![]() |
wiem ze źródeł konkretnych, bardzo dużo rozmawiam z obcojęzycznymi graczami, którzy grali kilka lat wstecz i co nie co wiem.
Info o loocie opiera się na doświadczeniu graczy, którzy nie zawsze mowią prawde. |
@Res Khmer
Co do PD do ja WIEM, że on leci z mino z wlasnego doświadczenia - w tym miesiacu na meinie mi juz 2 wypadły. |
Wiele osób widziało PD na rooku, jestem pewien że jak zaczynałem grę w tibie to na rooku PD był dostępny (widziałem na trade jak gość sie chwalił), lecz uważam wersję iż cip~wycofali z którymś tam updatem pd.
|
Cytuj:
Próbuj dalej. |
wiem że mi nieuwierzycie ale kiedyś w trade roomie ktoś pokazywał PD ;(
to było gdzieś takprzed zimowym update 2005 ;/ |
Ja gram i gralem dawnoooo jak byl brass armor na rooku PD musial bys zabijac solo mino ok 10000~?
|
@Borpol
Jak wiesz, że nie uwierzymy to po co piszesz? @up Twoja liczba pomnożona przez 1000~ |
@up
pisze bo niemam co robić ale i tak miałem nadzieję że ktoś jest tu z czuły sercem który by uwierzył ;p |
UP: Ja wierzę. Ano z takiego powodu ze sam widziałałem. W trade roomie gostek kładł.
|
@up
W trade room na mainie tak? ps. Zaczyna śmierdzieć offtopem, przydały by się kolejne teorie do obalenia. |
Cytuj:
|
@up
Dziecko pobaw sie emotkami w gg a nie w każdym poście który napiszesz. Żeby nie było, że offtop to dam kolejną teorie: Być może kluczem do mino maga jest poison dagger? Nie byłoby głupie bo wtedy minosy z których owy rar wypada gdyby magowi sie nudziło mogłyby do niego wejść a człowiek prawie żaden 8o no... głupia teoria ale zawsze coś. |
B)
heja to ja znów! pewno nik tu mnie juz nie pamieta ale wcześniej pisałam tu na forum :] kto czytał całe forum powinien wiedziec że padła propozycja uzbierania wszystkich ksiąg i przetłumaczenia ich a potem opublikowania na tym forum... to monotonne zajęcie i bardzo trudne (trudno zebrać choć większość ksiąg). Mozna w to wciągnąć innych graczy nawet z innych krajów. Poprostu każdy kto chciałby przyczynić sie do rozwiązania tej tajemnicy niech kupuje tyle ksiąg ile starczy mu kasy. Tylko Uwaga! numery niektórych ksiąg mogą się powtarzać ale treść nie! B) ok pozdro :*
|
Cytuj:
|
ostanio rook satl sie popularny ciekawe dslaczego???
|
@up
Ma ktoś translator z noobskiego na Polski? |
Translator się wiesza, więc użyłem słownika. Mam dwie różne, równie prawdopodobne wersje:
-Osrałem róg stołu i śmierdzi. Ciekawe dlaczego? -Ostatnio rookgaard stał się popularny. Ciekawe dlaczego? |
Cytuj:
Zastanawiałem się nad teorią Ameriova. Zaużmy (ostatnio z moją pisownią jest gorzej, więc jeśli źle napisałem, poprawcie mnie), że wypadnie Poison Dagger. I możnaby było otworzyć tym drzwi. To tak, jakby to był uniwersalny klucz, czyli klucz, który pasuje do wszystkich zamków. Bo przecież jest niezwykle rzadki... Ciesze się, że choć jedyny Ameriov myśli w tym kraju. ;) |
Ostatnio na drodze do minohell znalazłem zakopaną dziurę na której były stalagmit
zdjęcie http://img294.imageshack.us/img294/3...ell2oi7.th.jpg |
i ? udalo ci sie ja odkopac ?
szczerze powiedziawszy nigdy wczesniej jej nie widzialem ;d |
Cytuj:
|
Cytuj:
@up a nieumiesz normalnie napisać że już była o tym mowa tylko się mądrzyć ja przęglądałem cały temat i jakoś umkneła mi wzmianka o tym (jeżeli wogóle ktoś o tym pisał) kopiecie łopatami i kilofami a może trzeba sprobować liną jakieś ukryte górne piętro może gdzieś jest |
Sa tam dwie takie dziury :P
|
A może popróbujecie zrobić coś z tym magic light wandem? Zaświecić przed drzwiami albo co :p
|
Streszczenie prosze
Bardzo prosze o streszczenie CAŁEGO (bez noobowskich postów etc, ale wliczając wszystki podane możliwości). Chętnie sam bym to zrobił, ale:
mam za słaBy internet, nie umiem za szybko pisać. Prosze o to BO: doszedłem do 6 strony i dale mi sie nie chciało. Po za tym czemu nikt nie pomyślał o takich rzeczach jak: broken sword, dirty cape, worn leather boots?? Wiem że mogą być to kompletne bzdety ale warto sprawdzić. Moja teoria (chaosu :D ) : Veroth (czy jak się to pisze,ja nie wnikam) ukradł miecz. Skrył sie u Toma! Ale pewnej nocy trolle ukradły miecz i zanisły go orkom które z koleji pokazały minotaurom. Minotaur Mag gdy tylko zobaczył go to sie przestraszył że ludzie mogli by go pokonać tą bronia i było by ŹLE!! Ukrył miecz na wyspie żeby nikt nie mógł sie do niego dostać. Ae zostawił pare wskazówek. Teraz są dwiem możliwości: 1. W jakiś sposób zdobywamy miecz. Teleportuje nas do MM i musimy go zabić potem wychodzimy do piasta przez Mino Hell. 2. Zabijamy MM a w nagrode dostajemy ten oto miecz Mnie wydaje sie iż ta 1 możliwość jest bardziej możliwa. Prosze o komentarze ale żadnych w stylu: Nie nadajesz se tu, spadaj ty k.... spie...... ch... wal sie et cetera Z góry dziękuje. P.S. Co do Sunrise to CHYBA mam sposób jak sie dowiedzieć jak zrobić ten quest (jeżeli jest on możliwy). Poza tym: 1. Cytat: "...nie ma questów których sie nie da wykonać. Wszystko jest możliwe..." Cipsoft Team Gdzieś tam Kiedyś tam. Co wy na to?? |
Muahahahahaha
@Kamakaddzzee
Nikt ci nie stresci tematu, a pozatym ta teoria jest jakas dziwna. Nie ma, nie bylo i (zapewne) nigdy nie bedzie NPCa "Veroth" -.- Cos sobie ubzdural? Pan Stonoga sie pomylil... Cytuj:
|
@topic
Jak chceci się dostać do MM to spróbujcie przez Mintwallin (przecież gdzieś musi być drugi teleport) |
dead wolf
Slyszalem ze tego wolfa nalezy zaniesc do jakiegos NPC albo polozyc na jakims grobie....
|
Cytuj:
|
Ma ktos screena z pomieszczenia w krórym chodzi mino mage??z góry thx
|
Dziś rozmawiałem z rookstayer na temat mino maga tutaj rozmowa
11:26 Edim Blade [20]: saieamka 11:26 Edim Blade [20]: klucz jest 11:26 Tyris Rookstayer [16]: skad wiesz 11:27 Edim Blade [20]: bo na test serverze drzwi otworzyli i walili mino maga 11:27 Tyris Rookstayer [16]: ale na tibia.pl pisza ze niema 11:28 Tyris Rookstayer [16]: nawet sama rookguardian de'bove z nim nie walczyla 11:28 Tyris Rookstayer [16]: na rl tibii 11:28 Edim Blade [20]: jak ja filmik oblondalem jak rookslyer krencil i walili mino maga 11:31 Tyris Rookstayer [16]: moze to bylts 11:31 Edim Blade [20]: nie 11:32 Edim Blade [20]: 44 lvl na roku 11:32 Tyris Rookstayer [16]: fake 11:32 Tyris Rookstayer [16]: albo ots 11:32 Edim Blade [20]: caly film 11:32 Edim Blade [20]: fake 11:32 Edim Blade [20]: wontpie 11:32 Tyris Rookstayer [16]: to moze film z otsa 11:32 Edim Blade [20]: tez troche wontpie 11:32 Edim Blade [20]: po patrzylem nick na tibia com i byl taki rook 11:33 Tyris Rookstayer [16]: dam ta rozmowe na tibia.pl moze tam beda cos wiedziec 11:33 Edim Blade [20]: nom |
Cytuj:
|
@Up
Pisał, że wszedł do środka. Czyli GM dał klucz (nie powiedział/pokazał gdzie jest normalnie) i sobie wlazł i nagrywał. |
Ktos tu kiedys dal screena chyba z minohell gdzie slalagmit jest na dziurze. Tam byla chyba dziura na test serverze i szlo sie do mma. Jesli sie myle to przepraszam ;P.
|
Przeszukiwałem sobie różne stronki o tibii. Nie mam czasu przeszukiwać tego tematu, ale ostatnie posty mówią o tym, że o tym mowy jeszcze nie było. Jest klucz. http://tibia.erig.net/Iron_Key - wystarczy po każdym resecie przez 100 dni iść na Troll Tower (jedyny resp Piece of Iron na rooku) i zabierać to. Dla tych co nie rozumieją przetłumaczę:
Cytuj:
Co wy na to? :D:D:D |
Mądra hipoteza. Zawsze można spróbować. Oby tylko starczyło Ci cierpliwości i obyś się nie zawiódł na rezultacie;). Życzę powodzenia.
|
1 respawn? no prosze ja znam 3 ale wydaje mi sie ze ma resp w 4 miejscach...
|
A nie lepiej najpierw sie dowiedziec co zrobic z tymi ironami? Bo moze sie okazac ze zbierac bedziemy na marne.:p
|
No i to jest właśnie to ryzyko :/. Możemy tracić czas na marne :/
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:26. |