Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Dziwny opis.... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42065)

Trevor 03-06-2006 14:49

Hiya ponownie.

Witam. Znalazłem na jednym z forów to: 15:41 You see an oragad (Arm:60).
It's one of the part of mystic sword.

Like kawałek excalibuga? Ja cos w to nie wierze.. Mejbi rl?

VonTrubka 03-06-2006 15:00

Excalibug jest na Edron ukryty,przynajmniej tak powiedział NPC koło Dark Catedry.Jesli ktoś już to napiał to przepraszam

Mastadi, little meteorite 03-06-2006 17:09

@up
taa... a jeden z npc na edron mówi że jest ukryty pod PoH'em :P

VonTrubka 04-06-2006 10:51

09:58 Shaman Doi: hi
09:58 Lorbas: Be greeted, dear traveller.
09:58 Shaman Doi: excalibug
09:58 Lorbas: It is rumoured to be hidden somewhere beneath Edron.
:D a to własnie ta rozmowa :D :D
Tłumaczenie
Ja: cześć
Lorbas: Pozdrawiam cię drogi podróżny
JA: Excalibug
Lorbas: Plotka głosi że jest ukryty w podziemiach Edron
Tłumaczenie własne więc może zawierać sporo błędów :P :D

Pawio 04-06-2006 11:15

Trevor, na którym dokładnie forum?
Poszukałbym na ASCII ale niezabardzo wiem o co chodzi :P Może ktoś napisać co to ASCII? może juz to napisane ale niechce mi się czytać całego topica

Heliwurab 04-06-2006 11:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trevor
Witam. Znalazłem na jednym z forów to: 15:41 You see an oragad (Arm:60).
It's one of the part of mystic sword.

Like kawałek excalibuga? Ja cos w to nie wierze.. Mejbi rl?

No niewiem... Co może miec 60 arma? Jesli to kawalek sworda, to sword bedzie mial 60 defa? :lol: jednym słowem ;)

Chyba żadna częśc SWORDA nie powinna miec osobno defa lub ataku, co nie? To bez sensu...

MAGNECIOR 05-06-2006 20:00

hehe czytac ze zrozumieniem

to bardziej z historia tibii zwiazane ale poszukiwaczy excalibuga zaciekawic moze. otoz gadalem z NPCami i pare fajnych wnioskow:
- excalibug nalezal pierwotnie do Banora (albo pozniej byl w jego posiadaniu bo przeciez to jak powstal ex~ to taka gmatwanina i nie chce mi sie laczyc tego w calosc :P)
- po rozmowie z NPC Lynda (czy jak jej tam) dowiedziec sie mozna o bogach (good, evil...) ale jest tez wzmianka o Banorze (heavenly warrior - niebianski wojownik)
- potomkowie Banora byli w posiadaniu exa~
- Krol Tibianus posiadal excalibuga ( walczyl nim z demonami i w czasie bitewki z krolem demonow wzial i se rzucil w tego demonsa i goscia zamrozil :cup: ale ex~ zaginalX( )

Felby 06-06-2006 22:43

A czy znaczy coś to, że w zamku Tibianusa jest zejscie do podziemi?? Może tam można znalesc odpowiedź na dręczące pytania... Również znalazłem ( w tym samym zamku) pokoj z szafkami. W jednej z szafek była książka napisana dziwnym językiem. A oto treść:
"Royal Archives

Asmalat ovrir gogenol amabat hulut a sese sokol. Gogenol faresmal a sese ican."

Misiachu 07-06-2006 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MAGNECIOR
to bardziej z historia tibii zwiazane ale poszukiwaczy excalibuga zaciekawic moze. otoz gadalem z NPCami i pare fajnych wnioskow:
- excalibug nalezal pierwotnie do Banora (albo pozniej byl w jego posiadaniu bo przeciez to jak powstal ex~ to taka gmatwanina i nie chce mi sie laczyc tego w calosc :P)
- po rozmowie z NPC Lynda (czy jak jej tam) dowiedziec sie mozna o bogach (good, evil...) ale jest tez wzmianka o Banorze (heavenly warrior - niebianski wojownik)
- potomkowie Banora byli w posiadaniu exa~
- Krol Tibianus posiadal excalibuga ( walczyl nim z demonami i w czasie bitewki z krolem demonow wzial i se rzucil w tego demonsa i goscia zamrozil :cup: ale ex~ zaginalX( )

zamrozic ?? to moze ice rapier jest excalibugiem ;)

Mlecziii 08-06-2006 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Misiachu
zamrozic ?? to moze ice rapier jest excalibugiem ;)

Pewnosci to niemasz i chyba niebedziesz mial .;)

Firramil 08-06-2006 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myst Rydan
Marvik esha'ina excalibug!
Czyzby to znaczylo
Marvik ma Excalibuga?
Jak wiadomo Marvik to krol minosow.

Ekhem, nawiasem mówiąc to czy nikt nie wpadł na to że Marvik to jest też NPC Druidów w Thais? Może by warto go o to zapytać?:]

VonTrubka 08-06-2006 22:18

@ Ej a czytaliści wszystkie posty ??
Bo to co mówicie bylo już pare razy powiedziane

Non'ajbi 08-06-2006 23:15

OMG !! Gdzie znalazłeś te forum, co było o tym ARM: 60 ... Czytajcie posty wczesniej ... Ten excalibug miał 80/60 atk/def ... omg ... gdyby ktos gral w tibie wczesniej ( mam na mysli pierwsze wersje), to by wiedzial jak to wszystko wygladalo i wyglada nadal ...

Dajcie tylko adres to tego forum ...

Pozdrawiam
Non'ajbi ;]

Keel 10-06-2006 00:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Non'ajbi
OMG !! Gdzie znalazłeś te forum, co było o tym ARM: 60 ... Czytajcie posty wczesniej ... Ten excalibug miał 80/60 atk/def ... omg ... gdyby ktos gral w tibie wczesniej ( mam na mysli pierwsze wersje), to by wiedzial jak to wszystko wygladalo i wyglada nadal ...

Dajcie tylko adres to tego forum ...

Pozdrawiam
Non'ajbi ;]

Nie wiadomo czy Excalibug mial takie wlasciwosci... z tym 80/60 napisal ktos dla PRZYKLADU, ze moze taki jest...

Keel 10-06-2006 00:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jed
Oczywistym jest, że Excalibug będzie dostępny wyłącznie dla naprawde wysokich lv. Jeśli nie będzie bramki lvl to i tak zapewne quest będzie tak trudny, że tylko hlv da rade go wykonać (bynajmniej nie w pojedynke). Mimo wszystko warto się zastanowić nad tym wszystkim... :P
Btw... Keel - Zielona Góra ROX! :D

Pozdrawiam... ;)

Zgadzam sie...

pOzdrO 8:)

Signed,
Keel

Non'ajbi 11-06-2006 20:48

hmmm ... tak "dla przykładu" to napisałem ja, bo to nie jest przykład. Gdyby na tym forum, byla chociaz jedna osoba, ktora grala w tibie, kiedy ona zaczela powstawac, to wiedzialaby o co mi chodzi ...

Popytajcie sie ludzi, którzy grali w Tibie od początku, a dowiecie sie, ze wiedzą co to za miecz i (możliwe, że) pamietaja statsy...

Pozdrawiam
Non'ajbi

Osks 12-06-2006 00:03

Nie chcialo mi sie czytac wszytskich stron.. ;p

Rozmowa z krolowa...

23:16 Osks of Fortera: hail queen
23:16 Queen Eloise: I greet thee, my loyal subject.
23:16 Osks of Fortera: excalibug
23:16 Queen Eloise: A mans tale ... that means 'nonsense', of course.
23:17 Osks of Fortera: king Tibianus
23:17 Queen Eloise: Soon the whole land will be ruled by women at last!
23:17 Osks of Fortera: Noodles
23:17 Queen Eloise: This beast scared my cat away on my last diplomatic mission in this filthy town.
23:17 Osks of Fortera: Kruzak
23:17 Osks of Fortera: dwarfs
23:17 Osks of Fortera: warlord sword
23:17 Osks of Fortera: quest
23:17 Queen Eloise: I will call for heroes as soon as the need arises again.
23:18 Osks of Fortera: reward
23:18 Queen Eloise: If you want a reward, go and bring me something this silly King Tibianus wants dearly!
23:18 Osks of Fortera: what?
23:18 Osks of Fortera: what want tking tibianus?
23:18 Queen Eloise: Soon the whole land will be ruled by women at last!

Specjalnie wszedlem moim noobish char ! :D

Widzimy , ze cos jest z tym questem :D

@edit:

Byłem jeszce w ab i pytalem sie wszytskich elfow i nic ciekawe nie bylo ;/ . Chyba tylko swoch odpowiedzialo na pytanie excalibug...

Keel 12-06-2006 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Non'ajbi
hmmm ... tak "dla przykładu" to napisałem ja, bo to nie jest przykład. Gdyby na tym forum, byla chociaz jedna osoba, ktora grala w tibie, kiedy ona zaczela powstawac, to wiedzialaby o co mi chodzi ...

Popytajcie sie ludzi, którzy grali w Tibie od początku, a dowiecie sie, ze wiedzą co to za miecz i (możliwe, że) pamietaja statsy...

Pozdrawiam
Non'ajbi

Aby Ci uwierzyc to daj namiary na swoja postac... Moze jeszcze miales tego excalibuga?... Pewnie masz jeszcze 5 golden helmetow..

Mlecziii 12-06-2006 22:04

Niewiem czy to ma cos wspulnego z ta sprawą ( wdług mnie ma)
"INTERESTING FACTS ABOUT KAZORDOON issue 1
Author: John Barrel
Once upon a time there came a horrible snakelike beeing to the deeper mines. It killed many miners, because that 'snake' was a bassilsk horrible beeing with a gaze that could turn living beeings into stone. Many heroes tried to kill it but none suceeded, some fled, most died. One day a wise man which name is forgotten. (I did many studies but i looks like for some reason none wrote down his name) He had some knowledge about theese horrible creatures. He advised the miners to cover the minewalls with torches and lamps. Scared by the dispised bright light the basilisk retreated deeper and deeper into the mines until the mines managed to create a cave in behind him. If the miners I talked to did not make fun of me we have to assume that the bassilsk is still there..."
Ksiązka z kazo;)

Non'ajbi 13-06-2006 11:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Keel
Aby Ci uwierzyc to daj namiary na swoja postac... Moze jeszcze miales tego excalibuga?... Pewnie masz jeszcze 5 golden helmetow..

... czy ty tylko udajesz czy jestes taki gupi? Sorka za wyzwisko, ale nie powiedziałem, ze gram w Tibie od iluśtam lat. Poprostu grałem kiedyś na samym początku powstawania tej gry. Widziałem ten miecz i pamiętam statsy. Tak ciężko pojąć? Ale wersje uległy zmianie, ja niegrałem kilka lat. Ostatnio mnie jakoś wzięło. ech ...

Pozdrawiam
Non'ajbi

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:59.