Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Mam XX kasy. Co kupić? Co wybrać? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=61885)

Segalczuk 31-03-2007 12:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Roonie (Post 1341864)
@offtop
@up

A ile to kosztowało na allegro ?

Przepraszam za "offtop'a", ale nie mogłem się powstrzymać...
@topic
@blacksk

Najlepiej zacznij od dobrej broni typu fire sword lub bright sword, później kup tarczę.

nic auhauahauha;p
to byla ironia mojego posta lolu;p
Hcialem sie ponasmiewac troszku i zobaczyc co kto mi doradzi i tak naprawde mam 100 k okolo a nie 700k i tylko sprzedaje na allegro zeby kupic pacc'a a nie kupuje ;>

Ploplo 31-03-2007 13:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kylie1245 (Post 1334877)
-Dark, Steel Helmet (200gp)
-Scale Armor (80-100gp)
-Plate Legs (400gp)
-Dwarven Shield (100 gp),
-butki znajdziesz na trolach,
za reszte moze uda Ci sie kupic serpent sword a jezeli nie to polecam na poczatek longsword (mysle ze moze udac Ci sie dostac go za darmo)...

a teraz ja:
Crown Helmet, Blue Robe, Crown Legs, BoHy, Platinum Amulet... Cos jeszcze z eq mi potrzebne (jestem palkiem)??B)

c legi ci nie potrzebne - jak dla mnie strata pieniędzy.. dla palla b robe, c helmet, p legi, bohy i p amulet do rare seta ^^

czy 40 knightem opłaca zaqpic się mms? :PP

Arch-Vile 31-03-2007 17:24

Mam 19lvl knight : FS , warrior helmet , knight armor , dragon shield , plate legs i leather boots. W depo okolo 22k. Co zamienic lub co dokupic? Gdzie idzie zdobyc duzo kasy?

Pakos 31-03-2007 17:54

witam, chialbym ulepszyc mojego knighta, mam obecnie 18 lvl i okolo 10 k golda (ciagle rosnie) a to nosze:

legion helmet
longsword
scale armor
copper shield
brass legs
leather boots
silver amulet

siedze w miescie carlin, co polecacie do ulepszenia?
server askara
skille:
swordfighting 45
shielding 41
ml 2 :)

LookamZzaRogu 02-04-2007 00:34

@Pakos

Kup sobie Plate Armor (dokładnej ceny nie znam, nie gram na Twoim serverze, ale myślę, że od graczy kupisz za 200-400gp), Plate Legs (400-500gp), Dark/Steel Helmet (200gp), Dwarven Shield (do 100gp), Bright Sword (myślę, że coś w granicach 8k, ale popytaj kumpli na servie), Jak Ci starczy kasy to kup 1 BP IHów (kosztuje mniej więcej 1k. Zawsze noś go przy sobie, nie wiadomo, kiedy leczenie się przyda) :)

LookamZzaRogu 02-04-2007 00:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arch-Vile (Post 1343139)
Mam 19lvl knight : FS , warrior helmet , knight armor , dragon shield , plate legs i leather boots. W depo okolo 22k. Co zamienic lub co dokupic? Gdzie idzie zdobyc duzo kasy?

Kase zdobędziesz na Fibuli, ale powinieneś już wiedzieć, gdzie Ci się dobrze kasę zdobywa, jeśli masz już 22k :) Kup Bright Sworda, Knight/Crown Legs :) Potem zbieraj na BOHy.

Arch-Vile 03-04-2007 12:42

Jeszcze jedno pytanko : Ile kosztują na neranie knight legi , bright sword , vapmirka i bohy?

MiksarAvar 04-04-2007 01:23

Sell...

Ja jestem cienki:baby: .
Mam plate seta, leather boots, darck helmet i dwarf shiled. I ofcours malo kasy. Jesli ktos by mógł mi pomóc :P Na liberze bardzo bym byl wdzieczny.
Piszcie do ,,Miksar Troper'' :mag Aha SORCEM JESTEM...

Maciek[J] 04-04-2007 10:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Senseal (Post 669567)
Jestem druidem 19lvl, 29mlvl niedlugo 20lvl i DQ bede mial ~15k.
Moje EQ to:
-Plate Set
-Dark Helmet
-Dwarfen shield
-Leather Boots
-Moonlight Rod

Gram na świecie Titania.

troche slabe jak na ten lvl ja mam na 23 sorku b robe c legi warrior helmet
boh i wand B) :o :evul:

Maciek[J] 04-04-2007 10:51

Ploplo chyba malo grasz w tibie

c legi to niestrata pieniendzy
ale dla knighta lepiej kupic k legi:cup:

Wapniak-zupa 06-04-2007 15:14

27 knight
skill 55/55
eq:c armor, k legs, warrior helmet, bs, gs, demon shield, boh, p ammy,
70k w dp
i co kupic?? swiat Harmonia(dsm okolo 40k chodzi,c legs okolo 15k,rh z 30k ) a wiec co zmienic w moim eq?8o

LookamZzaRogu 06-04-2007 15:17

@Up

Kup sobie DSM i RH. Następnie kup jakieś dobre legsy... np. Golden . Broń jest QL. Potem zbieraj na Avanger'a :P

PS: Oczywiście zostaw sobie troche kasy na IHy/UHy i inne drobne wydatki ;) Korzystając z okazji napiszę, że masz dość słabe skille. Radzę Tobie poskillować do 65. Gdy masz wyższe skille, możesz exp'ić na lepszych potworach, a co za tym idzie będziesz przynosił więcej pieniędzy z hunt'ów i szybciej kupisz sobie lepsze EQ.
Pozdrowienia,
LookamZzaRogu

Rooney24 06-04-2007 18:41

Rooney24

Moim zdaniem jak masz np.700k na swiecie harmonia mozesz se lajtowo kupic MPA-magic plate armor, Golden Legi lub z Questa Demon, helmet Royal lub z Questu zdobyc Helmet of The Ancients, bootsy SOFT B) jesli jestes Knight to Magic Sword lub Avengera ciul wie zkad i od kogo a Shield Mastermind I najlepiej Amulet of loss AOL -czyli jak padniesz to nic ci nie wypada oprucz amuletu, o i tyle ;) a jesli chcesz to kup se kilka bp sd uhow i takich tam pierdół<lol>a na temaat skili i innych takich nie piszeX(

LookamZzaRogu 06-04-2007 20:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rooney24 (Post 1354872)
Moim zdaniem jak masz np.700k na swiecie harmonia mozesz se lajtowo kupic MPA-magic plate armor, Golden Legi lub z Questa Demon, helmet Royal lub z Questu zdobyc Helmet of The Ancients, bootsy SOFT B) jesli jestes Knight to Magic Sword lub Avengera ciul wie zkad i od kogo a Shield Mastermind I najlepiej Amulet of loss AOL -czyli jak padniesz to nic ci nie wypada oprucz amuletu, o i tyle ;) a jesli chcesz to kup se kilka bp sd uhow i takich tam pierdół<lol>a na temaat skili i innych takich nie piszeX(

Człowieku, uspokój się. Po 1. nie 700, tylko 70k. Po 2. stawiaj kropki, proszę. Po 3. Nie denerwuj się tak, to podobno szkodzi ;) Co do skilli, to była to moja rada dla autora postu. Poza tym nie jesteś nim i nie mów za niego. Co do tych questów, to naprawdę uważasz, że 27 knight może je wykonać? -.-' Jeśli chodzi o BP SD, to sądzisz, że Wapniak-zupa ma 15 mlvl żeby używać tych run? Poczytaj sobie trochę o knightach, a najlepiej pograj nim, dopiero potem się wypowiadaj.

M-Doog 06-04-2007 23:50

Co mam kupić ;o?

Co mam kupić na 37lvl 46 mlvl z eq:

Świat Julera

-b robe
-p legi (lekkie)
-hat of the mad
-vampka
-tempest rod
-Boshki ;]
-scarf xD
-crystal ring auhsahsuahs
Fundusze tak od 30-50k

Play 4 fun

Rooney24 07-04-2007 23:54

WKur>>>>> mnie

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LookamZzaRogu (Post 1354993)
Człowieku, uspokój się. Po 1. nie 700, tylko 70k. Po 2. stawiaj kropki, proszę. Po 3. Nie denerwuj się tak, to podobno szkodzi ;) Co do skilli, to była to moja rada dla autora postu. Poza tym nie jesteś nim i nie mów za niego. Co do tych questów, to naprawdę uważasz, że 27 knight może je wykonać? -.-' Jeśli chodzi o BP SD, to sądzisz, że Wapniak-zupa ma 15 mlvl żeby używać tych run? Poczytaj sobie trochę o knightach, a najlepiej pograj nim, dopiero potem się wypowiadaj.

sluchaj lookam po piersze gram qrde dluzej od ciebie w tibie a po 2 nie wiedzialem ze trn noob ma 27level i 70 ki ze jest knightem<LOL>X(

Wapniak-zupa 08-04-2007 20:10

@up noobem to jestes ty!
a co do topicu to kupilem promo i zostalo z 50k ! ale jak ktos wyzej powiedzial zebym skillowac i tak tez robie!

Muneowan 08-04-2007 20:32

Mam 17pala [blisko 18] i ~4k. Na razie mam: P-armor i legs, Steel helmet, leather boots i scarfa.
Ps. wale z x-bowa ale to detal.

Ca kupic, armora czy inwestowac w amunicje moze w runy help plz

Vezir 08-04-2007 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rooney24 (Post 1357398)
sluchaj lookam po piersze gram qrde dluzej od ciebie w tibie a po 2 nie wiedzialem ze trn noob ma 27level i 70 ki ze jest knightem<LOL>X(

Noob plax?? Hmm co do 700 k pisał że ma 70 a z kad wzieles 700 to niewiem a btw. wiesz ze w profilu miał lvl ? I btw. na wyzszym lvlu na te questy napewno by niemiał takich skilli myśl troszke ...

siemo12 09-04-2007 12:24

B) B) sluchaj rooney naprawde przesadziles z tymi 700k i questemi na cos czego nie zrobi 27 knight, co do czesia- buahahahahahahahahahahah:D :D :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:11.