Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Nemirof 16-09-2006 04:59

Witam -- (bardzo ciekawy temat)
Probowalem juz prawie wszystkiego by dostac sie do MM i zdobyc ss.
Nie ulega jednak watpliwosci ze zarowno ksiazki jak i rozmowy z NPC ukladaja sie w jakas spojna calosc.

Proponuje jedno dosc orginalne rozwiazanie problemu :evul:

Jesli Sunrise posiada jakas informacje jak zdobyc ss to trzeba od niego ta wiedze wyciagnac za wszelka cene.
Mozna sprobowac go zablokowac (co jest prawie niemozliwe -- jednak wykonalne) ----zablokowac tak by nawet po jego wylogowaniu i ponownym zalogownaniu uniemozliwic mu prowadzenie normalnej gry.
Potrzebna jest do tego cala armja ludzi ktora 24 godz na dobe by blokowala przejscie( zmieniajac sie na przemian)(mysle ze jakies 40 osob bardzo zdesperowanych by na to poszlo).

Ciekawe czy Sunrise zaczol by mowic po miesiacu blokady B)

Mysle ze tak ---- jest to osoba uzaezniona od Tibi dla ktorej miesiac odwyku bedzie prawdziwym szokiem(sami przyznajcie ze by dojsc do 99 lev na rocu trzeba byc naprawde fanatykiem)

Alessandro Del Piero 16-09-2006 07:21

@up

Chyba najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek słyszałem. Wiesz, że wtedy Sunrise może dać raport do GMa i wtedy ty będziesz miał troche odwyku od Tibi? A wogóle ską masz pewność, że Sunrise ma jakieś tajne informacje o MM? Może sie okazać, że pozbawisz niewinną osobe miesięcznego grania w Tibie -.-

MvD 16-09-2006 09:56

@2 up

Człowieku, weź się opanuj....

Tom The Tanner 16-09-2006 10:09

Nawet gdyby zblokowałbyś Sunrise i nawet gdybyś znalazł 40 ludzi takich głupich jak ty i gdyby nawet GM był offline przez 30dni, nawet gdybyś siedział tam 24\h na dobę, nawet gdyby wszystkie zmiany były szybkie i Sunrise by się nawet nie ruszył, nawet gdyby żadna z tych 40 osób nie miała kicka\laga\przerwa w dostawie prądu\itp (720h czyli 43200min bez tamtych problemów technicznych które wymieniłem), nawet gdyby Sunrise wiedział jak dotrzeć do MM\SS\G to i tak by niepowiedział.

Więc w przeliczeniu:
100% (no uważasz że się uda nie?) - 7*15% (bo wymieniłem 7 rzeczy które obniżają prawdopodobieństwo o 15%) = -5%

Twój projekt jest skazany na niepowodzenie.

Nemirof 16-09-2006 12:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alessandro Del Piero (Post 989110)
@up

Chyba najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek słyszałem. Wiesz, że wtedy Sunrise może dać raport do GMa i wtedy ty będziesz miał troche odwyku od Tibi? A wogóle ską masz pewność, że Sunrise ma jakieś tajne informacje o MM? Może sie okazać, że pozbawisz niewinną osobe miesięcznego grania w Tibie -.-

Dac raport :baby:
Blokowaie jest elemetem gry (nie jest niezgodne z regulaminem).
Nawet administratorzy Tibi nie moga postepowac wbrew regulaminowi ustalonemu przez samych siebie.

Co do Sunrisa moze byc on nawet zwyklym glupim pakerem ktorego nie interesuja jakiekolwiek tajemnice ale ja by to sprawdzil.

A co do braku pradu itp myslalem o tym by te 40 postaci wymienialo sie obowiazkami blokady tak by Sunrisa blokowalo jednoczesnie conajmniej 5 osob

Alessandro Del Piero 16-09-2006 13:12

To troche dziwne, bo jak moi kupmple blokneli pewnego złodzieja ten dał raport do GMa i 2 dostało ostrzeżenie, a 1 bana, więc chyba nie masz racji.

Nemirof 16-09-2006 13:25

W takim razie prosze o podanie art regulaminu zakazujacego blokowania innych osob.

Texty typu moj kumpel :baby:
Ile osob pisalo juz ze ich kumpel jest w posiadaniu ss :( ale czy warto wierzyc w takie brednie.

Alessandro Del Piero 16-09-2006 13:36

Cytuj:

Świadome wykorzystywanie słabości gry, na przykład ustawianie przedmiotów, bądź graczy, w ten sposób, aby inni gracze nie mogli ich przesunąć, jest zakazane.
Tibia Rules - tłumaczenie z tiba.pl

@edit

Oto screen z tego zdarzenia jeśli to cie nie przekonało

http://img233.imageshack.us/img233/6160/gmqu2.jpg

Tom The Tanner 16-09-2006 13:48

@up
Nie warto wierzyć ale są ludzie którzy mają dowody...

http://img233.imageshack.us/img233/6160/gmqu2.jpg
O ile dobrze pamiętam Griev opowiadał że ''staliśmy elegancko pod ścianą a tu jak nie wyskoczy noob i zacznie wyzywać, to my go pod ścianę i pytamy się czy ma coś do nas a on że report bla bla'' xD
EDIT:
Junihio byłeś szybszy :D

Nemirof 16-09-2006 14:07

Przyznaje sie do bledu.;(
Co jednak myslicie o moim 2 pomysle -

Ciekawe czy mozna wykorzystac teleport do dostania sie do MM.
Mianowicie 1 dosc duza grupa osob obstawia kazda kratke swiatyni a 2 przy stolikach dokonuje teleportu jakiejsc postaci.

Postac nie zaloguje sie ponownie juz w swiatyni gdyz wszystkie miejsca sa juz zajete(nie zaloguje sie juz tez w tamtym miejscu gdzie sie wylogowala)

Pytanie --- w jakim miejscu sie ponownie zaloguje:confused:
Moze bedzie gosciem u MM --- mysle ze warto to sprawdzic.

Zapewne moje dosc dziwne pomysly sa dosc smieszne ale wierzcie mi probowalem juz naprawde wszystkiego.

Borpol 16-09-2006 14:16

Żeczywiście głupie i śmieszne te twoje pomysły...:D

hmm... a wy w tych książkach nie znaleźliście czegoś o dwarfach? glupie pytanie wiem ale co robi dwarf tree na rooku? występuje tyllko tam gdzie są dwarfy, a na rooku dwarfów nie ma sprawdzałem. sprawdzałem też to powalone drzewo i... nic! ale może wy coś z nim zrobicie.

Tom The Tanner 16-09-2006 14:36

Drzewo jak drzewo, kombinowaliśmy z nim, na razie nic. A co do tego pomysłu ze świątynią to jedna postać będzie ''stać na drugiej'' tzn na tej samej kratce. Tak mi się wydaje, ale niemożna sprawdzić bo nawet całe RB + ludzie wzięci z ulicy do experymentu nie zapełnią światyni.

Michoss 16-09-2006 14:54

@UP
Wystarczyło by tylko miejsce gdzie sie pojawia, i wszystkie 8 kratek wokół. Widziałeś kiedyś bug "teleport"? Też nie trzeba zapełniać all pól w depo, tylko wystarczy zablokować pole z gostkiemi 8 wokół (7 zasłaniają już ściany i lady.)

@Down
o.O . A to przepraszam. Tak mi się jeszcze niezdazyło.

PS. Jaki ma związek keyring, i trąbka z gildią rookgardową? No chyba że macie któreś z nich, to sie zarejestruje na tym waszym świecie, tylko poto żeby odkupić i mieć do kolekcji xP.

Tom The Tanner 16-09-2006 15:06

No pewnie że widziałem ''tp plax'' i niepotrzeba depo są inne miejsca:D chodzi mi o to że w świątyni chłopek może zalogować się na kratce centralnej ale jak zablokowana przez innego chłopka to dalej... znowu zablokowana to dalej... dalej... dalej... a jak już niema miejsca to taki efekt jak np: ludzie otoczą drabinkę razem z polem up-down i wtedy mogą nawet 4 osoby stać na jednej kratce.

adu93 16-09-2006 23:20

Przejżałem Cały Rookgard z Rookslayerami z różnych serwó i nic poprostu nic Wyjdaje mi że ten quest z Spike Swordem Jest Zamknięty a jeśli nie jest to ja sie poddaje moze wy coś znajdziecie... POWODZENIA Byłem Daleko dopóki podpowiem wam szukajcie tam gdzie quest z Goblin Cave

Sir-Bodzio 17-09-2006 08:53

do Vialix(Stonoga)

ej Vialix ja tez gram na azura czekam na ciebie ale ty sie wogule nie logujesz i ja mysle ze jest tak:
1:ten Ghoul to jest vendor lub Cipfriend
2:niewiem kto moze byc 5 magikami bo nikt nieodpowiaad jak sie mowi do niego"magic" albo "spell" itd.
3:ja mysle ze ten fire na skale minotaura czeba jakos zgasic i podtym fire jest klucz albo cosi...

Name:Sir-Bodzio
Prof:Rookstayer
Level:11
Skills:18/20 (Fishing 49):cup: :cup:

Horgar 17-09-2006 09:53

UP.
1. Nie masz przypadkiem gorączki?
2. Eeeee.. co?
3. A ja myślę że piszesz kompletne głupoty.

gersu6 17-09-2006 12:49

Chociarz to głupie ale wiem jak się dostać po Sword of Fury... Napewno nie przez Questy !! Trzeba posiadać czar Teleportacji... oraz wodę :D ... Czar zdobędziesz jak pojdziesz do Thais i go kupisz a następnie wrucisz do Rooka na 1 lv.. Bedziesz posiadać te czary...Trenować się jeszcze raz do lv 20... (Na Rooku jest to trudne ale warto jak się chce miecz Sword of Fury) Teraz słuchajcie :

1. Iść tam gdzie jest wysepka z Sword of Fury
2. Teleportować się czarem w ogien i natychmaist użyć wodę (w zapasie mniej co najmniej 4 wiadra z wodą)
3. Jest jednak mały chaczyk... Kiedy chcesz przenieść Sword of Fury do swojego Baga lub do ręki... Wtedy się natychmiastowo teleportujesz do miasta i pojawiasz się w świątyni bez żadnego itemu...

Jednak prubóję i nieprzestaję...
Nie radzę jednak tam się teleportować poniżej 20 lv. bo może się to źle skończyć dla waszej postaci a właściwie dla itemów które macie przy sobie...

Mam nadzieję że chociarz trochę pomogłem i wciąż prubóję rozwiązać zagadkę MinoMaga, Mino Hela i Spike Sworda... :cup: :cup:

Celoz 17-09-2006 12:54

..a świstak siedzi i zawija je w te sreberka..

Rooker666 17-09-2006 13:08

Rzygać mi się chce od tego gadania o spike swordzie.i innych zagadkach roooka wasze posty nic nowego nie wnoszą.Dlatego od dziś proszę o niemówienie jakiś bezsensownych teorii z rooka,które się wzięły niewiadomo skąd.

Wievioor 17-09-2006 16:53

@3up

Tak tak, jasne... jak znajdziesz mi jakiegos NPC który sprzedaje czar na teleportację to kurde nie wiem...
Równie dobrze można tak zrobić z czarem levitate... -.-

@kilka razy up

teleportacja też jest nielegalna

Lukaas 17-09-2006 17:57

Ja tam nie wierze w żadne super trudne qwesty na rooku. A to co wy mówicie w tym temacie to same bzdury i spekulacje. Więc mówie wam ludzie Rook to miejsce na którym uczycie sie grac a nie rozwiązywać jakies trudne zagadki. Więc radze wam nie zajmować się takimi głupotami. A jakby ktos zapytał sie dlaczego Spike sword na rooku i mino mag itp. to odpowiem wam ze cipy zrobiły sobie z was jaja żebyście głowili sie nad takimi rzeczami. Grajcie w tibie a nie gadajcie o głupotach!!!X(

Sorki za blędy :D

franczin 17-09-2006 19:41

Eh nie czytalem wszystkich stron, doszedlem do 81 strony i oczy mnie zaczely bolec, wiec zrobilem se dzis rano rookstareya, ma 9 lvl na obsidi nick Zalletth. Jak cos to chetnie pomoge :D

Edit

@lukaas

wez stul morde niewyzyty kutasie, twoj stary jest na avatarze ze tak szpanujesz ??

Alessandro Del Piero 17-09-2006 20:12

@Lukass

Niektórzy chcą w tibi dostrzec troche klimatu RPG i wczuć sie w tę gre, a nie tylko exp, exp, exp.

franczin 19-09-2006 17:22

Ej mam pytanko mógłby mi ktos przypomnieć jak były strzały, łuk, tak i nie w języku orków? Byłbym wdzięczny :D

Poborca_Podatkowy 19-09-2006 18:56

Strzel mi ktoś w łep, plz!

Michoss 19-09-2006 20:14

To co napisze, będzie najbardziej związaną z tematem wypowiedzią, od jakiś paru stron.

Czy ktoś widział zdięcie na Tibianews? Jak nie, to look odrazu na to, nie jest "wycięte"
http://img152.imageshack.us/img152/4439/upgrade2gd8.jpg
Ktoś w to wierzy? Ja niebardzo, w końcu na tibianews co dwa dni jest jakiś fake, no ale....Może nie bez powodu dali "kopanie w piachu"

No, dalej, czekam na pomidory...

Borpol 19-09-2006 21:22

Boożeee... Po co jeszcze takie Faki robiż? No po co? Niech mi ktoś odpowie jak małemu dziecku bo ja niewiem. I tak nikt w to niewierzy. No to po co? Robić to jedne wywalać na tym forum to drugie. Na każdym faku inaczej ktoś znajduje spike sworda. NO PO CO TO?!?!?!?

Michoss 19-09-2006 21:41

"Po co jeszcze takie Faki robiż?"
A dżemu ty nje zaglondaż do suowniga????/????NO DŻEMU?/????////???/>?>

To jest foto z tibianews. Na forum znajdziesz TO które ja podałem. Pozatym, TA opcja znajdowania SS jest bardziej prawdopodobna niż "łelo mazder zią" stojący koło SSa (tam są kamienie) ani "RoOk MaStEr fRoM <nAzWa ŚwIaTa>" bez broni nad trupem Mino na skale.

Aaaa...Zapomniałbym. Jak małemu bobo...A więc:
"Bobo słuchać. Niektórzy wierzyć w Spajk słord więc szukać możliwości i przeglądać nawet fejki. Istnieć opcja że któryś z one nie być fejk, a skrin. A dziadziuś nie robić fejki, obiecywać <klepie bobaska po główeczce>"

pan dres 20-09-2006 16:14

nie wiem o ci wam chodzi z tym niemozliwym ss na rooku i dojsciem do minomaga ale:
1. moja kolezanka ma klucz do mino maga tylko ze ona ma 100+ lvl i nie wie skad go wzila (widzialem podobny klucz na rooku)
2. dzieje sie to na serwie Harmonia
3. kto szzuka ten znajdzie wiec niech ktos poszpera labirynt i minohell(pick,przesawianie rzeczy, itp.) bo jestem prawie pewien ze da sie zdobyc ss na rooku i widzialem kiedys screena (mozliwe za fake ale wygladal wiarygodnie)
jak gosciu na azurze (nie pamietam nicka ) stal w pokoju za mino magiem i przed nim byly brass legs,soldier helmet,dwarven shield a w reku mial ss i fioletowe buty na sobie!!

Alessandro Del Piero 20-09-2006 16:22

Mówisz ma klucz, ale nie wie skąd go wzięła? Sam sie pojawił w plecaku? Podaj nick koleżanki. A co do tego eq to nie za dużo może?

Tom The Tanner 20-09-2006 16:42

Cytuj:

1. moja kolezanka ma klucz do mino maga tylko ze ona ma 100+ lvl i nie wie skad go wzila (widzialem podobny klucz na rooku)
Niema koleżanki która ma 100lvl+, niema. Uświadom sobie że do tego tematu nie zagladają tylko ''dżemu faki robiż?''.
Cytuj:

2. dzieje sie to na serwie Harmonia
Wiem że niepodasz nicka, będziesz się wykręcał.
Cytuj:

3. kto szzuka ten znajdzie wiec niech ktos poszpera labirynt i minohell(pick,przesawianie rzeczy, itp.) bo jestem prawie pewien ze da sie zdobyc ss na rooku i widzialem kiedys screena (mozliwe za fake ale wygladal wiarygodnie)jak gosciu na azurze (nie pamietam nicka ) stal w pokoju za mino magiem i przed nim byly brass legs,soldier helmet,dwarven shield a w reku mial ss i fioletowe buty na sobie!!
Fake, ten gościu na Azurze to mój kolega i może to udowodnić.

Borpol 20-09-2006 19:27

dziex Michoss już kapuje :D :D :D :D :D :D

Nevir 21-09-2006 19:27

Old Tibia

Niektórzy wierzą w potężnego Spike Sworda, Brass Armor i wiele innych dość nietypowych rzeczy na rookgardzie ja jako r o o k s t y l e r poświęciłem na tą zagadke 2-3 h i po 2-3 godzinach stwierdziłem że sławny Spike Sword istnieje i to nietylko na wysepce którą może zobaczyć każdy ale także taki którego można dotknąć :2handed:. Myśle że jest zbyt dużo śladów i dowodów na to że on istnieje. Chociażby taki minotaur Mage, Ghoul, lżejszy korpus wolf'a i historie opisane w księgach. Mój post nic nie wnosci zo do poszukiwań tych oto przedmiotów lecz chcem przekonać innych że on naprawde istnieje, życzę powodzenia calej ekipe ktora szuka go "dzień i noc". Jeśli znajdę jakieś informacje które się nie powtarzają i są wiargodne to napisze.

tymczasem:
ide expic:p
pozdro

Volan Rookstayer 22-09-2006 17:13

:ooo

Więc tak... Michos (ten co wkleił zdjęcie z tibianews) może mieć trochę racji, a nawet pełną rację ! przecież kiedyś, nie wiem czy teraz, przy mino na skałce respil sie list gdzie pisało, że czeka on na jakiś statek kupiecki aby uciec z wyspy, bo jest otoczony przez wrogów. Może ten statek zostawił skrzynię dla mino by wziął uzbrojenie, albo/lub statek nie miał więcej miejsca by wziąźć minosa i zostawił coś z kadłuba a mino odpłyną razem ze statkiem i trzecie, najmniej prawdopodobne to może ta skrzynia to dostawa materiałów z maina na rook dla kupców (lee dee itp) chociaż wymyśliłem jeszcze inną teorię : wiadomo że orc'i walczą przeciwko minosom,a trolle poddały się minosom bez walki, może ta skrzynia to dostawa dla orców jako pomoc w walce z Minotaurami ? . Sam w to wątpię ale w tym może coś byc :)

Ferumbras 30-09-2006 09:14

No coz. jak dla mnie to ten spike sword to trzeba wykonac w dwie osby (conajmniej). No pomyslcie! Przecierz cala mase questów mozna wykonac TYLKO w kilka osób. Moze naprzyklad trzeba pojsc do mintwalin pogadac z NPC xxx pojsc na rook ( ten rugi gosc ) i pogadac z NPC xxx. Po czym zrobic xxx ( caly czas współpracując ). I naprzykład roostayer dostaje spika ze skrzynki i a na main dostaje poczta. Ja tu nichce gdybac ale to jest mozliwe. Trzeba poczytac. Moze przepikowac caly rook i mintwalin.

Jak juz cos takiego bylo to sry. Nie czytalm calego tematu, bo po 100 stronie sie burdel straszny srobilX( . A teraz to juz wogóle wszyscy piszą posty nic nie wnoszące do sprawy. i jest do du*y ;(

Uther92 30-09-2006 09:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nevir (Post 997805)
[font=System] ja jako r o o k s t y l e r

Jako kto ?! -.-

MvD 30-09-2006 12:23

@Uther92

:D rookstyler :D to chyba jakaś odmiana Freestyler :P
Są ludzie którzy Freestyle'ują i Rookstyle'ują :D:D
Nie no żartuje :P
A co do tematu... to chyba ten temat nadaje sie na pośmiewisko :(
Sam widzisz jak ci ludzie komentują ten temat :/
Zal....

Pozdro

Ameriov 30-09-2006 13:53

wtf?

Nie przeglądałem ostatnich stron tego tematu ale ciekawe czy już gadaliście o tym... (na tibia.com chyba fake nie daja?) http://www.tibia.com/home/?subtopic=...reenshot=quest

Uther92 30-09-2006 14:09

To screen zrobiony podczas testów clienta tibii...o tym już chyba było.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:40.