Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Najśmieszniejsza Sytuacja (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=65043)

Tas 19-09-2008 07:44

Ja opowiem o moim wpadkach gdy byłem Newbie xD:

1. Umówiłem się z kolegą w świątyni u cipfrieda..Ja już byłem w Temple to pisze do niego na gg gdzie jest..on powiedział że też i się kłuciliśmy..potem okazało się że byliśmy na innych serverach.

2. Mówiłem kumplowi żeby nie chodził na Minotaury bo go mają na Hita

3. Wogóle nie miałem eq bo myliłem się i myślałem że puste miejsca to stalowe wyposarzenie

A teraz o noobkach

1. Nawb chciał kupić odemnie Copper Shielda to mu mówie Trade ale on wywalił 90 gp podemnie ..ja jestem uczcciwy i dałem mu tarczę

2. Nooby zebrały się tłumnie i próbowały wejść na Pacc Zone i pytały mnie czy umiem tam pójść

3. Podczas resa 0 lvlowego dwa nooby doszedły do MH

zero_skillu_szczylu 05-10-2008 23:41

Ja gdy bylem newbie, ucieszony i podjarany moim chain armorem i brass shieldem, polozylem je na lade wszyscy mi rzucali rozne smieci ,wystraszony zaczolem szybko je wyrzucac za siebie, wszystko wyzucilem ,bylem z siebie bardzo dumny, niestety gdy zobaczylem ze na ladzie nic nie ma, zapytalem sie kolegi ze samo zniklo ;)

Michci0 06-10-2008 13:15

Moje pierwsze 5 minut w tibii:
Zrobiłem postać, zalogowałem się, poszedłem do przodu na rynek. Koło mnie jakiś gość żebrał o itemy, to ja sobie myślę, może i ja spróbuje coś wysępić bo myślałem, że to normalne :) Pojawił się jakiś "porządny" gracz który coś mi chciał dać, pisał coś o "trade" oczywiście nie wiedzialem o co chodzi, po chwili gdy mi wytłumaczył jak to wziąć, zauważyłem jakiś kubek, wziąłem accept. I teraz pytam się jego co to jest w ogóle i jak to użyć :D To mówi żeby użyć na tym use with i na siebie kliknąć.. no to okej, klikam... a tu nagle życie zacząłem tracić xd Nie miałem pojęcia co to jest, od razu uciekłem i grupa noobków rozpoczęła pogoń za mną, chociaż jak na newbie miałem w bp tylko jabłko i w/w kubek :) Wszedłem w jakiś wąskie przejście gdzie mnie zablokowali i tam siedziałem aż w końcu pojawił się napis którego teraz nie zobaczymy "you are dead" :]
Po tej sytuacji wywaliłem tibie z kompa i dopiero po dłuższym czasie zacząłem ponownie próbować w to grać.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RextoN (Post 2289720)
Czemu nie zobaczymy, czyżby coś się zmieniło

Tak zmieniło się, ten napis jest teraz na górnej ramce okienka, które wyskakuje po dedzie a nie w środku jak kiedyś.

thomson1708 07-10-2008 16:53

He He moje śmieszne hmm..

Jestem na mont sterum "czy jakoś tak" obok Carlin ide se poćwiczyć patrze ds i 2 low lvl graczy mieli chyba 11 i 17 ja 23 pallek widze ze 17lvl wali do ds z wand sorca od 13lvl i nic 2 blokuje po chwili gdy już 11 lvl dednoł to 17 mówi "no kill plix i pay":p oszywiście żyby nie być hamem pomogłem mu a on do mnie taki tekst:
on-pl?
ja-taa
on- ty debilu zabiłeś mojego przylaciela demon sekeletorsa
spadłem z krzesła8o he he
niestety 2 ds mnie dednoł przychodze do swojego deda a tu gościu siedzi i rabuje maje eq nie było takie słabe bo:crusadier helmet,knight armor,blue legs.. na szczenście oddał mi legi bo za nim ciągle latałem i blokowałem resp

wczesniej (około 1 miech) skilluje se na slime a tu patrze jakiś newbie i taki do mnie tekst:(spier****j ty h**u z mojego respa ok. schodze po schodach pod carlin wchodze po chwili a tu ded i 8 slime oczywiście 2 matki i klony loot n aromor c helmet he he ale było śmiesznie :cup::cup: teraz już nie gram po tym jak straciłem eq czytaj wyżej

sory za ortografieB)

CycuRookslayer 07-10-2008 17:21

@up

Temat dotyczy sytuacji z rooka.
Poza tym używaj czasem znaków interpunkcyjnych :).
Co do sytuacji to najśmieszniejsze jest to że dałeś spokój po głupim dedzie :).

[edit]
@down

Chyba skoro tu trafiłeś, to widziałeś nazwę działu "Tajemnice Rookgaardu". No ale dobra niema co kłócić się o byle co :).

Co do śmiesznych sytuacji to zawsze "miło wspominam" moją utratę lvla z 25 poprzez nagłą potrzebę skorzystania z ubikacji :P. Stanąłem sobie pod wasp tower :P. Potem dowiedziałem się na trade od osoby którą przeczesała moje zwłoki, że na samą górę "wciągały" mnie 3 osoby :P. Miły człowiek podczas opuszczania rooka oddał utraconą katane :).

thomson1708 07-10-2008 18:38

Eh nie wiedziałem bo tak czytam tu o golden armor wienc se myśle czemu nie? napisze co mi szkodzi?

RextoN 07-10-2008 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michci0 (Post 2288270)
gdzie mnie zablokowali i tam siedziałem aż w końcu pojawił się napis którego teraz nie zobaczymy "you are dead" :]

Czemu nie zobaczymy, czyżby coś się zmieniło?

Jak kiedyś dawno temu za czasów tibi 7.6 grałem to się każdego pytałem jak zapalić światło to mi powiedzieli żebym wszedł w Energy Fielda lub Fire
na dole w piwnicy i żebym tak latał i to będzie dawało mi światło :)

Pytałem się ludzi jak wejsc po drabinie bo klikając do góry mi nie wychodzi ^^

Myślałem ze Mainland jest po lewej stronie Rooka i po wbiciu 8 lvla usilnie próbowałem się tam dostać :)

dereker 10-10-2008 17:43

Raz padłem od rata:p

daro8159 23-10-2008 19:19

ja moze nie bede mowil po prostu patrzcie (oczywiscie sytuacja ma miejsce na rooku a osoba to mowiaca jest w poison cave)
19:03 Jessika Of Amera [6]: \,|,|,/ \O/ (==:{ | /'|'|'\ /'\ HELP GIANT SPIDER

:D:D:D:D:D:D:D:)

KubaNH 25-10-2008 15:57

ja kupielm soft Bootsy za 20k xD fart baba sie pomylile zamiast blue leguw dala na trade soft bootsy i dala accept ;]

Disseny__ 25-10-2008 15:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KubaNH (Post 2310528)
ja kupielm soft Bootsy za 20k xD fart baba sie pomylile zamiast blue leguw dala na trade soft bootsy i dala accept ;]

Mówi Ci coś nazwa "Tajemnice Rookgaardu"?

RookeR 25-10-2008 17:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KubaNH (Post 2310528)

Mówi Ci coś nazwa "Najśmieszniejsza Sytuacja "? Bo to nie było śmieszne... Ani prawdziwe =P

Pozdrawiam =]

NupSter 25-10-2008 22:56

Ja raz miałem taką sytuację, że szedlem na waspy (oczywiscie na rooku) i zobaczylem polaka 2 lvl ktory latal za deerami i mowie:
ja: siemka
on: o czesc
j:Co Ty robisz
o: nabijam lvl'e
j: na czym ? i ile % do nastepnego lvl
o: na deerach
o: a jak sie sprawdza %
.........
i mu wytlumaczylem o co chodzi ale mialem polewke jak on napisal ze expi na deerach ^^ xDDDD8o:D:);):p:p

Pozdro for all

Ghernie 26-10-2008 23:28

Już spory czas temu to się wydarzyło. Zaczęło sie tak:
Biegne sobie z moim qplem przez rooka, jestesmy kolo mostu na pacc i tam noob rzucil 10 gp. Ja odrazu w bieg bo to przeciez 10 gp. Zas moj qpel rzucil na to platynke, to ja rzucam torcha, on kolejna platynke, to ja cc, on chain arma, ja mino leather, on mlw , ja moje mlw i tak sie tego uzbieralo az nagle jakis noob przechodzi z zaczyna all zabierac xD, zabral 40% rzeczy, w tym knife i 3 mlw + 1 cc. Ja zostalem z platynkom :<. Ja oczywiscie zaczelem na niego wrzeszczec i bylem dosydz podlamany... Nagle moj qpel mowi ze to jego noob char i zaczyna sie ze mnie smiac. :< Na szczescie oddal mi rzeczy xD. Nie no myslalem ze go rozszarpie... o.0 (Jednak te 10gp ja zgarnolem xD...)

Anitaaa 26-10-2008 23:36

~Up
Czy jest to ironia? oO'
(10 gp, ależ mi majątek...)

Ghernie 27-10-2008 00:03

@Up
Wcale nie... Bylo to na prawde, tyle ze na pacc arenie... :D Zbieralem na katane, wiec potrzebna mi byla kasa... (Moja 19 katana to byla chyba)

Zoltan93 11-11-2008 02:01

\o/

A mnie najbardziej smieszy jak czytam wasze "noobskie" spoty, w ktorych uzywacie slow typu:
SE
POSZLEM
UKRADLEM
OSZUKALEM
...
A co do tematu to mnie najbardziej bawilo jak na ratach u AL DEE zblokowalem sie w jakims szajskim korytarzy z DOKLADNIE 17 innymi botterami :)

Rocket Slayer 11-11-2008 09:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zoltan93 (Post 2331113)
zblokowalem sie w jakims szajskim korytarzy

A mnie śmieszy to, że nie potrafisz odmieniać.

@topic
Miałem ubaw (albo i nie) kiedy jakaś psiarnia z Candii chciała mnie trapnąć na ratach w stodole. Moje hp się nie zmieniało, a oni nadal czekali i się podniecali co ze mnie wypadnie.

Golden-Sword 11-11-2008 10:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zoltan93 (Post 2331113)
A mnie najbardziej smieszy jak czytam wasze "noobskie" spoty, w ktorych uzywacie slow typu:
SE
POSZLEM
UKRADLEM
OSZUKALEM
...
A co do tematu to mnie najbardziej bawilo jak na ratach u AL DEE zblokowalem się w jakims szajskim korytarzy z DOKLADNIE 17 innymi botterami :)

Dotknąłeś dna, Przebiłeś je , kopałeś dalej i wszyłeś drugą stroną.

Mikes1 12-11-2008 23:59

Z cyklu "ide sopie asz tu nakle koles patł przes rata hahahah!!!111oneonejeden"

Nie bardzo to śmieszne ale bardziej "wssruszajonce" ^^...
Obrywała troche od sczurów, więc chciałem pomóc ale zabroniła...
http://img217.imageshack.us/img217/2307/owngf4.png
Ja to Maka Laka (8o) char przeznaczony do oglądania zmian na roku po update'ach. Grałem tak sobie, z nudów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:10.