Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Rekin Master 05-03-2009 22:49

ja tej, ej! faktycznie :< głupio mi teraz : /

Gangrel 05-03-2009 23:27

@Pacz

Obejrzałeś Lucky Stara nie oglądając wcześniej Haruhi? Czeka Cię oglądanie tego samego jeszcze raz :P

Nari 05-03-2009 23:51

A mnie Spice and Wolf, mimo długich i bardzo zaciętych bitew, ostatecznie odrzuciło. Dlaczego? Ze względu na dosyć jakby oklepaną fabułę handlarza, przesadzone Seyuu, zwłaszcza postaci głównych. Kreska piękna, aż zbyt piękna- jak można na takie coś narzekać? Lol :P. Niektóre sceny są aż przesłodzone. Ogólnie to sobie zrobię powtórkę z HnnKn Kaia a potem nie wiem, co będę oglądał.

Koszyk 06-03-2009 00:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milano8 (Post 2487198)
oj predzej sie wyglupiam czy cos.
Nie chce dalej tego ogladac, plx nie zmuszajcie mnie do tego gowna ;s

Ogladaj nie pie**** :D. Mowisz ze Ci psycha siadla przy 5 odc? Phi, obejrzyj cale :D

milano8 06-03-2009 00:45

Cytuj:

A mnie Spice and Wolf, mimo długich i bardzo zaciętych bitew, ostatecznie odrzuciło. Dlaczego? Ze względu na dosyć jakby oklepaną fabułę handlarza, przesadzone Seyuu, zwłaszcza postaci głównych. Kreska piękna, aż zbyt piękna- jak można na takie coś narzekać? Lol . Niektóre sceny są aż przesłodzone. Ogólnie to sobie zrobię powtórkę z HnnKn Kaia a potem nie wiem, co będę oglądał.
Mnie denerwowalo pierdolenie o tych monetach i nie nadazalem za bardzo.

Cytuj:

Ogladaj nie pie**** . Mowisz ze Ci psycha siadla przy 5 odc? Phi, obejrzyj cale
moze jutro sie obejrzy na zrycie lba

Grocix 06-03-2009 01:01

@milano
To twoj leb da sie zryc jeszcze bardziej?o.0

@Nari
Oklepana fabule handlarza? Jakie masz inne anime o handlu, bo chetnie obejrze? Poza tym w dalszym etapie S'n'W rozwijaja sie tez inne watki.

Gangrel 06-03-2009 01:09

Być może Spice and Wolf jest genialne, ale mnie gadanie o handlu mimo wszystko nie przekonało, i szybko się znudziłem. Poglądowa lekcja handlu w wersji anime po prostu do mnie nie przemawia, szczególnie w wersji z panienką z ogonem.

milano8 06-03-2009 01:18

@grocix
nie lubisz mnie ?
@spice~
no jedynie to mnie denerwowalo w tym anime to tlumaczenie tych wszystkich rodzajow monet

Grocix 06-03-2009 01:22

@milano
Nie lubie cie :<

@Gangrel
Ba, nikt nie mowi o genialnosci tej serii, widzialem mase o wiele lepszych. Ale ja uwielbiam Horo :3

milano8 06-03-2009 02:19

Czemu mnie nie lubisz ?
Zrobilem ci cos zlego ;/

Rayza 06-03-2009 08:22

nom, urodziłeś sie : p
@sAw
a mi sie podobało : p

..::QRAS::.. 06-03-2009 08:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2487280)
Być może Spice and Wolf jest genialne, ale mnie gadanie o handlu mimo wszystko nie przekonało, i szybko się znudziłem. Poglądowa lekcja handlu w wersji anime po prostu do mnie nie przemawia, szczególnie w wersji z panienką z ogonem.

A jak ktos jest Technikiem handlowcem to ciekawilo xD

Corgar Frizz 06-03-2009 08:54

Mi także się Spice and Wolf podobało. Lubię takie nietypowe anime.

Bleach
Ukryty tekst:
Hahahaha Rayza nie miał racji xD Na 100% Ichigo zdobędzie jesce większą siłę. Ulquiorra mógł, więc truskawka też będzie mógł. Chapter bardzo ciekawy, nie mogę się doczekać następnego, bo ten zakończył sie w naprawdę krytycznej chwili

Naruto
Ukryty tekst:
6 ogonów nieźle daje sobię radę z God Realm, gdyż jego technika odbija się od naruto ;p I znowu zwrot akcji na samym końcu, ciekawe jaką nową techniką zaskoczy nas God Realm...

Nipah~!
Corgar Frizz

Serious Sam 06-03-2009 09:20

Spice And Wolf miało fajny klimat, pomimo tego, że miejsce akcji działo się w średniowiecznej europie (?)

Corgar Frizz 06-03-2009 09:38

@SS
Akcja się działa w średniowieczu, to jest pewne. Ale czy to jest europa to jest europa nie umiem odpowiedzieć. Niby cechy charakterystyczne dla europy są, ale nijak tego nie idzie potwierdzić. Szukałem w necie, ale nie znalazłem rzadnych wzmianek o miastach z SaW.

Nipah~!
Corgar Frizz

Serious Sam 06-03-2009 09:54

@Corgar Frizz
Ja natknąłem się kiedyś w necie na tekst który mówił, że miejsce akcji przypomina wschodnią Europę (Urkaina, Rumunia itp.).

PinGOnE 06-03-2009 10:18

Nie wiem czy bylo, ale polecam Zero no Tsukaima.

Do świata magów zostaje przywołany zwykły chłopak (jako "Chowaniec"/"Towarzysz" młodej nieutalentowanej szlachcianki). Wzbudza to poruszenie i śmiech w akademii magii, gdyż towarzysz przywoływany jest na całe życie. Wkrótce po przywołaniu chłopak ma małą sprzeczkę z pewnym Szlachcicem - szkolnym playboyem (szlachcic - osoba władająca magią). Okazuje się, że mimo woli potrafi władać mieczem niczym prawdziwy mistrz.

Saito (chowaniec) i Louise "zero" (szlachcianka) przeżywają zarówno piękne jak i krytyczne chwile. Kto wie, może nawet coś do siebie poczują?

Anime typu Ecchi - głównie dla chłopców (chociaż moja wybranka bardzo chętnie ją ogląda, śmiejąc się i mówiąc "Ja Ciebie też tak tłukę"). Wiele scen "cycatych", lecz bez "golizny".

Corgar Frizz 06-03-2009 10:34

@SS
Możesz mieć rację. Miasta nie udało mi się rzadnego znaleźć, ale znalazłem ukraińską firmę noszącą nazwę pogańskiego miasta z SaW.

@Up
ZnT chyba już wszyscy tutaj widzieli. Osobiście widziałem tylko połowę pierwszej serii i niebardzo mi podeszło. Jeśli chodzi o ecchi o wiele lepszy jest Green Green

Nipah~!
Corgar Frizz

Zalgadis 06-03-2009 11:14

Bleach manga@
Ukryty tekst:
No to Arrancarny tez mają Bankai, ale że niby tylko Ul?

Rayza 06-03-2009 11:37

@Bleach
Ukryty tekst:
shinigami= bankai
arrancar = ressurection

Ulq mówił ze tylko on ma możliwość użycia 2giego ressa(ress(kazdy),ress2(tylko ulq))

@Frizz
nieeee.... Ichi już zginął :p przebił go tak jak gadałem wczoraj..
już tylko V. mogą mu pomóc...

@saw
Cytuj:

A jak ktos jest Technikiem handlowcem to ciekawiło xD
gtfo >D mnie też jak Frizza z innego pkt. zaciekawiło : p (nie to nie to dlaczego Gro zoofil oglądał :p )

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:21.