Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Sza'hel 04-01-2009 12:22

I tak każdy wie, kto zostanie sportowcem roku 2009
Gibs>100% potencjału wszystkich innych ;/

MatiCFC 04-01-2009 13:56

Bolid sam nie pojedzie, ktoś musi nim pojechać.

Ogólnie zgadzam się z definicją tą:
Sport – według nauki o wychowaniu fizycznym: rozmaite formy aktywności fizycznej i umysłowej, podejmowane dla przyjemności lub współzawodnictwa. Od "zwykłej rekreacji" ma go różnić przestrzeganie szeregu reguł obowiązujących w danej dyscyplinie.

To jest sport, według "mas", każda dyscyplina nie odrazu byłą sportem, dopiero po czasie nadawane jest jej to miano, przez "ekspertuf" i tym podobnych. I OFICJALNIE sportem takie F1 jest.

Inna sprawa dla kogo- Jedni podporządkują się definicji, i przyznaniu takiemu F1 miano sportu (motorowego), a inni, którzy mają inne poglądy poprostu nie zaakceptują tego "siedzenia za kółkiem" jako sport.

Ogólnie ja tam nie mam zdania czy Kubica powinien tego sportowca nr.1 dostać czy nie... dla mnie te wyobry, rankingi itd. są raczej rankingiem popularności, niekoniecznie bycia dobrym sportowcem.
Wisi mi to poprostu.

Yoh Asakura 04-01-2009 15:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2408907)
Keep dreaming. Widocznie tym razem sie mylisz,a tylko twoja arogancja Ci nie pozwala tego przyznac.

Ale w czym nie mam racji ? W tym, że, według mojego subiektywnego odczucia, F1 sportem być nie powinno ? Nikomu nie narzucam tego zdania. Powiedziałem nawet - ciężki MI nazwać to sportem. Mi, mi, mi.

Cytuj:

Wiec jest sobie Sport,w ogrom tego slowa wchodza takie podzbiory jak; lekkoatletyka,biathlon,sporty extremalne (...) sporty motorowe a nawet lotnicze. I tak to wyglada,a to ze tobie sie to nie podoba to juz nie ma znaczenia,bo tak juz jest. Tak samo jak nasza flaga jest bialoczerwona i rzad do dupy,moze sie to niepodobac ale tak jest. Jak zmadrzejesz przyznasz mi racje,jak nie i dalej bedziesz szukal dziury w calym,to polecam znalezienie dziewczyny, ktora ma ich calkiem sporo.
Sporty motorowe to już nie to samo. To nie jest ten tradycyjny rodzaj sportu.

Cytuj:

np. w skoku o tyczce wszystko zależy od tyczki. bez niej nie przeskoczysz poprzeczki. hehe, głupi przykład, ale jest.
Ale tyczka to tyczka. Każda jest taka sama.

Cytuj:

w pływaniu korzystasz z nowoczesnej medycyny, tlenu, kriokomór itp. jeżeli z tego nie bedziesz korzystał to nie masz szans.
Do tego doprowadził człowiek.

Fintex 04-01-2009 15:26

a silnik kto wymyślił? muminek?

Yoh Asakura 04-01-2009 15:46

Nie lubię tłumaczyć łopatologicznie. Go away.

Zamor1 04-01-2009 16:25

Heh tak samo mozna o pilce powiedziec.
Teraz produkuja rozne korki, zeby pilka sie lepiej trzymala, celniejsze strzaly oddawac itp.
Takze tez korzystaja z roznych lepszych, gorszych sprzetow.

Articuno 04-01-2009 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zamor1 (Post 2409345)
Heh tak samo mozna o pilce powiedziec.
Teraz produkuja rozne korki, zeby pilka sie lepiej trzymala, celniejsze strzaly oddawac itp.
Takze tez korzystaja z roznych lepszych, gorszych sprzetow.

W piłce nożnej kazdy ma praktycznie rowne szanse na pokazanie swoich umiejetnosci. Nie porownuj rodzaju korkow z roadzajem samochodu, bo tylko sie osmieszasz.

Capality 04-01-2009 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2409225)
Ale tyczka to tyczka. Każda jest taka sama.

Nie. Jedna bardziej giętka, druga mniej, krótsza etc.. W nowoczesnym sporcie już nie wszystko od człowieka zależy.

MatiCFC 04-01-2009 18:21

Pomijając dyskusję o giętkich tyczkach i o tym co to sport, przybyłem się wyżalić.

CHELSEA!! :(

Nie ma to jak zremisować u siebie z 3 ligowcem, grając w 90% podstawowym składzie.

Wielki kryzys w CFC. A ja od początku powtarzam, Scolari wyr*****aj...

Articuno 04-01-2009 19:48

Ja nie wiem, tak ciezko bylo zostawic Granta?
Chelsea ma problem jako klub w odniesieniu sukcesow, bo watpie aby udalo im sie to ze Scolarim. Jakby pogłebić nieszczęście to jedyny trener, ktory ew. przyszedlby do Chelsea to Mancini.

Zamor1 04-01-2009 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2409404)
W piłce nożnej kazdy ma praktycznie rowne szanse na pokazanie swoich umiejetnosci. Nie porownuj rodzaju korkow z roadzajem samochodu, bo tylko sie osmieszasz.

Ale chodzi o sport, a tu byla sugestia do Yoha. Sport polega na rywalizacji, wiec F1 sportem jest i nie ma co dyskutowac.

Hanndo90 04-01-2009 21:15

no i pieknie

Real Madryt C.F 1-0 Villarreal iHala Robben! iHala Casillas!

Athletic Bilbao 1-1 RCDEspanyol de Barcelona /moglo być lepiej!
ale dla Pericos dobre i to : )

Arka_Sath_Wielki 04-01-2009 22:24

A Barca 3-1 :|
czemu :|? bo sędzia powinien odgwizdać spalonego Icemana. Nie lubię jeśli ktoś wygrywa niesprawiedliwie. Nawet jeśli jest to mój ukochany klub. Wiem, że zwycięstwo i tak by wywalczyli, ale bramki, których nie powinno być, nie cieszą.

Yoh Asakura 04-01-2009 22:53

Powiedz to Chelsea, która w 07/08 na SB w meczu z Arsenalem zdobyła dzięki nim 3 punkty.

Pix888 04-01-2009 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2409404)

rotttfl . To niech dadzą piłkarzom buty sprzed 50lat. Albo niech im zostawią dzisiejsze buciki a bramkarz niech broni rękami. Odpadły by mu czy może by się tylko połamały?...
Nie przesadzajmy w ani jedną ani w drugą stronę.

Xevez 04-01-2009 22:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2410009)
A Barca 3-1 :|
czemu :|? bo sędzia powinien odgwizdać spalonego Icemana. Nie lubię jeśli ktoś wygrywa niesprawiedliwie. Nawet jeśli jest to mój ukochany klub. Wiem, że zwycięstwo i tak by wywalczyli, ale bramki, których nie powinno być, nie cieszą.

W sumie tak, aż chce się powiedzieć 'no ale bez tego też by wygrali', no właśnie niezbyt, bo taka bramka jednak uskrzydla. No ale cóż, przyznajmy sobie szczerze - zasłużyli na zwycięstwo : )
A ta 'akcja' toure <3

@up
lol, czyli wg Ciebie rękawice chronią przed złamaniem ręki? Wg mnie to jest głównie po to, aby chwyt był pewniejszy;s

Articuno 05-01-2009 01:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pix888 (Post 2410081)
rotttfl . To niech dadzą piłkarzom buty sprzed 50lat. Albo niech im zostawią dzisiejsze buciki a bramkarz niech broni rękami. Odpadły by mu czy może by się tylko połamały?...
Nie przesadzajmy w ani jedną ani w drugą stronę.

Chodzilo mi o to, ze w pilce noznej kazdy ma te same szanse bez wzgledu na sprzet itp. a w F1...

Faytah 05-01-2009 01:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2410200)
Chodzilo mi o to, ze w pilce noznej kazdy ma te same szanse bez wzgledu na sprzet itp. a w F1...

W sumie tak mozna sie bablac dalej ze sa rozne budzety klubow itd. I na koncu wyjdzie ze jedyny prawdziwy sport to bieganie...ten temat zmierza w zla strone.

Yoh Asakura 05-01-2009 01:21

Twoje umiejętności zależą od budżetu ?
Ej no, sorry, ale nawet najlepsze korki z Ronaldo nie zrobią porządnego zawodnika.

Faytah 05-01-2009 02:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2410207)
Twoje umiejętności zależą od budżetu ?
Ej no, sorry, ale nawet najlepsze korki z Ronaldo nie zrobią porządnego zawodnika.

Gdzie ja powiedzialem cos o umiejetnosciach? Mowilem o klubach,a te z malym budzetem niczego w pilce nie osiagna,takie sa realia. I klub chociazby pokroju Ajaxu z niesamowita mlodzieza nie ma szans na wygranie ligi mistrzow w najblizszych latach bo jest za biedny by zatrzymac swych zawodnikow. Pozatym w pewnym sensie umiejetnosci zaleza od budzetu,bo malo ktory polski klub ma odpowiednia baze i wykwalifikowanych trenerow,ktorzy z utalentowanych mlodzikow zrobiliby dobrych pilkarzy.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:38.