Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Dziwny opis.... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42065)

Cor Tibiarz 27-04-2006 15:23

@up
z tym bratem to co wiesz na przyklad?

PS temat ma duzo stron :D

Kotexia 30-04-2006 00:04

...

Nie wiem czy tego przypadkiem juz nie bylo bo nie chce mi sie juz dzis czytac wszytskich postów ale na niemieckiej stronce tibi znalazlam na forum co o tym "excalibug'u" tylko jest to po angielsku a glowa mnie boli i nie chgce mi sie tego teraz tlumaczyc wiec mzoe ktos inny sie tym zajmnie;P a o to ten tekst:

The npc someone mentioned earlier is Avar'tar the hero in between edron and stoneholme,

His reply to "excalibug" is that its in a hidden vault under the plains of havoc or sumthing

-------

16:09 Saramandin: hi
16:09 Avar Tar: Greetings, traveler Saramandin!
16:09 Saramandin: excalibug
16:09 Avar Tar: I am sure it's hidden in a vault of the Nightmare Knights beneath the Plains of Havoc. I plan an expedition to go there and rout out the Ruthless Seven, but I have to save the world first.

------
moze to cos pomoze wam w rozwinieciu tej zagadki.

A i cos przed chwilka wpadlo mi do glowy jezeli ten pies króla Noodles jest dziwny a w tekscie oczywiscie ksiazki jest mowa o uzytych jakis tam czarach to wiec czy ten zly carnoksieznik Zathroth nie zaczarowal tego Noodels'a w psa, a gdy wczesniej Noodel's nie byl psem to moze byl bratem krola Tibianusa.
Lecz to tylko domysly ale kto wie moze one wlasnie wam pomoga:p .

Holdram 01-05-2006 13:31

Ja Jak przeczytałem ten tekst z książki to zobaczyłem słowo "Muriel" a wiem MURIEL to NPC w gidii czarodziejów w thais!! Może to coś pomoże!!

Vahlar 02-05-2006 22:55

Wnioski po przeczytaniu całego tematu

Przeczytałem cały temat, hehe ;) (chociaż równie dobrze możnaby przeczytać kilkanaście konkretnych postów - reszta to powtórki, bzdury, domysły niepoparte faktami itp. popieram pomysł wybrania treści i przeniesienia do innego tematu)

Nie robiłem wywiadów z żadnymi NPC, bo odnoszę wrażenie, że wszystkie NPC dla facc są już przepytane (jak mi jeszcze ktoś przyjdzie do głowy to zrobię edit).

OK, teraz co ja myślę:
Od razu nasunęło mi się to: skoro Tibianus mówi: ...if you could RETURN this wepaon to me... to czy to nie oznacza, że on już kiedyś miał excalibuga?

Jak znajdę trochę czasu, to przejrzę wszystkie książki z http://myweb.cebridge.net/tlttemp/ti...izard%20People

Może coś znajdę. Z chęcią pomogę w poszukiwaniach miecza, bo dopóki nie znajdziemy klucza do tłumaczenia księgi domysły są nic nie warte (oczywiście bawić się można...) Może znajdą się gdzieś jakieś napisy w języku cyklopów? Bo na język elfów mi to nie wygląda: po pierwsze: nie znajduję w przykładach mowy elfów takiej ilości apostrofów ('); po drugie:występuje tu słowo lil'lil (wiem, że to już było powiedziane, ale nie sądzę że dużo osób będzie czytać od początku) co oznacza po cyklopiemu krasnoludy chyba

Mam też pytanie: czy ktoś z pacciem mógł by się rozejrzeć za tymi kamiennymi tablicami u lizardów, o których wspomina któryś z NPC w Port Hope? (tą informację opieram na tym, że ktoś tak napisał)
I jeśli to zrobi to mam nadzieję, że nam powie co jest na nich, żebyśmy się mogli zastanowić razem - jeśli ktoś jeszcze zagląda do tego tematu ;)

PS: Ostatnie kilka stron to rzeczywiście chyba po to, żebyśmy sobie przypomnieli co było na początku? Polecam czytać! (mnie to zajęło tylko jakieś 5-6 godz)

Vahlar 02-05-2006 22:55

Wnioski po przeczytaniu całego tematu

Przeczytałem cały temat, hehe ;) (chociaż równie dobrze możnaby przeczytać kilkanaście konkretnych postów - reszta to powtórki, bzdury, domysły niepoparte faktami itp. popieram pomysł wybrania treści i przeniesienia do innego tematu)

Nie robiłem wywiadów z żadnymi NPC, bo odnoszę wrażenie, że wszystkie NPC dla facc są już przepytane (jak mi jeszcze ktoś przyjdzie do głowy to zrobię edit).

OK, teraz co ja myślę:
Od razu nasunęło mi się to: skoro Tibianus mówi: ...if you could RETURN this wepaon to me... to czy to nie oznacza, że on już kiedyś miał excalibuga?

Jak znajdę trochę czasu, to przejrzę wszystkie książki z http://myweb.cebridge.net/tlttemp/ti...izard%20People

Może coś znajdę. Z chęcią pomogę w poszukiwaniach miecza, bo dopóki nie znajdziemy klucza do tłumaczenia księgi domysły są nic nie warte (oczywiście bawić się można...) Może znajdą się gdzieś jakieś napisy w języku cyklopów? Bo na język elfów mi to nie wygląda: po pierwsze: nie znajduję w przykładach mowy elfów takiej ilości apostrofów ('); po drugie:występuje tu słowo lil'lil (wiem, że to już było powiedziane, ale nie sądzę że dużo osób będzie czytać od początku) co oznacza po cyklopiemu krasnoludy chyba

Mam też pytanie: czy ktoś z pacciem mógł by się rozejrzeć za tymi kamiennymi tablicami u lizardów, o których wspomina któryś z NPC w Port Hope? (tą informację opieram na tym, że ktoś tak napisał)
I jeśli to zrobi to mam nadzieję, że nam powie co jest na nich, żebyśmy się mogli zastanowić razem - jeśli ktoś jeszcze zagląda do tego tematu ;)

PS: Ostatnie kilka stron to rzeczywiście chyba po to, żebyśmy sobie przypomnieli co było na początku? Polecam czytać! (mnie to zajęło tylko jakieś 5-6 godz)

Sver Dydare 06-05-2006 19:40

wiem ze moze gdzies juz bylo bo nie czytalem 60 stron tematu ale jak rozmawialem z Xedem tym co sprzedaje rzeczy dla palow to on mi powiedzial cos takiego
Timit Swordstalkers: hi
Xed: Greetings, Timit Swordstalkers. Welcome to the distance fighting booth of the Ironhouse.
Timit Swordstalkers: Excalibug
Xed: I think that was the sword they were talking about. Said something about a man in Edron that could get it for him.

Wiem ze to glupio zabrzmi ale z kolega widzielismy bazyliszka wyglada jak normalny waz, pozniej zamieszcze screena jak mi kolega mailem wysle

Sver Dydare 06-05-2006 23:40

Tu zamieszcza, screena z bazyliszkiem i zapewniam to nie jest fotomontaż
http://img435.imageshack.us/img435/3720/lol5tp.jpg

Aragorn Milthes 07-05-2006 16:18

ej ludki to nie fake ten screen wyrzej gdy zobaczyłem ten screen niewierzyłem wiec poszlem zobaczyc czy tak jest na prawde podchodze i czekam chwile a tu ku moim oczom ukazuje sie wąz nazwany basilisk jeszcze tylko [potrzbuje designerate rune :( i moze rozwiąze zagadke basiliska ;)

styku 07-05-2006 17:19

Wybaczcie chłopaki, że zabieram Wam chwałę za odkrycie bazyla, ale jego istnienie dla większości nie jest żadną tajemnicą od dłuuuugiego już czasu.
Co innego gdybyście odkryli do niego droge ^.^

A jeśli chodzi o grupę rozszyfrowywowującą (specjalnie tak napisałem, w końcu rozszyfrowywanie może być długie ponad oczekiwania :))... Ja gram na Refugii i generalnie zajmuje się podobnymi rzeczami, muszę tylko wybrać się na IoK, słyszłem że mają tam obszerną bibliotekę. Tak więc jeżeli ktoś z Refugii nie zapomniał o RolePlayingu i tajemnicach tibii, bardzo chętnie się z nim zapoznam i może coś razem wskóramy xD

Arkadio 07-05-2006 17:49

mozliwe ze spocony cyklop zrobi Excalibuga z tych metali Zatragil i
Uth'Amon tlyko z kad je wziasc?

..::Guti::.. 08-05-2006 21:22

mmmm... Wedlug mnie:
1. Pszeszukac wszystkie kopalnie krasnali (moze Kruzak schowaj gdzies exlibuga)
2. Przeszukac Mintwalin
3. Elf Fortec za magic wallami
4. Desert (caly)
5. Moze POH, i ta wieza

Jezeli po przeszukaniu wszystkiego nic nei znajdziecie to, nie ma szans na exalibuga. w tibie gra mnostwo ludzi i jakim cudem nikt nic nei znalazl? Cipsoft puscil plote o tym swordzie i chcial zobaczyc co sie stanie. Moze w ktoryms update Cip cos powie

Arkadio 12-05-2006 21:10

Noodles nie reaguje na slowo men ani man tlyko na slowo ARE

czucher 13-05-2006 14:06

Excalibug to nie warlord sword

spocony cyc w ab na slowo excalibug mowi ze mazy o wykuciu takiej broni
a mowioc warlord sword mowi ze moze sie zamienic

Wniosek:

excalibug to mls albo to bujda

Ortografia SUXXX

Shin Cron 13-05-2006 15:40

Nie wiem czy była o tym mowa bo czytałem tylko 3 pierwsze strony tego tematu ale o Maveriku jest mowa w książce na jednej z lodowych wysp dokładnie to na Senji(nie jestem pewnien ale na tej wyspie gdzie jest zamek). Tam też są minosy więc może trzeba tam poszukać jakiś wskazówek??

Longerososol 15-05-2006 16:17

Według mnie spocony cyklop zrobi excalibura za skóre basiliska :) (to są tylko przypuszczenia)

Non'ajbi 15-05-2006 22:30

Cytuj:

11:35 Knight Simon: excalibug
11:35 Lorbas: It is rumoured to be hidden somewhere beneath Edron.

tego wynika że jest gdzieś na Edron
O ile mnie pamięć nie myli, to "beneath" oznacza "pod" ... Szukajcie w południowej części wyspy Edron. Zajrzyjcie czasem do słownika jeżeli wyraz jest dla was trudny. Od kilku godzin lazimy z kumplem po calej Tibii próbując wszystkiego co możliwe ... jestesmy chyba na dobrej drodze ...

Relacje na biezaco powinny sie znajdowac na forum :D

Pozdrawiam
Nosek ;]

Wolfek 15-05-2006 23:31

Na Senji w tym zamku nic nie ma bylem tam z kolegami przez folde

Shin Cron 16-05-2006 15:32

Chyba jest tam jakaś książka mowiąca coś o Maveriku(albo mi się wydawało)

Macqren 17-05-2006 17:56

Teorie

A więc moje teorie :
Na temat miecza -
a)Miecz musiał ktoś wykuć/zrobić (trzeba dowiedzieć się kto).
b)Albo jest składany tak jak helmet of acients albo jest cały.
c) NAPEWNO jest taki NPC który nas na to nakieruje.
Na temat , gdzie jest miecz : (opcje)
a) Jest to niedokończony quest
b) Dokończony quest (trudny)
c) Leży sobie gdzieś i się z nas śmieje

Actorron 17-05-2006 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Macqren
b)Albo jest składany tak jak helmet of acients albo jest cały.

Wydaje mi sie ze jesli jest to jakis quest to wlasnie Excalibug bedzie sie skladal z kilku czesci tak jak wyzej wymieniony HotA Taki quest jest o wiele trudniejszy niz "idz wybij 4 demony wez nagrode i nara"
To moje zdanie na temat Excalibuga.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:48.