Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Sword vs Axe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3806)

Vil 18-12-2006 11:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez brewyn (Post 1135698)
nawet jeżeli ktoś go zlooci to nie będzie widział sensu sprzedawania go, bo co takiemu 100lvl+ zrobi pare kk różnicy.

zapewniam cie ze kasa za jaka poszedlby TH kazdemu zrobilaby roznice, problemem jest tylko uskladanie takiej ilosci gotowki ;D

dubros 18-12-2006 11:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1135943)
zapewniam cie ze kasa za jaka poszedlby TH kazdemu zrobilaby roznice, problemem jest tylko uskladanie takiej ilosci gotowki ;D

narazie to axe najlepsze bo sca ma 50 ataku a sov tylko 48 ale podobno juz da sie zdobyc exalibug wiec daje do myslenia, no chyba ze grasz na jakiejs antice czy gdzies tam i kupisz sobie mlsa lub cos innego ;p

brewyn 18-12-2006 13:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1135943)

Heh, ale nie wiem czy ktoś kto by go zloocił miałby chęć sprzedaży takiego rara;)

L. W. 18-12-2006 13:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dubros (Post 1135956)
narazie to axe najlepsze bo sca ma 50 ataku a sov tylko 48 ;p

A co z Avengerem (który jest swordem) i tym nowym clubem?

Sarjmin 18-12-2006 13:31

Zostan przy axe, mocniej wali od sworda, jak bedziesz mial blokowac hardcorowe potwory takie jak demon to ci to pare def w ta czy w ta gowno da :].

^Trial^ 18-12-2006 16:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez L. W. (Post 1136030)
A co z Avengerem (który jest swordem) i tym nowym clubem?

to ze ten "Avenger" pewnie bedzie zdobywany tak czesto jak Thunder hammer

Sedzio 18-12-2006 20:19

Robią ithemki, których potem nie można zdobyć. Może mi się uda jakoś zdobyć chociarz Crystal Mace lub Hammer of Warht albo Golden Mace:)

Sir szofer 18-12-2006 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dubros (Post 1135956)
narazie to axe najlepsze bo sca ma 50 ataku a sov tylko 48 ale podobno juz da sie zdobyc exalibug wiec daje do myslenia, no chyba ze grasz na jakiejs antice czy gdzies tam i kupisz sobie mlsa lub cos innego ;p

Avenger to excalibug popytaj npców

lethal'knight'danera 25-12-2006 11:34

U mnie ( na swiecie danera )
Swordy :
Serpent sword : 800gp
Fire sword : 4k
Bright sword : 9-10k
Giant Sword : 20k

Axe :
knight axe : 2k
Fire axe : 10k
Dragon lance : 20-25k

goburu 25-12-2006 12:33

Axe nadal jest najlepszy mimo nowych broni w Sword i Club. Wszystkie typy broni maja teraz po jednej dostepnej broni z atakiem 50 ale axe jako jedyny ma bron jednoreczną o ataku 50. (avenger i arcane staff sa dwureczne) i do tego jeszcze annihilator jest latwiejszy od PoI questa. (z ktorego sa avenger i arcane)

LoongeR 25-12-2006 17:38

ja jakos wole axe

Hellraiser 25-12-2006 18:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yarczaz (Post 39059)
No własnie. Ponad połowa knightów ( albo i więcej ) uzywa swordów. Ja zdecydowałem sie na axe. I nie wiem czy dobrze wybrałem.

A gdzie Club,..? :D, Do 100 lvl, Nie odczuwasz roznicy, czy to Axe, Sword, czy też właśnie Club,.. Bynajmniej ja tego nie odczuwam :P

Grevelo 25-12-2006 23:50

Mi się wydaje, że lepszy jest Axe...m.i.n Ma lepszy Atak co liczy sie na większym lvlu..., Axe's są tańsze, axe rigni łatwo i tanio kupić niż taki bp sword ringow za 6k na starych swiatach =/. jesli ktos sie decyduje na kupno Sov vs Sca To polecam Sca z bynajmniej dwoch powodow...1. na moim swiecie SoV kosztuje 1,3kk a Sca 800k, róznica jest 500k ;s Sam nie weim czemu ale wale ze sworda trudno jakos przezyje teraz juz za pozno na skillowanie od nowa...

Liper 26-12-2006 19:22

Taa

Ha, uzywam narazie knight axe kupiłem go za 1k a w przyłosci kupie sobie dl i fire axe.Sword ani club nie maja 1 ręcznej broni z atakiem 50.A tak wogóle to ile gdzieś osób w procentach walczy clubem????

:kat: 47
:miecz: 46
:mag: 2

Zeltus 26-12-2006 20:45

[quote=Bofedojo;39194]Axe rulezz! Jak gram moim kumplem, ktory uzywa axe to jest spx! Wogule fajnie wygladaja 8) . Wyzyna ostro takich batow nie dostaje i jest spx, a jak moj druid uzywa swordow to musze zawsze czekac az zabije cos... Nie mowcie ze axe ma malo defa, bo jak sie wbilem na test servie na goscia, ktory mial f-axe to wyzynal wszystkich jak chcial, a jaemu nikt nie mogl podskoczyc (no oczywiscie to tez byla wina jego nice stuffu). Jesli chodzi o ice rapier to nawet nie ma co go uzywac jest zupelnie bezuzyteczny... I nie macie Jesli chodzi o ice rapier to nawet nie ma co go uzywac jest zupelnie bezuzyteczny... I nie macieszans na zdobycie Magic longsworda, Magic sworda lub Warlord sworda... AXE RULEZZ!!! [IMG]C:\WINDOWS\Temporary Internet Files\Content.IE5\M5WVOTUD\stonecutter_axe[1].gif[/IMG]

Ryj NooBie -.- KURWA JESTEŚ SMIESZNY A CO MYŚLISZ ŻE NA ANNI KNIGHTY SWORDINGOWI BIJA Z KNIFE? -.-

suchyxxx 26-12-2006 21:09

zauważyłem 1 rzecz między axe i sword-jak walczyłem axe to dostawałem hity spore od średnich potworów a atak f axe a bright sword mimo że różni się 2 punktami to różnicy nie odczułem:) za to jak walczę swordem-czyli bright swordem to nie dostaję takich hitów jak walczyłem f-axe-potwory mnie rzadziej trafiają i tyle więc def sworda liczy się do ogólnego armora a te 3 punkty różnicy w ataku między sovem a sca to naprawdę niewiele więc wybieram sword.Tak nawiasem mówiąc ice rapiery są cholernie użyteczne na silnych potworach albo w pomaganiu zrobienia questa czy zabijaniu ludzi bo zakładasz ice rapie i puszczasz exori i idą czasami takie hity że hoho więc proszę nie mówić że ice rapier jest nieprzydatny.Owszem jest on rzadki ale zawsze można za 1k kupować od ludzi

ZrembAzura 26-12-2006 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez suchyxxx (Post 1152654)
zauważyłem 1 rzecz między axe i sword-jak walczyłem axe to dostawałem hity spore od średnich potworów a atak f axe a bright sword mimo że różni się 2 punktami to różnicy nie odczułem:) za to jak walczę swordem-czyli bright swordem to nie dostaję takich hitów jak walczyłem f-axe-potwory mnie rzadziej trafiają i tyle więc def sworda liczy się do ogólnego armora a te 3 punkty różnicy w ataku między sovem a sca to naprawdę niewiele więc wybieram sword.Tak nawiasem mówiąc ice rapiery są cholernie użyteczne na silnych potworach albo w pomaganiu zrobienia questa czy zabijaniu ludzi bo zakładasz ice rapie i puszczasz exori i idą czasami takie hity że hoho więc proszę nie mówić że ice rapier jest nieprzydatny.Owszem jest on rzadki ale zawsze można za 1k kupować od ludzi

Jesli nie odczuwales roznicy miedzy 2 atk to naprawde jestes chyba jakis slepy. 2 atk roznicy to bardzo duzo. Pozatym SoV - 48 atk , SCA - 50 atk. wiec 2 atk roznicy ;]

nock keciron 26-12-2006 21:33

Po ostatnim upie, to jednak swordy są górą :) w poi quest wprowadzono avenger (??nie wiem jak to sie pisze??) ktory ma 38 defa, czyli wiecej nie MMS...

suchyxxx 26-12-2006 21:59

a jaka jest różnica niby między sovem a sca? 10-15 hp różnicy? oj to rzeczywiście dużo

Memori 27-12-2006 07:43

@up pomnóż to przez 100-1000(ogólnie tyle się wali dziennie w obfitym expieniu lub nawet więcej)
nadal mało?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:31.