![]() |
Hmm... Mój problem wygląda dość prosto:
Po prostu zacina mi się często komputer i muszę resetować. Zacina się przy: a) graniu ( przy ładowaniach itp. ) b) włączaniu ( jak już jest wszystko włączone ) Sprzęt mam taki jaki mam, czyli słaby... bardzo słaby, ale nigdy czegoś takiego nie miałem :O Tyle. @down: Jakich programów? Mógłbyś podać jakiś dobry? |
@Ascaron
Pierwszy problem nie raz się pojawiał na tym forum, próbowałeś szukać? (poszukaj opcji Don`t Stretch/Shrink Game Window). A co drugiego problemu, czy zainstalowałeś SP1 na Viste? Może to pomóc. Chociaż nie jestem pewien czy UOSU jest kompatybilne z Vistą. Jeżeli to nie pomoże spróbuj uruchomić w trybie zgodności np. z Win XP. Jeżeli to nie pomoże to nie mam pomysłu. @Xelius Sprawdź jak bardzo Ci Tibia obciąża procesor. Jeżeli jest względnie duże obciążenie spróbuj zmniejszyć ilość FPSów np. do 30. A z drugiej strony kto powiedział, że te temperatury są za wysokie, sprawdź w opisie procka i dysku w jakich temperaturach pracują, może się okazać, że to nie jest ich maksymalna temperatura pracy. @PanRobin Szybkość transferu nie mówi o jakości łącza. Transfery możesz mieć wysokie, lecz komunikacja z serwerami może odbywać się ze sporym opóźnieniem. Najlepiej sprawdź pingi do serwera, na którym grasz. Jeżeli przekraczają 1000 ms to nie ma się co dziwić, że masz lagi (chyba, że źle odczytałem to, co miałeś na myśli pisząc, że Ci się "Tibia tnie"). Oczywiście przydałoby się jeszcze sprawdzić czy nie masz rzeczywiście jakiegoś syfu na kompie (Ad-aware SE, Hijackthis, skan jakimś porządnym antyvirem i jak umiesz to oczyścić rejestry). @X-Zero Może po prostu masz jakąś część uszkodzoną (jak sam piszesz masz sprzęt słaby, co za tym idzie, raczej starszy). Jest możliwość przetestowania niektórych podzespołów w komputerze za pomocą programów. |
Witam,
mam pewien problem szukalem w googlach ale nic nie znalazłem. Podczas grania w niektóre gry 3d np: Cod 4 czy CS 1.6 oraz czasami 2d np Tibia, gdy mam sporo FPSów mój PCet piszczy. Gdy komputer zzera 100% procesora on zaczyna piszczeć. Jak wyłączyć te oznaki? Posiadam: Procesor Intel Core 2 duo 2,33 gHz oraz system Windows Vista Home Premium. Co zrobić aby niepiszczal? czym to moze byc spowodowane? |
Mam pewien problem od pewnego czasu po zalogowaniu się do Tibii dostaję critical error. I nie wiem dlaczego. Po kilku próbach mogę juz grać normalnie ale wiadomo ten error prawie zawsze po zalogowaniu się pojawia. Może dlatego że zainstalowałem najnowsze sterowniki do GeForce 8800 GT? A może dlatego ze mam Viste? Jakieś pomysły żeby rozwiązać ten problem?
|
Witam all. Proszę o pomoc gdyż mam dość duży problem ze sterowaniem numerycznym (za pomocą klawiatury). Gdy poruszam się to postać co jakiś czas stopuje, wygląda to jak by były lagi lecz gdy przechodzę na sterowanie za pomocą myszki problem mija a postać śmiga jak należy.
Sprzęt Pentium 4 CPU 3GHz GeForce 6600 1,00 GB RAM Ping na poziomie 36-38 (wydaje mi się że norma) Zainstalowane nowy Direct 9 ZAPORA wyłączona NEOSTRADA 1Mb Częstotliwość opóźniania, powtarzania max. w prawo Zero wirusów (świeżo po formacie przed formatem problem także występował) Gram na USA serwer a zmiana na GER nie wchodzi w rachubę (all my RL USA serwer). Zainstalowane wszystkie najnowsze stery. hmmm...? Poradzicie cosik? |
Witam, mam zamiar znowu pograc w pixelki. Chce zrzucic mapki ze starego kompa na nowego, ale na Viście x64 nie moge znalesc folderu z mapkami. Moze ktos pomoc?
Okey dzieki, ale jestem Mega pro evul hajt i sobie poradzilem. |
Mam problema :D mam zainstalowanego internet explorer 7, a chce miec IE6 bo siodemka jest do du.. Gdy klikam na instalke IE6 to pisze ze mam zaktualizowanego windowsa i nie mozna instalnac ;/ wiecie jak zainstalowac IE6?
|
@UP
Nie wiem, raczej nic nie poradzisz. Też tak mam tylko że chcę mieć Windowsa XP a pisze że za nowy komputer ;/ bo kupiłem od razu Vistę z Laptopem ;< |
Mógłby mi ktoś poradzić jak zrobić z dysku "F" "C" a z "C" "F"? Z linuxem bym sobie poradził, ale w windowsie inna sprawa :>:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@Nari
Prawy przycisk myszy na Mój Komputer -> Zarządzaj -> Magazyn -> Zarządzanie dyskami -> Wybierasz dysk, PPM, Zmień literę dysku i ścieżki... @szczurekosw Spróbuj odinstalować IE 7, powinieneś mieć wtedy IE 6. @Serious Sam Co rozumiesz przez "Firefox, lub Mozilla!" ...? |
wlasnie mam problem. Nie wiem jaka przegladarke uzywac ;/ Opere czy Mozille? Pomorze ktos?
|
Cytuj:
Ja osobiście używam Firefox Mozilla i bym ją polecał (szybkość, obsługa intuicyjna). Próbowałem jeszcze Google Chrome, ale mi interfejs do gustu nie przypadł (może kwestia przyzwyczajenia). |
Polecam Mozille Firefox --->> a tu potwierdzenie mego zdania http://forum.gery.pl/index.php?showtopic=63122
Mam nadzieje, że pomogłem :) |
Mam nadzieje, że pomogłem ^^..
Teraz przyszła na mnie kolej :) mam taki problem skanowałem plik ^^ noo ii Sunbelt wykrył vira.. grozny czy nie prosze o pomoc ^^ Kod:
Antywirus Wersja Ostatnia aktualizacja Wynik |
@up
jeżeli jakiś mało znany antywirus wykrywa wirusa, kiedy kasperskie itp się mylą, to w 95% przypadków wina tego antywirusa, a plik jest czysty. |
Problem z Vistą
Witam.
Od pewnego czasu mój pasek zadań, lekko mówiąc "świruje" ^^'. Wszystko się przesuwa lub w ogóle znika i wygląda to tak: http://i331.photobucket.com/albums/l...hing/start.jpg Czy wie ktoś czym to może być spowodowane? Da się to jakoś naprawić? Edit. ~ Slythia Dziękuję za odpowiedź. : ] |
Cytuj:
|
Dokładnie jak dostajesz viste to tak się dzieję zainstaluj SP1 chcoiazby to Ci przestanie ; )
|
Komputer sam mi się wyłącza przy obciążeniu, typu włączenie filmu/gry/photoshopa. Nie mogę zainstalować Windowsa, ponieważ zanim instalacja dojdzie do końca, następuje force shutdown. Czy przyczyną może być zepsuty zasilacz?
|
Przyczyn może być parę. Najpopularniejsze: wspomniany zasilacz lub chłodzenie.
|
Temperatura w normie. Wiatraczki chodzą.
Nie wydaje się wam to dziwne, że obciążenie kompa może mieć wpływ na zasilacz? Bardziej stawiał bym na płytę główną, ale boję się do siebie dopuszczać tej myśli... |
Cytuj:
Zapewne zasilacz ;]. |
Zasilacz na bank, to samo miałem - 80 zł nowy zasilacz. ;)
|
Okazało się, że wina stała po źle dopasowanych do siebie Kościach Ramu i po pewnym niezwykle dziwnym wirusie, który uaktywniał się jeszcze przed wczytaniem Windowsa.
|
Planuje upgrade za 1000zł, moja obecna specyfikacja wygląda tak (piszę wszystko, co wiem):
CPU AMD Sempron 1,8GHz x86 RAM 3GiB DDR2 @ 800MHz GPU GF 7300GT 128MB 128bit HDD 80GiB 7200rpm Zasilacz no-name 400W System operacyjny Windows Vista W tych 1000zł planuję zmieścić twardziela 500GiB, kartę GF 9600GT oraz jakiś Intel Core2Duo na nowej płycie głównej + prawdopodobnie trzeba będzie mocniejszy zasilacz; szczególnie zależy mi na kombinacji Intel + nVidia. Problem polega na tym że nie znam się na konkretnych specyfikacjach każdego modelu i różnych edycjach tej grafiki, a nie chciałbym kupić pochopnie - preferowałbym coś fabrycznie podkręconego, bo sam na overclockingu się nie znam. Jakieś rady? Prosiłbym o podanie konkretnych produktów... |
9600 od gaina/msi. do tego cos w granicach e5200, dobry plyta asusa, ~2gb ramu w dualu, dysk jaki tam chcesz, solidny zasilacz i miescisz sie w ~1500zl.
szczegoly - priv/gg, sam ostatnio zlozylem cos takiego matce. |
E ramu chyba więcej nie będę na razie potrzebował ^^ Na forum PC-Tweak zaproponowano mi taki zestaw:
Procesor: Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz 420zł Płyta główna: Gigabyte GA-EP43-S3L 300zł Dysk twardy: Seagate 500GB 200zł Karta graficzna: Palit GF 9600GT Super 512MB DDR3 256bit 350zł Zasilacz: Pentagram Silent Force 460W 130zł Z tym że właśnie zamiast w 1000zł mieszczę się prawieże na styk w 1500... |
Wszystko można taniej kupić... i myślę, że się zmieścisz w 1000; )
|
Jak zrobić zdjęcie za pomocą painta? Kiedyś się robiło Prt Sc Sys Rq klawiszem na pc, a teraz na pc się tak nie da i na lapku też tak się nie da. Chce zrobić zdjęcie lapkiem, a na lapku mam viste jakby to było potrzebne.
|
Cytuj:
Procesor : AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.1GHz - 300~ zł, Płyta głowna : GIGABYTE MA770 DS3 AM2+ (z możliwością późniejszej wymiany na phenoma) - 230~ zł, Dysk Twarty : Segate 500GB - 200zł, Karta Graficzna : Palit GF 9600GT Super 512MB DDR3 256bit - 350zł, Zasilacz : Fortron 550W - 95zł, Razem wychodzi ok. 1200 zł z późniejszą możliwością zmiany proca na nowszego (Phenom). |
Mam pytanko. Jakie urządenie jest potrzebne do połączenia komputeraz telefonem za pomocą Bluetootha, szukałem w góglach nic :/
|
problem directx5/opengl
Prosze o pomoc. Gdy wlaczam directx5 to mam kwadratowe wszystko na tibii. Na open gl wyglada normalnie, lecz laguje da sie to jakos zmienic? Na opengl mam wiecej framerate niz na directx5. Prosze o pomoc
|
@Avios
By komunikować się za pomocą Bluetooth potrzebujesz... adapter Bluetooth (w obu urządzeniach musisz je mieć oczywiście). Jak już masz w obu urządzeniach owe przekaźniki, włączasz je, wyszukujesz urządzenia w pobliżu (na jednym z urządzeń wystarczy), łączysz się i gotowe. PS. Źle szukałeś. |
Cytuj:
Help please. |
Cytuj:
Cytuj:
|
http://images48.fotosik.pl/38/40e6f23ea3153d22.jpg
Tak wygląda mój problem w tibii zaznaczony na zdjęciu. Co zrobić żeby bardziej poszerzyć ekran tibijski? |
Cytuj:
|
W każdym lapku jest panoramiczny (lamus w tych sprawach jestem)?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:28. |