![]() |
Z tym clichym to żeś dosypał :D
Za Nasriego jest Gervinho. A tak btw, potwierdzone info: dwie wysokie oferty za Goetze i Hazarda. Jedna odrzucona, bo rodzina nie chce, żeby w takim młodym wieku gracz opuszczał kraj (Goetze), a druga ze względu na to, że było mało czasu na znalezienie następcy (Hazard). Zanosi się na to, że Eden ma spore szanse na to, żeby dołączyć do nas w styczniu. |
Nasri w ostatnim sezonie grał raczej na środku, więc porównałbym tu Nasriego, a Gervinho (którego pominąłem wcześniej, mój błąd) jako drugie wzmocnienie.
Clichy? Miał wahania formy, ale nie był zły, zobaczymy czy ten Santos pokaże chociaż taki poziom... Aaa, no i Chamberlain z Miyachim. Twoim zdaniem mają szansę przebić się do składu już w tym sezonie? |
Przecież clichy to był ofensywny impotent, a to co on wyprawiał w defensywie to była tragedia. Dziesiątki bramek zwalonych z jego winy. Co prawda przeciwko barcelonie rozegrał wielkie zawody, ale to nadal tylko jeden mecz.
Miyachi pewnie trochę pogra w jakichś CC, to samo Chamberlain, ale na regularną grę nie mają co liczyć. |
Nie chce mi się szukać jak pisałeś, że to najlepszy LO na świecie ;)
|
nigdy nie mówiłem, że klisi to najlepszy lb na świecie, mogłem tak pisać bagatela 4 lata temu (3), kiedy został najlepszym lewym obrońcą ligi, ale to był jego najlepszy sezon w karierze, potem było coraz gorzej.
|
@
Motyla noga, mamy 2:2 z Niemcami i jeszcze narzekasz ?8o8o |
Ale tylko kilka sekund nas dzieliło od historycznego wyniku, do kroćset!
|
[10 znaków]
|
Dobry debiut perkinsa ;D
|
Avatar szary, bo jesteś w żałobie, czy jak?
|
Ten szary avatar mam już od dłuższego czasu, ma związek z hasłem "We want our Arsenal back".
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eur...#photo10690900
Koszulki na euro. Do tego tekst na weszło: Wiemy już w jakich koszulkach zagra reprezentacja PZPN w finałach mistrzostw Europy. Tak - reprezentacja PZPN, a nie reprezentacja Polski. Po raz pierwszy w historii drużyna narodowa na tak wielkiej imprezie zagra BEZ ORZEŁKA. Niestety, godło przegrało rywalizację z jakimś PZPN-owskim zawijasem, wymyślonym w dziale marketingu. Czekamy jeszcze, by odpowiednia związkowa komórka wymyśliła skoczną pioseneczkę, którą zastąpiony zostanie "Mazurek Dąbrowskiego". Na Euro 2012 wystawimy Francuzów czy Niemców, przebranych w koszulki niemające związku z Polską. Jeśli przeanalizujemy ostatnie turnieje, w których braliśmy udział, to było tak. 2002 - orzełek... 2006 - orzełek i znaczek PZPN. 2008 - orzełek i znaczek PZPN. 2012 - tylko znaczek PZPN. Pieprzony znaczek PZPN, który NIKOGO nie interesuje. Równie dobrze mógłby tam być przypadkowy kleks, naklejka z chipsów albo smark z nosa. Jest to żenada, kolejny strzał w stopę, w kolano i w łeb. Hańba i kpina. Ale w sumie, może ten orzełek by niektórych zawodników palił. Może są tacy, którzy woleliby francuskiego koguta albo orła, tylko że czarnego, niemieckiego. Może wreszcie przyznano - TO NIE JEST REPREZENTACJA POLSKI, tylko drużyna Polskiego Związku Piłki Nożnej, złożona z podkupionych farbowanych lisów. - Brawo, wreszcie wyszli na przeciw mojej inicjatywie i pokazali, że to nie jest moja drużyna, tylko związkowa zbieranina przebierańców. Na lewym rękawku powinni jeszcze mieć twarz Smudy, a na prawym Laty. Jestem bardzo zadowolony! - zakpił Jan Tomaszewski. - Janku, a bez szydery? - Bez szydery? A tu się da bez szydery? No to bez szydery to jest, kurwa, skandal! W głowie się nie mieści, że ktoś mógł zaprezentować ludziom TAKIE GÓWNO. W ostateczności takie stroje nadawałyby się na komplet treningowy, ale jak w czasie meczu można grać bez godła? PZPN niszczy wszystko, czego się dotknie. Nawet najbardziej oczywiste symbole, nawet tradycję, której przerwać nikt nie miał prawa. Polscy piłkarze zawsze grali z orzełkiem na piersi i ten orzełek zawsze był marzeniem wszystkich młodych chłopaków chcących zostać piłkarzami. Przykro to stwierdzić, ale koszulka na Euro 2012 nadaje się na szmatę do podłogi. Do tego interia: Piątkowe spotkanie z Włochami rozegrane zostanie 11 listopada, czyli w dniu święta Niepodległości. Matuszczyk pytany przez dziennikarzy czy wie, z czym w Polsce związana jest ta data, przyznał, że nie. Urodzony w Gliwicach, ale posiadający polskie i niemieckie obywatelstwo piłkarz, podkreślił jednak, że zakładając biało-czerwoną koszulkę z orłem na piersi zawsze czuje szybsze bicie serca. |
Brak mi słów na to, co sędziowie (może do spółki z Dinamem) zrobili z Ajaksem. UEFA się okazuje jeszcze gorszą mafią niż PZPN...
|
[10 znaków]
|
Cytuj:
VISCA EL BARCA!!! |
[10 znaków]
|
Nie oglądałem meczu (SKYYYYYYYYYRIM wciąga), czy ktoś może w skrócie mi powiedzieć kto tym razem odebrał Realowi zwycięstwo? Czy jak zwykle, sami nie potrafili sobie go wywalczyć.
|
Tym razem dali dupy.
|
w tibi tez są mecze ;d Tibiopedia ostatnio zaowdy
|
chcialbym te mecze zobaczyc
|
:P Mecze :D wielkimi słowami powiedziane haha :D
|
Dwie polskie drużyny piłki ręcznej w gronie najlepszych 16 drużyn Europy. Mowa tu o Wiśle Płock i Vive Kielce. Czy znajdzie się ktoś jeszcze kto nie przyzna, że nożna może possać ręcznej? :>
|
Ty serio jesteś gargówno :D
Argumentem na to, że ręczna > nożna ma być to, że jakieś tam dwie drużyny się dostały do czegoś tam :DDD |
Cytuj:
I tak bierki rozgotowanym makaronem > piłka ręczna (bo w bierkach wygraliśmy Mistrzostwa Międzyrzecza Dolnego i Puchar im. Stevena Seagala) |
A co, może tak nie jest? Piłka ręczna w Polsce jest nie doceniana. Przypomnijcie mi moment kiedy dwie polskie ekipy piłki nożnej grały w lidze mistrzów i do tego wyszły z grupy (nie wspominając już o tym, że Kielce przy dobrym losowaniu mają szanse przejść jeszcze dalej).
P.s. Fajnie tak wpaść tu od czasu do czasu i się ponapinać. Widzę, że jest tu jeszcze sporo starych wyjadaczy. :> |
"Liga Mistrzów" w piłce ręcznej odpowiada renomą co najwyżej rozgrywkom piłki nożnej mołdawskiej ligi okręgowej :p
Nie, tak serio to nie ma sensu tego w ten sposób porównywać. W piłce nożnej jest większy prestiż, większe pieniądze, a więc i oczywiście większa konkurencja. Gdybym sobie stworzył dyscyplinę sportu i byłbym w niej drugi na świecie (bo oprócz mnie uprawiałby ją tylko jeden zawodnik), to z miejsca powinna się ona stać naszym sportem narodowym? |
Mnie boli tylko to, że takie gry zespołowe jak siatkówka i piłka ręczna, gdzie klubowo na tle Europy i świata odnosimy coraz większe sukcesy są tak przyćmione piłką nożną, w której nie odnosimy znaczących sukcesów. Niedługo Wisła Płock zagra z którymś z klubów z wielkiej trójki - FC Barcelona, Atletico Madryd bądź THW Kiel, a Vive Kielce mają szansę przejść do najlepszej ósemki kontynentu, jeśli dopisze im losowanie przeciwników. Klubowa nożna może pomarzyć o takich sukcesach, a jednak to o "wielkich" wyczynach Legii czy Wisły K. mówi się w TV, a o Wiśle P. czy Kielcach tylko co druga stacja ''coś'' wspomni. Uważam, że to jest chore i już za długo piłka nożna jest "sportem narodowym". Oczywiście wina nie leży po stronie widzów, fanów, a po stronie promujących sport, począwszy od lekcji wf-u gdzie gra się tylko w kopaną skończywszy na powyżej wspomnianych mediach.
Oczywiście, żeby nie było, że jestem wielkim przeciwnikiem kopanej - śledzę na bieżąco rozgrywki europejskie i polskie, sam chodzę na mecze sekcji nożnej Wisły Płock, lubię sobie obejrzeć dobry meczyk w telewizji. Co nie zmienia faktu, że zdecydowanie wolę obejrzeć mecz piłki ręcznej FC Barcelona - THW Kiel, niż mecz nożnej FC Barcelona - Real Madryd. :P |
Siatka i ręczna to sporty dla ludzi, którzy nie potrafią grać w piłkę nożną.
Btw, nikogo nie obchodzi, co ty wolisz |
Równie dobrze mogę powiedzieć, że nożna to sport dla ludzi z dziurawymi łapskami. ;)
Poza tym nie próbuję w nikogo wmusić moje 'widzimisię', po prostu stwierdzam fakty. |
Cytuj:
Piłka nożna jest po prostu ciekawsza http://pl.memgenerator.pl/mem-image/deal-with-it-1/d |
Nie mówię, że nie jest ciekawa, bo jak już wspomniałem sam lubię oglądać (a nawet grać, o zgrozo!), a siatkówki nie przepadam oglądać (choć grać w nią nawet lubię), ale wydaje mi się, że powinno się promować sport, w którym odnosimy znaczące sukcesy, a nie ten w którym prawdopodobnie w najbliższym czasie nie mamy szans osiągnąć nic ciekawego.
Podobnie jest z niedocenionym żużlem, w którym to już w ogóle odnosimy największe sukcesy na świecie, ale z żużlem jest o tyle gorzej, że to nie jest gra zespołowa i Polaków to raczej nie kręci. |
już dość o piłce. teraz zbliżają się igrzyska i mam nadzieję, że Polacy zaprezentują się dobrze. pewne, że będzie lepiej niż piłkarze. siatkarze powinni wywalczyć medal.
|
|
Nawet nie mogę teraz oglądać meczy Arsenalu z poprzedniego sezonu, bo mi się rzygać chce, jak widzę tego Judasza.
|
|
Ja mam to samo dlatego na razie przerwe mam w oglądaniu meczy w sumie nawet nie mam na to czasu ; )
_______________________ Polecam addstudio ! |
boże, mam półtorej tysiąca napisanych postów w tym temacie
|
Ciekawe info. Mistrzostwa świata w piłce nożnej w 2022 roku w Katarze nie odbędą się w czerwcu, tylko na przełomie listopada i grudnia. To nowość
|
Nie długo olimpiada :D
|
Jak Wam się podobał niedzielny mecz Barcy?
|
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:51. |