Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Nowa wojna? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=55319)

Nosso Mc'Furry 04-02-2006 15:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jed
Czasy błogości i spokoju w końcu musiały się skończyć... ^^

11:57 You see a dead human (Vol:10).You recognize Patanou. She was killed by Minavand.

11:58 You see a dead human (Vol:10).You recognize Hawek. He was killed by Dragoholikus.

Piniu zaatakowany przez Patanou padł. W odwecie Minavand ubił Patanou... Potem zginął Hawek i po bitwie. :P
Możliwe, że to będzie początek wojny między Vision a DoF. ;)

HAIL DOF!!

I tu się mylisz...
Z tego co się dowiedziałem ten attak nie był planowany przez Vision, a przez samego Hawka i Patanou. Jak pewnie zdążyłeś zauważyć Hawek i jego wspólnik nie są już członkami VISION, zostali wykopani z gildi za ten wybryk.

Wojna pomiędzy Vision a Defenders of Fangorn narazie się nie zapowiada, i dobrze, miał być pokój nie zostanie pokój. Juz prędzej będzie wojna pomiędzy naszą gildią a gildią Rulabima.

Pozdrawiam:)
Nosso :evul:

kamyk778 04-02-2006 23:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qba =]
Jak na razie mamy spokój bez żadnej rozwałki ;)
Tylko się cieszyć...

No czy ja wiem...Moze ty masz spokoj ale ja nie za bardzo :(.Szwedzi biegaja se po miescie i bija se wszystkich i nikt im nic nie robi -.- :/

jed 04-02-2006 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nosso Mc'Furry
I tu się mylisz...
Z tego co się dowiedziałem ten attak nie był planowany przez Vision, a przez samego Hawka i Patanou. Jak pewnie zdążyłeś zauważyć Hawek i jego wspólnik nie są już członkami VISION, zostali wykopani z gildi za ten wybryk.

Wojna pomiędzy Vision a Defenders of Fangorn narazie się nie zapowiada, i dobrze, miał być pokój nie zostanie pokój. Juz prędzej będzie wojna pomiędzy naszą gildią a gildią Rulabima.

Pozdrawiam:)
Nosso :evul:

Hehe... Wiem, masz racje. Pisałem posta zaraz po fakcie i to co mówiłem to były przypuszczenia. Owszem, Hawek i Patanou zostali wywaleni z gildii przez Manura i ten nie jest za nich odpowiedzialny. DoF stał się potężny i Vision raczej nas nie zaatakuje. Myślę jednak, że ten pokój nie potrwa długo, bo w końcu żyjemy na Azurze... a na tym serwerze zawsze panuje wojna. :)

Dziwi mnie tylko, dlaczego Patanou ubił Pinia? Czego on oczekiwał? Chciał się wbogacić? Oczywiste było, że zaraz będzie odwet ze strony DoF i UA, tym bardziej, że Piniu był wcześniej w DoF A. Szkoda, że to Lord Pinius musiał paść... mój bliski kumpel. :(

Pozdrawiam i oczekuję dalszej konwersacji na ten, jakże interesujący temat. ;)

kokos@ 05-02-2006 16:08

Ja mam pytanko(moze troche nie na temat ale to chyba najlepszy dzial na tego posta) dlaczego teraz wszyscy staraja sie ubic Bekas'a? Ostatnio zauwazylem ze padl raz, a innym razem przed dp w ven byl bity i goniony przez Urbexx'a?

Prosze o szybka odpowiedz, pozdrawiam:D

Nosso Mc'Furry 05-02-2006 20:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kokos@
Ja mam pytanko(moze troche nie na temat ale to chyba najlepszy dzial na tego posta) dlaczego teraz wszyscy staraja sie ubic Bekas'a? Ostatnio zauwazylem ze padl raz, a innym razem przed dp w ven byl bity i goniony przez Urbexx'a?

Prosze o szybka odpowiedz, pozdrawiam:D

Bekas został zhakowany...

Szybka odpowiedź? :o

jed 05-02-2006 20:56

Bekas, will be deleted at Apr 06 2006, 14:33:27 CET

No to już chyba koniec Bekasa. Słyszałem, że hacka miał, ale skasowania postaci się nie spodziewałem.

Pozdrawiam...

Qba =] 07-02-2006 08:28

Bekas skończony był już od dawna, było mu to powiedzmy... sądzone :D

Ja nie byłbym do końca taki pewien, czy Maniek rzeczywiście nie był powiadomiony wcześniej o planach tej "samowolki" Hawka I Patanou.

Prędzej, czy później i tak czeka nas kolejna wojna... wg mnie raczej prędzej...

Hail~

Qual 07-02-2006 11:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qba =]
Prędzej, czy później i tak czeka nas kolejna wojna... wg mnie raczej prędzej...

Hail~

A ja mysle, ze raczej pozniej ;]

kokos@ 07-02-2006 17:00

Czyzby reaktywacja Wanted??

Zauwazylem, ze do Wanted wracaja jego najsilniejsi gracze.8o O co tu chodzi? Czy sa to przygotowania to wojny:evul: czy co??

Gimlos 07-02-2006 17:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kokos@
Zauwazylem, ze do Wanted wracaja jego najsilniejsi gracze.8o O co tu chodzi? Czy sa to przygotowania to wojny:evul: czy co??

Czystki w DoF

Nosso Mc'Furry 07-02-2006 20:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gimli syn gloina
Czystki w DoF

Czytki w DoF, a tak się przywiązałem do atmosfery panującej w tej gildi.
Defenders of Fangorn zasługuje na szacunek.
Będe się starał tam wrócić, nie wiem czy to jest możliwe, ale kto wie...

Jestem poza DOF juz 2h i się stęskniłem :(

Tretogorczyk 08-02-2006 13:34

@gimli nup :D
Do wanted wracaja ludzie, a z tego co widac jest tam nawet wiecej osob niz bylo ; ) poki co wojna z hawkiem i mataca, jesli ci panowie dojda do vision to wojna bez paymentow : p

ahh i co do bekasa - hacked ? nah, po prostu wielu ownerow : p postac padla po demon quescie : p

No skoro juz sie zalogowalem i cos napisalem to moze cos wiecej - chwila refleksji ; )
Dof academy to bzdurny twor ktory zrzesza mnostwo 30-50~ lvl, ktorzy bedac w tej gildii uwazaja ze sa nie do ruszenia... ciekawe ze czesc osob z dof aca ma problemy z druga czescia osob z dof aca : p ale to tylko detal; zreszta pomysly na akademie jakos nigdy nie dzialaja : P bo cos sie w koncu wali...
Cors ze szwedami w gildii teraz ? Czy to nie troche hmm parodia ? Z Corsem zawsze smiesznie bylo... z adim zreszta tez :p

Gimlos 08-02-2006 15:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tretogorczyk
Do wanted wracaja ludzie, a z tego co widac jest tam nawet wiecej osob niz bylo ; ) poki co wojna z hawkiem i mataca, jesli ci panowie dojda do vision to wojna bez paymentow : p

Nie nazwalbym tego wracaniem, ida tam osoby ktore wyrzucono z DoF, wiekszosc z nich jeszcze w Wanted nie bylo : d Jak to obrazowo ujal draz "do wanted przechodza teraz wszystkie pasozyty"
Cytuj:

Cors ze szwedami w gildii teraz ? Czy to nie troche hmm parodia ? Z Corsem zawsze smiesznie bylo... z adim zreszta tez :p
Cors lubi kiedy wszyscy wokol w gildii sie z niego smieja, nas juz jego glupota przestala smieszyc, wiec poszedl zabawiac innych.
Cytuj:

Dof academy to bzdurny twor ktory zrzesza mnostwo 30-50~ lvl, ktorzy bedac w tej gildii uwazaja ze sa nie do ruszenia... ciekawe ze czesc osob z dof aca ma problemy z druga czescia osob z dof aca : p ale to tylko detal; zreszta pomysly na akademie jakos nigdy nie dzialaja : P bo cos sie w koncu wali...
Academy zostala stworzona tylko po to zeby deathmetal nie zabijal random 40-50 lvli i w duzej mierze to zadanie spelnila.

Nosso Mc'Furry 08-02-2006 17:54

Cytuj:

ahh i co do bekasa - hacked ? nah, po prostu wielu ownerow : p postac padla po demon quescie : p

No skoro juz sie zalogowalem i cos napisalem to moze cos wiecej - chwila refleksji ; )

Człowieku nie wiesz co się dzieje na Azurze i się wypowiadasz.
Bekas został zhakowany już jakiś czas temu, a to że padł na Demon quescie to prawda. Powodów nie ujawniam, bo nie muszą wszyscy wiedzieć.
DoF Academy= Jak Gimli powiedział miało na celu zapewnienie protekcji
mniejszym lvlą.

Cors także jest już długo ze szwedami. -.-

Tretogorczyk 08-02-2006 21:30

Dof aca chronilo mniejsze lvl przed deathmetalem ? Dobra, jesli mieli powod i tak ich bili, ale powiedzmy iz fakt - pomoglo w ograniczeniu abusowaniu kolegow rl dof kumpli, ktorzy w dof aca byli. Tylko co z abusem przez tych graczy ktorych mamy w dof aca ?
Co do Bekasa - ee ? w ogole ciekaw jestem Twojej wiedzy na temat calej gildii "Crazy beer drinkers" : )

@Gimli: wracaja czy nie wracaja, w kazdym razie wanted ma coraz wiecej osob... powiedzialbym bardziej ze dochodza tam ludzie ktorzy chca zdobyc cokolwiek wladzy i wierza ze dostana dzieki dolaczeniu do wanted...

fea_umarth 09-02-2006 13:09

ty tez duzo chyba ni wiesz

Tretogorczyk 09-02-2006 14:39

@up hum hum dlugi post, ktory wiele wyraza ; ) no to ten tez bedzie taki dlugi;

Qba =] 09-02-2006 14:42

Cytuj:

Academy zostala stworzona tylko po to zeby deathmetal nie zabijal random 40-50 lvli i w duzej mierze to zadanie spelnila.

True, true... i z tego co mi wiadomo spełnia nadal.

Cytuj:

Dof aca chronilo mniejsze lvl przed deathmetalem ? Dobra, jesli mieli powod i tak ich bili

Ale chroniło przed powodami wyssanymi z palca, a to już coś. Na pewno mniejsze prawdopodobieństwo było stracić na p.a będąc w Dof`ac lub UA.

Cytuj:

Jak to obrazowo ujal draz "do wanted przechodza teraz wszystkie pasozyty"

A Draz to przejście im ułatwia, a czasem nawet do niego namawia :]

Nosso Mc'Furry 09-02-2006 14:50

Cytuj:

@up hum hum dlugi post, ktory wiele wyraza ; ) no to ten tez bedzie taki dlugi;

Nie ważne czy długi czy nie, ważne że mówi prawde. :>

Tretogorczyk 09-02-2006 16:18

@up
Ja wiem czy wazne ze dlugi czy nie, teoretycznie glupota jest pisanie posta na linie, ktory zawiera jedno zdanie... No i poza tym co ten post p. Fea Umarth stwierdzal ? Mowil prawde, do tego doszedles, wiec okey, zgoda. Tylko co on dokladnie mowil ? "Ty tez chyba duzo ni wiesz" - czasownik "wiesz", tutaj z partykula nie, czyli orzeczenie "nie wiesz"; "chyba duzo" - dwa okreslenia, "ty" - skierowane do mnie, "tez" - czy to oznacza iz p. Nosso tez chyba duzo nie wie ?
Tak wiec jak poczatkowo stwierdzilem - post p. Fea Umarth byl absolutnie zbedny, bo nic nie wyraza - jest zbyt krotki, a takie posty tylko zasmiecaja forum =)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:36.