Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Sword vs Axe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3806)

Lupil 03-03-2007 13:17

IMO - teraz (już całkiem dawno) zrobiła się moda na axe, popatrzcie - dawniej wszyscy ze sworda bili, teraz coraz częściej axe jest w modzie ^^
A club? Jak dla mnie club to taka ciekawostka :D Wg. mnie Pskonejott nie byłby tak znany gdyby bił z Axe/Sworda.
IMO - Axe rox :)

Fagaro 03-03-2007 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grabadia (Post 1298091)
Musze cię zmartwić - def. shielda i broni nie sumuje sie :( liczy się tylko ten wyższy, a Avenger ma tyle samo def. co mms ;]

Pokaz mi jeden dowod na poparcie twojej teori :)

zoliax 03-03-2007 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liper (Post 1298156)
SCA jest najlepsza bronia w grze trollu.Powiedz co sie najbardziej oplaca nosic:sca+mms;sov+mms czy moze Avenger??Odpowiedz jest prosta SCA + MSS i nie wciskaj kitu poczatkujacym ze swordy rox czy inne pierdolone glupoty.

Odpowiedź jest prosta. Avenger. Liczy się def tylko lepszego przedmiotu, więc jest lepszy od MMS... Jednak to też są tylko domysły. Tak jak to(niektórzy tak twierdzą, osobiście nie mam zdania... wiem tylko, że fighting ma udział przy blokowaniu uderzeń, przynajmniej, gdy nie mamy tarczy), że gdy nie mamy tarczy to nasza szansa na blok zależy od fightingu, nie shieldingu. Nie rośnie nam shielding, ale teoretycznie nie potrzebujemy go.
No! I zawsze, gdy mamy broń dwuręczną, to mamy nie 10% + 10%, że wypadnie nam coś z dłoni przy śmierci, tylko pojedyncze 10%... Cóż, nie pokażę nikogo kto nie ma AoLa trzymając Avengera, ale wszystko się może zdarzyć. ;] I chyba Avenger jest lżejszy od toporka i tarczy, nie?:>

Derbil Gloe 03-03-2007 16:39

No ja jak grałem w tibie każdym knightem wybirałem sowrdy

:cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:

Liper 03-03-2007 16:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zoliax (Post 1298638)
Odpowiedź jest prosta. Avenger. Liczy się def tylko lepszego przedmiotu, więc jest lepszy od MMS... Jednak to też są tylko domysły. Tak jak to(niektórzy tak twierdzą, osobiście nie mam zdania... wiem tylko, że fighting ma udział przy blokowaniu uderzeń, przynajmniej, gdy nie mamy tarczy), że gdy nie mamy tarczy to nasza szansa na blok zależy od fightingu, nie shieldingu. Nie rośnie nam shielding, ale teoretycznie nie potrzebujemy go.
No! I zawsze, gdy mamy broń dwuręczną, to mamy nie 10% + 10%, że wypadnie nam coś z dłoni przy śmierci, tylko pojedyncze 10%... Cóż, nie pokażę nikogo kto nie ma AoLa trzymając Avengera, ale wszystko się może zdarzyć. ;] I chyba Avenger jest lżejszy od toporka i tarczy, nie?:>

Może i troche racji masz ale Sca i tak jest lepszy.Planuje go kupic.Zdobycie tych broni jest porwnywalnie trudne, poniewaz w anni z toporem mozemy sie schowac a na 80 lvl sam nie przejdziesz POI.

Vil 03-03-2007 17:05

Cytuj:

Liczy się def tylko lepszego przedmiotu

Podaj jeden dowod inny niz " tak mi sie wydaje ", " wyglada na to ze mam racje " albo " bo ktorys 100+ EK tak powiedzial ".

Cytuj:

I zawsze, gdy mamy broń dwuręczną, to mamy nie 10% + 10%, że wypadnie nam coś z dłoni przy śmierci, tylko pojedyncze 10%...

Zmartwie cie, ale prawdopodobienstwo tak nie dziala ;p

Grabadia 03-03-2007 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fagaro (Post 1298412)
Pokaz mi jeden dowod na poparcie twojej teori :)

Na tym forum jest cały temat, przeczytaj go. Tytuł bodajże: "avanger czy magic sword+mms", ale nie pamietam

Fagaro 03-03-2007 17:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grabadia (Post 1298737)
Na tym forum jest cały temat, przeczytaj go. Tytuł bodajże: "avanger czy magic sword+mms", ale nie pamietam

na tym forum sa tez tematy " 20 level ed solo dejmon" i jakos nie dowodza tego ze 20 ed poluje masowo na demonach, na tym forum sa tematy w ktorych ludzi udowadniaja ze 260 ms moze zrobic poi questa solo na tym forum jest wiele troli. A ty nie podales zadnego dowodu na poparcie swojej teori. Mam kumpli ktorzy sprzedali sova jak zdobyli avangera, ale zaden z nich nie zrobil tego poniewaz avanger jest lepszy w obronie niz mms+sov tylko dlatego ze ma wiekszy atak a ich hp/moc uha pozwalaja exic z avangerem majac zysk.

Grabadia 03-03-2007 19:35

@up
Ale nie powiesz mi, że np. z mms+battle hammer masz 5x wiecej obrony niż warhammer -.- bo to byłaby skrajna głupota :)

Nie mówiłem też, że Avenger ma więcej def. niż mms +SoV, ale że równe, jeśli masz kolegę z Avengerem to poproś go aby przetestował tą teorie jeśli będzie miał czas ;)

zoliax 03-03-2007 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1298711)
Podaj jeden dowod inny niz " tak mi sie wydaje ", " wyglada na to ze mam racje " albo " bo ktorys 100+ EK tak powiedzial ".

Przykro mi, nie mam innych dowodów... ;] Ale prosze sprawdzić... w bronieniu się jedną bronią fighting ma znaczenie... weź jedną broń, full attack i sprawdź jak często obrywasz. Potem inną, równie słabą, ale innej klasy(tej, której nie używasz). Na klatę przyjmiejsz więcej ciosów... Chyba nie trzeba dawać filmiku?:P Ale faktycznie, byłoby dziwne, żeby tylko def lepszego przedmiotu działał... właściwie mogę sprawdzić dla własnej wiadomości... ale chyba większość ludu twierdzi, że właśnie tak jest, tak? :>

@edit
Z drugiej strony nie ma też dowodu, że nie jest tak, że tylko lepszy przedmiot wpływa na szansę bloku. xP
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1298711)
Zmartwie cie, ale prawdopodobienstwo tak nie dziala ;p

Cóż, to był tylko argument, poboczny, dodatkowy, dla jaj, napisany z nudów, tak by ludzie mogli popatrzeć, by... mniejsza. No ale jak masz 10% szans na wypadnięcie każdego przedmiotu, to niby im mniej ich masz, to mniejsza szansa, że zgubisz cokolwiek, nie?

@edit
Ehh, po co ja w ogóle gadam? Nic nie daję od siebie, powtarczam tylko innych praktycznie. :d
:P

Patol 04-03-2007 10:14

Ja wole axe. Po pierwsze sa tanie w porownaniu do swordow, maja wiecej ataku i dl jest lepszy od gsa oraz duzo tanszy, tak samo fire axe jest lepszy fire sworda :evul:

Aggro 04-03-2007 11:09

Axe wymiata :) Fire axe ma więcej ataku i jest tańszy od bright sworda, dragon lance tak samo, w dodatku lżejszy od gs. I wreszcie, stonecutter axe ma więcej ataku od SoVa :) Great axe chyba jest niedostępny ale niewielka różnica jest międzi sca a g-axem. Pozdro

Beawulf_Okrutny 04-03-2007 11:40

Axe for the winners! SCA... to odpowiedź na wasze wszystkie gdybania i rozważania na temat czy sword czy axe!

Piotrek Marycha 04-03-2007 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patol (Post 1299926)
Ja wole axe. Po pierwsze sa tanie w porownaniu do swordow, maja wiecej ataku i dl jest lepszy od gsa oraz duzo tanszy, tak samo fire axe jest lepszy fire sworda :evul:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aggro (Post 1299983)
Axe wymiata :) Fire axe ma więcej ataku i jest tańszy od bright sworda, dragon lance tak samo, w dodatku lżejszy od gs. I wreszcie, stonecutter axe ma więcej ataku od SoVa :)

Przykro mi że zburzę wasz wyimaginowany świat.... ktoś musi wam to wreszcie uświadomić... nie jestem zadowolony że to akurat ja... chce wam tylko powiedzieć jaka to przykra rola dla mnie.... uprzedzam, że bede walic prosto z mostu... nie moge dalej tego ukrywać... jestesmy juz prawie dorośli więc mam nadzieje ze zrozumiecie... nie będę dalej owijać w bawełne... nie moge tego dalej ciągnąć... to sie musi wreszcie skończyć... chciałem wam tylko powiedzieć... że axe są droższe od swordów...

PS: co nie oznacza ze gorsze:p

elfo.del.bien 06-03-2007 20:47

Aksy ze wzgledu na SCA... a pozatym ja uwazam ze lepiej szybciej zabic cos niz to cos zabije cie szybciej :p

Frapper 06-03-2007 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez elfo.del.bien (Post 1304177)
Aksy ze wzgledu na SCA... a pozatym ja uwazam ze lepiej szybciej zabic cos niz to cos zabije cie szybciej :p

Wez pod uwage to, ze 98% uzytkownikow tego forum nigdy SCA nie zdobedzie..

Fagaro 07-03-2007 16:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 1304404)
Wez pod uwage to, ze 98% uzytkownikow tego forum nigdy SCA nie zdobedzie..

a 60% nigdy nie bedzie mialo gsa wiec po co sie rozdrabniac ze duzo wazy? najlepiej wogole swordy vs axe rozpatrywac na poziomie spike vs barb axe

Niedozwolony 07-03-2007 18:21

Moim zdaniem axe lepsze.

Ej czy jeśli wybrałem club zwaliłem sobie postać????

Kolirn 07-03-2007 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Niedozwolony (Post 1305338)
Moim zdaniem axe lepsze.

Ej czy jeśli wybrałem club zwaliłem sobie postać????

jakby ci to powiedzieć hmmmm

TAK :)

P0nury 07-03-2007 20:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kolirn (Post 1305491)
jakby ci to powiedzieć hmmmm

TAK :)

Nie? O_o Jakoś ja idę w clubach i nie narzekam. Jest całkiem fajnie. Wystarczy wiedzieć na czym expić. Wkurzający jest niski def war hammera, ale jest przecież arcane staff.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:50.