Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Guild Wars (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37749)

Thero 13-12-2006 09:10

Z tego co widzę, sprawa prywatnych serverów GW specjalnie się nie kręci, a to chyba najlepszy RPG online dostępny teraz na rynku.

Ashlon 13-12-2006 15:23

Polska wersja jezykowa w GW - pf....Nie dosc, ze czcionka masakrycznie brzydka, smieszne nazwy armorow i itemkow (PvP tarcza drewniana z Mestwa), to jeszcze te smieszne nazwy skilli/profesji (Paragon > Patron, Me/Mo na Me/Mn albo R/Mo na Ło/Mn)

Necromantor 13-12-2006 16:17

a jeśli kupie gw:nightfall to nie bedzie tam sina i rytualisty??

Ashlon 13-12-2006 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Necromantor (Post 1126546)
a jeśli kupie gw:nightfall to nie bedzie tam sina i rytualisty??

Bedzie tam 6 klas z prophecies z okrojonymi skillami (skille core + nightfall tylko) + derwisz + paragon.

Mlaan 13-12-2006 16:45

Tak, w Nightfallu nie ma Assasina i Rytualisty. Te postacie dostepne sa w Faction ;).
Odnosnie polonizacji:
Mozna sie bylo tego spodziewac. Niby cos tam im sie pochrzanilo, maja to naprawic bla bla bla, ale watpie ze bedzie to wygladac lepiej ;).

Kajulec 13-12-2006 20:20

Spolszczenie zdupione całkowicie.. zapowiadało się pięknie. Wolę eng jednak..

Galancik 13-12-2006 21:19

Kiedyś jeszcze przed wakacjami moj tata wchodzil na strony typu wp.pl onet.pl i zauwazyl wlasnie ta gre ze nie jest jeszcze w polsce niedanwo wyszla w hiszpani angli i gdzies tam i jest w uwazana w hiszpani i gdzies tam za najlepsza chcial mi kupic ale... wrocilem do tibi a tata znowu polubil starcrafta teraz zobaczylem o tej grze strone wiec znowu zaczne tatuska kochanego namawiac :) moze sie uda...

Mlaan 13-12-2006 21:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kajulec (Post 1127184)
Spolszczenie zdupione całkowicie.. zapowiadało się pięknie. Wolę eng jednak..

Zapowiadalo sie pieknie ?
Jak tylko zobaczylem instrukcje najtfala to zwatpilem w ta cala polonizacje ;)

Ghard Lage 14-12-2006 17:01

Chciałbym poinformować, że właśnie dzisiaj weszła poprawka, która na pierwszy rzut oka poprawia wszystkie największe błędy w lokalizacji więc ArenaNet i CD-Projekt nie zamierzają zostawić polonizacji samej sobie.

PS: Został poprawiony najbardziej rażący błąd gdzie można było wypić swoją zbroję...

Thero 14-12-2006 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghard Lage (Post 1128407)
Chciałbym poinformować, że właśnie dzisiaj weszła poprawka, która na pierwszy rzut oka poprawia wszystkie największe błędy w lokalizacji więc ArenaNet i CD-Projekt nie zamierzają zostawić polonizacji samej sobie.

PS: Został poprawiony najbardziej rażący błąd gdzie można było wypić swoją zbroję...

Ha, łatka dotarła do ArenaNet 10 grudnia. Dobrze, że w ogóle postanowili ją wprowadzić.

Venturio_Tiuraes 15-12-2006 10:11

Kupił bym, ale boje sie o lagi... a to wydatek ok. 130 zł :baby: .Bo myśle o kupnie tej nowej czesci guild wars night coś tam :p .

puginu 17-12-2006 10:42

Musialbys miec naprawde beznadziejnego neta zeby w gw miec lagi. Calosc jest tak zrobiona ze lagow naprawde nie ma!

Kajulec 17-12-2006 11:56

GW:P zamówione w piątek, 8 grudnia. Przyszło we wtorek, dowiedziałem się o tym dopiero wczoraj. Jestem pod wrażeniem tego co zobaczyłem w pudełku, spodziewałem się płytek i jakiejś ulotki.. =p
Słyszałem od kumpla, że spolszczenie poprawione, sprawdzę już dzisiaj. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. ; 0

..::QRAS::.. 17-12-2006 11:58

jedynie co mi sie w niej nie podoba to dogrywanie sie miejsca tam gdzie jeszcze nie bylismy.

Nadrill 17-12-2006 14:04

Jeśli nie chcesz czekać na ściąganie nowych lokacji, dopisz do komendy w guild wars " -image". Wygląda to tak:
X:\Guild Wars\Gw*****" -image
I zostaw na noc, gdyż tego jest ze 2 gb... Ale za to nie musisz ściągać map na bieżąco.
@Kajulec
Jaka część? ;-)
Zastanawiam się, czy nie zrobić sobie prezentu na święta i kupić Nightfalla.

Kajulec 17-12-2006 14:18

@Up
GW : P (napisałem wcześniej razem i wyszło ":P")
Póki co, 1lv.. =p
Ostatnio pamiętam, że miałem 16lv Hammer Warrior/Monk.. ale to na koncie kumpla.. teraz ponętna rangerka.. zobaczym co z tego będzie.. ;)

puginu 24-12-2006 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kajulec (Post 1134085)
@Up
GW : P (napisałem wcześniej razem i wyszło ":P")
Póki co, 1lv.. =p
Ostatnio pamiętam, że miałem 16lv Hammer Warrior/Monk.. ale to na koncie kumpla.. teraz ponętna rangerka.. zobaczym co z tego będzie.. ;)

Zakupileś wszystko gwp + gwf + gwn? Bo no cóż ale gra tylko na jednej czesci to nie jest pełna zabawa ;) A co do spolszczenia to nie warto na nim grac bo sie z nikim nie dogadasz (lacznie z wiekszoscia Polakow)

Nadrill 24-12-2006 22:17

Cóż, Nightfall wylądował w mych łapkach, teraz ten tydzień minie pod znakiem Zmierzchu... ;)

Zephisir 27-12-2006 11:58

Gram w GW czasami, bardzo mi sie podoba. Gram nekromanta. Ale co do stwierdzenia ktore jest na 1 stronie ze WoW to gniot to juz istna przesada. Nie sadze zeby GW bylo lepsze od WoW'a czy nawet rowne. A co do zbalansowania postaci w WoW... Z kazdym nowym patchem staja sie rowniejsze. I PvP w WoW'ie to fakt, jest to troche glupi system ale dla mnie bardzo ciekawym rozwiazaniem sa Battlegroundy ktorych w GW nie ma. To tez kwestia gustu (i oczywiscie zasobnosci portfela). Minusem WoW'a jest tez to ze trzeba placic abonament a za GW placimy jednorazowo. I tak w ogole... To dwie rozne gry. Zbudowane na innych zasadach. Dlatego to tylko kwestia upodoban.

Ashlon 27-12-2006 12:05

@UP: Nie zgodze sie :
- "postacie w WoW w kazdym patchu staja sie rowniejsze" -> sam pokazujesz wade gry, w ktorej oplaca sie grac tylko czescia klas, bo reszta nie ma z nimi szans
- co do battlegroundow : idz na Alliance Battles czy chociazby fort aspenwood ;) Za to w WoWie nie ma RA,TA,HA
- w WoW placimy za to, ze w ogole mozemy grac...paranoja.
A ja lubie gry, w ktorych kazda klasa jest do czegos przydatna i nie ma tylko "grind grind grin" :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:50.