Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Jaki najcenniejszy przedmiot leżący na ziemi znaleźliście? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=658)

Vrouth 10-09-2006 02:08

Znalazłem backpack uh'ów (duży fart) :D

Pikos 10-09-2006 07:33

Ja najlepiej Crown armor, bp gfb i plate legi :)
Pozdro
[CHAR]Piko de'Knight[/CHAR]

Boski Rzeznik 10-09-2006 11:34

Ja znalazłem mp3 Creative 256mb

Snuja 13-09-2006 21:44

jak bylem noobem (8lvl sorc hihihi) plate armor, w tym miejscu gdzie sie wchodzi na poh (wtedy nie wiedziałem, co to jest poh :p), lezal kolo takiej skaly z mino guardem, podnioslem i wbilem poszedlem dalej, oczywiscie powital mnie giant spider dedlem i mi wypadlo 8o

Covenanter 15-09-2006 15:34

Fire sword, leżał na ziemi razem z włascicielem, zabrałem i schowalem się aż mi zniknie czaszka :]

Voltener 16-09-2006 21:15

Z pojedyńczych to:
DSM na drodze pomiędzy Dwarven Bridge i Venore pod fire fieldem (kocham DF'y :P)
Fire Axe i Golden Armor w trupie na Dark Cathedral
Fire Sword w Depo na skrzynce
Z lootbagów to ok. 16k oz. loota z Dwarfów Guardów za drzewem.

malas menilan 17-09-2006 00:11

mpa i demon helmet rzucone na ziemie przez kumpla:P długo mnie scigał ale oddałem :)

Jochny 17-09-2006 15:19

@up:

Tak jasne a ja znalazłem MLS na środku depo w Carlin w godzinach szczytu.
Po pierwsze: gdyby twój kumpel miał takie itemy by ich na ziemie nie rzucał, ewentualnie na trade pokazał.
Po drugie: Gdybyś nawet rąbnął te rzeczy to by ci „kumpel” dał rooka na zawsze
Po trzecie: Na forum się nie kłamie!!

żeby nie było offtopa to powiem że znalazłem dziś 2 talony i 12 scrab coinsów w worku.

Hellraider 20-09-2006 13:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alfaromegas (Post 935340)
ogólnie nie mieliście takiego szczęścia jak ja :] ja znalazłem w Trillange Tower 2 beho shieldy leżące sobie na ziemi, a na poziomie z ghoulami pod 4 zwłokami ghouli znalazłem martewgo człowieka a w nim amulet of loss, ale szczęście w jeden dzień ;)

omfgzoor ten tekst wymiata najbardziej ze wszystkich xDDDDD
No no no niedlugo uslyszymy o c setach znajdowanych w cialach ratow lolzorando xD.

Coz ja tam jakims nadzwyczajnym poszukiwaczem nie jestem, ogolnie sporo pierdol i pierdolek bylo ale z takich bardziej pamietanych to p legi gdzies na guardach, fs w dp w ab i d hammer w trupie jakiegos ziomka na guardach, ale to bylo daaawno xd. No i dead humana usmierconego przeze mnie a w nim boszki ^^

Krizz 20-09-2006 15:16

- czyścimy.

Lord Kamikazze 21-09-2006 07:50

Ja znalazłem kiedyś c arm k legs i c shield 8o
Okazało sie że to lootbag ale koleś powiedział że nie musze oddawać i se poszedł.
A ja na 16 lvl w tych itemkach na pochu siedziałem :cup:

Fire glutek 21-09-2006 13:42

Ja znalazlem meduse shielda i c helma w dedzie to se lezalo ,nierozumiem tematu bo kto normalny by wyzucil jakies dobre itemki na ziemie jak juz co to mozna je w dedach znalesc.

Pawel_Radoom 22-09-2006 17:34

a ja znalazlem longsworda i plate legs:D
trzeba chodzic po miejscach gdzie nic nie ma i nikt nie chodzi to sie znajdzie cos dobrego:)

Tahrus 22-09-2006 17:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hellraider (Post 995843)
Cytuj:

ogólnie nie mieliście takiego szczęścia jak ja ja znalazłem w Trillange Tower 2 beho shieldy leżące sobie na ziemi, a na poziomie z ghoulami pod 4 zwłokami ghouli znalazłem martewgo człowieka a w nim amulet of loss, ale szczęście w jeden dzień
omfgzoor ten tekst wymiata najbardziej ze wszystkich xDDDDD
No no no niedlugo uslyszymy o c setach znajdowanych w cialach ratow lolzorando xD.

No to prawda że mógł znaleźć ponieważ poprzedni właściciel mógł go mieć w backpacku.

poszukiwacz przygód 22-09-2006 20:12

ja znalazlem najlepsze to bohy... a na roku to chain armor i plate shield

Memori 22-09-2006 21:08

raz wziaąłem lootbaga który był wart z 300k(byly crown legsy i se wzialem jednego, bootsy of haste,tower shieldy,medusy shield, dragon hammery, dragon shieldy, qrde musieli z kilka tygodni robić tego loot baga :P), dopiero gdy sprzedałem z i przychodzi trzech gosci wali mnie a jak ja im dowalam piszą HUNTED HUNTED przyszli jacys ale udalo mi sie od nich zwiać i zarzucić ich moimmi qmplami, takiej rozróby daawnoo nie widzialem heh :] :]

Vailhorus 22-09-2006 21:38

Ja znalazłem w trupie jakiegoś 46 lvla na dc Crown armor, bp uh i 2391 gp.
:) tak bardzo się tym podjarałem że pobiegłem odrazu do venore przez PoH, gdyby nie uhy to bym padł ;p

plebaN1 22-09-2006 21:50

ja raz znalazlem oO mpa,g-legsy(golden) oO i fire axe lolol jak jakis h-lvl na demonach screena robil zawinelem tylko mpa i g-legi i logout ale poznjiej mnie scigal ;( i w koncu zrobilem nowa postac a mialem 50lvl sorc ;( XD a pozniej na pohu z 12lvl latalem ;d

Tebiator 23-09-2006 15:38

najcenniejszy fuksem raczej nie na ziemi ale w sordku dead ciala byly to studded legs (arm:2) ;) teraz sam rozporowadzam je na roocie :P ;) rzadko ale wypadaja ze sperman orc;-)

grudzien 23-09-2006 15:46

Mi ktos kiedys wyrzucil crown legi na dp oraz kiedys znalazlem loot wazacy 30000oz w kazzo

Marcin9504 25-09-2006 19:27

Nieźle co nie?

Znalazlem Guardian Shield zgadnijcie gdzie?
W kanalach w Thais!!!!!!!!! Jak go wzielem to jakis gosc przyszedł (30 lvl) ja zwiewam do dp Potem gosc mnie prześladowal poszedlem do Carlin
:] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :]

Pan Goner 28-09-2006 14:51

moze nei na ziemi ale...

znalazlem w dedzia na hunterze demon shielda :] nierozumiem hlevli ktory przekladaja good eq na swoej low lvle.. 8o

edit1
kto normalny znajdujac dsm nie zalozy go na siebie ? oO klamca -.-

edit2
a potem sie obudziles i byles spocony

Leothyr 28-09-2006 17:05

Ja znalazłem 194k oz. loota pełnego scale armow....

Ferumbras 29-09-2006 18:32

Na rook to mace na main to bow.

A z free items ( ja nie rzebrze, ale jak sami chcieli dac to wziolem) to na rook: 250 gp, carlin, brass shield, i 3 meat za jednym razem, a na main to
X bow, plate armor, plate legs, long sword i 1k. Ale mój kolega widział jak wyzucają demon shield. i jakies high lvl lecialy*. No i jeden zucil na ziemie 1 gp, a drugi sie po niego wrócił!!!:D :D :D D :D :D D :D :D D :D :D D :D :D I ten pierwszy zgarnoł

*32lvl i 20lvl. 20 zgarnoł.

RVB 29-09-2006 19:31

heh

Mozecie wirzyc lub nie ale kolega ktory zawsze sprawdza parcele w miescie (z nadzieja znalezienia czegos) z nalazl kiedys w takim parcelku.... :cup: DEMON HELMET!!!!:evul: wydaje sie nieprawdobodobne ale jest faktem ;p

Valles Marineris 30-09-2006 13:30

@ Up: Jeśli to prawda, to jakiś hlvl jest noobem. xD
@ Topic: Znalazłem Crown shield w Amazon's Camp, ale się długo nie nacieszyłem. Hack. :(

Pirus 01-10-2006 16:31

w dedzie znalazlem platinum amulet i plate legi, w innym dedzie beho shield i plate armor B) i zawsze znajdywalem duzo lootbagow z kuszaMI glownie:D

edit: znalazlem jeszcze blue robe,wand of cosmic energy,7gfb,94 jajka i inne smieci (bloklem synka) to bylo jak gralem knightem
5 godzin pozniej padlem na gsie i stracilem bohy ;/ ale zysk :P

Antilles 05-10-2006 16:27

Ja jak gralem jeszcze na Valori to znalazlem 10bp uhow w ciele czlowieka a pojedynczo to znalazlem beholder shielda

Kondzio K-ce 05-10-2006 16:49

DSM w ciele kolegi na hydrach(oddałem)

druidek12 05-10-2006 18:42

Ta, ja sie kiedyś zalogowałem, patrze a tu loot Taifuna Devilry z warlocków, jak się bawił nim w przerzucanie na inne depo 8o mniej więcej tyle:
http://i2.photobucket.com/albums/y14...unslootpic.jpg

Nie no, a tak na serio to plate armor jak sie zalogowałem leżał na depo, ale niektóre z waszych historii są wręcz niemożliwe, np. DSM w dedzie, kto przy zdrowych zmysłach by nie miał AoLa z DSMem i uhami/manasami. Albo z Demon Helmetem, pewnie cię ten twój kolega wymęskonarządziopłciował 8o

Keel 05-10-2006 23:02

FS i 2 bp hmm.

Rob Raider 08-10-2006 01:43

ale lole :D ja z free itemsów: time ring, sword ring, 2 crystal ringi, volcanic rod i hat of the mad!! :]

Rob Raider 08-10-2006 01:51

hat mad :D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez druidek12 (Post 1018265)
[...] np. DSM w dedzie, kto przy zdrowych zmysłach by nie miał AoLa z DSMem i uhami/manasami. Albo z Demon Helmetem, pewnie cię ten twój kolega wymęskonarządziopłciował 8o

ja naprzykład: http://img145.imageshack.us/img145/1...ztytuu2nk5.png

no.. dsma i ddemc helma to ja niemam :P jak ktoś jest ostrożny to mu nie potrzebny aol (ja dedlem... hmmmmm.... nigdy?)

Alcadieas Lord of Spirits 09-10-2006 16:49

A ja bez fałszywej skromności mam mega farta. Na moim starym koncie znalzłem najpierw:
Rookgard - loguje się pierwszy raz na tibi, patrze a tam leży sobie jakiś mieczyk w świątyni, no to wezme co mi tam. Potem mnie kumpel oświecił, że to katana była ;)
- kolejny raz, złaże sobie na cooper shielda chciałem iść (no ten quest z dragiem martwym), złaże i tuż przed pierwszym fire fieldem, dwa trupy, każdy ma nagrode z questa :)

Mineland - postanowiłem być kozak i poszedłem na 8lvl na cyce. Bije bije, nagle widze idze koleś z BIAŁĄ CZACHĄ. Myśle sobie poco mu ta czaszka nad banią? Może to rodzaj outfita? No to ide za nim a tu wyskakuje jakiś bardzo szybki pan i zabił tego z cachą (a to brutal ;)) i pojawia się ciało. A ten brutalny pan stanął i przestał sie ruszać (laga miał pewnie xD) no to ja grzecznie się go pytam dlaczego sie nie ruszasz (ale noob był ze mnie nie?) a on nic ;/. To otqieram trupa a tam ... SKARB. Takie czerwono złote legi (crowny oczywiście), hełm w tych samych kolorach a na dodatek bp niebieskich runek! (uchów). Taaa to był fart, ale mnie potem zhaczyli =='. Potem jeszcze znajdowałem jakieś porzucone lootbagi ale nie przekraczały one wartości 1k.

Pozdro for all ;]

Ukaszek0622 10-10-2006 19:00

Ja znalazlem Fire Sworda w bagu w dp. Komus sie cos pomylilo i wywalil przez pomylke :D a ze lubie all przwgladac to znalazlem :D

Zjawin 10-10-2006 19:09

GZ dla wszystkich co znalezli Copper shielda na mainie GZ jeszcze raz : )

ja osoboiscie nic ciekawego
za jednym razem
-dsm , k legi , demonka , bs/gs, kilka bp uhuw ,bohy,rh, i obsidian knife i kilka sword ringow i chyba 2 t ringi : )

znalazlem to z zioma (jakis 60~ ek z rsem) ; ]

hacker 10-10-2006 19:36

co znalazlem

najcenniejszą rzeczą jaką widziałem na ziemii to był crown helmet ale ktośpodbiegł i wdzioł go przede mną

maszter321 10-10-2006 20:50

znalazlem bohy i d lance w dedzie : }

Lukas Hiper 11-10-2006 10:25

Ja znalazłem Beholder shilda. :D
A mój brat znalazł Plate Seta ;)

Arcienes 11-10-2006 17:49

Najcenniejszą rzeczą jaką znalazłem była medusa shield całkiem niedawno.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:07.