Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Nari 24-03-2010 20:31

O ile nie będzie na siłę amerykanizowany to będzie ok.

Koszyk 24-03-2010 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2745525)
No i to może by im ciekawie wyszło, ale mogą też zaciągnąć jakiś scenariusz z MON'a albo DDR'a a one nie powalają.

btw. ciekawe jakby w rl Zarakiego zrobili :>

Zarakiego nie mam pojęcia kto mógłby zagrać...

Ale wiem kto pasowałby idealnie do Urahary :D Wspomniany już wcześniej Jesse Spencer Housowy "Chase". Ciekawe też kogo by wzieli na Ichigo :D

Pan i Wladca 24-03-2010 22:24

Na Ichigo 20 lat młodszy David Caruso z osobowością Sandlera :> ale wątpię, że zrobili by go rudego jak w anime a na Urahare sam Laurie (dr. house) by się nadawał lepiej :>

Nari 24-03-2010 22:26

@Beck
Zajebiście udane anime. Prawie jak Nana ;-).

DDoS 24-03-2010 23:26

Nyan Koi! - done, dobre anime, można się trochę pośmiać :)
To Aur Kagaku no Railgun - ostatnie dwa odcinki bardzo dobre, ciekawe zakończenie serii.

Nari 25-03-2010 01:18

@Naruto manga
Ukryty tekst:

No wszystko ładnie się toczy do przodu, powoli do końca jak mi się zdaje. Ciekawy miniwątek z feudalnymi lordami (i monitorami oo), oraz gadka-szmatka z wioskowymi staruszkami. Myślałem, że Tsunade nie przeżyje, lipa :|.

milano8 25-03-2010 03:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2745481)
@Milano
Przejrzyj sobie twórczość Uwe Bolla, a dokładniej jego ekranizacje gier. Mimo ogromnej krytyki, jak i klap finansówych powstają kolejne jego filmy. Podobnie może być z produkcjami na podstawie m&a.
Śmiem twierdzić że jedna porażka jaką był Dragon Ball, to dla WB zbyt mało żeby wpłynąć na ich decyzje.

Nippah~!
Corgar Frizz

ale uwe boll ma tyle hajsu co dusza zapragnie, choc ze 2 filmy mi sie jego podobaly, ale nie byly jakies wybitne, jak sie nie myle to far cry i cos tam jeszcze. Obczaj sobie uber produkcje studia filmowego Asylum i modl sie zeby przypadkiem oni sie nie zabierali za ekranizowanie animowanych filmow.

Nari 25-03-2010 09:26

@Bleach manga
Ukryty tekst:

O tak, ten zwrot akcji zdecydowanie mi się podoba. Mimo że na początku zdawał się być trochę naciągany, to wejście tatusia jakoś odmieniło moje zdanie ;-).

DDoS 25-03-2010 12:11

@Bleach manga

Ukryty tekst:
Przewidywalne to było niestety. Jeżeli jeszcze teraz okaże się, że Isshin jest z Royal Guard (Squad 0) to nie będzie zaskoczenia. Przydałby mi się tu jeszcze Ryuuken, wtedy mogło by być ciekawiej :)

eerion 25-03-2010 13:22

Cytuj:

PS. Eerion, Grocia, jak tam poszukiwania japonki dla mnie?
Troche tu tego jest. Nie ma co specjalnie jakos wyszukiwac, idziesz na miasto, obserwujesz okolo pol miliona japonek w jeden dzien w Tokyo i sobie wybierasz :D

Juzefek 25-03-2010 14:53

Bleach
Ukryty tekst:
Aizen: ichigo, i am your f...

Gangrel 25-03-2010 18:57

@bleach

Na spoilerach lecicie? Na onemanga.com nie widze jeszcze nowego chaptera...

Juzefek 25-03-2010 19:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2745802)
@bleach

Na spoilerach lecicie? Na onemanga.com nie widze jeszcze nowego chaptera...

mangastream.com- czasami nawet w środę wieczorem już są :P

Rayza 25-03-2010 20:35

Mangareader.net OP i N jest tam od wtorku~~ czy tam srody

Tompior 25-03-2010 21:36

@Eerion, grocix - DO KINA NA F/SN UWB movie - GOGO!

@ef: A tale of memories - 1 ep, wtf? Czy to anime bedzie ciagle takie dziwne?

Nari 25-03-2010 21:43

Tak, ta dziwność efków to ich główna zaleta ;-).

Ghernie 26-03-2010 00:44

Jestem na 4 odcinku i stwierdzam, że jak na chwilę obecną, 1szy Ef jest dziwny i nudny. Nie wiem czy mam ochotę oglądać dalej.

Fenel 26-03-2010 11:36

Oglądaj, pod koniec akcja nabiera tempa i dramatyzmu, niestety w dramatach pierwsze epy zawsze wprowadzają do bohaterów i fabuły przez co są baaardzo nudne.

Gangrel 27-03-2010 01:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghernie (Post 2745880)
Jestem na 4 odcinku i stwierdzam, że jak na chwilę obecną, 1szy Ef jest dziwny i nudny. Nie wiem czy mam ochotę oglądać dalej.

Będziesz się za to smażył w piekle razem z tentaclami Rayzy...

Ghernie 27-03-2010 01:51

Zadecydowałem, że zaczynam Air'a, dokańczam Kanona, a potem Ef'a w takiej kolejności.
Poukładałem trochę swoją listę. Anime, które mam zamiar obejrzeć ale nie w najbliższej przyszłości przerzuciłem z Want To Watch do Stalled. Teraz wygląda to tak:
http://www.anime-planet.com/users/Ghernie/anime

DDoS 27-03-2010 03:12

11eyes - done. Ciekawe, ale nie porywające anime. 10 odcinków z dwoma różnymi zakończeniami, ech.
Co by tu teraz obejrzeć??

Grocix 27-03-2010 09:31

Jemy właśnie kolacje - meat buny, melon pan i piwo zagryzane specjalnymi Pocky do piwa. ;)

Pacz_knight 27-03-2010 09:55

@up
Smacznego.

@topic
Kupiłem tego boxa z Shaną, teraz tylko czekam aż przyjdzie pocztą.

Aktualnie przerabiam pomału mangę APH.
Świetna komedia i parodia w jednym, tyle że na początku dialogi były dla mnie zbyt chaotyczne i do czasu przybycia Japonii, wiało lekką nudą. ;)

DDoS 27-03-2010 15:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2746074)
Jemy właśnie kolacje - meat buny, melon pan i piwo zagryzane specjalnymi Pocky do piwa. ;)

Kurde Pocky, zjadłoby się ale u nas to to nie dostępne niestety zbytnio :P

Pacz_knight 27-03-2010 16:18

@up
Jak to nie? Allegro i sklepy internetowe od tego są. ;p

@Gintama
Cholercia, szkoda że ta manga nie wychodzi u nas w Polsce. :(
Kupił bym wszystkie tomy jakie wyszły by na światło dzienne...

Rayza 27-03-2010 22:30

Kraina Czarów Umarlaka? [oryg. Deadman Wonderland]
Fajna manga ^^
Krew~
Lolitka podobna do Amber z DTB~~
Tematyka śmierci i więzienia~~~
fajna grafika i postacie~~~~

Manga o tym ze shota zostaje wrobiony w masowe morderstwo i skazany na śmierć w Deadman Wonderland ^^

Juzefek 28-03-2010 20:01

Hey eerion lub Gro
Nie wiecie ile w Japonii może kosztować zeszyt w deseń Death Note? Bo cena z Polski jest troszkę zbyt duża, a może bym was jakoś wykorzystał xD

Pacz_knight 28-03-2010 20:09

Ooooo, to mi możecie przywieść figurke Figmy Saber albo Figme BRS. :D

@Juzefek
Ja swojego DN'a kupiłem kiedyś na allegro, za podobna cenę jak tu jest.
Mam identyczny notes jak na aukcji. ;p
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=970557476

@topic
Manga Fairy Tails różni się od anime? Bo chętnie bym się za nią wziął. ^^

Juzefek 28-03-2010 20:17

@up
Już widziałem ten, ale może w Japonii taniej wyjdzie jak odliczy się podróż z Japonii do Europy (oczywiście jeśli Gro lub eerion zgodzą się kupić :P)

Masa-san 28-03-2010 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2746557)

@Juzefek
Ja swojego DN'a kupiłem kiedyś na allegro, za podobna cenę jak tu jest.
Mam identyczny notes jak na aukcji. ;p
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=970557476

@topic
Manga Fairy Tails różni się od anime? Bo chętnie bym się za nią wziął. ^^

nieznacznie
troszke inna kolejność niektórych wydarzeń
również byk miał uderzyć Lucy, a nie jak w mandze, rozebrać:p
ale idzie oglądać, jednak mangę bardziej polecam:D

Pacz_knight 28-03-2010 20:28

@Juzefek
Nie mam pojęcia jak to jest z tego typu gadgetami. ;p
Wiem że figurki robią dużą furorę i są o połowę tańsze, od tych z polskich większości sklepów internetowych.

@topic
W takim razie na jutro zrzucę sobie FT na telefonik i nudne lekcje nie będą już takie do zrzygania. :p

Tompior 28-03-2010 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2746553)
Hey eerion lub Gro
Nie wiecie ile w Japonii może kosztować zeszyt w deseń Death Note? Bo cena z Polski jest troszkę zbyt duża, a może bym was jakoś wykorzystał xD

Doliczając fatygę, koszty transportu w Polsce, czas oczekiwania itp. itd. to polecam ci kupić na allegro. Przy tak małych kwotach chyba nie opłaca się tyle bawić :P

Juzefek 28-03-2010 22:34

Jeśli nasze wtyki w Japonii zgodzą się kupić to właśnie wtedy odejdą koszty drogi z Japonii do Polski, dlatego to może się opłacić.

DDoS 28-03-2010 23:10

Yhm figurka Yin (z Darker than Black) mmmhmmm :)

Kurde nie wiem za co się zabrać, na razie próbuje skończyć Elemental Hunters, jak dojdę na którym odcinku skończyłem.

Ktoś oglądał Letter Bee? Warto? Czy może coś innego.

Nari 29-03-2010 00:00

Ja obecnie męczę Nodame Cantabile. Ta seria jest dowodem na to, że klasyka niekoniecznie musi nudzić. W ogóle ostatnio dobrze wchodzą mi te wszystkie muzyczne anime ;-p.

eerion 29-03-2010 00:14

Cytuj:

@Gintama
Cholercia, szkoda że ta manga nie wychodzi u nas w Polsce. :(
Kupił bym wszystkie tomy jakie wyszły by na światło dzienne...
A ja sobie akurat wczoraj kupilem pierwszy tomik gintamy w oryginale :D

Cytuj:

Hey eerion lub Gro
Jesli mnie pamiec nie myli, wszystkie zeszyty z motywami z anime oscylowly w okolicy 1000-1500 Yenow. Zdzieraja strasznie :P

Cytuj:

Na nic nie licz smiertelniku!
Cytuj:

Jeśli nasze wtyki w Japonii zgodzą się kupić to właśnie wtedy odejdą koszty drogi z Japonii do Polski, dlatego to może się opłacić.
Na nic nie liczcie. Majac 20 kg bagazu w walizce, a doliczajac do tego ciezar ubran i kilku rzeczy dla siebie sami mamy problemy z przekroczeniem limitu - wiec kupowanie rzeczy dla innych juz nie wchodzi w rachube.
Jak ktos mi zafunduje jeszcze 2 wyprawy do japonii w tym roku i dostane karte specjalna od star alliance to moj bagaz zwiekszy sie do 40 kg i bede mogl brac co chcecie :D

Grocix 29-03-2010 01:34

Dadadadadadadadada
Eerion tutaj!
A jako, ze double posty sa ZUE, a ja jestem MHROCZNY to nadszedl czas cierpienia dla was smiertelnicy!
Naruto 488:
5 dziadyg sie naradza, lekkie rozluznienie serii, nastepne team 7 oraz 3 dobrze nam znane teamy (shikamaru, neji i kiba) maja narade. Cos planuje. Pod koniec naruto sie odwraca i kreska wskazuje, na to, ze gotow jest zrobic cos chocby i sam. W miedzyczasie kashi naradza sie ze starszymi.
UWAGA! TSUNADE SIE OBUDZILA! Z sasuke cos sie dzieje. Na kompletnie zasloniete oczy! Czyzby przesadzil z amaterasu?
Bleach 397:
Ichigo kupa moze! Niechybnie by dostal wpierdziel od Aizena, ale... Jego ojciec wkracza do akcji!
Bakuman:
Wielki konflikt z redaktorem naczelnym! Doszlo do jakiejs konkluzji! Ta tez bym wam zaspoilowal, ale niestety zbyt wiele krzaczkow! =f
Reborn:
Jesli ktos z was myslal, ze to koniec przygod naszego mlodego alfonsa, to jest w bledzie! Nowy arc i nowa historia nadchodzi! Na dzien dobry Tsuna wzorowo dostal wpierdziel!

PH34R ME MORTALS! I WILL BE YOUR DOOM!

milano8 29-03-2010 01:52

a opcja hide nie istnieje czy co -.-

Gangrel 29-03-2010 02:01

W niedziele to i tak kto miał przeczytać, to przeczytał...

Tfu, poniedziałek...

Pacz_knight 29-03-2010 14:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2746639)
A ja sobie akurat wczoraj kupilem pierwszy tomik gintamy w oryginale :D

Want it! :p
Ciekawe czy kiedykolwiek w naszym państewku pojawi się ta seria...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2746639)
Na nic nie licz smiertelniku!

Nazywasz mnie śmiertelnikiem? o.O
Oj, chyba nie wiesz do czego jestem zdolny. :]

@topic
Nareszcie! W końcu będę mógł normalnie, w świetnej jakości obrazu obejrzeć Shakugan no Shana. ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:17.