![]() |
Cytuj:
Jak najbardziej. Bez cienia wątpliwości. (wiadomość była za krótka) |
Obwinianie za obecny stan Polski wszystkie mniejszości to żenada. Niestety najwięcej złego w naszym kraju robią sami Polacy, przykre, taki wspaniały naród z tak bogatą historią faili sam się okrada <3
|
Cytuj:
|
Żydzi też przez większość historii nie mieli ojczyzny. A tradycję i kulturę Cyganie jak najbadziej mają.
|
Cytuj:
Cytuj:
"Wybiegło chyba 3 cyganów z chaty a byli taaaaaaacy wielcyyyy". ;) Cytuj:
|
Po co mialby klamac?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
ps. jesli by ktos zapytal moja babke o jej stosunek do cyganow, tez jej wypowiedz nie roznilaby sie od mojej za duzo, kiedys pamietam jak opowiadala jak to cygany wbijali na wioske i kradli kury czy inne shity ; d |
Co do cyganów, rok temu spędzałem wakacje we Włoszech. Ciotka zostawiła uchylone okno na noc i zgadnijcie co się stało. Kilku cyganów wpuściło gaz, weszli do środka, okradli dom z telefonów, kasy, ciuchów i jak gdyby nigdy nic sobie wyszli, podejrzewam że na następne łowy. Dlatego właśnie mam uprzedzenie co do cyganów.
|
to macie wala, ja w swoim miescie nie widzialem cygana od dobrych kilku lat*
*moglem nie zwrocic uwagi, ale to na jedno wychodzi |
Widzę Albertus, że wróciłeś. Napisz mi konkretnie, tak jak obiecałeś, co takiego wyrządzają nam Arabowie?
|
Cytuj:
Murzyni, Azjaci, Biali, Indianie etc > cyganie Mieszkałem do niedawna na osiedlu gdzie było sporo cygańskich rodzin- oni po prostu są niecywilizowani, niereformowalni i nieprzystosowani do życia wśród innych nacji, kultur. @down Nie raz budziły mnie krzyki w środku nocy, wyglądam przez okno i co widzę? "Hasmorekaro kurewko kandemur!!!"- pijany ciawar goni żonę z dzieckiem na rękach i napie**dala ją kapciami. Często wsiadają w tramwaj i wysyłają najmłodszego cyganka żeby zbierał drobne do kubeczka... Już nie mówiąc o niedzielnych porankach, kiedy łażą po osiedlach i rzępolą na tych swoich akordeonach, co aby im ktoś 2 zł przez okno rzucił ;< Takich przykładów jest mnóstwo. |
Widze, ze jestes z wrocka, ostatni rok wiekszosc czasu spedzalem we wrocku i tylko razy widzialem/przyciagneli moja uwage cyganow. Na rondzie Reagana stalo z 6-7 cyganek okolo 16-20 lat i kazda z akordeonem na plecach. Rozjebalo mnie to xD
|
Zauważcie, że większość tych żebraków (nie wiem, jak z tymi muzykantami, ale te kobiety z dziećmi na pewno) nie robi tego z własnej woli, tylko jest zmuszana do takiej pracy przez różne organizacje mafijne.
|
Cytuj:
@Litawor: niech zgadnę... cygańskie organizacje mafijne? |
Cytuj:
Cytuj:
|
@Lasooch
Owszem. Co nie zmienia faktu, że są ofiarami. |
pare miesiecy temu przekonalem sie wlasnie jak cygany wykorzystuja swoje mlode pokolenia do zarabiania. ;
siedzialem sobie w barze na zewnatrz pod parasolami kiedy przechodzil jakis 5latek(na oko) i zaczal prosic kolezanke o 'jalomuzne' doslownie rzucil sie jej do nog i zaczal calowac ; d kiedy nic nie otrzymal zaczal ja wyzywac(chyba) po 'cyganskiemu' i poszedl dalej sie prosic, a za nim te grube babo-cygany ubrane jak lumpy ktore patrzyly sie na nas jak na mordercow xd |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Powiedziałem tylko, że w Rzymie jest ich naprawdę dużo, są nachalni ale nieszkodliwi ;) przynajmniej tyle. Jak już coś są pochodzenia indyjskiego. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Re.Up
Z tym się nie zgodzę, ale nie pomyślałem nawet o tym. Cytuj:
|
Cytuj:
|
Brak świadomości? Przekonanie, że antykoncepcja to 'zuo'?
|
Cytuj:
|
@Thero
Tak na logikę... to chyba jedna z lepszych rozrywek tam w Sudanie czy innej Somalii... |
Cytuj:
Tam poprostu nikt nie mysli o antykoncepcji, ludzie raczej nie planuja ile chca miec dzieci, tylko maja tyle ile 'sie urodzi'. @down No tak masz racje, zapomnialem o tym. |
W takich społecznościach dziecko to zapewnienie ciągłości rodziny oraz jedyne źródło utrzymania-każdy się kiedyś starzeje, ale tam nie ma emerytur. A przynajmniej nie wszędzie są.
|
Myśląc o płodzeniu dzieci przez mieszkańców głodującej części Afryki, zawsze zastanawiam się czy oni nie mają na tyle wyobraźni, by oszczędzić im cierpień. Chyba po tylu pokoleniach takiego , a nie innego stanu rzeczy nie mają większych nadziei na poprawę sytuacji. Może się mylę, ale dziwi mnie ich postawa.
Co do Romów, to nie chce im ubliżać, ale żerują na litości innych ludzi. Przynajmniej kilka razy spotkałem się z sytuacją, gdzie kobieta z dzieckiem w wózku prosi o pieniądze na pożywienie, a po chwili wynosi ze sklepu alkohol, lub papierosy. Nie są to jakieś zasłyszane opowiastki, ale obserwacje. |
Z cyganami najgorsze jest to, że nigdy nie spotkałem żadnego w porządku. Żebracy, wyżelowane kozaczki, "powruże z ręki plox", napie***lanie akordeonem w środkach komunikacji/na ulicy itp. xd Dlatego mam o nich zdanie jakie mam :P
|
Cytuj:
|
Taki offtop: sphinx, gdzie twój sup avek? :<
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:03. |