roślin zdobyłem dwa... nie lubie takiej roboty, więc wywaliłem tulipany i poszedłem expić. :P

@2down
Jeszcze koreańskie chyba... i pewnie 8 innych. :P

Ev_ 27-04-2007 18:20

@kilka up
tzn ze mam czekac az bede mogl sie lognac?

Btw. o czym Wy mowicie?
To jakies rozne rodzaje tej gry? ;o

grzelu8 27-04-2007 18:32

@up
Tak, jest:
European MapleStory
Japanese MapleStory
Asian MapleStory (maple sea)
Global MapleStory

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:50.