Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Corgar Frizz 08-04-2010 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2749853)

Muahahahahahahahaahahaha XD

Nippah~!
Corgar Frizz

Juzefek 08-04-2010 19:03

Meh, czas na zmiane tapety:
http://i175.photobucket.com/albums/w...Beztytuu-8.jpg

Grycan 08-04-2010 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2749853)

Hahahahahaahahahhahahahaha!!! B)

@K-On 2
Świetny odcinek. Opening utrzymany w tym samym stylu co w pierwszej serii, ending znów rządzi. I w endingu Yui wygląda tak doroślej przez ten strój. B)

Nari 08-04-2010 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grycan (Post 2749952)
@K-On 2
Świetny odcinek. Opening utrzymany w tym samym stylu co w pierwszej serii, ending znów rządzi. I w endingu Yui wygląda tak doroślej przez ten strój. B)

Świetny? W którym miejscu? Ja podczas oglądania go ziewałem. Może to moje osobiste odczucie, ale twórcy chyba założyli, że sama nazwa K-ON przykuje widza do monitora/telewizora. A poza tym, pytam się: gdzie się podziały te krzywe nogi z K-ON S1?
Szczegół, że w moim przypadku mieli rację ;-).

Pan i Wladca 08-04-2010 22:16

Ktoś się orientuje ile jest różnicy w odcinkach miedzy mangą a anime shippuudena? tzn. ile odcinków anime jest do tyłu?

Juzefek 08-04-2010 22:37

Hmmmm, sprawdziłem, i wyszło, że anime jest jakieś 74 chaptery za mangą, lae z kolei nie wiem ile średnio chapów idzie na odcinek, więc zakładam, że 4, co daje jakieś 18 odcinków.

Otakuma 08-04-2010 22:51

Spokojnie, będzie z 10 odcinków i walną fillery znowu ;p

Grocix 08-04-2010 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2749997)
Świetny? W którym miejscu? Ja podczas oglądania go ziewałem. Może to moje osobiste odczucie, ale twórcy chyba założyli, że sama nazwa K-ON przykuje widza do monitora/telewizora. A poza tym, pytam się: gdzie się podziały te krzywe nogi z K-ON S1?
Szczegół, że w moim przypadku mieli rację ;-).

Jak to stwierdził Frizz - twórcy trzymają się tego samego konceptu, w 24 minuty nie zrobili NIC. Thumbs up! ;)

Koszyk 09-04-2010 00:56

a w wybielaczu sie kiedys fillery konczą bo już mam dosyć ich -.-

co do naruto to nadrobilem 10 epow i nawet jakos przebrnelem przez te fillery.

Gangrel 09-04-2010 08:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2750012)
Ktoś się orientuje ile jest różnicy w odcinkach miedzy mangą a anime shippuudena? tzn. ile odcinków anime jest do tyłu?

Nie chce mi liczyć, w anime zaczyna się arc z atakiem Pain'a na Konohę, manga jest sporo dalej(ze 30-40 chapterów? Coś w ten deseń.) Musisz sobie sprawdzić.

Pan i Wladca 09-04-2010 13:03

Ok dzięki, co do Bleacha to właśnie skończyły się fillery, najbliższy odcinek będzie juz powiązany z mangą.

jak już o Bleachu :>
http://img535.imageshack.us/img535/7...8821253844.png

DDoS 09-04-2010 14:49

Z nudy przeglądałem stronki z fotkami i ta mnie rozbawiła, pamiętacie motyw test Kakashiego z dzwonkami i co zrobił Naruto? :D

Konoha Gakure Hidden Taijutsu Ougi! Sennen Goroshi!

Ghernie 09-04-2010 18:01

@UP
Geniusz!

@Gintama
Obejrzałem 5 odcinków i nic szczególnego w tym anime nie widzę.

Gangrel 09-04-2010 18:08

Chyba bardziej mnie ruszył poziom użytkowników tego serwisu...Chyba jednak jestem za stary ;)

Grycan 09-04-2010 23:18

http://www.youtube.com/watch?v=3IzOn...eature=related

Taki sobie AMV, ale może mi ktoś powiedzieć co to jest za seria TTGL'a (od 2:30 się zaczyna)?? Któryś z filmów??

Pacz_knight 09-04-2010 23:24

http://www.youtube.com/watch?v=3cHsNnDfmDs
Który to już raz słucham tego kawałka?
Policzmy... 53? :D

Miku, Miku! ;3

@edit
Nie, teraz już 55 raz. :P

Koszyk 10-04-2010 01:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grycan (Post 2750276)
http://www.youtube.com/watch?v=3IzOn...eature=related

Taki sobie AMV, ale może mi ktoś powiedzieć co to jest za seria TTGL'a (od 2:30 się zaczyna)?? Któryś z filmów??

Mi sie wydaje ze jakis film czy cos bo nie przypominam sobie zebym widzial takie sceny ani w serii...

(prawdopodobnie TTGL: Parallel Works)

eerion 10-04-2010 08:49

Cytuj:

Tengen Toppa Gurren Lagann Parallel Works

Poczytaj sobie o tym ;)

DDoS 12-04-2010 19:46

FMA 52 ! Wspaniały, wręcz rewelacyjny odcinek od początku do ostatniej sekundy! Powtarzam się, ale te anime jest naprawdę wybitne (nie czytałem mangi :P).

Ukryty tekst:
Scena kiedy Heinkel zaatakował Kimblee - AWESOME!

Nari 12-04-2010 23:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DDoS (Post 2751304)
FMA 52 ! Wspaniały, wręcz rewelacyjny odcinek od początku do ostatniej sekundy! Powtarzam się, ale te anime jest naprawdę wybitne (nie czytałem mangi :P).

Ukryty tekst:
Scena kiedy Heinkel zaatakował Kimblee - AWESOME!

W zupełności się zgadzam! FMA:B jest chyba najlepszym anime akcji, jakie kiedykolwiek widziałem.

Erverse 13-04-2010 13:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2749892)
Muahahahahahahahaahahaha XD

Nippah~!
Corgar Frizz

Tytuł "insert title here" naprawdę wywołał u was taki "śmiech"? Czy może to coś innego? Mi nawet przez myśl nie przeszło oglądając ten filmik, że on ma coś śmiesznego w sobie oO

Corgar Frizz 13-04-2010 16:20

@Up
Prawdopodobnie nie, to była reakcja łańcuchowa. Ale kto nas zrozumie...

Nippah~!
Corgar Frizz

Nari 13-04-2010 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2751416)
Tytuł "insert title here" naprawdę wywołał u was taki "śmiech"? Czy może to coś innego? Mi nawet przez myśl nie przeszło oglądając ten filmik, że on ma coś śmiesznego w sobie oO

Nam niezbyt wiele potrzeba do szczęścia ;-).

Pradatorek 13-04-2010 17:09

A wild AMV appears!

Link

Juzefek 13-04-2010 17:33

http://www.youtube.com/watch?v=iSLUm...eature=related

Mały smaczek ;]

edit
http://www.youtube.com/watch?v=mXiaPJqDXBc

Polsat owni xD

Otakuma 14-04-2010 20:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pradatorek (Post 2751464)
A wild AMV appears!

Link

Świetne, po prostu świetne.

Smuggy 14-04-2010 21:18

Cytuj:

A wild AMV appears!

Link
Muzyka owni.

#Shippuuden
Postanowiłem nadrobić te kilkanaście epów, zobaczyć czy wymyślili coś ciekawego z tym sześcioogoniastym. Lecąc przez te epy, dodam strasznie denne, jak dla mnie, czekałem jak powalczy coś z akatsuki. I co?
Ukryty tekst:
"Witam, Panie sześcioogoniasty, jestem Pain, proszę ze mną" i już mamy scenę jak leży przysypany kamieniami.

No przynajmniej już po fillerach i rozpoczynamy arc z Painem : ).

Koszyk 14-04-2010 22:34

@Bleach 266

Super ze juz po fillerach nie mniej jednak i tak odcinek beznadziejny... flashback z tego co dzialo sie przed nimi ;x

Pacz_knight 15-04-2010 16:21

@Black Rock Shooter
Cytuj:

Don't know how many of you know but the release date for BRS has been pushed back to june 25. It'll be a 50 min OVA (no a 6 episode series) and it will be streamed online from june 25th to august 31st. rumor has it that if its popular enough then it will become an anime.
Heh, ciekawe... Nie spodziewałem się że to będzie OVA, a tu proszę! ;p
Szkoda tylko że będziemy musieli czekać aż 10 dni. ;<

@Shakugan no Shana
W poprzedni wekend obejrzałem prawie dwie płytki tego anime, gdzie pozostają mi dwa odcinki z dysku nr. 3 i cała płyta nr. 4. ^^
Naprawdę zajebiszcza seria, szkoda tylko że walki są pokroju jednoodcinkowego widowiska. Są stanowczo za krótkie i mało dynamiczne. Ale jeśli już dochodzi do starcia, to efekty i kreska są wyśmienite.
Fabuła sama w sobie jest ciekawa i wciągająca, bo gdybym nie miał potrzeb fizjologicznych i uczucia głodu, to zapewne siedziałbym na kanapie i przeleciał ciurkiem całego boxa. :D

Tak po za tym, to nie wiem czemu, ale ostatnio oglądam przeróżne serie, gdzie głównym bohaterem (a właściwie bohaterką), jest kobieta!
Oglądając wiele tytułów, nigdy nie natknąłem się na bohatera płci męskiej, tak zajebistego, jak ostatnio zapoznane dziewczyny z anime. ;/

Juzefek 15-04-2010 21:25

@UP
Zrób powtórkę z Hellsinga xD

Gangrel 16-04-2010 00:09

Zacząłem oglądać Eden of the east. Mimo oklepanego pomysłu na stratę pamięci, już po drugim epie fabuła zapowiada się naprawdę świetnie.

@edit

Właśnie skończyłem. 4.5/5, jedyny minus to spłaszczona fizjonomia postacii, reszta jest absolutnie genialna.

Tompior 16-04-2010 08:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2752050)
Zacząłem oglądać Eden of the east. Mimo oklepanego pomysłu na stratę pamięci, już po drugim epie fabuła zapowiada się naprawdę świetnie.

@edit

Właśnie skończyłem. 4.5/5, jedyny minus to spłaszczona fizjonomia postacii, reszta jest absolutnie genialna.

Popieram :)
To teraz musisz (ja tez) obejrzec pierwsza kinowke edena, ktora wyszla chyba 1-2 tyg temu.

DDoS 16-04-2010 20:25

Zanudziłem się na Cobra.
Wyprało mi mózg na papkę po Seitokai no Ichizon.
Trafiłem na coś lepszego tym razem - Durarara, po 3 odcinkach zapowiada się ciekawie.

Grycan 16-04-2010 23:26

Darker Than Black 12 odcinków za mną. Fajne anime, podoba mi się z samej opowiadanej historii, ma fajną piosenkę openingową, i kreska zła też nie jest. Jak na razie to na + wszystko tam jest. Zobaczymy jak będzie na końcu.

Pacz_knight 17-04-2010 14:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2752008)
@UP
Zrób powtórkę z Hellsinga xD

A, no racja, Alucard (jeśli szczególnie o niego ci chodziło) był ok. ^^
Ale w sumie i tak nic nie przebije takiej Konaty czy Haruhi. ;/

@topic
Do listy oczekujących anime dopisałem Sengoku Basara. Widziałem fajne figsy w sklepach internetowych, z bohaterami z owej serii.
Może wreszcie znajdę godnego uznania bohatera. XD

Rayza 18-04-2010 02:00

@E. Serial Lain [1ep]
grafika ssie,
wygląd postaci ssie,
efekty ssą,
fabuła nie ssie!
pomysł na tą serie nie ssie!
jakoś przeboleć trzeba ^^

@[2ep] DURARARARARARARARARARARARARAR!.
Op song/ed song - i love it ^^
fabuła i pomysł - ciekawe dosyć.
grafika - cud miód i Rusek z plackami XD!
postacie - epic win x3?

zabije autorów jesli zwalą tą serie ^^

@DEADMAN WONDERLAND [manga]
-Genialna manga [Branch of sin - Crow's Blood Armblades!]
-Groteska ,krew ,brutalność i nikt się nie zacka z głw. boh. [typowy Simon]
-Postacie też są dosyć oryginalne [no bo gdzie znajdziesz cyber-hipisa z dredami? XD i okularami a'la Tousen?]
-Grafika trudno narzekać ^^
-Yandere,Tsundere~~

@My Father is Otaku
Zabawna manga o tym jak otaku lolicon,dow. się ze ma córkę loli którą od teraz ma wychowywać. Pomaga mu cały sztab jego pracodawcy Mangaki ^^.

@Bleach
przygotujcie sobie dobry fotel i żarcie,bo będzie sie dużo działo ^^

Juzefek 18-04-2010 10:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2752490)
@My Father is Otaku
Zabawna manga o tym jak otaku lolicon,dow. się ze ma córkę loli którą od teraz ma wychowywać. Pomaga mu cały sztab jego pracodawcy Mangaki ^^.

Gdzie znalazłeś tę mangę, bo mam chrapkę na jakąś komedię :P

Rayza 18-04-2010 11:42

Mangafox.com
mangareader.com
"otaku no musume" XD?

Juzefek 18-04-2010 12:08

Ahh, a ja szukałem po angielskim tytule :P

Koszyk 18-04-2010 17:31

No to i w naruto i w bleachu zapowiadaja sie ciekawe odcinki teraz :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:44.