Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Narkotyki... Chcesz zapalic, wrzucic groszka? WEJDZ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=198124)

Andrew 05-09-2009 21:59

Akurat chodziło mi o produkcję na cały świat...

Litawor 05-09-2009 22:03

Jako że zacytowane przeze mnie zdanie jest pozbawione wszelkiej logiki, uważam, że odpowiedziałem najlepiej, jak się dało.

Kikuslav 22-09-2009 11:47

Ktoś uczęszcza do Smile Shopów? :>

Andrew 22-09-2009 12:50

To jest gówno. Mam nawet na chacie z 20 paczek czegoś.

Kikuslav 22-09-2009 19:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrew (Post 2652229)
To jest gówno. Mam nawet na chacie z 20 paczek czegoś.

to może mi przeslesz? ;P

Litawor 22-09-2009 19:28

A to się czymś różni od "Dopalaczy"?

Chenieq 22-09-2009 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2652521)
A to się czymś różni od "Dopalaczy"?

Hmm,może nazwą ?

Kikuslav 22-09-2009 19:38

nah. IMHO dla mnie smile shopy są lepsze. kiedys gdy były w ofercie w dopalaczach "Spice Gold" to bylo ok. teraz ostatnio same shity sprzedają. Rasta IMO jest najlepsze z legali :)

kochamcienzarufki 22-09-2009 19:51

Ostatnio mogłem wypróbować Rastę. Ale pech chciał, że nie byłem w stanie. :D

Litawor 22-09-2009 19:57

Trochę szkoda pieniędzy na takie ziółka, w których efekty raczej wątpię. Już lepiej zamówić coś nie w pełni legalnego, ale wypróbowanego, ze sklepów zagranicznych. A one potrafią oferować bardzo dużo. Starą, dobrą salvię, Ayahuaskę, a nawet kaktusy z meskaliną.

Kikuslav 22-09-2009 20:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2652546)
Trochę szkoda pieniędzy na takie ziółka, w których efekty raczej wątpię. Już lepiej zamówić coś nie w pełni legalnego, ale wypróbowanego, ze sklepów zagranicznych. A one potrafią oferować bardzo dużo. Starą, dobrą salvię, Ayahuaskę, a nawet kaktusy z meskaliną.

w specyfiki z zagranicy nie wątpie ale naprawde zdziwilem się siłą "Rasty". bylem tak samo sceptycznie nastawiony do tego scierwa jak Ty :p

Snopeczek 22-09-2009 23:49

Ja BeSmarta odwiedzam często, to jest jednak fajne wpaść do szkole, kupić sobie ćwiartke vanilii/rasty, pogadac sobie z nimi, usiasc i spokojnie skrecić jointa :) I no cóż, nie ma to porównania z normalnym ziolonym, ale nie neguję tego, potrafi też banie wkręcić :D Teraz chcę spróbować piguł z dopalaczy, hm, 30zł za 2 - pewnie opiszę wrażenia jak już wezmę ;p

Duch Niespokojny 12-10-2009 14:30

The Union: The Business Behind Getting High

Rupert 23-10-2009 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2652546)

porównywać jakąś koniczynke z dopalaczy z ayahuaską/szałwią to jak porównać pistolet na wode z ciężką artylerią. tak więc pisanie 'lepiej wypij ayahuaske niż spal jakąś trawe ze smartszopu' nie jest do konca dobre.. nie zawsze mamy przecież ochote na lot na księżyc.. czasem chcemy sie tylko delikatnie unieść.

Litawor 14-11-2009 12:33

http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni...e_maryski.html

Wormek1 14-11-2009 13:38

............

Litawor 14-11-2009 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wormek1 (Post 2687117)
Dopalacze i kazde inne smartshopy to legalne gowno. Czemu sprzedaja wiec taki shit? A temu ze dzieciaczki ktore nie potrafia ogarnac sobie legalnego 2c-x lub 4-xx-xxx musza jesc BZP albo inne piperaziny lub palic ziola ktore daja "mega pizde" a niszcza bardziej niz prawdziwe dropsy na mdma... GOOGLE i w 30min znajdziecie pare sklepow z RC (research chemical). Wieksza czesc ludzikow poprostu nie dopuszcza do siebie mozliwosci poszerzenie swojej swiadomosci jakie daja to roznego typu psychodeliki dlatego jestesmy dla nich "nizej o poziom" niz Ci nie cpajacy. Chodz znam nie jednego psychonaute ktory jest kims i chce w zyciu wspinac sie wciaz na wiekszy szczebel.

Sam nie zamierzam tykać żadnych RC i wszystkim innym bardzo mocno to odradzam. Co z tego, że są na wpół legalne, skoro sprzedają je chemicy amatorzy, albo często nie chemicy, tylko osoby, które mają dostęp do tych subtancji z czwartej ręki i same nie wiedzą, czym jest proszek, który sprzedają. Niczym nie różni się to od kupowania od dilera, jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Poza tym, żeby bawić się z RC należy zainwestować ponad 100 zł w porządną wagę elektroniczną z dobrą skalą. Na to mogą pozwolić sobie ci, którzy mają własną pracę, ale nie dzieciaki z tego forum. Dlatego to nie jest dobre miejsce do reklamowania RC...

Już pomijam, że o samych substancjach i skutkach ich zażywania niewiele wiadomo.

Dosłownie kilka tygodni temu kilka osób umarło, bo jeden sklep RC pomylił substancje.

Ach, no i warto by dodać, że wiele sklepów rzekomo oferujących RC to oszuści, chcący jedynie wyłudzić pieniądze.

Szczur_Guardii 21-12-2009 21:33

jadl ktos tabsy ??dokladniej Mickey Mouse ;] robione na kwasie polecam :D

Donty 22-12-2009 01:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2338254)
Narkotyki (w tym marihuana) są ''be'' i z tym nie wolno dyskutować, tego nie wolno legalizować itp.

I przez takie podejście trzeba się kitrać po klatkach czy krzakach zamiast chodzić z blantem po ulicy...

Pewnie do póki w TVP2 nie będą mówić, że Marijuana jest "cacy" dla Ciebie będzie "be". Nie palisz? mógłbyś zostać obojętny, ludzie mają wolną wolę po to by wybierać.

Litawor 22-12-2009 01:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szczur_Guardii (Post 2707432)
robione na kasie polecam :D

Na czym?przepraszam najmocniej, ale pytanie okazało się za krótkie

boBovita 22-12-2009 05:57

@Litawor
Chodziło mu o to, że są robione na podstawie 'kwasów' - LSD.

Kulikos 22-12-2009 13:44

No aż muszę się wyżalić. Jedzie ze mną ziomek, wracamy na dzielnicę. Osobiście znam go na "cześć", kojarzę z ksywki. No więc klient wyciąga w tramwaju temat, tytoń do fajki i jak gdyby nigdy nic skręca blanta. Kiwa mi głową i z uśmiechem wychodzi z pojazdu podpalając gibona.
I teraz odwieczne rozkminy, aż mi się smutno zrobiło. Czemu tak nie może być? Co on robi złego? Wątpie, żeby wyskoczył zaraz na kogoś z kosą bo nie ma na ćmage. Dziwny jest ten świat - zwłaszcza jeśli jako kontrast po wyjściu jaracza widzimy wchodzącego do tramwaju legalnie najebanego żura, robiącego burdy, bluzgającego każdego w zasięgu i na koniec puszczającego hafta na nasz publiczny środek transportu :(

Voon 22-12-2009 14:30

@Kulikos
W Czechach już się coś ruszyło. Może niedługo i u nas się coś zmieni. Oby...

Litawor 22-12-2009 18:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2707678)
@Kulikos
W Czechach już się coś ruszyło. Może niedługo i u nas się coś zmieni. Oby...

Nie za rządów PO (i PSL). To już prędzej PiS gotów byłby na jakieś odważne zmiany (chociaż wiadomo, że to i tak nieprawdopodobne).

Ze'To 29-12-2009 11:28

Nie wiem czy już było, ale mimo wszystko wrzucę.
http://www.youtube.com/watch?v=mnYFB...x=0&playnext=1
Polecam ten film wszystkim przeciwnikom Marihuany.
Pozdrawiam.

Erhion 29-12-2009 13:50

Ze'To dobry film ale ludzie i tak uwierzą w rządowe zapewnienia, a nie film na "jutubie".

Erverse 29-12-2009 16:39

"No bo czy marihuana jest z konopii? Chyba nie."

jak to powiedział ktoś bardzo mądry, nie pamiętam kto...

@down
haha, racja xD

Erhion 29-12-2009 17:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2712172)
"No bo czy marihuana jest z konopii? Chyba nie."

jak to powiedział ktoś bardzo mądry, nie pamiętam kto...

Kaczyński. :D

Ze'To 30-12-2009 00:40

http://www.gadu-gadu.pl/542059136798...legalna1-gdzie
Dobra wiadomość, ciekawe tylko czy to pomoże przełamać prohibicję w Polsce.

Gierubesoen 30-12-2009 00:49

Hehe już widzę te pielgrzymki najaranych i naćpanych Polaków :)

Thero 30-12-2009 10:04

Cytuj:

Dla nas to bardzo zła wiadomość. Jak mamy przekonać młodego człowieka, że nie warto sięgać po narkotyki, skoro będzie widział, że u sąsiadów ludzie palą marihuanę, nie kryją się z tym i nie grozi im za to kara? Nie rozumiem decyzji Czechów - mówi burmistrz Cieszyna Bogdan Ficek.
Bill Hicks miałby coś do powiedzenia na ten temat.

Jestem ciekawy, ile kasy wpłynie do budżetu Czech w związku z tymi zmianami.

Litawor 31-12-2009 07:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ze'To (Post 2712556)

Ciekaw jestem, co to jest "pięć tabletek LSD" i gdzie niby sprzedają LSD w tabletkach. Prędzej kupi się czysty skrawek gazety nasączony LSD niż tabletkę z nim.
Cytuj:

Dobra wiadomość, ciekawe tylko czy to pomoże przełamać prohibicję w Polsce.
Takie zmiany w innych krajach zawsze trochę pomagają.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2712659)
Jestem ciekawy, ile kasy wpłynie do budżetu Czech w związku z tymi zmianami.

Jedynie zaoszczędzą na procesach sądowych. Przecież produkcja i handel nie zostały zalegalizowane, więc żadnych przychodów z podatków nie będzie.

Erhion 31-12-2009 15:03

Nie będę tworzył nowego tematu dla jednego pytania, a skoro temat o narkotykach to napisze w nim.

Chcę wyrobić pracowniczą książeczkę zdrowia. No i wiadomo oni robią tam różne badania. Sęk w tym, że podobno THC jest wykrywalne przez pół roku w organizmie. Czy oni robią też testy na obecność narkotyków?

Litawor 31-12-2009 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erhion (Post 2713531)
Sęk w tym, że podobno THC jest wykrywalne przez pół roku w organizmie.

A jesteś nałogowym palaczem? Strzelam, że nie, a przynajmniej się tym tu nie chwaliłeś. A zatem już po 2-3 tygodniach możesz być spokojny, że nic nie wyjdzie.
Cytuj:

Czy oni robią też testy na obecność narkotyków?
Na 99% nie. Sam nie wyrabiałem, ale gdyby robili, to na pewno usłyszałbym o tym od (skarżących się) znajomych.

Rasenue 31-12-2009 18:48

tibia to narkotyk ;]

mkbewe 31-12-2009 18:49

po 90 dniach juz nie ma w Tobie THC;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erhion (Post 2338372)
Aha. Ale jak sporadycznie będę palił 20 lat to i tak efekty negatywne wystąpią.

-------------------------------

Co do maryśki. Mam znajomego, który najpierw palił a dziś wciągą gorsze rzeczy. Także nie pierdolcie, że maryśka nie jest drogą do mocniejszych rzeczy, bo dla wielu jest.

Nie mówie, że wszyscy ale nigdy nie wiadomo czy tym który wpadnie w narkotyki nie będziesz ty.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erhion (Post 2713531)
Nie będę tworzył nowego tematu dla jednego pytania, a skoro temat o narkotykach to napisze w nim.

Chcę wyrobić pracowniczą książeczkę zdrowia. No i wiadomo oni robią tam różne badania. Sęk w tym, że podobno THC jest wykrywalne przez pół roku w organizmie. Czy oni robią też testy na obecność narkotyków?

widze ze ktos sie nawrocil :D

Erhion 01-01-2010 15:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mkbewe (Post 2713714)
widze ze ktos sie nawrocil :D

Czy ja wiem nawrócił, spróbował i polubiał. Ale pale sporadycznie. ;)

Cytuj:

A jesteś nałogowym palaczem? Strzelam, że nie, a przynajmniej się tym tu nie chwaliłeś. A zatem już po 2-3 tygodniach możesz być spokojny, że nic nie wyjdzie.
No to lecę wyrabiać, ale to potem, bo jednak na sylwka się zapaliło. :)

Smialek1995 07-01-2010 13:31

Niechcesz nie cpaj

MarazMad 07-01-2010 22:00

nie ma legalizacji tych używek w/w z prostej przyczyny, rząd nie chce truć społeczeństwa. Jak myślicie dlaczego cena fajek skacze? Coraz większe akcyzy na nie zmuszają palaczy na odejście od nałogu. Co pewnie przekłada się na liczbę zgonów na nowotwory a co z tym się wiąże więcej jest podatników XD. Zreszta nie chce mi się rozpisywać ale i tak zostane wielokrotnie zjechany na tym forum ale to moja opinia. elo

Ze'To 07-01-2010 22:05

@up
Skoro rząd nie chce truć społeczeństwa, to co na półkach sklepowych robi jeszcze alkohol ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:37.