Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Rok szkolny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=220523)

GargoinX 23-11-2009 13:34

Omg, też chcę tak. ;[

__HAPPY_SVEN__ 23-11-2009 15:10

Cytrynowy~ widziałeś saperów. Czy wzbudzili wobec ciebie respekt?

CytrynowySorbet 23-11-2009 15:11

Dobra, okazało się, że 50 metrów dalej znaleźli stary pocisk moździeżowy...

Ale lekcje i tak odwołane były ;*

Albertus 23-11-2009 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2692906)
Buahaha odwołane lekcje od 12:25 bo podobno w szkole bomba była D: saperów wezwali i wgl :cup:

Najśmieszniejsze jest to, że w razie pożaru mamy natychmiast wyjść ze szkoły (nawet bez plecaków). A dziś, w sytuacji zagrożenia bombą, z pół godziny siedzieliśmy w szatni żeby po kurtki się dostać.

w Belgii nas o tym uczyli...

pożar = wychodzisz bez paniki , rzeczy zostawiasz.

bomba = zabierasz wszystko co twoje żeby saperzy mieli mniej do przeszukania.

za długo czekaliście w tej szatni , ale ogólnie taki jest obowiązek.

zresztą podkładać bombę pod szkole jest głupie... dużo lepiej podpalić i patrzeć jak się pali , wtedy jest ta satysfakcja. ( Tak wiem , jestem piromanem)

Shanhaevel 23-11-2009 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luka$ek (Post 2691523)
Dla mnie ambicją jest trenowanie.Bo nie chce nigdy sytuacji że idę z dziewczyną a tu wyskakuje 5 dresów okopują mnie i gwałcą dziewczynę.
Tolbie wyskoczy 5-ciu dresów to powiesz "Chłopaki nie bijcie zrobię wam zadania z matmy".

Już widzę walkę wręcz 1 vs 5... Właśnie po to opłaca się mieć broń palną i umieć się nią posługiwać.

Wylansowany 23-11-2009 15:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2692986)
bomba = zabierasz wszystko co twoje żeby saperzy mieli mniej do przeszukania.

A jest przewidziana opcja, że bomba wybuchnie jak wszyscy będą zabierali swoje rzeczy, a gdyby nie robili tego, to wyszliby spokojnie i nikomu nic by się nie stało?

Albertus 23-11-2009 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2692988)
Już widzę walkę wręcz 1 vs 5... Właśnie po to opłaca się mieć broń palną i umieć się nią posługiwać.

znam takich ludzi co by se poradzili 1 vs 5 n ale ogolnie , zwykly czlowiek nie ma szans.

palna nie koniecznie , wystarczy kastet. Kiedyś (na te wakacje) koleś postury cytrynowego (no może trochę masywniejszy , ale na pewno chudszy ode mnie) z kastetem na łapie pobił ojca i wujka mego kolegi ( jeden 90 kg , drugi 110) , jednego trafił w nos ze aż upadł i zalał się krwią , a drugiego w głowę. Ogólnie to karetka przyjechała. Ale akurat na piwie siedział ich szwagier (chlopak jeden z najbardziej umięśnionych u nas , koleś dobrych parę lat ćwiczy z 50+ w łapie ma) to tylko podszedł do tego z kastetem , kopa w udo , cepa w locie i koleś przepraszał.

Ale teraz ten koleś (ten z kastetem) siedzi w kryminale za morderstwo (ale nikt nie radzi mu wychodzić bo wyrok podpisany)

Czyli wniosek taki , ze trochę odwagi , kastet na łapę i można próbować swoich sil w nierównej walce... na zwykłych nic nie ćwiczących kolesi powinno podziałać.

W solówce kastet to trochę nie honorowe , ale gdy napada cie paru kolesi wtedy nie widzę nic przeciwko.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2692990)
A jest przewidziana opcja, że bomba wybuchnie jak wszyscy będą zabierali swoje rzeczy, a gdyby nie robili tego, to wyszliby spokojnie i nikomu nic by się nie stało?

nie ja to wymyślałem. No ale tu chyba chodziło o rzeczy przyboczne , czyli plecak bo ten mas przy sobie na lekcjach. A kurtki w Belgi (w tej szkole co ja się uczyłem) wisiały na wieszakach które były pod klasa , wiec wychodząc można było je brać.

Yoh Asakura 23-11-2009 19:54

Niech mi ktoś fastem wytłumaczy, jak w wykresach funkcji określa się jej monotoniczność, dziedzinę i zbiór wartości?

Lasooch 23-11-2009 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2693148)
Niech mi ktoś fastem wytłumaczy, jak w wykresach funkcji określa się jej monotoniczność, dziedzinę i zbiór wartości?

Monotoniczność - czy funkcja jest rosnąca, malejąca czy stała, ewentualnie w jakich przedziałach (tzn. dla jakich x wartości funkcji rosną/maleją/są stałe).

Dziedzina - dla jakich x funkcja przyjmuje jakieś wartości.

Zbiór wartości (swoją drogą, nie jest to to samo co przeciwdziedzina, ale to nie na temat) - wszystkie y, które są wartością dla jakiegoś x (np. dla f(x)=x^2 Y=(0,+oo)... co nie zmienia faktu, że f(x)=x^2 jest funkcją F:X->R).

To, co pogrubione Cię nie obchodzi ; )

Yoh Asakura 23-11-2009 20:12

Erm, a po polsku, tudzież tak, żeby zatwardziały humanista zrozumiał?

Czemu dla x^2 jest akurat taka?

Ja kompletnie nic z tego nie rozumiem :/

Rybzor 23-11-2009 20:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2693162)
Czemu dla x^2 jest akurat taka?

Bo jeżeli podstawisz we wzorze y=x^2 pod X byle jaką liczbę, to zbiór wartości będzie się mieścił w przedziale (0,oo). To dość logiczne.

Yoh Asakura 23-11-2009 20:29

Przeanalizowałem to i już wiem, dlaczego. 0, ponieważ jeżeli podnoszę do kwadratu, to nigdy nie będzie ujemna (więc nie może być np. od minus oo), a nieskończoność dlatego, że mogę sobie pod X podstawić, co tylko zechcę. :cup:

CytrynowySorbet 23-11-2009 20:39

Pięknie bym to tu wytłumaczył, ale jeszcze posądzi się mnie o to, że moim hobby jest matma więc sobie odpuszczę :\

Yoh Asakura 23-11-2009 20:41

Mam cztery gołe jedynki z matematyki, a jutro mam klasówkę. Odłóżmy na dziś wszelkie spory!

Swiety 23-11-2009 20:43

Funkcja liniowa to wcale nie problem, to co jest później to jest masakra ;> Jeżeli mnie się nic nie pomyliło z programem, to funkcja jest w III klasie GIM chyba. W III klasie gim najgorsze dla humanisty są chyba stożki etc U nas chyba głównie pytania były o:
- Miejsca zerowa na osi OX
- Miejsca zerowe na osi OY
- Dziedzina funkcji x
- Kiedy funkcja jest ^ kiedy stała a kiedy \/.

Argen 23-11-2009 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2692994)
Czyli wniosek taki , ze trochę odwagi , kastet na łapę i można próbować swoich sil w nierównej walce... na zwykłych nic nie ćwiczących kolesi powinno podziałać.

W solówce kastet to trochę nie honorowe , ale gdy napada cie paru kolesi wtedy nie widzę nic przeciwko.

Z tym, że kastet nie daje ci niczego, co pozwoli ci na utrzymanie się w walce z tylko jednym przeciwnikiem gdy atakuje cie kilku przeciwników. Co z tego, że rozwalisz twarz jednemu, kiedy dostajesz kopa od drugiego od tyłu. Dlatego mało kto ma szanse w walce z kilkoma przeciwnikami. Inna sprawa, że kastet może odstraszyć lamusów.

Erhion 23-11-2009 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2693181)
Mam cztery gołe jedynki z matematyki, a jutro mam klasówkę. Odłóżmy na dziś wszelkie spory!

No wiesz Yoh! Choćby się paliło i waliło to trza przy swoim trwać. ;)

Ofc ironizuje, w pełni rozumiem twój eee "strach".

domin3x 23-11-2009 21:57

To ja już sobie wyobrażam Yoha, gdy przerabia funkcje trygonometryczne i wymierne; oooooooo
a tak przy okazji, może Ci to pomoże: http://matematyka.pisz.pl/strona/i5.html

Corgar Frizz 23-11-2009 22:16

@Yoh
Chyba najlepszym wyjściem dla zatwardziałego humanisty będzie http://www.youtube.com/user/matematykatv#p/u Gościu tłumaczy wszystko prostym językiem, więc nie powinno być problemu ze zrozumieniem.

Corgar Frizz

Albertus 23-11-2009 22:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2693202)
Z tym, że kastet nie daje ci niczego, co pozwoli ci na utrzymanie się w walce z tylko jednym przeciwnikiem gdy atakuje cie kilku przeciwników. Co z tego, że rozwalisz twarz jednemu, kiedy dostajesz kopa od drugiego od tyłu. Dlatego mało kto ma szanse w walce z kilkoma przeciwnikami. Inna sprawa, że kastet może odstraszyć lamusów.

no oczywiście , kastet nie da ci 100 % ochrony... Ale odrobina szczęścia,szybkości i mało zgrani przeciwnicy i wszyscy leżą na glebie...

Yoh Asakura 23-11-2009 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erhion (Post 2693217)
Ofc ironizuje, w pełni rozumiem twój eee "strach".

Ja się nie boję, mówiłem równie żartobliwym tonem, co sorbet.

I dzięki za linki, tam jest wszystko przejrzyście ukazane. ;)

Lasooch 24-11-2009 11:45

@Albert: z ciekawości, wiesz, że żeby w Polszy legalnie kastet posiadać, trzeba to zgłosić na policji? Jak pójdziesz i zgłosisz to pewnie 'za nazwisko' zamkną Cię na 48 i pobiją w sześciu, a jak nie zgłosisz - zamkną na 48 i pobiją w sześciu gdy użyjesz w samoobronie ; <

Swoją drogą, maturka próbna z polskiego dziś, banalna. Najdłuższe wypracowanie w życiu napisałem ; )

Rybzor 24-11-2009 12:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2693391)
Swoją drogą, maturka próbna z polskiego dziś, banalna. Najdłuższe wypracowanie w życiu napisałem ; )

Ano, banalna. Też się strasznie rozpisałem o.0. Policzyłem słowa do 250, potem zobaczyłem, że został jeden dość spory akapit i przestałem... No i poprawiłem literówki. Ogólnie stuwa letko : d

CytrynowySorbet 24-11-2009 14:02

Eee... Ja miałem w zeszły czwartek o.o

Jakie tematy mieliście? My oczywiście Chłopi / Pan Tadeusz :s... Czytanie o hipnozie, które było na tegorocznej maturze.

W czw Angielski podstawa, a potem rozszerzenie, pt WOS podstawa, a potem matma rozszerzenie... Masakra.

Rybzor 24-11-2009 14:04

Dzisiaj polak, jutro matma, pojutrze wos, w piatek ang. Gegra się nie zmieściła : P

A tematy to: kordian/werter i przedwiośnie, o ile dobrze pamiętam.

Lasooch 24-11-2009 14:06

Ja z matmy rozszerzonej tylko 58% :< trza będzie się pouczyć.

@up: gdzie Werter? Ja tam widziałem Wokulskiego : o

Tematy - ten, który pisałem, czyli miłosne rozczarowania na podstawie Kordiana i Wokulskiego, porównanie, analiza cośtam cośtam i nie pamiętam co z Przedwiośnia. Do tego tekst o przedmiotach/zjawiskach kultowych.

Rybzor 24-11-2009 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2693422)
Ja z matmy rozszerzonej tylko 58% :< trza będzie się pouczyć.

@up: gdzie Werter? Ja tam widziałem Wokulskiego : o

Tematy - ten, który pisałem, czyli miłosne rozczarowania na podstawie Kordiana i Wokulskiego, porównanie, analiza cośtam cośtam i nie pamiętam co z Przedwiośnia. Do tego tekst o przedmiotach/zjawiskach kultowych.

No tak, to nie był werter : P. W zasadzie prawie nawet nie przeczytałem tego tematu, pisałem przedwiośnie. Z przedwiośnia trzeba było zanalizować sytuacje, konkretnie przyjazd Baryki z Wielosławskim do Nawłoci i przedstawić/wyjaśnić jego stan w oparciu o wiedzę z lektury, czy jakoś tak.

Erhion 25-11-2009 11:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2693276)
Ja się nie boję, mówiłem równie żartobliwym tonem, co sorbet.

Wiem. Dlatego dałem cudzysłów. :P

boBovita 25-11-2009 14:42

Jak ocenacie dzisiejszą próbna maturę? Która była dla Was łatwiejsza - cke, czy operon?

Rybzor 25-11-2009 15:12

Imho otwarte były łatwiejsze z operonu, a zamknięte z cke : P

Erhion 25-11-2009 15:17

Imo CKE była łatwiejsza we wszystkim.

CytrynowySorbet 25-11-2009 15:33

Eee jaka matura? Z czego? ...

Iron 25-11-2009 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2693892)
Eee jaka matura? Z czego? ...

W tym tygodniu są matury próbne z OPERONU dzisiaj była z maty widocznie w twojej szkole nie ma tego.

Albertus 25-11-2009 16:26

OOO NIEE!!

dopiero się dowiedziałem , ale nasza szkoła została sprzedana!!!!!!

J... żydy sprzedały szkole firmie z Lublina (tak żydy , bo tez się dowiedziałem ze my tylko od nich budynek dzierżawiliśmy) , podobno mamy ileś tam czasu na znalezienie innego budynku , jak nie to szkoły nie będzie... Większość z nas po tej informacji od dyra wpadła w złość i przygadaliśmy z konserwatorem ze jak przyjadą oni (bo podobno raz na jakiś czas przyjeżdżali) to da nam znać... pół szkoły zadeklarowało swoje pieści , będzie rzez gdy się znowu pokażą...

Poza tym parę chłopaków (miedzy innymi ja) uzgodniliśmy ze jak szkoła będzie rozwiązana to pójdziemy do sklepu i zakupimy farby w spray... wymażemy cały budynek rasistowskimi tekstami.

Nie będą żydy pluły nam w twarz...

W sumie było by przewalone , żeby zdobyć zawód musiałbym pisać podanie ze chce 5 dni praktyki w tygodniu a szkoły nie chce... I tak każdy z nas.

To już drugi budynek (ważny dla mnie) został sprzedany przez żydów (bo oni przed wojna mieli trochę majątku , i teraz maja jakaś tam organizacje czy coś w tym stylu i maja swoje własności...)

Po tym wszystkim , zapytam was - GDZIE DOPROWADZI NAS , TOLERANCJA...

i jak mi teraz ktoś powie ze jestem głupi bo mi żydzi nic nie zrobili a jestem rasista to będę mógł śmiało powiedzieć coś aktualnego (a nie to co było w Belgii , bo tam jest inny świat).

Ja się jeszcze raz pytam Do czego doprowadzi nas i was wasza tolerancja!!!

Sorka ze tak napisane , ale jestem naprawdę zły... O to co robią z naszym miastem... Najpierw Dom Rycerza (parter = harcerstwo , 1 piętro = klub aa) a teraz szkoła... H wie co jeszcze jest ich... ale moja w tym głowa żeby zdewastować wszystkie ich własności , niedługo się przejdę na ich cmentarz bo jakiś jest stary u nas.

Maldoryz 25-11-2009 16:38

Jestes zalosny. Pewnie ty bys na ich miejscu tego nie zrobil, bo po co ci pieniadze, gdy te dzieci nie beda mialy gdzie sie uczyc. A z tymi sprayami - wlasnie pokazales na co cie stac.
@down
no racja, po co maja walczyc O SWOJE, gdy to juz jest zajete i nie maja wlasnego panstwa na mapie? Powinni uciec na jakas pustynie i tam godnie umrzec, hm?

Albertus 25-11-2009 16:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maldoryz (Post 2693922)
Jestes zalosny. Pewnie ty bys na ich miejscu tego nie zrobil, bo po co ci pieniadze, gdy te dzieci nie beda mialy gdzie sie uczyc. A z tymi sprayami - wlasnie pokazales na co cie stac.

nie rozumiem jak ktoś może się czegoś dopominać w obcym kraju... była wojna , im zabrali mówi się trudno. Ile zabrali Nam Polakom! a oni wyskakują jak filip z konopi i psuja dla prawie 200 młodych ludzi start życiowy.

a co ze sprayami , remont budynku na pewno będzie ich trochę kosztował , gdy się to powtórzy parę razy to będzie fajne ;D ja tracę tylko 8,50 na puszkę (tyle kiedyś kosztowało , nie wiem jak teraz)

zresztą poczytaj :

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kryszta%C5%82owa_noc

UP.Ich świat to właśnie pustynia , tam się urodzili i niech tam zdychaj. A jak by teraz każdy się upominał to były by komedie , Jakiś Francuz mógłby zarzadac ziemi z Białorusi bo może jego pra pra.... dziad dostał od Napoleona jakiś tam dom... albo jakiś Portugalczyk chciałby mieć prawa do ziemi w Ameryce Pld...

Nie po to Ludzie tępili żydów by teraz dać sobą pomiatać...

domin3x 25-11-2009 16:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2693919)
(...) Większość z nas po tej informacji od dyra wpadła w złość i przygadaliśmy z konserwatorem ze jak przyjadą oni (bo podobno raz na jakiś czas przyjeżdżali) to da nam znać... pół szkoły zadeklarowało swoje pieści , będzie rzez gdy się znowu pokażą... (...)

o kurwa mać... da się to leczyć?

.Ryuuzaki. 25-11-2009 17:07

Albi = dno...

CytrynowySorbet 25-11-2009 17:33

No co wy, nie zabraniajcie mu. Skoro chce na własne życzenie zniszczyć sobie życie, niech to robi. Jak w pewnym momencie przestanie pisać na forum, to wiadome będzie co się stało (pewnie zabiją go te okropne żydy).

Maldoryz 25-11-2009 17:47

Cytrynowy, ale to nie da sie tak przejsc kolo tych jego postow, przeciez od nich bije nienawiscia i hmm, idiotyzmem?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:29.