Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

d4ri0s 29-12-2007 15:24

Dysk 80 Gb !! A Komputer Czyta 32gb Zamiast 80gb !!

Witam ?! Mam taki problem jak w tytule : s
Mam dysk 80gb samsung ...

Prosze o pomoc ;s Niee wiem co zrobic czyta mi tylko 32gb a powinno 80 ... O co chodzi??

Btw. Nie piszcze komentarzy typu "gOogle nie gryzie" itp.

Dzieki ... :o:o

Dysk Samsung SP0842N 80GB 7200 2MB ATA

Batman666 29-12-2007 15:41

Szukasz pomocy na forum12-13 latkow , pamieta. Hmm moze jakies baksektory masz uszkodzone ? Albo podzieliles na partycje moze .. ?

d4ri0s 29-12-2007 15:48

Niee podzielilem na partycje ani nic nie jest uszkodzone ... Po prostu cos jest z kompem i nie occzytuje wszystkiego ... : <X(

Angel of Death 29-12-2007 16:43

Hmm a ja mam problem że nie działa mi DSJ =O Chyba każdy zna tą grę ... :>
DSJ 2.1, po włączeniu jest tylko czarny ekran i zostaje albo odrazu sie wyłącza :S szukałem na google troche ale nie znalazłem odp. może ktoś juz miał ten problem i sie z nim uporał ? (mam XP)

Virusmaxi 29-12-2007 20:46

@up
Nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak się dzieje, że niektóre starsze gry nie działają niektórym ludziom, a niektórym działają (mi ten DSJ działał), ale rozwiązanie jest proste.

Użyj DosBoxa. Nie wiem co to jest ale podobno pomaga.

Marvolis 30-12-2007 00:33

dzieki napisalem chyba 4-5 postow a pomocy 0

Donas 30-12-2007 02:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marvolis (Post 1815544)
dzieki napisalem chyba 4-5 postow a pomocy 0

A nie dociera, że czasem ktoś nie jest w stanie ci jej udzielić? Ja spróbowałem - bez tego komunikatu nic ci nie powiem, w nim jest zawarty kod błędu, na jego podstawie można ustalić co powoduje zwiechy. Więc przestań się użalać, że nikt ci nie pomaga (a ilu z was wróciło tu podziękować? niewielki procent), tylko zrób wszystko, aby zdążyć spisać chociaż dane z komunikatu.

Marvolis 30-12-2007 14:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donas (Post 1815726)
A nie dociera, że czasem ktoś nie jest w stanie ci jej udzielić? Ja spróbowałem - bez tego komunikatu nic ci nie powiem, w nim jest zawarty kod błędu, na jego podstawie można ustalić co powoduje zwiechy. Więc przestań się użalać, że nikt ci nie pomaga (a ilu z was wróciło tu podziękować? niewielki procent), tylko zrób wszystko, aby zdążyć spisać chociaż dane z komunikatu.

nie rozumiesz ze ten komunikat mi sie juz nie pojawia a jakies powody resetow musza byc i wlasnie tego probuje sie dowiedziec?!

Zalgadis 30-12-2007 23:42

Coś mi się stało z laptopem, kolega zainstalował jakąś dupną gierke z Media Marktu i mi zjebał laptopa.
Co komputer wyłącze resetuje mi się tapeta na biały ekran.
Jeżeli przestawie ikony, dodam nowe to po restarcie komputera ich już niema bądź są w starym miejscu.

Jak zrobić z komputerem tak żeby był np. jak dzień po zakupieniu go (Czyt. tylko moj komputer kosz i mozilla na pulpicie żadnych innych śmeici itp. ?)

Davido16 30-12-2007 23:43

Przywracanie systemu. Chyba F8 po starcie komputera.

Zalgadis 30-12-2007 23:53

U mnie tak się nieda coś :s

Donas 01-01-2008 13:28

Spróbuj przywracania przez Start > Akcesoria > Narzędzia systemowe > Przywracanie Systemu, chociaż wątpię aby to pomogło. Jeśli nie robiłeś obrazu dysku - format.

szymek00 01-01-2008 19:08

sdgfqerwcge5wrhvcerta5hcxarsdhcasrhacrxcx

Dego 02-01-2008 17:05

macie może jakiś program lub cos kolwiek innego, co pokazało by mi jaka najlepsza karta graficzna podejdzie pod moja płyte główna (nie jest ona najnowsza [mam nadzieje ze wiecie co to znaczy])

@Down mi ciebie tez
nie czytasz uwaznie?
lub cos kolwiek innego, co pokazało by

cokolwiek innego oznacza tu jakis np spis plyt i propozycja nejlepszej karty etc.

czytanie ze zrozumieniem plx?

Batman666 02-01-2008 17:20

@up
lol, myslisz ze sa programy ktore ci powiedza jaka karta graficzna pasuje ci do plyty glownej hahaahahahaah zal mi cie :)

Skurka 03-01-2008 14:17

Każda karta pasującą do złącza karty graficznej twojej płyty głównej o ile nie jest jakimś demonem wymagającym osobnej elektrowni (co było skutkowało wymianą zasilacza na trochę silniejszy o ile masz jakiś słabiutki)

Nytalith 03-01-2008 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dego (Post 1822738)
macie może jakiś program lub cos kolwiek innego, co pokazało by mi jaka najlepsza karta graficzna podejdzie pod moja płyte główna (nie jest ona najnowsza [mam nadzieje ze wiecie co to znaczy])

@Down mi ciebie tez
nie czytasz uwaznie?
lub cos kolwiek innego, co pokazało by

cokolwiek innego oznacza tu jakis np spis plyt i propozycja nejlepszej karty etc.

czytanie ze zrozumieniem plx?

sciagnij programik cpu-z (zakladka mainboard, pole graphics interface). Lub gpu-z (tam gdzies bedzie zlacze ;) nie mam pod reka tego programiku zeby sprawdzic gdzie dokladnie).

Jak juz bedzieszmial zlacze to kazda grafa zbudowana w oparciu o to zalcze. Tyle ze jest jeszcze kwestia sensu zakupu danej grafy - moze ja hamowac procesor itp. Najlepiej napisz swoj config to sie cos dobierze.
No i problem zasilacza - jak znam zycie jakis no name ktory moze puscic calego kompa z dymem. Jesli to mozliwe to sprawdz rowniez jaki masz zasilacz (marke i moc)

Zalgadis 10-01-2008 20:48

na moim komputerze skrót klawiszowy ctrl+alt+delete niedziała
Czym to może być spowodowane i jak to naprawić?

Patton 10-01-2008 20:51

Potrzebuje Sterownikow Do Karty Graficznej >>sparkle 8600gt 256d3

żyłka: Nie dziala ten link!!!!

Żyłka 10-01-2008 20:53

http://pl.download.nvidia.com/Window...l_whql . e x e

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:30.