Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DDoS
(Post 2484284)
Ooooooo!!!
Shaman King manga jednak powraca!!
Właśnie czytam chapter 265 i 266 :D
|
A mógłbyś powiedzieć na którym chapterze akcja zaczyna odbiegać (w większym stopniu)/zostaje kontynuowana od wersji animowanej?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grocix
(Post 2484557)
@Kuma
W jakosci DVD i na Grado brzmi oblednie, na youtubie (nie wspominajac o twoim sprzecie) nie slychac polowy smaczkow, ktore IMO wynosza ten op na szczyty ; )
Hmm, chyba zrobie sobie powtorke z calego Higurashi ;>
|
Ja sobie właśnie ściągnąłem Ni kaia, będzie miła powtórka po oglądaniu online : P.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Otakuma
(Post 2484721)
@Grocix
Nie chcę i nigdy nie miałem takiego zamiaru/ochoty na to. Jestem natomiast pewien, że taki geniusz jak ty ma najlepsze możliwe postrzeganie dźwięku na świecie.
Wiedza na temat jakim sprzętem dysponuje, nie jest ci do niczego potrzebna. Ale jestem zszokowany tym, że wielki Grocix-sama wysuwa wnioski bez rozeznania w sytuacji.
|
Poznałem prawdę za prawdami. Nie zauważacie powiązań? 1. Grocix jest loli, lubi płaskie. 2. Ma super sprzęt, w którym widać NAJMNIEJSZE detale. Tłumaczyć dalej? : P
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grocix
(Post 2484777)
@Sam
Anime MOŻE być obiektywnie słabe, bo mowa oczywiście o obiektywnym ocenianiu. Może być albo skiepszczona kreska i oprawa dźwiękowa, albo tak jak w wypadku SD budowa postaci, które zachowują się strasznie schematycznie, wręcz mechanicznie.
|
No z tym się bym pokłócił : ). Nie każde anime musi opowiadać o specjalnych ludziach. To anime po prostu w pewnej części odbija uczucia, odczucia, emocje i ich konsekwencje przeciętnych osób. Czyli opisuje zachowanie grupy ludzi całkowicie przeciętnych, niczym (w psychiczny sposób) się nie wyróżniających. Może trochę skrzywionych w tą, lub tamtą stronę, ale o tym, my- zwłaszcza ja : P- czyli ci którzy oglądają i w pewnym sposób cieszą się zwykłą animacją (nie ważne jak się spojrzeć pewnego rodzaju skrzywienie psychiczne tu występuje :-P) nie powinniśmy dyskutować : ).
|