Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Pacz_knight 08-05-2010 19:06

Dobra! Ourana dzisiaj zacznę, bo jestem w jakimś nietypowym humorku... Mam nadzieję że seria mi poprawi nastrój. ;p

Cytuj:

I użyj skilla Gunslingera.
Czyżbyś miał namyśl Gunslingera z Ragnaroka? :p

Yuri_Hyuga 08-05-2010 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2757466)
Czyżbyś miał namyśl Gunslingera z Ragnaroka? :p

No chyba :D

Jejciu, ale mi się tego 07 Ghosta nie chce oglądać. Z początku jakiś shounen-ai, potem w ogóle jakieś zgejone, gejowate i w ogóle...efekty też nie cieszą jakoś oka (przypominają mi te z FF X, a nie lubiłem ich. Już bardziej mnie zadowalały te z FF 7 xD).

Rayza 08-05-2010 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2757454)
Mało, bo pewnie nikt nie ma czasu :P Ja za kilka epów kończę serie, to raczej coś napiszę :P

Primo: ma lecz niema ochoty pisać
secundo: spam odszedł do kostnicy,i nie spamować ludziom sie nie chce
tertio: mogło im się anime znudzić
quatro: mogą mieć i mature i sie uczyć XD

Ghernie 09-05-2010 00:21

@Angel Beats! 6
Uh! Uh! Odcinek niesamowity. Jedyne co mi się nie podoba, to to, że autor nie podtrzymał napięcia. Zwyczajnie przerwał tak genialną akcję (nie będę opisywał by nie robić spoilerów), co nie miało miejsca w Clannadzie lub Kanonie. Jak się coś zaczyna, to się równie dobrze kończy, a nie przerywa >.<

eerion 09-05-2010 09:31

Miałem pół wolnej chwili więc przeczytałem (z tego co jest dostępne) Sankarea.
I powiem, że mi się naprawdę spodobało. Na OM można zobaczyć, na razie tylko 5 chapterów.

DDoS 09-05-2010 22:10

Dance in the Vampire Bund bardzo fajne anime, ciekawa fabuła i pozostawienie możliwości kontynuacji.

Teraz mhm albo Needless albo Pondora Hearts. Wiem, że większość powie PH ale zacznę od Needless ;).

Corgar Frizz 10-05-2010 16:11

@DDoS
Też niedawno skończyłem Dance in the Vampire Bund, tylko że mam odrobinę inne odczucia. Początek mi się spodobał, ale im dalej tym gorzej. Jest kilka fajnych rzeczy w tej serii, ale imo twórcy zmarnowali potencjał tej serii.

Nippah~!
Corgar Frizz

DDoS 11-05-2010 07:03

Jak bym czytał mangę to bym miał porównanie jakieś, ale póki co mang nie czytam prócz kilku z Shonen Jump (Bleach, Naruto, Soul Eater, Claymore, One Piece, Psyren, Fairy Tail) :)

Rayza 11-05-2010 14:08

Jak patrze teraz na to co sie dzieje w mandze Rosario to Vampire 2 [nie mylic z rosario to vampire 2 anime] ,to aż chce mi sie zabić tych co zrobili anime XD
1 sezon anime,mimo zmiany na ecchi anime i fillerów byl znośny, drugi był 100% fillerem, ale od 40ch. mangi [od początku 2 serii mangi] niema wogle ecchi etc. i robi sie true shonen XD

Nowy ch.
Ukryty tekst:
l olz...all wpadli do rózanca Inner Moki [prawdziwej moki] i spotkali jej matke XD która wygląda jak outer moka[pink-haired] XDDDDD

Ghernie 11-05-2010 14:59

@RtV2
Anime wg. mnie było dnem. Poza kilkoma scenkami nic mi się tam nie podobało. No i jeszcze te nietoperze(cenzura)...
Manga jest inna?

Juzefek 11-05-2010 15:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghernie (Post 2758090)
@RtV2
Anime wg. mnie było dnem. Poza kilkoma scenkami nic mi się tam nie podobało. No i jeszcze te nietoperze(cenzura)...
Manga jest inna?

Mi się manga całkiem podoba, aż żal, że tak rzadko wychodzi :P

Pacz_knight 11-05-2010 18:29

No ja cię kręcę! Chciałem zobaczyć sobie Ourana, a już po pierwszym odcinku, reszta mi nie działa... Chyba czas aktywować torrenty. >.>

Więc, żeby nie tracić czasu wziąłem się za Pandora Hearts. Moim skromnym zdaniem seria jest jak na razie nietypowo dziwna, mroczna i z lekka przerażająca. Fajny klimacik jest utrzymany jak na te pierwsze dwa odcinki, ale szkoda że ten pojedynek pomiędzy zajebiszczem królikiem, a zakapturzonymi postaciami (bodajże shinigami), suxił na całej linii. Zero jakiej kolwiek stosownej dynamiki, nie mówiąc już o efektach, które kulały.
Tak czy siak, myślę że spędzę dziś dłuuuugą noc z Pandora Hearts, bo nie ukrywam że seria naprawdę mnie wciągnęła. ;p

Gangrel 12-05-2010 00:33

Co jak co, ale walki w PH nie są akurat najlepsze. Mimo to warto oglądać.

Zaczalem ogladac Arakawa under the bridge, i musze przyznacz, ze tak pokreconej komedii jeszcze nie widzialem. Ale szef wioski i zakonnica miazdzą system. Słowem, świetna komedia się zapowiada, choć od poczatku do konca absurdalna.

Masa-san 12-05-2010 11:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2758246)
Co jak co, ale walki w PH nie są akurat najlepsze. Mimo to warto oglądać.

Zaczalem ogladac Arakawa under the bridge, i musze przyznacz, ze tak pokreconej komedii jeszcze nie widzialem. Ale szef wioski i zakonnica miazdzą system. Słowem, świetna komedia się zapowiada, choć od poczatku do konca absurdalna.

mówiłem! mówiłem!
poczekaj, pojawią się jeszcze lepsze postaci od zakonnicy i szefa:D jak dla mnie seria sezonu

DDoS 12-05-2010 12:35

No cóż miałem zacząć oglądać Needless, ale po sprawdzeniu okazało się, że nie ma go jeszcze przeniesionego na laptopa, za to Pandora Hearts już tam czekała, więc jednak od tego zacząłem, na razie bez zdania.

Po słowach Corgara zabrałem się za czytanie Dance in the Vampire Bund, jest różnica ;)

Yuri_Hyuga 12-05-2010 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DDoS (Post 2758295)
Po słowach Corgara zabrałem się za czytanie Dance in the Vampire Bund, jest różnica ;)

Od chapów w których Akira musi
Ukryty tekst:
uratować Minę przed tymi perfidnymi loliconami xd
manga robi się paskudnie nudna. Mam nadzieję, że dalej będzie już lepiej.

Juzefek 12-05-2010 17:21

bleach 270
Ukryty tekst:
Kolejny zajebisty odcinek, świetna kreska i efekty, warto też dodać, że bardzo fajnie ścieżkę dźwiękową dobrali. Co do fabuły to już następnego odcinka nie mogę się doczekać i już teraz wiem, że żałuję, że wiem co będzie :P

Koszyk 12-05-2010 22:58

@bleach 270

Ukryty tekst:
Ulq zrobił z Ichigo gówno XD. Kozacki odcinek ogólnie. Trzeba czekać teraz na next odcinek kolejny tyg :\

DDoS 13-05-2010 07:13

W miarę Bleach, ale denerwujące jest to, że 20% odcinka idzie na opening, pokazanie co będzie w odcinku, powtórkę akcji z poprzedniego odcinka -.-.

Gangrel 13-05-2010 08:48

A kolejne 50% na gadanie...

Grycan 13-05-2010 09:05

Skończyłem Asurę Cryin, i teraz nie wiem co oglądać. Może Kis X Sis? B)

Gangrel 13-05-2010 21:43

Kaichou wa maid-sama jest calkiem przyjemne ;)

Koszyk 13-05-2010 23:38

@Naruto anime

Blech, nowy odc nuda jak malo co : P chociaz fajnie bylo zobaczyc techniki innych ludziuff

Gangrel 14-05-2010 01:29

@up

Cóż, po raz pierwszy ANBU pokazali, że coś konkretnie umieją, a nie tylko są chłopcami do bicia, na co zwykle wychodziło. A odcinek rzeczywiście średni, zacznie się dopiero ciekawie za 2-3 odcinki mysle.

Yuri_Hyuga 15-05-2010 11:48

No, Maria Holic obejrzane. Muszę powiedzieć, że jest to więcej-niż-niezłe anime (moim zdaniem oczywiście). Szkoda tylko, że ostatnie sekundy ostatniego epa to taki cliffhanger. I już trza czekać na następną serię : < Nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tyle negatywnych opinii jest na temat tego anime, no ale każdy ma inne gusta, nie?

Zasię po 7dmym epie Angel Beats zrobiłem mniej więcej taką O_o minę. Nie wiem, czy się wyrobią z wytłumaczeniem wszystkiego, bo odcinków ma być podobno mało.

Dalej chyba jednak 07 ghosta dokończę. A już jutro FMA <3

Kramer 16-05-2010 01:29

Siemka
Wpadlem tylko sie Was zapytac czy warto zassysac serie Gantz?xd Podobno pod wzgledem brutalnosc ,krwi i nagosc bije elfena na glowe..
z gory dziekowa :d

Oerciak 16-05-2010 12:47

Ej, może ktoś mi powiedzieć czy trzecia część CG już wyszła/ w ogóle wyjdzie?
Bo pamiętam że było sporo materiałów o tym :-P

Rayza 16-05-2010 16:42

@Kramer
smiało.

@Oerciak
będzię ale jeszcze niema. nie znam daty~

Ghernie 16-05-2010 17:54

Dla tych co pamiętają Sailor Moon (Czarodziejki z Księżyca -.-):
http://gallery.jb-art.com/images/34....line%20art.jpg

Grycan 17-05-2010 07:47

Zobaczyłem pierwszy odcinek Kiss X Sis. To anime już mi się podoba. B) Czy ono przypadkiem nie podchodzi pod hentai? B)

Corgar Frizz 17-05-2010 13:56

Seria TV jest dość łagodna, w porównaniu z tym co można zobaczyć w OAVkach ;p

OGŁOSZENIE WYBORCZE

Dzisiaj wieczorem zostaje otwarta rezerwacja wejsciówek na Balcon

1 Tura 2010-05-17 20:25
www.ramiel.com

Pamiętajcie, jeśli ktoś zapomni, to Grocia mu nogi z dupy wyrwie :)

Nippah~!
Corgar Frizz

eerion 18-05-2010 00:19

Ja już swoją mam.
Nawet opłaconą... Znaczy ja tam nic nie płace, jako panelarz :D

Oerciak 18-05-2010 15:39

A co do konwentów- ktoś się wybiera na EcchiCON? ;)

milano8 18-05-2010 15:59

moze nie zwiazane zbytnio z anime, ale fajne ;p
http://www.youtube.com/watch?v=g_RM8...k&feature=grec

Smuggy 18-05-2010 16:43

O, na ecchicona pewnie się wybiorę, zwłaszcza, że odbędzie się w moim małym miasteczku ; d

#up
widziałeem

Pacz_knight 18-05-2010 17:25

Pod wieczór złożę rezerwacje i opłacę wejściówkę.
No i być może będę cosplayował. No nie Frizz? :p
Co do Ecchiconu, tez będę dostępny. ;p

A ktoś na Childhood się wybiera? Konwent który odbywa się w moim rodzinnym mieście, więc głupio było by nie iść. :D

@topic
Pandora Hearts wymiata na całej linii. Te pojedynki ujdą, w porównaniu z klimatem jaki panuje w anime.
Dzisiaj kolejne odcinki i ciekawe co tym razem tajemniczego mi przyniosą. ^^

Nightwalker 18-05-2010 20:44

Polecam wszystkim takie niezbyt wymagające, ale wciągające anime/mangę:

Shakugan no Shana (kiedy 3 seria??!!)
Hayate no Gotoku
Zero no Tsukaima (doczekam się dalszej części? :>)
The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Żadne tam Bleach i Naruto ;] tasiemce ;]

Gangrel 18-05-2010 21:36

Cytuj:

Zero no Tsukaima (doczekam się dalszej części? :>)
To warto jest czekac? Po 3 serii? Nie sadzilem ze jest ktos, wlacznie z tworcami, ktorzy by tak uwazali...

Grycan 18-05-2010 22:27

Co do Balconu: Gdybym teraz miał kasę, już bym miał wszystko załatwione. A jako że nie mam kasy, to jestem w d****. No, chyba że załapię się na drugą turę. B)

Tompior 18-05-2010 22:51

Co do Balconu, to:
Cytuj:

GRATULUJEMY
Wejsciowka zostala zamowiona.
Zwerbowalem jeszcze malegodoka :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:45.