Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Skąd nienawiść do policji? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219301)

CytrynowySorbet 19-10-2009 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2669737)
no tak , policja musi byc bez niej byla by totalna anarchia , wiec musi zostac , ale napewno powinny byc w niej wielkie zmiany...

To jest tak jak ze szkołą, a raczej systemem edukacji w naszym kraju. Ot tak tego nie zmienisz. Musiałbyś dążyć do wysokiego szczebla w karierze policyjnej, tylko że wtedy prawdopodobnie i tak zostałbyś jednym z tych 'złych' (mówię ogólnie, a nie do ciebie). Stąd tyle ludzi chce stąd wyjeżdżać. Bo tak naprawdę co my, szarzy ludzie, możemy zrobić? Nic.

..::QRAS::.. 19-10-2009 17:54

juz poniedzialek na 100%

Albertus 19-10-2009 18:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2669752)
To jest tak jak ze szkołą, a raczej systemem edukacji w naszym kraju. Ot tak tego nie zmienisz. Musiałbyś dążyć do wysokiego szczebla w karierze policyjnej, tylko że wtedy prawdopodobnie i tak zostałbyś jednym z tych 'złych' (mówię ogólnie, a nie do ciebie). Stąd tyle ludzi chce stąd wyjeżdżać. Bo tak naprawdę co my, szarzy ludzie, możemy zrobić? Nic.

można by w uczciwych wyborach wybrać partie Nacjonalistyczne i mielibyśmy w Polsce Narodowy Radykalizm :D

CytrynowySorbet 19-10-2009 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2669782)
można by w uczciwych wyborach wybrać partie Nacjonalistyczne i mielibyśmy w Polsce Narodowy Radykalizm :D

A istnieje w ogóle taka partia? :s

Erhion 19-10-2009 18:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2669737)
no tak , policja musi byc bez niej byla by totalna anarchia , wiec musi zostac , ale napewno powinny byc w niej wielkie zmiany...

Niech zgadne - wszystko tylko żeby się nie czepiali?

Albertus 19-10-2009 18:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erhion (Post 2669787)
Niech zgadne - wszystko tylko żeby się nie czepiali?

nie , policjant przede wszystkim powinien mieć nerwy ze stali i nie dać się prowokować , dobra byłaby tez umiejętność logicznego myślenia no i powinni zajmować się rzeczami które naprawdę robią szkodę a nie głupotami...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2669784)
A istnieje w ogóle taka partia? :s

tak oficjalnie to parę lat temu jakaś była bo czytałem o tym ze zdobyła chyba 0,5 % głosów czy jakoś tak , nie jestem w stanie ci powiedzieć czy nadal jest.

Otakuma 19-10-2009 19:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2669806)
nie , policjant przede wszystkim powinien mieć nerwy ze stali i nie dać się prowokować , dobra byłaby tez umiejętność logicznego myślenia no i powinni zajmować się rzeczami które naprawdę robią szkodę a nie głupotami...

Czyli krótko mówiąc zaprzestać zatrudniania ludzi, a zacząć produkcje robocop'ów.

Albertus 19-10-2009 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2669834)
Czyli krótko mówiąc zaprzestać zatrudniania ludzi, a zacząć produkcje robocop'ów.

nie , lepiej szkolić policjantów i wywalać 3/4 na testach (bo pewnie tyle jest ch.owych )

odpowiedni ludzie na odpowiednie stanowiska + dobre szkolenie/przyuczenie. Tyle wystarczy by zmniejszyć bezrobocie i usprawnić cały system w państwie.

nie_slucham_ludzi 19-10-2009 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 2669763)
juz poniedzialek na 100%

Oj, to zależy od strefy czasowej ;)

CytrynowySorbet 19-10-2009 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2669877)
nie , lepiej szkolić policjantów i wywalać 3/4 na testach (bo pewnie tyle jest ch.owych )

odpowiedni ludzie na odpowiednie stanowiska + dobre szkolenie/przyuczenie. Tyle wystarczy by zmniejszyć bezrobocie i usprawnić cały system w państwie.

Masz pojęcie jak mało policjantów by wtedy było?
I nie wiem jak ci, ale mi zawód policjanta kojarzy się raczej z przyziemnym zawodem, a ty go opisujesz jak nie wiadomo jak inteligencjo-chłonny.

Albertus 19-10-2009 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2669904)
Masz pojęcie jak mało policjantów by wtedy było?
I nie wiem jak ci, ale mi zawód policjanta kojarzy się raczej z przyziemnym zawodem, a ty go opisujesz jak nie wiadomo jak inteligencjo-chłonny.

a skąd wiesz ze ludzie którzy uczą się na h wie co nie maja predyspozycji do bycia dobrym policjantem? a poszli na uczelnie jakieś tam bo tak kazali im rodzice/taka moda i nie maja po nich pracy lub maja ale nie są w niej dobrzy?

akurat jedno jest dobre w zachodnim systemie nauczania , oni od małego pracują nad dzieciakiem i wydobywają jego talenty i nim kierują. Moze popełniają parę błędów ale ogólnie pomysł jest dobry...

jak ja szedłem na 2 TYGODNIOWY staż do jakiejś szkoły to miałem prawie tydzień rożnych testów itp. + opinie wszystkich nauczycieli do jakiego zawodu się nadaje no i na taki staż mnie wysłali.

Tam od małego jak widza ze dzieciak ma problemy z matematyka ale jest dobry z historii to tak nim kierują żeby z ta matematyka miał mało wspólnego za to dużo z historia.

Argen 19-10-2009 22:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nie_slucham_ludzi (Post 2669878)
Oj, to zależy od strefy czasowej ;)

Jednak w Polsce na 100%

Ruuszek 19-10-2009 23:59

Jutro Parapetówa na 100 %

Beh0lder 20-10-2009 00:10

J**ac Pikniki na 100% ;o

Wyjątkowo się zgodzę z Albertusem.

domin3x 20-10-2009 08:06

po chuj ten offtopic tu?:l nie jesteście fajni, srsly

@down
no co Ty gadasz ; oooo

Erhion 20-10-2009 13:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2670159)
po chuj ten offtopic tu?:l nie jesteście fajni, srsly

Ironia plx.

Duch Niespokojny 29-11-2009 18:08

Ktoś tu narzekał na naszą policję? ;)
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...a_milicja.html

Ghernie 29-11-2009 18:15

@Up
Noo.. W porównaniu z tym nasza policja jest święta. Tyle że to Polska, a nie Rosja.

Erhion 29-11-2009 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2669806)
nie , policjant przede wszystkim powinien mieć nerwy ze stali i nie dać się prowokować

Nie. To głupia młodzież powinna przestać prowokować. Najpierw prowokuje, potem obrywa i się kurwa dziwi, za co i czemu? No żałosne.

Wiślaczek 30-11-2009 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erhion (Post 2696232)
Nie. To głupia młodzież powinna przestać prowokować. Najpierw prowokuje, potem obrywa i się kurwa dziwi, za co i czemu? No żałosne.

Rotfl, a co jak policja bije bez prowokacji ze strony "młodzieży"? :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:04.