Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Multimedia, problemy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153230)

demoninator 14-01-2009 21:00

@up
Ostróda ;p a Ty?

Moroxs 14-01-2009 21:19

a wiec juz wiem co musze zrobic :D dzieki wielkie czyli chodzi o slaby sygnal przez 3,5 roku mialem ok i teraz przez ostatnie 0.5 roku mam takie straszne lagi frezzy kicki i wszystko ze nie moge nawet przejsc 5 kratek -.- , postaram sie to zalatwic ale watpie jak to wyjdzie, oby pozytwynie tylko nie mam co z nimi zrywac bo moge tylko od nich neta brac wiec musze blef puscic ;P

RineQ 14-01-2009 21:20

Olsztyn..................................

gryfik 14-01-2009 21:52

witam

mimo ze nie gram w Tibie tylko w wowa to mam ten sam problem ;]
BtW Gdynia wita ;]
U nas w gilldi( na nieszczescie wiekszosc osób związana z multimedia) problem sie zaczal jakies pół roku temu , latency w jednej chwili z niczego podskakiwalo do rekordowych wyników ;] zamieszane to było mniej wiecej koło 20 osób , nasz kochana multimedia oczywiscie cała wine zrzucala na konkretne osoby nie widzac winy po swojej stronie ,to prosze nie bronic multimedi bo to co oni za przeproszeniem odpier... to żal sciska ....
na szczescie kazdy powoli zmienia abonamenta ( ja juz tylko miesiac sie jeszcze z multimedia pomecze ;]) wiec radze jezeli macie taka mozliwosc zróbcie to :) dziwne to ze zawsze multimedia dobrze chodzila do jakiegos sierpnia 2008 ,potem rozpoczely sie lagi i zaczely wystepwowac u coraz wiekszej liczbie osob, dzwonilismy wysylalismy meile itd ale problem jeszcze sie nie rozwiał a czas mija , oczywisice teraz to pisze gdyz na wowie mam masakryczne lagi chociaz przyznam ze ostatni tydzien był wyjatkowo spokojny

ja akutat gram na priv serwie a moj brat na oficjalnym i jest jeden problem ja mam masakryczne lagi na privie a moj brat nigdy ich nie mial na officialu, niewiem czemu , to akurat jest nasz wielka tajemnica kochanej multimedi
pozdrowieni z Gdynii i zycze zmiany operatora ;]

Mario-1987 14-01-2009 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez demoninator (Post 2421605)
@Mario coś tam
Sorbet przynajmniej stara nam się pomóc, z łagodzić nasze frustracje bo wyzywanie ciągle pracowników nic wam nie da.

Ktoś wcześniej pisał że Sorbet wkurza ludzi. Jakoś tylko jedna, dwie osoby tak powiedziały więc nie wiem czy wkurza wszystkich, ale za to z wszystkich tu obecnych pisze coś sensownego.

A co do tego czy ktoś ma lagi w tibi czy w czymś innym to to też są lagi przecież nie? Ma problem z internet z MM to czemu ma się tu nie wypowiadać? Może gra w ultime? Może w WoWa? Ale ma taki sam problem jak my to czemu ma osobno radzić jak może i nam coś poradzi?

@up
W moim mieście z tą awarią mieli się uporać już i w poniedziałek miało być wszystko ok jednak tak nie jest...

Orientuje się ktoś czy trzeba mieć też telefon czy wystarczy samo to że zostanie założone gniazdko i neostrada będzie działać?

Demo cos tam cos tam...

jesli widac ze wszyscy pisza ze maja taki sam problem z lagami, ze nie da sie nic zrobic i widac ewidentnie ze t wina multimedi a ktos mi pisze ze najpierw sprawdzmy nasze kmputery itp ze pewnie t cos u nas to jak tu sie nie odzywac? nie sadze zeby to bylo sensowne gadanie, wiekszosc wypowiada sie pod wplywem emocji i tyle, zreszta nie bede tez juz sie wypowiadal tutaj (chyba ze bede mial cos sensownego do powiedzenia) cs mialem jeszcze napisac ale zapomnialem, bye

demoninator 15-01-2009 14:09

@up
:*
I do tego że sami mamy sprawdzić czy coś mamy z kompami to nie jest bez sensu gdyż kolega pare bloków dalej zrobił formata i mu wszystko działa idealnie (też ma MM) więc jednak zaczęcie od siebie jest dobrym wyborem.

@Gryfik
To masz fajnie, tylko miech, ja jeszcze mam z rok bo niedawno umowa została przedłużona gdyż wszystko było ok i myślałem że już tak pozostanie...to był jednak błąd. Czas się rozejrzeć za nowym providerem. A lagi jak były tak są nic się nie uspokaja chociaż podobno coś miało być już zrobione. Nawet o 6 rano są lagi ;/.

Mario-1987 15-01-2009 14:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez demoninator (Post 2422641)
@up
:*
I do tego że sami mamy sprawdzić czy coś mamy z kompami to nie jest bez sensu gdyż kolega pare bloków dalej zrobił formata i mu wszystko działa idealnie (też ma MM) więc jednak zaczęcie od siebie jest dobrym wyborem.

@Gryfik
To masz fajnie, tylko miech, ja jeszcze mam z rok bo niedawno umowa została przedłużona gdyż wszystko było ok i myślałem że już tak pozostanie...to był jednak błąd. Czas się rozejrzeć za nowym providerem. A lagi jak były tak są nic się nie uspokaja chociaż podobno coś miało być już zrobione. Nawet o 6 rano są lagi ;/.

brawo dla twojego kolegi! moge go usciskac? ja nie mam takich kolegow "mondrych" u mnie wszystkim nie dziala, tylko pozazdroscic

Litin_Kaire 15-01-2009 15:11

OMG! Co wy pierdolicie o formatach.. Gdyby problem byl po twojej stronie, lagi bys mial NON-STOP ! Nawet na 5 minut by Ci nie odpuscilo.. Wiec prosze, zastanow sie nim cos napiszesz bo to naprawde jest bez sensu -.-
Czekam niby na odpowiedz od tego administratora, dzwoniac do multimedii codziennie, a oni sobie chuj z tego robia.. Lagi jak byly tak i sa, chociaz sa momenty w ktorych idzie normalnie pograc..

Dla innych ktorzy placza, zeby odpuscic tibie.. Nie tylko w tibii mam lagi, wiec jak mamy nie robic nagonki na multimedie skoro naprawde maja cos zjebane..

pentagram 15-01-2009 15:26

@up
Litin wyluzuj.
Na taką głupote nie ma rady.

@top

Ja jestem 2 tyg. bez lagów i się z tego cieszę. Już zapomniałem jak to jest sobie pograć i się nie denerwować : )

Mario-1987 15-01-2009 16:37

ja juz zrezygnowalem z multimedii, teraz tylk suzkam co by tu innego wymyslec, netie chyba mozna sobie podlaczyc jak sie ma w telekomunikacji telefon... ;< jest cos dobrego w gorzowie??

najlepsze jak dzisiaj gdzies na necie przeczytalem jaki tam sie gnoj zaczal robic w tej multimedii, teraz juz wiem ze to grono nieprofesjnalnych "fachowcow", odlaczali kablowke, internet bo ponoc ktos nie placil za ich uslugi a oni nawet nie wysylali faktur do zaplaty... zainteresowanym polecam poszukac na necie informacji z gorzowa o multimedii, pozdro dla nich

Endderx Druid 16-01-2009 07:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pentagram (Post 2420570)
@up

I co napiszę ? "Nie podoba mi się post użytkownika CytrynowySorbet".

: P

Zresztą jak widzę Ci któży na Ciebie wieżdżają siędzą w tym temacie od tygodnia i widać nie czytali całego topa.

A ja siedze od prawie początku ... i co z tego skoro niczego pożytecznego się nie dowiedziałem ?

Litin_Kaire 16-01-2009 10:41

@up
Ty a moze my jeszcze za Ciebie mamy dzwonic do nich? SKORO MASZ PROBLEM I NIC Z NIM NIE ROBISZ TO JAK CI MOGA NAPRAWIC NETA? Siedzac tylko na forum i czekajac az ktos cie wyreczy i powie co zrobic zeby nie miec lagow gowno zrobisz.

pyzio2 16-01-2009 11:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litin_Kaire (Post 2423717)
@up
Ty a moze my jeszcze za Ciebie mamy dzwonic do nich? SKORO MASZ PROBLEM I NIC Z NIM NIE ROBISZ TO JAK CI MOGA NAPRAWIC NETA? Siedzac tylko na forum i czekajac az ktos cie wyreczy i powie co zrobic zeby nie miec lagow gowno zrobisz.

@Litin wiekoszosc stad tak robi i oczekuje cudow

@Endderx Druid widocznie zle czytasz bo pisalem jak udowodnic im wysokie pingi i straty pakietow to wystarczy aby wysłac im tracerta ktory jest dowodem na ich nieudolnosc

@topic

co do formatow etc etc. tez mysalem ze to moj komp tylko po formacie nic sie nie zmienilo co lepsze na lapie na sieci bezprzewodowej chodzi to o niebo lepiej niz MM

po drugie dzialania mm zmierzaja do tego 1 tydzien ja mam dobrze drugi tydzien litin i tak w kolko. Ludzie z gorzowa pracujacy w mm mowia ze jest przeciazenie na serwerach i cos w tym musi byc skoro 3 dni po telefonie mam dobry net potem znowu lipa i kolejny telefon i tak w kolko. Prosty stad wniosek przelaczanie uzytkownikow ciagle trwa a dlaczego tak sie dzieje ?? przeciazenia na laczach, slaby sprzet.

Dla porownania podam wam przyklad jak Telekomunikacja traktuje swoich klientow gdy wystapil podobny problem. informowali ich ze jest problem i zostanie rozwiazany jak najszybciej trwalo to 3 tyg. ale bylo wiadomo ze jest cos nie tak. MM nie potrafi sie do tego przyznac.
tyle do tematu

Mario-1987 16-01-2009 11:30

bede chyba zakladal GTP, nie wiem czy dbry wybor ale wydaje mi sie ze lacze bedzie o wiele stabilniejsze

RineQ 16-01-2009 14:03

ja mam nadzieje , ze dzis skonczal sie moje klpoty bo przychodzi dzis pan od mm i mam dostac nowy modem :)

MordercaCienia 16-01-2009 14:47

ja tez dzis

chociaz pewnie ci nie dadza, do mnie mieli przyjsc w piatek, nie bylo, przepraszali ze nie przyszli. mieli byc w nastepna srode, nie przyszli i dowiedzialem sie, ze moj modem jest dobry i nowego nie dostane :D

Endderx Druid 16-01-2009 14:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litin_Kaire (Post 2423717)
@up

No pewnie chcesz to dzwoń :)
Sorry bardzo ale ...
DZOWLNIŁEM ZASTOSOWAŁEM SIĘ DO WASZYCH RAD I CO TO DAŁO ? GÓWNO ZA PRZEPROSZENIEM
PS. darowałem sobie tibie ponieważ jestem już na to za stary by się użerać z gówniarzami w grze.
:)
Ja już nie chce by mi naprawili neta ponieważ tak jak z niego korzystam nie widze aktualnie żadnych wad :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pyzio2 (Post 2423726)
@Litin wiekoszosc stad tak robi i oczekuje cudow

@Endderx Druid widocznie zle czytasz bo pisalem jak udowodnic im wysokie pingi i straty pakietow to wystarczy aby wysłac im tracerta ktory jest dowodem na ich nieudolnosc

@topic

co do formatow etc etc. tez mysalem ze to moj komp tylko po formacie nic sie nie zmienilo co lepsze na lapie na sieci bezprzewodowej chodzi to o niebo lepiej niz MM

po drugie dzialania mm zmierzaja do tego 1 tydzien ja mam dobrze drugi tydzien litin i tak w kolko. Ludzie z gorzowa pracujacy w mm mowia ze jest przeciazenie na serwerach i cos w tym musi byc skoro 3 dni po telefonie mam dobry net potem znowu lipa i kolejny telefon i tak w kolko. Prosty stad wniosek przelaczanie uzytkownikow ciagle trwa a dlaczego tak sie dzieje ?? przeciazenia na laczach, slaby sprzet.

Dla porownania podam wam przyklad jak Telekomunikacja traktuje swoich klientow gdy wystapil podobny problem. informowali ich ze jest problem i zostanie rozwiazany jak najszybciej trwalo to 3 tyg. ale bylo wiadomo ze jest cos nie tak. MM nie potrafi sie do tego przyznac.
tyle do tematu

Dokładnie, pan X ma lagi przez tydzień, a nastepnego tygodnia ma pan Y, szkoda że w moim przypadku lagi mam prawie 24/7.
Choć nie wiem jak wygląda teraz sytuacja.

CytrynowySorbet 16-01-2009 15:08

Miałem się nie wypowiadać ale...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Endderx Druid (Post 2423887)
No pewnie chcesz to dzwoń :)
Sorry bardzo ale ...
DZOWLNIŁEM ZASTOSOWAŁEM SIĘ DO WASZYCH RAD I CO TO DAŁO ? GÓWNO ZA PRZEPROSZENIEM

Mam rozumieć, że radą można nazwać tylko radę która przyniesie pozytywny skutek? Człowiek to nie bóg, nie potrafi poprawnie odpowiedzieć na każde pytanie, a ty mi tutaj wyskakujesz "sprawdziło się, ok; nie sprawdziło: wypi***alaj".

To GL w życiu, widać kilka osób z tego tematu naprawdę nie wie co to jest prawdziwy świat, nie tak idealny jak wy sobie wyobrażacie. Powiem tylko tyle: nie padnijcie na zawał jak dorośniecie.

Litin_Kaire 16-01-2009 15:29

Dziś mi powiedziano, że przyślą do mnie technika w piątek za tydzień. Wspomniałem im również o * * * występujących w tracertach, a dokładniej chodzi o taki przypadek jak:

Trasa śledzenia do wp.pl [212.77.100.101]
przewyższa maksymalną liczbę przeskoków 30

1 5 ms 6 ms 6 ms 10.34.0.1
2 * * * Upłynął limit czasu żądania.
3 * * * Upłynął limit czasu żądania.
4 11 ms 12 ms 11 ms szelsat-task-gw.task.gda.pl [153.19.102.233]
5 143 ms 215 ms 215 ms 153.19.102.6
6 12 ms 11 ms 10 ms do-r2.rtrd1.adm.wp-sa.pl [212.77.96.98]
7 11 ms 11 ms 12 ms www.wp.pl [212.77.100.101]

Gdzie widać, że na 2 i 3 hopie (należącym do mm), tracimy połączenie. :)
Powiedziano mi, że możliwe że jest to powód lagów, ponieważ dużo gier online jest czułe na tracenie sygnału.

Tyle na dziś. Bibi :]

Endderx Druid 16-01-2009 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2423905)

Mam rozumieć, że radą można nazwać tylko radę która przyniesie pozytywny skutek? Człowiek to nie bóg, nie potrafi poprawnie odpowiedzieć na każde pytanie, a ty mi tutaj wyskakujesz "sprawdziło się, ok; nie sprawdziło: wypi***alaj".

To GL w życiu, widać kilka osób z tego tematu naprawdę nie wie co to jest prawdziwy świat, nie tak idealny jak wy sobie wyobrażacie. Powiem tylko tyle: nie padnijcie na zawał jak dorośniecie.

Nie pojmuje twojego rozumowania ...
gdzie jest napisane że macie wy*******ać bo nie działa ?
Twierdziłem że wasze rady gówno dały. Napisałem to waszym językiem gdyż połowa z was nie zrozumiała by słowa "nie pomogły"

Ty człowieku nie wiesz jeszcze co to jest prawdziwe życie ... ale nie po to wszedłem tu, więc ten temat przemilczę.
To tyle na ten temat chyba.

RineQ 16-01-2009 15:42

Przyszedł do mnie pan i powiedział , że wszyscy na gry narzekają tylko .
Jak mam problem to mam napisać do administratora gry hahaha

MordercaCienia 16-01-2009 17:30

od 13 do 16:30 nie mialem lagow.

przyszedl pan technik ktory mial przyniesc nowy modem i przez 30 min cos tam robil

niestety nie mogl go podlaczyc bo modem nie byl nowy, bo takich nie maja, tylko pochodzil od kogos kto go oddal i "był niewyczyszczony"

cos tam poustawial i zapewnil, ze na 100% nie bedzie lagow teraz

zaraz po tym jak wyszedl zalogowalem sie i sa lagi :)

w poniedzialek ma przyniesc kolejny modem.

demoninator 16-01-2009 17:30

@up
Trzeba było mu powiedzieć że dziwne jest to że w KAŻDEJ grze tak jest ;p

Znajomy z innego miasta (z pare km odległej Iławy) powiedział mi, że MM wymienia łącza na światłowody i to przez to tak jest i ma to trwać kilka tygodni.

@down
Może są tak nieudolni że od kilku miesięcy to robią xd

MordercaCienia 16-01-2009 17:32

kilka tygodni? ja tak mam od 4 miesiecy...

Mario-1987 16-01-2009 17:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2423905)

Czlowieku podaj mi definicje prawdziwego zycia lub tez opisz swje bo pewnie uwazasz ze jest ono wzrem do nasladowania. Widac ze przeszkadza tobie jak ktos gra sobie w gierki... pewnie jakby to bylo na temat ogladania telewizji to tez bys mogl to samo napisac. Prawda jest ze krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje. Jesli wiesz tak naprawde co mam na mysli. Czasami mam wrazenie ze chodzisz po forach i piszesz jakies bzdury bo takie masz hobby... na samosia , onet czat i inne wlazisz przed wejsciem na poczte i wypisujesz jakies brednie jak tutaj. Ktos chce sie wyzyc na forum t niech sie wyzyje... tyle ze najgorszy jest taki pajac jak ty co wejdzie i zacznie pisac jaki to z ciebie no lifer...

CytrynowySorbet 16-01-2009 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Endderx Druid (Post 2423952)
Nie pojmuje twojego rozumowania ...
gdzie jest napisane że macie wy*******ać bo nie działa ?
Twierdziłem że wasze rady gówno dały. Napisałem to waszym językiem gdyż połowa z was nie zrozumiała by słowa "nie pomogły"

Ty człowieku nie wiesz jeszcze co to jest prawdziwe życie ... ale nie po to wszedłem tu, więc ten temat przemilczę.
To tyle na ten temat chyba.

"Twierdziłem że wasze rady gówno dały", o to mi chodzi. Jak nie pomogły, to od razu źle. Ktoś ci próbuje pomóc, a ty, jeśli ta rada ci nie pomoże, od razu mówisz że gówno dają. Jak pani na stoisku ubraniowym mówi, że dobrze wyglądasz w tej bluzce, a tobie się ona nie podoba (bluzka) to też ją tak traktujesz? Ja nie pisałem tego wszystkiego z myślą "to na pewno pomoże", tylko "jeśli pomoże to dobrze, jeśli nie to trzeba wykombinować coś innego".
Poza tym, nigdzie nie zwróciłem się bezpośrednio do ciebie, jeśli chodzi o życie (a raczej świat, nie myl pojęć), a ty (jak zwykle) na mnie wjeżdżasz. Poza tym miałem co innego na myśli, między innymi to, że za dużo wymagacie od ludzi (dawaj mi tu dobra radę, ta jest do dupy, ci ludzie to frajerzy). Kiedyś też znajdziesz się w sytuacji, w której nie będziesz wiedział co zrobić, a ludzie będą cię tylko obrażać, zobaczymy co wtedy zrobisz (nie zarzucam ci, że na pewno ci się nie uda).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mario-1987 (Post 2424168)
Czlowieku podaj mi definicje prawdziwego zycia lub tez opisz swje bo pewnie uwazasz ze jest ono wzrem do nasladowania. Widac ze przeszkadza tobie jak ktos gra sobie w gierki... pewnie jakby to bylo na temat ogladania telewizji to tez bys mogl to samo napisac. Prawda jest ze krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje. Jesli wiesz tak naprawde co mam na mysli. Czasami mam wrazenie ze chodzisz po forach i piszesz jakies bzdury bo takie masz hobby... na samosia , onet czat i inne wlazisz przed wejsciem na poczte i wypisujesz jakies brednie jak tutaj. Ktos chce sie wyzyc na forum t niech sie wyzyje... tyle ze najgorszy jest taki pajac jak ty co wejdzie i zacznie pisac jaki to z ciebie no lifer...

Znów życie... Ja powiedziałem świat, ale ok niech wam będzie... Nie ma konkretnej definicji życia, ile ludzi, tyle teorii. Chodzi tu bardziej o jego cechy. Że nie jest idealny, nie zawsze wszystko jest po naszej myśli, nie zawsze mamy rację itp. Nie będę opisywał swojego życia, to jest forum publiczne, poza tym nie wymagaj ode mnie czegoś czego sam nie zrobiłeś. Znów wymyślasz jakieś dziwne fakty o mnie, że uważam swoje życie za wzór do naśladowania... Nigdzie tego nie napisałem, więc nie wiem o co ci chodzi. Co do krowy - naprawdę nie mam pojęcia o co chodzi, byłbym wdzięczny gdybyś mi wytłumaczył. Jedyne forum jakie odwiedzam to tibia.pl, nie wiem co to samosia (?!) a onet chat... Nie szukam virtual dziewczyny ani miłego pana który chętnie się ze mną "spotka". Ja się na forum nie wyżywam, są o wiele lepsze metody ;) Znów pajac - najlepiej jest jeździć po innych, a nie poddawać się samokrytyce. Ale wyzywaj mnie dalej, mi to satysfakcję daje, bo mi nie puszczają nerwy, a tobie najwidoczniej tak. I nigdzie nie napisałem, że jesteś no-lifer.

A to, że ktoś gra w gierki, czemu ma mi przeszkadzać? Sam gram, a sam fakt, że się tu wypowiadam, jest spowodowany tym, że wiele osób ma problemy z MOIM dostawcą internetowym, i że może nadejść i moja kolej.

3,2,1... START! KONTRA MODE ON!

Zego 16-01-2009 18:34

##MordercaCienia##
Napisz czy jak da ci nowy modem to czy nie bedzie lagow.

Chodzi ktos do Czwórki w Gdyni?

Szyszkati 16-01-2009 18:47

0 poprawy jak laguje tak laguje dalej. :)

Zego@

Ja chodzę do TT

Zego 16-01-2009 19:14

Do 4 obok kolorowych?
W jakiek klasie jestes?

pentagram 16-01-2009 21:02

E tam.

Już mam to w dupie. Wcale nie są tak często te lagi. Troche pobędą nie da się pograć, ale po godzince, góra dwóch już śmiga normalnie. Oczywiście bd dalej dzwonił do nich, bo przecież płace za szybki i dobrze działający internet. To tak samo jakbym im płacił połowe należnej opłaty za neta. Chyba tak zrobię.

Enrynib 17-01-2009 08:07

Nadal Te same problemy widzę ? ... Mi lagi przeszły po 3 tyg jakoś.... I na razie odpukać jest ok:)

Furiat 17-01-2009 08:36

znowu lagi w multimedi nie mialem przez 5 dni ;o

Mario-1987 17-01-2009 10:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2424195)
"Twierdziłem że wasze rady gówno dały", o to mi chodzi. Jak nie pomogły, to od razu źle. Ktoś ci próbuje pomóc, a ty, jeśli ta rada ci nie pomoże, od razu mówisz że gówno dają. Jak pani na stoisku ubraniowym mówi, że dobrze wyglądasz w tej bluzce, a tobie się ona nie podoba (bluzka) to też ją tak traktujesz? Ja nie pisałem tego wszystkiego z myślą "to na pewno pomoże", tylko "jeśli pomoże to dobrze, jeśli nie to trzeba wykombinować coś innego".
Poza tym, nigdzie nie zwróciłem się bezpośrednio do ciebie, jeśli chodzi o życie (a raczej świat, nie myl pojęć), a ty (jak zwykle) na mnie wjeżdżasz. Poza tym miałem co innego na myśli, między innymi to, że za dużo wymagacie od ludzi (dawaj mi tu dobra radę, ta jest do dupy, ci ludzie to frajerzy). Kiedyś też znajdziesz się w sytuacji, w której nie będziesz wiedział co zrobić, a ludzie będą cię tylko obrażać, zobaczymy co wtedy zrobisz (nie zarzucam ci, że na pewno ci się nie uda).

Znów życie... Ja powiedziałem świat, ale ok niech wam będzie... Nie ma konkretnej definicji życia, ile ludzi, tyle teorii. Chodzi tu bardziej o jego cechy. Że nie jest idealny, nie zawsze wszystko jest po naszej myśli, nie zawsze mamy rację itp. Nie będę opisywał swojego życia, to jest forum publiczne, poza tym nie wymagaj ode mnie czegoś czego sam nie zrobiłeś. Znów wymyślasz jakieś dziwne fakty o mnie, że uważam swoje życie za wzór do naśladowania... Nigdzie tego nie napisałem, więc nie wiem o co ci chodzi. Co do krowy - naprawdę nie mam pojęcia o co chodzi, byłbym wdzięczny gdybyś mi wytłumaczył. Jedyne forum jakie odwiedzam to tibia.pl, nie wiem co to samosia (?!) a onet chat... Nie szukam virtual dziewczyny ani miłego pana który chętnie się ze mną "spotka". Ja się na forum nie wyżywam, są o wiele lepsze metody ;) Znów pajac - najlepiej jest jeździć po innych, a nie poddawać się samokrytyce. Ale wyzywaj mnie dalej, mi to satysfakcję daje, bo mi nie puszczają nerwy, a tobie najwidoczniej tak. I nigdzie nie napisałem, że jesteś no-lifer.

A to, że ktoś gra w gierki, czemu ma mi przeszkadzać? Sam gram, a sam fakt, że się tu wypowiadam, jest spowodowany tym, że wiele osób ma problemy z MOIM dostawcą internetowym, i że może nadejść i moja kolej.

3,2,1... START! KONTRA MODE ON!

MODE OFF bo mi sie nie chce, musisz mi wybaczyc, puszczaja mi nerwy bo postepuje konkretnie w zyciu, ktos sie wtraca w nie swoje wiec mi to przeszkadza. Napisales komus ze GL w zyciu prywatnym ze cos tam cos tam... nie chce mi sie strone wracac. Ewidentnie zarzucasz ludziom ktorzy graja w tibie ze to strata czasu itp. Skoro ty napisales ze w nia nie grasz t wniosek jest prosty ... ze masz lepsze i ciekawsze zycie niz my bo gramy w tibie. Tutaj pasuje wlasnie to przyslwie ze ktora krowa duzo ryczy, malo mleka daje. Jesli jeszcze nie wpadles o c chdzi to masz rebus bo najlepszy efekt bedzie jak sam to pojmiesz a nie jak ja tobie to wytlumacze. Zaraz oczywiscie napiszesz napisze ze przeciez nikomu nie mowiles ze masz lepsze zycie od innych bla bla bla ale taki jest wniosek z twjej wypowiedzi wiec moze lepiej skladaj zzdania bo my cie nie znamy jaki jestes ale to z tego tutaj wynika. Miala byc kontra mode off ale niestety sie rozpisalem ;<

Mario-1987 17-01-2009 10:38

swoja droga mam lagi od 5-6 dni non stop... w nic nie idzie pograc... jak dzwonilem do szanownych panow z multimedii to cos moje maile do nich z tracertami nie chca dochodzic... juz nawet z rznych knt im wysylalem ale nadal nic... wysylal ktos do nich mail na [email protected] ? bo moze cos zle maila mam podanego, niestety musze sie jeszcze z miesiac pomeczyc z multimedia ...

Furiat 17-01-2009 11:27

coraz mniej osob pisze na forum bo kazdemu przechodza lagi KURWA ale ja mam JE CIAGLE W*****AM SIE I TO KONKRETNIE

CytrynowySorbet 17-01-2009 12:50

:>

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mario-1987 (Post 2424822)
MODE OFF bo mi sie nie chce, musisz mi wybaczyc, puszczaja mi nerwy bo postepuje konkretnie w zyciu, ktos sie wtraca w nie swoje wiec mi to przeszkadza.

Nie napisałem, że nie postępujesz konkretnie w życiu. Poza tym, może nie wiesz, to jest forum PUBLICZNE, i ludzie będą się wtrącać w twoje sprawy czy chcesz czy nie. Jak chcesz prywatności to załóż pamiętnik.
Cytuj:

Napisales komus ze GL w zyciu prywatnym ze cos tam cos tam... nie chce mi sie strone wracac. Ewidentnie zarzucasz ludziom ktorzy graja w tibie ze to strata czasu itp. Skoro ty napisales ze w nia nie grasz t wniosek jest prosty ... ze masz lepsze i ciekawsze zycie niz my bo gramy w tibie.
W ogóle nie wspominałem nic o życiu prywatnym. Przestań zmyślać jakieś rzeczy na mój temat ok? Leczysz tak swoje kompleksy? Tak samo, nie zarzucam nic ludziom którzy grają w Tibię, nie wiem jak to wywnioskowałeś. Gra jak każda inna. I ja, w przeciwieństwie do ciebie, nie oceniam życia innych w ogóle ich nie znając. Weź się ogarnij.
Cytuj:

Tutaj pasuje wlasnie to przyslwie ze ktora krowa duzo ryczy, malo mleka daje. Jesli jeszcze nie wpadles o c chdzi to masz rebus bo najlepszy efekt bedzie jak sam to pojmiesz a nie jak ja tobie to wytlumacze.
Idąc twoim tokiem myślenia, nie powinniśmy w ogóle chodzić do szkoły tylko uczyć się sami w domu, bo wtedy będzie "lepszy efekt".

Cytuj:

Zaraz oczywiscie napiszesz napisze ze przeciez nikomu nie mowiles ze masz lepsze zycie od innych bla bla bla ale taki jest wniosek z twjej wypowiedzi wiec moze lepiej skladaj zzdania bo my cie nie znamy jaki jestes ale to z tego tutaj wynika.
To w takim razie źle układasz wnioski i interpretujesz wypowiedzi innych. Czytania ze zrozumieniem uczyło się w czwartej klasie... Albo jeszcze do tego nie doszedłeś, albo spałeś na lekcji, albo na siłę próbujesz wymyślać jakieś historie rodem z Muminków.

Więc taka mała prośba. Przeczytaj kilka razy posty i nie odpowiadaj jeśli nie wiesz jak, bo to co ty tutaj piszesz nie ma żadnego związku z moimi postami i nie ma jakichkolwiek argumentów.

Mario-1987 17-01-2009 14:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2424998)
:>

Nie napisałem, że nie postępujesz konkretnie w życiu. Poza tym, może nie wiesz, to jest forum PUBLICZNE, i ludzie będą się wtrącać w twoje sprawy czy chcesz czy nie. Jak chcesz prywatności to załóż pamiętnik.

W ogóle nie wspominałem nic o życiu prywatnym. Przestań zmyślać jakieś rzeczy na mój temat ok? Leczysz tak swoje kompleksy? Tak samo, nie zarzucam nic ludziom którzy grają w Tibię, nie wiem jak to wywnioskowałeś. Gra jak każda inna. I ja, w przeciwieństwie do ciebie, nie oceniam życia innych w ogóle ich nie znając. Weź się ogarnij.

Idąc twoim tokiem myślenia, nie powinniśmy w ogóle chodzić do szkoły tylko uczyć się sami w domu, bo wtedy będzie "lepszy efekt".

To w takim razie źle układasz wnioski i interpretujesz wypowiedzi innych. Czytania ze zrozumieniem uczyło się w czwartej klasie... Albo jeszcze do tego nie doszedłeś, albo spałeś na lekcji, albo na siłę próbujesz wymyślać jakieś historie rodem z Muminków.

Więc taka mała prośba. Przeczytaj kilka razy posty i nie odpowiadaj jeśli nie wiesz jak, bo to co ty tutaj piszesz nie ma żadnego związku z moimi postami i nie ma jakichkolwiek argumentów.

robisz dokladnie to samo c ja, nie znasz mnie a oceniasz, podsumowujesz i reszte inne bla bla bla... no comment

Mario-1987 17-01-2009 14:33

glupio mi sie przyznac ale wlasnie tak lecze swoje kompleksy, jestem bez zycia, jestem bezduszny bo nie chodzi mi internet jak powinien a ja dzwonie na infolinie mm i sie zale... tibia to moje zycie, przepraszam ze najezdzam was multimedio, wy tak sie staracie mi dogodzic a jednak ja nadal jestem niezadowolny :(

CytrynowySorbet 17-01-2009 15:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mario-1987 (Post 2425133)
robisz dokladnie to samo c ja, nie znasz mnie a oceniasz, podsumowujesz i reszte inne bla bla bla... no comment

Wskaż mi gdzie cię oceniam. Ja tylko poprawnie interpretuję to, co piszesz.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mario-1987 (Post 2425139)
glupio mi sie przyznac ale wlasnie tak lecze swoje kompleksy, jestem bez zycia, jestem bezduszny bo nie chodzi mi internet jak powinien a ja dzwonie na infolinie mm i sie zale... tibia to moje zycie, przepraszam ze najezdzam was multimedio, wy tak sie staracie mi dogodzic a jednak ja nadal jestem niezadowolny :(

W końcu się przyznałeś (marna ironia). I na przyszłość edytuj posty, bo robisz tu śmietnik.

Zego 17-01-2009 15:22

Umnie lagi powoli powoli powoli przechodza czasem mam czasem nie, najlepiej czekac cierpliwie i nie tracic kase na telefony do tych skorwieli bo i tak maja w nas wyjebane ze mamy cos zjebane z jakas gra

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:52.