Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Jaki świat mam wybrać? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=15857)

K-W 09-08-2008 17:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tiberianus (Post 2128034)
Gram na Lucerze od niedawna, jakieś 2-3 miesiące, ale postaram się odradzić wybór tego serwera :p Podkreślam, iż wypowiadam się przede wszystkim o Venore, bo w tym mieście spędzam 80% czasu :)

1.Ilośc PL/BR

Niestety na tym serwerze przeważają BR :( Nie wiem dokładnie jak jest w Carlin i Thais, ale w Venore przed depo to stoją same BR. Słyszałem, że spory czas temu BR wygrali wojnę z Polakami i wielu polskich h lvl skończyło grę, dlatego zaczęli przeważać BR.

2. Ceny

Jakby to ująć, ceny w normie :) Powiedziałbym, że nawet dosyć niskie, dla przykładu:
Plate Armor - 400-500gp
Plate Legs - 200-300gp
Knight Armor - 3-5k
Knight Legs - 6-7k
BoH - 29-35k

3. PK

Raczej niedużo ;) Dwa razy w ostatnim tygodniu spotkałem się z PKującymi neewbie, tj. grupa 10-15 lvl, także można się nawet z nimi zabawić :D

4. Kolejki

Kolejki w godzinach 18:00 - 02:00. Expić najlepiej od 8 do 12, wtedy są pustki na respach.

To mój pierwszy wpis, więc proszę o wyrozumiałość :]

Cytuje stary post ale pierwszy raz tu wszedłem, ale nie jest tak ze wszystkim jak tu up w cytacie opisane :P

Wiec Na serwie przeważaja Brazole, wojna była na tibia 7.6 i przed nią , starzy gracze dostali hunta ale nie znaczy ze nie ma polskich high lvli, jest ich nawet sporo.Ale to prawda że serv "należy" do brazylijczyków za sprawa bardzo starej gildii [GUILD]Elementalis[/GUILD] bodajże z 2005 roku. Ale żadko sie zdaża, praktycznie dzis wogole że daja hunta bez powodu.

Ceny:Koleś pomylil sie w cenie boh bo kosztuja one w granicach 35-40k a nie 29-35
K legi,K arm - djinnowe ceny lub 1-2k drozej.
Bronie z areny 2# - 15k +-
bronie z 3 areny 130-150k
b robka 11-13k
mms 150 g legs tak samo i dh ( wiec w miare cena sie trzyma)
(nie wiem jakie itemy podac jescze :P)

No kolejki są wieczorami ponoć( nie wiem dokaldnie bo regularnie pacc wiec nei moge tu powiedziec dokladnie :S)

No serv full wiec expowiska ciezko czasami dorwac, tak popularne jak d lair veno wiadome zawsze zajete ale typu deep fibuli juz nie jest problem zajac.

Dla graczy których interesuje gra na Lucerze :
Odradzam bo serv jest full, wolał bym wybrac świat o statusie 'Empty", lub jesli zaczynac gre od nowa to na nowym swiece przy okazji updatu .

Pozdro :P

Ryszard_Czolgista 16-08-2008 23:05

moze mi ktos powiedziec ktory z amerykanskich swiatow pvp jest najlepszy???
mam na mysli malo pa no i bez huntow za bycie pl

OldWerladyn 18-08-2008 02:49

Szukam servera gdzie jest ciągły mainwar/większość polaków/nie dużo hlvl
Grałem na Elysi, ale tam nic nie da się wywojować ;(
Przenosze się z:
kumplami<3-8osób>
Pacc
doświadczenie w PVP
wspomagacze ;]

Proszę o rade...

bombelek14 18-08-2008 11:34

Zanera ROX

30%polacy
30%mexykance
25%hiszpanie
15%inne narody

Ceny tak niske ze az strach ;/

Preze$ 20-08-2008 10:28

Guardia(non-pvp)
-Kolejki:max do 50 osób i nie tak często
-ceny:stary serwer=małe ceny
boh-30k
crown armor-12k
b robe-12k
-dużo polaków chyba że, ktoś gra w nocy
-nooby trafiają się tylko w carlin i w thais
-miła atmosfera

Davern 31-08-2008 20:30

Wiec jaki świat mi radzicie wybrać : honera astera nerana unitera Celesta?? TYLKO Z TYCH nie dawac innych propozycji (możecie mi coś więcej powiedzieć o każdym świecie)
Jeśli tak to dlaczego dużo ludzi expowiska zajęte?? np :Tomba facc,D-lari,guardy i roty (fibula) i pacc zome czy dużo ludzi
Proszę o szybka odp
Prosze o sensowe odp

mob 01-09-2008 16:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Davern (Post 2253800)
Wiec jaki świat mi radzicie wybrać : honera astera nerana unitera Celesta?? TYLKO Z TYCH nie dawac innych propozycji (możecie mi coś więcej powiedzieć o każdym świecie)
Jeśli tak to dlaczego dużo ludzi expowiska zajęte?? np :Tomba facc,D-lari,guardy i roty (fibula) i pacc zome czy dużo ludzi
Proszę o szybka odp
Prosze o sensowe odp

Neranę odradzam bo serwer jest juz sporo zawalony i bot na Bocie.

Unitera najnowszy server i ciekawy i co najważniejsze jeszcze świeży.

0m3n_Kidler 06-09-2008 08:10

Witam.
Mam do was pytanie, drodzy userzy. Jaki świat mam wybrać? Chodzi mi tu tylko o światy PVP. Ale proszę podać jakiś świat na którym da się wybić, a nie nabić 8 lvl po czym wrócić na Rook ;P

Pozdrawiam

0m3n_Kidler 07-09-2008 16:53

Odświeżam.
Czy ktoś mi może odpowiedzieć?

michalek12 09-09-2008 15:03

Menera

-jakie narodowosci najczesciej wystepuja: Jest dość dużo polaków i też br
-ile jest polakow: dość dużo
-jakie sa orientacyjne ceny: w miarę tani serv, plate armor za 500gp kupilem i plate legs tez 500gp
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije: atmosfera miła, choć czasami można usłyszeć wyzywających się polaków
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej: serwer non-pvp
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi: wieczorem bardzo duże kolejki
-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie: nie pamiętam
-jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata: dobrze się gra na Menerze, polecam ten serwer dla początkujących graczy :D

Kornio249 17-09-2008 20:47

Że się tak wyrażę, szukam świata pvp, na którym idzie pobotować. Nie zależy mi na cenach szczególnie, ani na dostępności itemków. Narodowości też mnie nie interesują. Chce po prostu włączyć bota i móc spokojnie pracować :)

Awek's 26-09-2008 10:13

Refugia

1.Hm... Polacy, Brytyjczycy
2.+90%
3.Tanie !!
-k Arm ok. 2k-4k
-Dragon shield ok. 3k
-BoH ok. 20-30k
-P arm ok. 200-300
-P legs ok. 100-300
-K legs- ok 6k-8k
4. Bardzo miła,
5.no ciężko o to na non-pvp
6.Trzeba się namęczyć żeby znaleźć na expie ponad 3ludzi xD
7.Rook... Jeśli chodzi o exp to troche tego jest ,ale większosc sprzedaje mace na rynku więc jest ok xD
8.Jest jak dla mnie najlepszy swiat ,ja gram knightem i 1lv dziennie i ok. 2k dziennie ... z tym ze mam 15lv to expie na tych trolach i skieletonach ...
Bardzo Fajny świat POLECAM !

Silverius 03-10-2008 12:59

hmm

szukam świata pvp z miłą atmosferą i niezbyt dużą ilościa pk....

FaakJu 06-10-2008 15:47

; )

A wiec jaki server radzilibyscie wybrac ? zastanawiam sie pomiędzy Morganą a Celesta.. Prosiła bym o uzasadnienie .. A jeśli którys z nich to moze ktos mi zaproponuje jakąs drobną pomoc w postaci gp ? ^^ Dziękuje oraz pozdrawiam :>

Wesh 08-10-2008 15:45

Szukam serwera pvp

Witam, więc ja szukam serwera PVP na którym jest mało pk i pa, wiem że są wszędzie ale szukam serwa na których jest ich mało. Ceny nie są ważne najlepiej żeby na serwie grało tak ok 600- ludu żeby nie było kolejek.

PROSZĘ O ODPOWIEDŹ !!!

kozasss 13-10-2008 12:25

co...?

Witam was bardzo serdecznie...
Prosze was o pomoc
W tibie gram mniej wiecej od 1.5 roku dorobiłem się 45 pallka i pare innych mniej znaczących postaci ale wszystko to odbywało się, niestety na serverach NO PVP ktore sa .. hmmm W*********E proste przykłady noobki kradnace loota Pro ewoluszon plajerzy bijace slimy ... tych przykładow sa setki I w takich sytuacjach załuje ze to N-pvp
Poszukuje servera, ktory:
-JEST PVP
-Małe kolejki
-gdzie nie ma sytuacji typu -BR -no, Pl i jazda
-Stosunkowo duzy % to osoby posluguje sie angielskim
Wolalbym jakiś ze starszych serverow , chodzi mi o zwykla przyjemnosc z gry oraz niskie cenny itemow
CZy na takich serverach sa potrzebni "mlodzi" siocherzy ?
Moja postacia bedzie sorc/ druid (wedlug mnie w sumie to samo) w zaleznosci od potrzeby siochania wybiore moja postac
I na sam koniec prosze o kilka praktycznych porad w zwiazku z PK-erami?
Co nosic jak ich unikac..... jak z nimi radzic walczyc

Vierxen 13-10-2008 14:12

Aldora, Thoria :D

Dendiii 14-10-2008 09:18

Napiszcie cos o Honera ;D prosze xD

Tibianka 17-10-2008 23:24

Nebula rules.

Astilinek 20-10-2008 14:07

Aldora

A więc Aldora xD. Jest dość fajny świat, na którym przeważają polacy, zwłaszcza po wygranej Animy w wojnie. Ok. 60% Polacy, 30% br, a reszta to głównie szwedzi, niemcy, hiszpanie. Pk... to zależy w jakim mieście, w Carlin jest tego cała masa jednak najczęściej są to 8-15 lvl, czasem przyjdzie dwóch sorców z 25 i pozabija parę osób ale ogólnie PK jest niedużo. PA... za nic raczej na 100% nie będziemy huntowani, ale na wszelki wypadek lepiej być spokojnym. Jeśli chodzi o expowiska to łatwo jest znaleźć coś dla siebie, czasem tylko będziemy zmuszeni expić z kimś. Najlepsze public respy na Aldorze to:
Elvenbane, Mount Sternum, PoH, Femor Hills. Na kopach też można expić, bo już nie pekują tu tak jak dawniej.

Przykładowe ceny:
Blue Robe- 11k
Knight Armor-4k
Bohy-31-34k
Mystic Blade- 12k
Bp icicle-2,5k
Demonka- 35k

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:07.