Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Wyrównanie profesji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=116597)

_Blooman_ 04-06-2007 07:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kulero (Post 1462041)
Każdy kto robi knight wie że trzeba poświęcić dużo czasu na train... a teran narzeka sie bo to czy tamto...btw. Knight może jeździć na bocie a sorc nie;) jeżeli chodzi o exp;) Knight-bloker! -.- wiec czego chcecie od knighta a co do palla to ma dobrze...

knight-bloker? taa... najpierw trzeba zrobic ten lvl zeby móc blokowac 8| chyba ze chcesz bloczyc respawn...-.-

Ancient-Necro 04-06-2007 13:19

Nie wiem czemu gadacie, ze pall ma genialnie, spróbowałem z maga na paladyna przejść i samo skillowanie do 70/60 zajęło mi tydzień, przy graniu 4-5h (i tak ledwo mam 68/57, ale to nic), wydałem ok. 20+k na same kamienie (włóczniami za szybko wszystko ginęło), rzygam już od podnoszenia tych kamieni, to co do samego treningu.
Co do expa, dziś zrobiłem sobie family brooch questa z nudów, bicie dsa wyglądało tak: 115 (byłem zadowolony, że póki co mam best hit), puźniej dwa razy z rzędu chmurki, trzeci hit pudło,później już hity 30-50...
Powinno być poprawiony trening dla Paladyna, może jeden kamień czy cokolwiek innego sie niszczy po 5-10 minutach a nie po 1-2 minutach lub częściej.
Zdobywanie doświadczenia, wielu mówi, że zabardzo nie da się za dużo poprawić, ale niech chociaż ten level zależy od hitów, a nie sam skill (o bardziej regularne ciosy mi chodzi żeby były, a nie większe, jak wielu pewnie wnioskuje)
W sklepach można dodać p-bolty a z potworów typowo dystansowych może wydać dystans ring, jest dużo możliwości.

To tylko co do paladyna, o nim się orientuje jak zmienić coś... się rozpisałem xD

Misiuuu 04-06-2007 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sasse (Post 1462121)
Ja jestem knightem i wole zeby ulepszyli knightow, a nie pogorszyli
Sorcow/drutow - dlaczego?
Bo gram na non-pvp i co mi z tego ze jakis sorc bedzie mogl robic wolniej runki?
@up
"żeczywiście" musisz siegnac po słownik...

heh jak bedziemy tak ulepszać profesje na siłe to zawsze ktoś bedzie poszkodowany, więc znów go polepszymy?? bezsens kiedyś było git i nikt nie narzekał ^,- btw jebie ortografie obchodzi mnie ona jak zeszłoroczny śnieg odkąd w 2 klasie podstawówki byłem zaraz za podium w gminym konkursie ortograficznym :P

Draggy_Slayer 06-06-2007 01:49

parodia...
wiecie jaka jest roznica miedzy MAX hitem z sova (na 90 skillu) a MAX hitem z MLS (nieosiagalny dla 99,9%graczy) na tym samym skilu?
40 hp...
toz to parodia...

cielakmateusz 06-06-2007 09:08

Moim zdaniem ta gra robi się za łatwa...
Sorc\Druid na 15 lvl jest w stanie solo zabić draga...
Sorc\Druid na 20 lvl jest w stanie solo zabić Dragon Lorda...
Sorc\Druid na 30 lvl jest w stanie solo zabić Hydre...
I w końcu Sorc\Druid na 45 lvl jest w stanie zabić solo Demona....
Czy ta gra ma sens?
Dawniej trzeba było się trudzić , a teraz klika się tylko hotkeysy...
Moim zdaniem powinni usunąć hotkey'e

dartra111 06-06-2007 09:51

mam troche durny pomysł, ale troche powinno przeszkodzić druidowi/sorcerowi w graniu :D a mianowicie, żeby różdżki były 2ręczne, wtedy jak trzymają różdżke nie mogą trzymać tarczy x D

Lotan 06-06-2007 15:41

mnie denerwuja zalosne hity z bolcow w pvp mogli by to troche ulepszyc chociaz tak o 20% (to naprawde nie jest duzo) to samo u knighta i byla by juz gitara
moze jezcze exori exori za 2*lvl

Redknapp 07-06-2007 11:34

Na pewno znacie z OTS-ów system Fast Attack.

(Wiem, na forum jest zakaz itp, ale inaczej trudno byłoby mi się wypowiedzieć.)

Myślę, że Paladynowi i Knightowi przydałaby się zdolność (niekoniecznie czar, choć ta opcja wydaje się najbardziej rozsądna) przyspieszająca atak na, dajmy na to, 20 sekund.

Epikur 08-06-2007 09:56

Propozycja

wg mnie powinni zrobić coś żeby skile były twoim minimalnym hitem od skili 20 to samo z shieldingiem żeby od 20 każdy shield more dawał i powinni zrobić żeby shieldging redukował magic damage potworów (na poziomie 100 skila było by to 40% redukcji Magicznych uderzeń potworów) a minimalny atak na poziomie 100 skila miał byś 100 i do tego walenie z miecza tak jak sorc z visa w 2s 3 uderzenia. a nie jak teraz u knighta w 2s 1 uderzenie.

Drypcik 08-06-2007 11:43

Knight

Moim zdaniem powinni zrobic jakąś specjalna runke tylko dla KNIGHTA! Cos podobnego do sd tylko ktora zabiera mniej dmg...Na Pvp Knight Nie moze nic..50sorc vs 50knight na lajcie wygra sorc Bo ma wanda...a knight nie zawsze trafia nawet z dobrymi skilami..(Wiem te 40hp co bierze wand to nie duzo ale powiedzmy 10 strzalow. to juz 400hp a i jeszcze sorca exura gran uleczy knighta 5 hitow?)Niema sensu..i jeszcze nie zapomnijmy jak szybko expi sie sorcem..a jak knightem :/:baby::baby::baby:;(;(

Drypcik 08-06-2007 11:59

lol

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Askaral (Post 1424241)
@Vil:
profesje sa zbalansowane, bo: Sorc/drut wala najwiecej z sd, a knight z profesjii wali najmniej. Ok. Ale nikt niezauwazyl, ze knight bije ZA DARMO. W pvp tez jest rownosc- ciebie ciezko zabic, knighciku, za to wiec ty bedziesz mial problem z zabiciem kogos. Jest jeszcze wiecej dowodow na poparcie mojego zdania, ale niechce mi sie juz pisac.

Bija za darmo a sorc/drut nie wali za darmo z wanda/roda? i przy tym sorcowi idzie 2 many a knightowi ida uhy?Wez to pod uwage..

@up wczesniej tam
Co do expienia...45pallek (70skils) Gsa bierze solo a knight 45lev(moze miec 80+skils) to zal nawet prubowac..przy czym zadko kiedy pall traci uh na gs.
A knight tak do 100lev ma siedziec na zolwiach co daja 100expa?a pall czy sorc na gsach/hydrah/demonach co daja 1000+expa? Jestem knightem ale gralem sorcem/pallkiem/drutem i wiem ze expienie najtem jest ucionzliwe..i wcale nie jest go tak trudno zabic..

Drypcik 08-06-2007 12:23

?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Siergiey (Post 1447568)
wiekszosc drutow/sorcow wali twarza w twarz -.-

w Jaki sposób??cosmic energy...chyba sorc Albo mowimy o takich 50+Lev sorc z daleka(wand)(chyba ze exori vis masz na mysli)ktorymi wali po 130+wiendz ani draga ani gsa czy hydry dlugo niema?8o

Vil 08-06-2007 13:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drypcik (Post 1471657)
przy czym zadko kiedy pall traci uh na gs.

to chyba logiczne skoro strzela z dystansu ..

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drypcik (Post 1471657)
A knight tak do 100lev ma siedziec na zolwiach co daja 100expa?a pall czy sorc na gsach/hydrah/demonach co daja 1000+expa?

i co z tego skoro palek na stworkach 1000+ expa expi z podobna szybkoscia co knight ? Matematyka sie klania ..

~>Salmon<~ 08-06-2007 13:09

Cytuj:

Tajemnice Teasera są bardzo dobrze strzeżone, jednak udało nam się uchylić rąbka tajemnicy. W tym updacie, zostaną wprowadzone zupełnie nowe bronie, ma ich być ponad 50. Co najważniejsze, zmiany w grze mają zbalansować trudność grania profesjami. Jak dotąd magowie i druidzi, mieli od poprzedniego updatu najlepiej. Oczywiście podniesie się teraz bunt, ale moc czarów zwłaszcza magów znacznie osłabnie. Dotyczy to przede wszystkim poziomów ponad 70. Obrażenia, które będą zadawane, nie będą już takie same, nie będą w takim stopniu zależeć od levelu.

Najważniejsze będą jednak zmiany dla knightów i palladynów. Ci drudzy dostaną nowe czary, natomiast rycerze będą zadawali obrażenia w zależności od levelu broni i umiejętności władania nią. Level broni, to po prostu minimalny poziom od jakiego będzie można w pełni wykorzystać jej możliwości.

Fajnie Fajnie ^^

Krzysiekkrzysiek 08-06-2007 13:28

ciekawe o co chodzi z lvlem broni :P
Czy mozna jej uzywac od ktoregos lvla jak rodow i wandow czy od ktoregos lvla dana born zdobywa nowe wlasciwosci :P

Descartes 08-06-2007 13:58

@Up: Z tego co rozumiem, to będzie coś jak w Lineage 2 - będziesz mógł używać każdej broni, ale dopiero na odpowiednim poziomie będziesz umiał wykorzystać cały jej potencjał. Ale w sumie i tak nie będzie to nikomu przeszkadzać, bo kto będzie chodził z Avengerem na 20 lvlu? ;p

Drypcik 08-06-2007 17:40

?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1471776)
to chyba logiczne skoro strzela z dystansu ..

i co z tego skoro palek na stworkach 1000+ expa expi z podobna szybkoscia co knight ? Matematyka sie klania ..

tu sie mylisz bo pallek expi duzo szybciej niz knight tak okolo 50+lev równa sie dopiero na okolo 100lev. a po 2: Pall moze expic wszendzie gdzie expi knight a na odwrot raczej nie...??!!?? Knight teraz gówno moze...nie to co kiedys.....Mozesz sie z tym nie zgadzac bo to moje zdanie..:D:o

bulamen7 08-06-2007 18:14

Ulepszenie knightow i pallow ,podniesienie cen czarow dla sorcow ,druidow.....i wszystko bedzie cool B) ....moim zdaniem ten update to porazkaX(

IckerEK 08-06-2007 19:23

Wezcie s*******ajcie z tym uptade !!
jest w chuj pytan na ktore nie ma odpowiedzi!

no i nowy slaby pomysl ćip softu ;s

do tibi 7.82 wszystko bylo super dopuki ćipom sie cos nie poprzestawialo we lbach

Guriel 08-06-2007 20:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez IckerEK (Post 1472928)
Wezcie s*******ajcie z tym uptade !!
jest w chuj pytan na ktore nie ma odpowiedzi!

no i nowy slaby pomysl ćip softu ;s

do tibi 7.82 wszystko bylo super dopuki ćipom sie cos nie poprzestawialo we lbach

7.82? ...

Najpiekniejsze czasy w tibii mialem na kliencie 7.1 albo 7.6 (nie pamietam za dobrze nr klienta ale wtedy gs byl wolny ;] wszystko mi sie wtedy podobalo :) respect byl od ludzi 100+lvl max lvl to byl 190 BUBBLE ;] ehhhhhhhhh to byly piekne czasy :) gralem wtedy na Julerze ;] HAIL DOWN BROTHER ;] Kiedy na julerze najlepszy byl Streeck ;] ehhhhhhhh piekne czasy, az leska sie zakrecila w oku ;] Hlvl sie bylo juz od 30 lvl :D ehhhhhhhhhh dobra ale to juz minelo, i nie wroci wiecej :)

i tak jak cipsoft cos zrobi to watpie zeby ktos odszedl od tibii, mozecie pisac ze przestaniecie grac, ale i tak bedziecie grac ;] przezylem nie jeden update i wiem co pisze, bo dobrze pisze :D ("WIem ze dobrze jem") huehue :D

pzdR! ;> (takie jest moje zdanie nikt nie musi sie z nim zgadzac ;])

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:12.