Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Otakuma 15-02-2010 23:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2733061)
Nic cię nie omineło, w pewnym momencie wszystko zacznie się logicznie układać.

Chyba 2giej serii, pierwsza o ile ma jakieś tam rozjaśnienie to nadal, jest strasznie trudne do strawienia, a i nie ukazuje wszystkiego.

Nari 15-02-2010 23:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghernie (Post 2733052)
To wszystko wyjaśnia...

Chyba żartujesz! Jestem zbyt leniwy, by przeglądać archiwum tego waszego temaciku. Nie mówiąc już o ograniczonej ilości wolnego czasu ;) (Do waszej wiadomości, ja ferii nie mam :F)

@Higurashi
Obejrzę do końca, może się coś wyjaśni. Szczerze spodziewałem się czegoś zupełnie innego... jakiejś jadki, gdzie co 3 minuty ktoś będzie ginął (patrz filmiki na YT), a to jest jakieś takie zwykłe. No i ta podzielona seria na rozdziały (?)... Sądziłem, że to wszystko będzie wyglądać troszeczkę inaczej.
Z tego powodu pytam się was, bo może ominąłem coś ważnego/uciekł mi wątek lub jakieś głębsze przesłanie.

@Edit
Nie twierdzę także, że seria jest zła ale średnio przypadła mi do gustu.

A mi się Higurashi nie spodobało i tyle. O ile doczłapałem do końca pierwszej serii, drugą skasowałem w połowie. Choć niektóre sceny były naprawdę fajne ;-).

milano8 15-02-2010 23:24

@up
zabic heretyka, jak mogl usunac higurashi. Przecie to jest rox, zwlaszcza gdy wszystko sie wyjasnia to juz czujesz ta moc. Wacznij, tylko uminekoo omijaj z daleka bo to syf kila i mogila

eerion 15-02-2010 23:43

Druga seria była tak żałosna, że to masakra. Co z tego, że wszystko wytłumaczyła, skoro wiało od niej kapą na kilometr?
Ci wszyscy hero of justice...
ARGH

milano8 15-02-2010 23:53

@eerion
mozliwe ze tak bylo, ale ogolnie seria mi sie podobala, chodzi o calosc, bo za bardzo to nie pamietam bo gdy ogladalem bylooooo dawno, jednak ta tajemniczosc miala klimat.. dla mnie gowno z seri higurashi to bylo to ova co to bez krwi bylo i nudne bylo jak sam nie wiem co...

Nari 16-02-2010 00:15

Prawda jest taka, że im mniej wiedziałem o "logicznym wytłumaczeniu serii", tyn przyjemniej mi się oglądało.

Słyszeliście o banzaifm? Radio tematyki anime online:
strona http://www.banzaifm.pl/news.php
online http://banzaifm.pl/player-online.php

@edit
Choć jeszcze nie spotkałem się z utworem, którego nie słuchałem ;-).

Otakuma 16-02-2010 00:35

Uznałbym drugą serie za świetną gdyby nie właśnie ci wielcy bohaterowie, jak widziałem grupkę dzieciaków rozwalającą "wyszkolone"(jak to wszyscy mówili) jednostki, to nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać. Plus wpadanie w bezsensowne pułapki typu 4 kolesi wyciągniętych liną za nogę na obszarze 10m2, albo 3 gości powalonych beczką wystrzeloną z gałęzi. To całkowicie spieprzyło serie i nie wiem jak ludzie mogą ją uznawać za arcydzieło.

Corgar Frizz 16-02-2010 01:11

Głupoty gadacie. Wystarczy spojrzeć na Rike i Hanyuu i już wiadomo czemu Higu jest arcydziełem. Do tego dochodzi jeszcze niezwykle realistyczna mimika postaci.

http://i621.photobucket.com/albums/t...oopdaWhoop.jpg

Czy patrząc na Mion, nie widzicie w wyobraźni własnej matki która znalazła kolejną parę brudnych skarpetek?

Nippah~!
Corgar Frizz

Otakuma 16-02-2010 01:21

Ja mam zdrowych genetycznie rodziców ;P, no offense

milano8 16-02-2010 01:42

hmm, czujecie ten zapach ??
To zapach flejmu ktory juz nadchodzi ^^
@
dobra idem ogladac bler wiedzma projekt 2 poniewaz anime juz mnie nudzi, wiec odrzucam je na pare dni...

Gangrel 16-02-2010 03:02

Jako że robi się dość wesoło, powinienem chyba pewne rzeczy powiedzieć z góry, jako że do tej pory tylko Grocix i Frizz mieli o sprawie pojęcie:

Jakiś czas temu poprosiłem Droma o interwencję w sprawie M&A, związaną z akcjami moderatorskimi Gimlosa. Poprosiłem wówczas, żeby opieka nad tematem przypadła mnie personalnie, ze względu na specyficzną atmosferę tutaj, którą jak myślę, lepiej od Gimlosa wyczuwam.

Ale to wszystko nie znaczy, że każdy flame i offtop jest od dziś(a w zasadzie juz chyba ze dwa miesiące) dozwolony. Posty takie jak Juzefka o dymie będą nadal karane i usuwane, bo po pierwsze primo, regulamin nadal obowiązuje, a po drugie primo, wypada mi się z obietnicy wywiązywać.

Sugerowałbym mieć to co napisałem na uwadze, bo są na tym forum rzeczy gorsze niż Rayza i jego tentacle ;)

milano8 16-02-2010 04:03

oi oi... czuje groze xD
Ale maly flejmik i tam cieniutki offtop chyba nikogo nie gryzie mr opiekun m&a thread gangrelu III mały...
Zreszta gdyby nie byloby offtopu i flejmu to ten temat by upaaaaaaaaaaaaaaaaaadl dawno temu w odleglej galaktyce.

Grycan 16-02-2010 09:49

Eeee tam. Dobrze dawkowany offtop nigdy nie zaszkodzi. :)

@Ergo

Odcinek 19 był bardzo dziwny, nawet na tą serię. Ale 20 za to był ciekawszy. :)

Yuri_Hyuga 16-02-2010 10:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milano8 (Post 2733077)
@up
zabic heretyka, jak mogl usunac higurashi. Przecie to jest rox, zwlaszcza gdy wszystko sie wyjasnia to juz czujesz ta moc. Wacznij, tylko uminekoo omijaj z daleka bo to syf kila i mogila

To sobie snkę przeczytaj, no! Umineko jest epic, mysterious, magical i w ogóle. Anime było ch*jnią, true, patrząc na śmierć Rosy w 4tym epie (dzielenie story sn-wise), to aż mi się płakać chciało - kto by pomyślał, że da się tak gardło wykręcić, lawl. Ogólnie pomyłki w rysowaniu i te przesadzone pierdółki (4 ep, końcówka, Beato wypluwa krwi za 5 ludziów, jak nie więcej, nie wspominając o tej krwi, która z niej wycieka :x) sprawiają, że seria jest tylko dla hardkorowych fanów, albo ludzi, którzy są naprawdę ślepi na takie rzeczy (ew. ludzi, którzy dopiero co zaczynają oglądać animu, ale jak mają sokoli wzrok, to mogą sobie wyrobić niefajne zdanie o animu :( ).

Tak też więc! Nawet jak jesteś nubas z inglisza totalny (w co wątpię, i to się tyczy wszystkich juzerów tego tematu), to powinieneś sobie poradzić. Łatka "zangielszczająca" zrobiona przez Witch Hunt jest dobra - nie maszli tam żadnych piekielnie trudnych słów czy konstrukcji zdaniowych.

Wi end

DDoS 16-02-2010 12:36

Za dużo pozycji w Want to Watch i znów nie mogę się na nic zdecydować, a trochę czasu na oglądanie znów mam. HELP! :D

Rayza 16-02-2010 13:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghernie (Post 2733052)
Chyba żartujesz! Jestem zbyt leniwy, by przeglądać archiwum tego waszego temaciku. Nie mówiąc już o ograniczonej ilości wolnego czasu ;) (Do waszej wiadomości, ja ferii nie mam :F)

*Rayza szeptem* My też~~

@Higurashi
Bhahahaha jest zaje... a wy sie nie znacie,nooby :<

@Frizz
co do mimiki...współczuje.

@Gangrel
a spotkałeś mne w RL? Pacz_ nadal ma traume po ty jak mnie spotkał... [drocze sie tylko : p ]

@Anime
11 eyes:
8 odc - cudo ^^ to zakończenie było epickie..

Kamisama Kazoku:
po 4 odc. bedzie tak samo chyba nudne jak Kurokami..

Corgar Frizz 16-02-2010 13:54

Tak długo czekałem, marzyłem, a nawet modliłem się... I wreszcie jest! Anime z Hatsune Miku, a dokładniej jej mrocznym alter ego Black Rock Shooter! Narazie wypuszczony został tylko 1 trailer, do tego jest jeszcze piosenka od której się to wszystko zaczęło.
Teraz rozumiem co czuł Tompciu, gdy zobaczył trailer pełnometrażowego FSN ^^

Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=EWSeS...eature=related

Piosenka
http://www.youtube.com/watch?v=OLzOr...eature=related

Nippah~!
Corgar Frizz

Nari 16-02-2010 14:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2733191)
*Rayza szeptem* My też~~

*konspiracyjny szept Nariego* mów za siebie ;-)

Rayza 16-02-2010 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2733202)
*konspiracyjny szept Nariego* mów za siebie ;-)

*rayza z usmiechem* módl sie zeby cie nie zasypało jak frizza ze nie miał prądu ; ]..

Nari 16-02-2010 15:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2733211)
*rayza z usmiechem* módl sie zeby cie nie zasypało jak frizza ze nie miał prądu ; ]..

Nie każdego życie opiera się komputerze. Niektórzy mają jeszcze alkohol ;]

Pacz_knight 16-02-2010 15:18

@Frizz
Ja czekam razem z toba, a trailera ogladam juz ktorys raz z rzedu.
Swietnie sie prezentuje akcja, na owym filmiku!
Miku, przybywaj jak najszybciej! ;<

shady<3 16-02-2010 15:22

Higurashi się ogarnia jak obejrzysz Kai.

Ja bym chciał znaleźć grę Umineko, bo na podstawie anime nic nie wyciągniesz. :F

(Obejrzałem Strawberry Panic i 4 sezony Maria-sama ga miteru. OH! Jak ja uwielbiam te shojo-ai :F)

Rayza 16-02-2010 16:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shady<3 (Post 2733217)
Higurashi się ogarnia jak obejrzysz Kai.

Ja bym chciał znaleźć grę Umineko, bo na podstawie anime nic nie wyciągniesz. :F

Pisz do Yuri'ego,on sie na tym raczej zna : p

@Nari
wiadomo : D,ale bez prądu to ciężko fajny melanż zrobić~~...

Corgar Frizz 16-02-2010 17:59

@Rayza
Jak jest z kim, to i bez prądu się da ;p

@Ouran High School Host Club
Szkoda że to tylko 26 epów, akurat to jedno z anime które powinno być ze 2 razy dłuższe.

Nippah~!
Corgar Frizz

Pacz_knight 16-02-2010 19:09

Nieeee! Cos trzeba z tym zrobic. Od wczoraj zaczely mi sie ferie, a ja nie robie nic w tym celu.
Zwracam sie o pomoc z mobilizacja, do ogladania animcow i tu pojawia sie pytanie - z czym zrobic dzisiaj nocke? :D
Kandydatem nr. 1 jest Shakugan no Shana, natomiast w drugim narozniku stoi niedokonczona seria Melancholy of Haruhi bla bla bla...
A wiec... Czekam na sugestie, bo zaraz wykituje z nudu. >.>

Corgar Frizz 16-02-2010 19:21

Shana czy Haruhi? Obejrzyj obie, albo rzuć kością K6.

Nippah~!
Corgar Frizz

Rayza 16-02-2010 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2733276)
@Rayza
Jak jest z kim, to i bez prądu się da ;p

chodziło mi o kwestie światła etc,bo trochę to głupie pic na dworzu w taki mróz...

Corgar Frizz 16-02-2010 19:42

Racja, w do Warszawy nie dotarły jeszcze takie nowinki technologiczne jak świeczki.

Paczuś, rzuciłem za ciebie kostką. Więcej wyrzuciła Shana, ale po doliczeniu AC, rzutów obronnych i bonusu za specjalizację Haruhi wygrała przewagą 32 punktów.

Nippah~!
Corgar Frizz

Smuggy 16-02-2010 19:50

No ja akurat się za Shanę biorę. Cóż zobaczymy... =d

Nari 16-02-2010 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2733241)
Pisz do Yuri'ego,on sie na tym raczej zna : p

@Nari
wiadomo : D,ale bez prądu to ciężko fajny melanż zrobić~~...

Zdziwiłbyś, a zdziwiłbyś. Już w gorszych warunkach się piło i żyje ;-). Zwłaszcza jeżeli ma się dobre towarzystwo

@Pacz
Haruhi. Ledwo co doczołgałem się do pierwszej części Shany. O ile sama postać napalonej czerwonookiej i czerwonowłosej dziewczyny jest dosyć fajna, to seria wieje nudą i schematycznością.
Drugiej serii nawet nie tknąłem.
Nie polecam tego anime, zwłaszcza jeżeli się nudzisz.
Btw. faktycznie nudne te ferie.

Ghernie 16-02-2010 20:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2733333)
@Pacz
Haruhi. Ledwo co doczołgałem się do pierwszej części Shany. O ile sama postać napalonej czerwonookiej i czerwonowłosej dziewczyny jest dosyć fajna, to seria wieje nudą i schematycznością.
Drugiej serii nawet nie tknąłem.
Nie polecam tego anime, zwłaszcza jeżeli się nudzisz.
Btw. faktycznie nudne te ferie.

Podpisuję się. Poza tym gdzie ona była napalona? Bardziej spalona lub podpalona, napalona ma tylko 1 znaczenie. Jedyne co mi się podobało, to motyw zastępowania dusz (?) no i sama Shana.

How to make Flame War in M&A thread?
"Haruhi ssie"

Corgar Frizz 16-02-2010 20:20

@Ghernie
School Days jest magiczną kwestią w tym temacie. Mówiąc "Haruhi ssie" możesz jedynie w krótkim czasie powiększyć sobie odbyt :)

Nippah~!
Corgar Frizz

Ghernie 16-02-2010 20:22

Emmm... Lepiej nie
School Days? A co w tym niby takiego specjalnego?

Nari 16-02-2010 20:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghernie (Post 2733341)
Podpisuję się. Poza tym gdzie ona była napalona? Bardziej spalona lub podpalona, napalona ma tylko 1 znaczenie. Jedyne co mi się podobało, to motyw zastępowania dusz (?) no i sama Shana.

How to make Flame War in M&A thread?
"Haruhi ssie"

Chodziło mi o wątek kłótni o tego głównego bohatera z jakąś koleżanką. Nie pamietam imion.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2733350)
@Ghernie
School Days jest magiczną kwestią w tym temacie. Mówiąc "Haruhi ssie" możesz jedynie w krótkim czasie powiększyć sobie odbyt :)

Nippah~!
Corgar Frizz

Lub jakąkolwiek inną część ciała z widocznym otworem ;-). Haruhi jest jedyną boginią, a dla każdego, kto jej nie wyznaje, lepiej byłoby się nie narodzić. Buhahaha x)

Ghernie 16-02-2010 20:38

@Nari&Frizz
Znajdźcie sobie jakąś dziewczynę, one mają wbudowane więcej opcji w tym zakresie.

@Higurashi
No jeśli tak mówicie, to doglądam to do końca.

shady<3 16-02-2010 20:47

@Haruhi
Ubóstwiałem parodię Pheonix Wright'a z odcinka 8.

@Higu/Umi

Marzy mi się manga Umineko wydawana w Polsce.

@School Days
Jedno z moich ulubionych. Chciwie chciałem wiedzieć jak najwięcej i zchrzaniłem sobie zabawę czytając spoilery.

Ah...ostatnio z Kashkiem na ten temat rozmawiałem.
OGARNIA KTOŚ KAMPFERA?

Nari 16-02-2010 20:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghernie (Post 2733363)
@Nari&Frizz
Znajdźcie sobie jakąś dziewczynę, one mają wbudowane więcej opcji w tym zakresie.

@Higurashi
No jeśli tak mówicie, to doglądam to do końca.

Dzięki za ofertę, ale w tym przypadku naszą główną bronią są tentacle Rayzy ;).

Pacz_knight 16-02-2010 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2733325)
Racja, w do Warszawy nie dotarły jeszcze takie nowinki technologiczne jak świeczki.

Paczuś, rzuciłem za ciebie kostką. Więcej wyrzuciła Shana, ale po doliczeniu AC, rzutów obronnych i bonusu za specjalizację Haruhi wygrała przewagą 32 punktów.

Nippah~!
Corgar Frizz

Ahaaaa!? Mowisz tak tylko zeby namowic mnie do swojej wiary! Jak mozesz mi to robic heretyku!?

@Nari i reszta
Ok, w takim razie biore sie za dokanczanie Haruhi.
A szkoda, bo w Shanie podobala mi sie kreska z ogladanych wczesniej AMV. W sumie to moze sobie poczekac, nic jej sie nie stanie. ^^"

@top
Nawet bym sie nie odwazyl stwierdzic, iz School Day to arcy dzielo.
I tak juz mam przesrane u Rayzy, a wlasciwie to moj odbyt, a kwestie religijna miedzy Kira, a Haruhi tez sobie odpuszcze, bo niewiadomo co tym razem odwala ci cudacy od SOS Brygady...

Rayza 16-02-2010 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2733373)
Nawet bym sie nie odwazyl stwierdzic, iz School Day to arcy dzielo.
I tak juz mam przesrane u Rayzy, a wlasciwie to moj odbyt, a kwestie religijna miedzy Kira, a Haruhi tez sobie odpuszcze, bo niewiadomo co tym razem odwala ci cudacy od SOS Brygady...

i tak już masz załatwiony wacpanie,powiększenie miejsca analnego.... i nie,ja nie zartuje prawda uke-tsundere-chan? ^^

sphinx123 16-02-2010 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2733309)
Nieeee! Cos trzeba z tym zrobic. Od wczoraj zaczely mi sie ferie, a ja nie robie nic w tym celu.
Zwracam sie o pomoc z mobilizacja, do ogladania animcow

Mobilizacja? Jak mnie dana seria nie wciągnie to ją po prostu porzucam ;]

@topic

Jakieś długometrażowe anime, które zrozumie osoba na ogół nie interesująca się m&a plx xD

@down

Ergo Proxy jest odcinkowe... Mi chodzi o długometrażowe, czyli "tylko jeden długi odcinek który wszystko wyjaśnia" ; ]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:32.