Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Yuri_Hyuga 31-05-2010 15:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DDoS (Post 2762328)
Kuroshitsuji 2

Double that.

Jeszcze jakby ~index 2 wyszło (co pewnie się stanie niedługo, bo coś więcej czapów mangi o dziwo (myślałem, że autor porzucił projekt)) to bym w ogóle mógł umrzeć w tym roku szczęśliwy.

PS.: Kup mi ktoś ps3 i Red Dead Redemption? plx

Gangrel 31-05-2010 23:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DDoS (Post 2762328)
Durarara :)

Summer 2010
http://chartfag.files.wordpress.com/...0-v1export.jpg

Sengoku Basara 2 / Kuroshitsuji 2 / Strike WItches 2 O TAK!!

I jeszcze Digimony!

eerion 01-06-2010 00:32

Highschool of the Dead jako anime
FUCK YEAAAAAAAA
Do tego nowe Sekirei. Ładnie

milano8 01-06-2010 00:40

kuroshitsuji 2 bez bohaterow z 1 czesci.
STANOWCZE KURESKIE NIEEEE!!!
bTw kiedy nowe CG, bo ciagle czekam i czekam ;/

Argen 01-06-2010 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milano8 (Post 2762466)
kuroshitsuji 2 bez bohaterow z 1 czesci.
STANOWCZE KURESKIE NIEEEE!!!
bTw kiedy nowe CG, bo ciagle czekam i czekam ;/

Jeśli zrobią 3 część i będzie ona bez Lelu to jade tam gdzie są i umieram ich.

Juzefek 01-06-2010 21:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2762638)
Jeśli zrobią 3 część i będzie ona bez Lelu to jade tam gdzie są i umieram ich.

Z chęcią potowarzyszę ci w podróży, tyle, że jak już bym był w Japonii, to bym co innego robił, niż mordował ludzi. Proponuję uwolnić tentacle i będzie git.

Juzefek 02-06-2010 21:22

@bleach 496
Ukryty tekst:
Ojojoj, tatusiek i spółka pokonani, aizenowi urosły z tego powodu włosy, no i jakoś oczy sobie upierdolił tuszem. Do tego chce zjeść Ichigo- teraz już wiadomo dlatego autor dał mu takie imię ;]

@edit
Oj, nie zauważyłem, że ostatni post mój. Sorki :P

DDoS 03-06-2010 01:31

Naruto manga

Wiedziałem, że będzie się opłacało nie czytać spoilerów, ale nie że aż tak :D

Ukryty tekst:
Doskonała walka Kyubi i Naruto, ale zakończenie totalnie nie spodziewane KUSHINA!! Kurde tydzień czekania znowu

Bleach manga - Kubo chyba na odpierdziel to robi

Ukryty tekst:
Czyli Aizen poprzed Hogu.. chce osiągnąć formę Ichigonatora? Hyh

cocojumbo 03-06-2010 11:53

Blagam wskazcie mi jedna roznice miedzy manga/anime a bajkami Looney Tunes...

Corgar Frizz 03-06-2010 16:13

Animacja do jedynie jeden z wielu sposobów na ukazanie wizji autora. Treść anime zależy jedynie od tego co chce przekazać twórca. W tej kwestii anime nie różni się niczym od filmu.

A jeśli oceniasz całkoształt mangi i anime na podstawie kilku serii, to już nie nasz problem. Wtedy jesteś najzwyklejszym ignorantem :)

Nippah~!
Corgar Frizz

Juzefek 03-06-2010 16:21

@up
Dodam jeszcze, że nie znam żadnej BAJKI Looney Tunes, poza tym manga od Looney Tunes głównie różni się tym, że manga to komiks. to ostatnie to ironia jakby ktos nie zrozumial

cocojumbo 03-06-2010 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2762944)
@up
Dodam jeszcze, że nie znam żadnej BAJKI Looney Tunes, poza tym manga od Looney Tunes głównie różni się tym, że manga to komiks. to ostatnie to ironia jakby ktos nie zrozumial

To czym sie rozni od komiksu Kaczor Donald? On rowniez ma fabule.

milano8 03-06-2010 16:43

chyba czas powrocic do anime ;s juz od paru dobrych miechow nie łaczalem zadnego animca ;>

Pan i Wladca 03-06-2010 17:01

Looney tunes to oh ah serduszkowo-rózowe bawiąco/uczące bajki dla dzieci praktycznie bez przemocy. Anime/Manga się do tego nie ogranicza.

milano8 03-06-2010 17:38

czy ktos orientuje w ktorym odcinku fma:b bracia walczyli ze slothem z pomoca tej fajnej pani co od armstronga jest ?

Corgar Frizz 03-06-2010 18:15

Widze że potrzebujesz bardziej obrazowego porównania.
Manga do Kaczora Donalda ma się jak Moda na Sukces do Dr. House'a. Kolejno narysowane i nakręcone.
I na tym podobieństwa się kończą.
Nie da się wypisać konkretnych różnic ponieważ w mandze zawierają się dziesiątki gatunków i tysiące serii.

Korzystając z twojej logiki...
Czym różnisz się od orangutana? Przecież obaj macie dupy.

Swoją

Nippah~!
Corgar Frizz

Juzefek 03-06-2010 18:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cocojumbo (Post 2762951)
To czym sie rozni od komiksu Kaczor Donald? On rowniez ma fabule.

Poczytaj Hellsinga i porównaj do Kaczora Donalda, przeczytaj Code Geassa i porównaj do Myszki Miki.

DDoS 03-06-2010 19:08

Naruto anime no całkiem ładnie wyszła im walka, ale kurde zakończenie w takim momencie! :)

Najlepsze na końcu nauka. Wind Style! FART!

cocojumbo 03-06-2010 21:48

a powiedzcie czym roznia sie Pokemony od mangi/anime?

milano8 03-06-2010 21:49

prowokujesz czy co ?
pokemony to jest anime i manga jak sie nie myle, tylko robiona dla mlodszej publiki.

cocojumbo 03-06-2010 21:56

nie prowokuję, tylko chce sie dowiedziec paru rzeczy. Jeszcze jakbyscie mogli, to odpowiedzcie mi na pytanie jaka jest najlepsza manga na poczatek? to znaczy, ktora jest najlepiej przeczytac jako pierwsza osobie, ktora nie miala nigdy do czynienia z manga?

eerion 03-06-2010 23:28

To zależy od tego jakie lubi typy filmów/książek/czegoś podobnego.

Argen 04-06-2010 14:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cocojumbo (Post 2763039)
nie prowokuję, tylko chce sie dowiedziec paru rzeczy. Jeszcze jakbyscie mogli, to odpowiedzcie mi na pytanie jaka jest najlepsza manga na poczatek? to znaczy, ktora jest najlepiej przeczytac jako pierwsza osobie, ktora nie miala nigdy do czynienia z manga?

Przede wszystkim musisz zrozumieć, że mangi to "inny świat" niż filmy czy komiksy - i albo ten świat pokochasz, albo uznasz za "bajki dla dzieci", taka jest prawda. Najbardziej widać to w ecchi(mangi, których główna fabuła kręci się wokół tematyki miłosnej) czy haremy (to samo tylko z większą ilością panienek, mam racje?). W takich mangach jest mnóstwo typowych zabiegów mających rozśmieszyć/zasmucić/itd. widza, charaktery i wygląd postaci są często niemal identyczne w różnych seriach itd. Na początku może być ci ciężko się w to wkręcić, uznasz to za głupie i bezsensowne, ale jeśli przełamiesz się i podejdziesz do tego z dystansem to powinno być OK. Możesz zawsze wybrać mange z tych bardziej mrocznych (np Berserk - polecam), sportowych (Hajime no Ippo - o boksie lub Eyeshield 21 - o futbolu amerykańskim) i ostatnią, najpopularniejszą grupę stanowią Shoneny - mangi fabularne dla chłopaków : D np. Naruto, Bleach czy One Piece.

cocojumbo 04-06-2010 15:45

@up

Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz. Gdzie owe mangi moge znalezc w internecie? sa one w ogole dostepne w formie elektronicznej?

eerion 04-06-2010 16:34

www.onemanga.com

DDoS 04-06-2010 21:33

Stało się to co było nieuniknione, koniec Bleacha z dobrym tłumaczeniem, nadszedł czas tłumaczeń jak w Naruto - Crunchyroll zdobyło prawa do Bleacha co za tym idzie DB pewnie zaprzestanie od 274 subbowania, a dla nas zostaną suby Viz.

Tompior 04-06-2010 21:59

Nie przesadzajmy :)
Crunchyroll ma tez takiego DB:Kai (o ile dobrze pamietam) a tlumaczy go dobra grupa freeze subs. Zawsze znajdzie sie jakis zamiennik.

milano8 05-06-2010 15:02

jezeli chcesz mange po pl to wejdz na manga-lib.pl

Herbi_Oxyna 05-06-2010 20:55

Polećcie jakiś dobry Ecchi! Prosiłbym żeby był zarazem śmieszny... W sumie mógłbym sam poszukać, ale wolę opinii ludzi, którzy już widzieli. Dokładniej szukam czegoś z humorem typu Asu no Yoichi, albo Green-Green.

Gangrel 06-06-2010 20:15

Tak, Naruto miażdzy w tej chwili inne tasiemce, tak manga, jak i anime.

milano8 07-06-2010 15:05

a ja mam pytanko odnosnie animca naruto i mangi chyba
Ukryty tekst:
czy wiadomo jaka tam niby moc dostal od itachiego, naruto ?

DDoS 07-06-2010 23:06

@milano - Nie.

Kurde Durarara / Pandora Hearts się zatrzymałem i nie mogę zebrać by dokończyć.

Herbi_Oxyna 08-06-2010 19:06

Oglądał ktoś może KissXsiss? Wygląda na ciekawe, ale oczekuję czyjejś opinii.

Grycan 08-06-2010 19:30

Ja oglądam serię TV. Taki eechi podchodzące mocno pod hentai. ;) Podobnie jak "Green Green". ;)

milano8 08-06-2010 21:04

naruto manga:
Ukryty tekst:
ciekawego co to za cialo zostalo wskrzeszone ze tobi nasral w gacie ze strachu, ja sadze ze albo to brat madary, albo sam madara, a tobi to jakis fejk lub syn madary, a wy jak myliscie guys ?

Herbi_Oxyna 08-06-2010 23:25

@up
Tobi to bez wątpienia Madara...

Ukryty tekst:
Istnieje kilka faktów, które wskazują, że Tobi to rzeczywiście Madara.
1. Atak lisa na Konohę
2. Kyuubi mówi o Madarze, gdy po raz pierwszy spotykają się z Sasuke.
3. Posiada ogólną wiedzę na temat klanów Konohy i ich historii.
4. Z kamiennej płyty wie o Juubim i o Mędrcu Sześciu Ścieżek.
5. Itachi i Kisame potwierdzają, że on jest Madarą.

Opinia własna co do ciała:
Ukryty tekst:
Co do ciała, to sądzę, że albo to ktoś z klanu Uchicha, albo Senju. Może nawet sam Mędrzec Sześciu Ścieżek?! :O

Herbi_Oxyna 10-06-2010 19:02

Bump odnośnie dzisiejszej mangi (Naruciak):
Ukryty tekst:
wcześniej, kiedy Killer Bee spytał jakiej pieczęci użyto na Naruto, Yamato odpowiedział, że Pieczęci Czterech Żywiołów. Jak wiadomo, jest pięć żywiołów czakry: Ogień, Woda, Wiatr, Ziemia i Błyskawica. Naruto potrafi kontrolować jedynie wiatr (5-4=1)! A w 498 zeszycie, Kushina mówi Naruto, że została porwana przez Shinobi wioski mgły, ze względu na jej specjalną czakrę. Czy sądzicie, że po zdjęciu pieczęci Czterech Żywiołów, Naruto będzie w stanie kontrolować jakiegoś typu Kekkei-Genkai?

@down
Ukryty tekst:
Miałem na myśli Kekkei-Genkai związany z Uzumaki Kushiną, a nie Itachim. Coś związanego np. z Elementem wody?

milano8 10-06-2010 23:13

narutard
Ukryty tekst:
jezeli tak mialo sie stac to daje ze sharingan, gdyz moze miec to powiazanie z ta moca od itachiego

Gangrel 10-06-2010 23:22

Po raz pierwszy jest chyba ważniejszy release dzisiaj: finał Full Metal Alchemist :) Mnie się podobało, żałuje tylko, że wiem już jak skończy się anime, ale i tak nie mogłem się powstrzymać.

Herbi_Oxyna 10-06-2010 23:26

@up
LOL, ja w sumie nawet pierwszej serii Animca nie skończyłem oglądać, a mangi nawet nie ruszyłem... Ostatnio tylko oglądam Shippuudena i jakieś Ecchi. :confused:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:48.