![]() |
Cytuj:
Wlasnosc to wlasnosc, powinna wrocic do wlasciciela. Tak samo jak polskie majatki na kresach wschodnich zagrabione przez komunistow. |
Cytuj:
Chodzi o to ze przyjeżdżają jakieś żydy i rozgrabiają nasz kraj za naszym przyzwoleniem! I ze przez nich ja i moi koledzy możemy mieć w papierach gdy będziemy się starać o prace "Zawodowe niepełne". Gdyby jeszcze to jacyś Polacy zrobili , to pól biedy ale ze obcy mogą sobie robić co chcą w naszym kraju to już przesada... jestem tym zbulwersowany... porównując to do sytuacji w rodzinie. jak się czujesz gdyby brat zabrał ci pokój za przyzwoleniem rodziców? - kiepsko ,walczysz o swoje. Ale jak beznadziejnie się czujesz gdy to sąsiad którego nie lubisz przychodzi i wprowadza ci się do pokoju a twój rodzice na to pozwalają! to dopiero komedia. |
Zły przykład dałeś, Albi. Jakbyś się czuł, gdyby twój pokój należał prawnie do sąsiada, a ten przychodzi i chce w nim mieszkać.
A jaka to różnica, czy szkoła należy do Żydów, czy do Francuzów? To jest ich, mogą z tym zrobić co chcą, w tych czasach nikogo nie obchodzą inni ludzie w tej kwestii, tym bardziej ludzie waszego pokroju (mówiąc szczerze, postąpiłbym tak samo. Wolałbym budynek / działkę przeznaczyć na pożyteczniejszy cel, niż bandę niewdzięcznych gówniarzy). |
Jesli rodzice sa wlascicielami mieszkania/domu (a tak najczesciej jest) to moga przyjmowac do niego kogo chca.
I nie chodzi tu o to jak sie ktos czuje tylko o zasady. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Pretensje do Rosji, Anglii i USA - to oni ustalali granice a nie my. I niech po odszkodowania idą do Niemców, zobaczymy jak im pójdzie.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
DZIERŻAWA =/= WŁASNOŚĆ |
Cytuj:
Ale z drugiej strony, do kopania rowów nadal potrzebują ludzi, wiec dont worry! Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Matura z angola = lololololololol. Niewidomy by napisał na 90%.
|
Inglisz jest zawsze łatwy :> Chociaż pierwsze słuchanie było chvjowe ;p
|
Angielski za latwy
|
Cytuj:
Podstawa ujdzie, słuchanie jak zwykle trochę niewyraźne, czytanie spoko. Ale rozszerzenie..................... JAPIERDOLĘ, bo inaczej się tego ująć nie da. Kto to nagrywa? Ci ludzie bełkocą a nie mówią, większość strzelałem bo pojedyncze słowa dało się wyłapać... Czytanie... Cóż, zdania po 50 wyrazów rox. |
Rozszerzenie ? Przecież jutro są rozszerzone dopiero oO
|
Cytuj:
|
Terminy są bardzo różne. W niektórych szkołach ludzie wiedzą, co będzie na maturze (patrz. siostra Droma : P).
Mi został jeszcze tylko WOS rozsz jutro. Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
I jak tam dzisiaj dodatkowe? Zdawał ktoś może podstawkę historii bo chciałbym aby ktoś się wypowiedział czy to też było takie trudne czy mam aż takie braki:D
|
Matma rozszerzona - O Jezu Chryste, a ja myślałem że dobry z matmy jestem..............
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Zadanie 5.1 jest troche dziwne. http://www.angielski.edu.pl/dodatki/...matura05-1.pdf |
co w tym 5.1 dziwnego?
a) odpada, bo "boys got better results in exams" b) akceptuje, bo "various steps were taken" c) odpada, bo "boys got better results in exams" d) odpada, bo nigdzie nie napisano wyraznie, ze WSZYSCY chodzili do klas jednoplciowych, a jedynie ze stworzono klasy wylacznie dla dziewczat. Nie wyklucza to klas koedukacyjnych. tak na chlopski rozum |
A i C odrzuciłem z miejsca ale no wybrałem jednak D, o żadnych 'school authorities' nie było mowy w tekście więc tez jakoś mi nie pasowało a właśnie na chłopski rozum pomyślałem że skoro stworzono klasy wyłącznie dziewczęce no to faceci tez byli oddzielnie. W dyskusji na forach i tak w klasie też były wątpliwości co do tego.
|
200 lat temu jak ja mature pisalem tez byly jakies takie smieszne pytania, ze w sumie na upartego dwie odpowiedzi mozna by uznac za poprawne. Ale ze ja wszystko bralem i interpretowalem po swojemu, to wyszlo jak wyszlo...
|
Cytuj:
|
Ostatnio spotkałem się z bardzo trafnym stwierdzeniem. Ci od matur nawet nie mają pojęcia, jak rujnują wielu ludziom przyszłość. I to jest prawda, poziom tu nie wiadomo jak wysoki, kiedy my piszemy maturke, to tacy Niemcy już na 2 roku studiów, a ta super zawyżona wiedza i tak nam się na nic nie przyda, bo ludzie z innych krajów mają o wiele niższe wymagania, a radzą sobie nawet lepiej. Polska logika.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytrynowy, chyba nie mówisz o maturze z angielskiego? Ona wcale nie jest na wysokim poziomie. Jedyny problem z nią jest taki, że układają ją Polacy i ten angielski w niej jest dość nienaturalny. A jeszcze większym problemem jest to, że sprawdzają ją zwykli nauczyciele angielskiego, którzy znają go czasami gorzej niż niektórzy uczniowie.
|
Cytuj:
Mówię o rozszerzonej matmie, z którą miałem spore problemy (a chodzę do klasy o profilu matematycznym i uczę się systematycznie od początku 2 kl) oraz o j.pol, na który trzeba znać śmieszną liczbę jeszcze śmieszniejszych lektur, które w żaden sposób nie przydadzą nam się potem (a tym bardziej mi, kiedy to chcę iść na rachunkowość). |
Cytuj:
|
Matura z polskiego to ogólnie jest porażka, nie wiadomo właściwie, co ona ma sprawdzać. Od dawna jestem zdania, że zamiast obowiązkowej matury z polskiego powinna być obowiązkowa matura z wosu (nie wiem, czy już tu o tym pisałem). O maturze z matematyki niewiele wiem, widziałem tylko tę próbną podstawową i ona akurat jest prosta. Ale i tak nie rozumiem, jaki sens ma zmuszanie wszystkich maturzystów do pisania jej.
|
Cytuj:
A co do matury z matmy, w podstawie miałem problem z jednym czy dwoma zadaniami, bo z geometrii jestem noga. Ale jeśli ktoś nie umie napisać na 30% czegoś, co nie wymaga wiedzy (na 100% już coś oczywiście wiedzieć trzeba ; )), a jedynie odrobiny wprawy (ćwiczycie to, do cholery, od 12 lat!), to jest po prostu głupim bucem. A głupi buc matury mieć nie powinien. Dzisiaj niestety maturę i dyplom uczelni (najczęściej śmieszny) ma każdy oprócz Alberta. |
spoko, Albert najpierw dorobi sie majatku dzieki swojemu zajebistemu doswiadczeniu nabytemu w zecie, pozniej na starosc pomysli o maturze i studiach, jak juz sie bedzie nudzil.
Przegladam sobie probne arkusze z angola, i coz... podstawa to jest kpina, ale to nic nowego. Natomiast zaskoczony jestem poziomem matury rozszerzonej. Z roku na rok jest latwiej, chyba ze to ja za duzo stycznosci z ang mialem... oh well, w kazdym razie nie wyobrazam sobie jakim cudem ktos moze nie zdac podstawy z angola. Jezeli decyduje sie pisac akurat ten jezyk, to chyba znaczy ze cos tam z niego rozumiem? Matura podst = poziom II klasy gim. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Fizyka w sumie też :x |
Cytuj:
|
Boooże! Mam tak głupi problem, że aż mi wstyd. Nie mogę przekształcić wzoru:
1/x + 1/y = 1/f Mam wyliczyć y. Super, wychodzą mi głupoty jak np.: f + fy/x = y (1/x)y + 1/(1/f) = y <- tu się nawet męczyłem jak to na forum napisać... Boże, dlaczego? : ( Przecież to łatwe zadanie, nawet bardzo, jakim cudem może mi się aż tak w głowie mieszać?! : ( POMOCY! @Down NOM, MASAKRA!!11111111 Szczególnie, że napisałeś "uczoł", a z tego co rozumiem, niedawno się przeprowadziłeś, więc na to nie zwalisz. Gimnazjaliście jednak nie wypada robić aż tak rażących błędów. |
moin zdaniem...
ja mam luzik bo wyjechalem do usa a tu tak:
0 prac domowych 0 nauki malo testow a umiesz wszystko, tego co tu cie uczol to masakra ja w polsce bylem w 1 gimnazjum a tu sie ucze dopiero na poziomie 4 klasy hhahhaha luzik |
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:14. |