![]() |
Cytuj:
jeśli masz skillować na monku...yhm najlepiej z knifa by bylo ... ale jesli bys nie uderzał co 30 sek hita to byś musiał zlurować tak 2 potworki żeby biły monka wtedy hity bedą szły częściej oczywiście na siebie też weż 2 potworki:D |
De facto nie ważne czy na szlamy pójdzie się w leather armor, czy w golden armor. Nie istotne jest to co będziemy mieli na sobie (no może w małym stopniu zmniejszy obrażenia). JEŚLI SKILL W TARCZY NIE BĘDZIE WYSTARCZAJĄCO DUŻY SZLAM ZEŻRE NAS Z BUTAMI i nie będzie narzekał że musi chrupać metal!!! Nalpierw potreńcie na czymś innym niż szlam... polecam choćby Carion worma, za 70 expa jest to już dość godny przeciwnik i ma więcej życia niż zwykły roocik.;) na Dwarfy Soldiery nie polecam się zapuszczać bo mają dużo większy def niż Carion... na nich się fajnie treni później j ma się trochę wyśrubowany atak ( bo z resztą tylko broń się na nich dobrze temperuje - nie tarcze). Jak mówi Shriiiiek jest to najlepsza metoda, o której też wspominałem.
Czyli w skrócie: trenić, trenić, trenić, trenić, trenić, trenić, trenić, trenić, trenić, trenić i jeszcze raz TRENIĆ. Jak już puknie 65 w defie zaopatrzcie się w coś konkretnego do obrony i plastrujcie szlamy!!;) |
Cytuj:
Jeżeli gówno o tym wiesz to nie wprowadzaj innych w błąd. Więc chcesz mi powiedzieć, że: sorc lvl 8 noob eq skill shielda 20 bedzie obrywał tyle samo co sorc lvl 8 z mpa g legs d helmet s boots s mastermind ze skillem 20?? Armor zmniejsza obrażenia w większym stopniu niż skill. |
Cytuj:
głupszej wypowiedzi nie widziałem jeszcze nigdy:baby: człowieku ty myślisz, że jak pójdziesz bez eq to cie slim nie zabije? LoL normalnie masakra i na przyszłość nie pisz więcej takich bzdur i nie wprowadzaj innych w pole... |
Cytuj:
Ale na przyszłość prosiłbym o pomijanie bluzgów a zwracanie uwagi na treść. Wybitnie nie w smak jest obrzucać mięsem innych jeśli się reaguje na coś a nie myśli! Przecież wystarczyło powiedzieć że w wypowiedzie coś jest nie tak jak być powinno... nie? Cytuj:
Ujmę to tak: Najpierw przeczytaj, jeśli nie zrozumiałeś... przeczytaj jeszcze raz. a teraz czas na drobną refleksję... (...) co tam takiego było napisane (...) już?? ok... czy napisałem że mamy się na szlam wybrać po nagu?? i czy w ogóle tego dotyczyłą wypowiedź?? wniosek? Tak to jest jak społeczeństwo reaguje a nie myśli... "Najpierw zastanów się 100 razy nad tym co chcesz powiedzieć... A zanim to powiesz przemyśl to jeszcze raz!" |
Cytuj:
|
Cytuj:
Mogę się mylić ale to trochę śmieszne że rycerza na nawet wyśrubowanych skillach może pojechać czarodziej na kupe niższym epp... ( przykładowo trep ma 25 epp a czarodziej 20 ) Czemu to nie jest w miare wyrównane??:confused: Osobiście uważam że czarodziej (nawet na niskim epp ) ma za dużą przewagę nad rycerzami. To nie fair!:confused: |
mam pytanie w ile wbije 50dista od 10 palladynem?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
na 80/80 skillach no jeśli nam sie znudzi skillowanie to mozna chyba sov'a zdobyc bądź kupic bo to lepsze wyjście niż walenie z 2 handed... >>>-------------------> cYa! Pozdro |
Cytuj:
Knight musi w pocie czola skillowac zeby nabic jakies znosne skille a sorc idzie i wali ZAWSZE po te 50-70 i nie musi sie martwic ze nastepny hit mu wejdzie za 5 dmg albo w ogole zostanie sparowany.... knighta znacie chyba tylko z opowiesci czy screenow z best hitami. Poza tym knight z 2reczna bronia na full ataku obrywa mocniej niz taki sorc z rozdzka na full defie i do tego sorc moze zawsze uciec. |
Cytuj:
Przy czym mam jedno ale... czasem sork może oberwaćtrochę mocniej. Ja osobiście trepem poszedłem na Krasnali strażników i o dziwo normalna walka była w przedziale 20 - 50 hp dmg. ale to był jeden strażnik na solo... Czemu w takim razie przy skillach 60/58 jakimś códem strażnik zasadził mi hita za całe 102 hp dmg?? nawet czarodziej musi się przejmować tym że obrywa bo w przeciwieństwie to rycerza ma dużo mniej punktów życia (ale ma fajny czar magic shield który mu solidnie ratuje skóre, bo można wtedy lać czarodzieja a się okazuje że to i tak my grając rycerzem jesteśmy bici 8o ) Z D&D wyniosłem takie oto doświadczenie: Mag to niesamowity hurtownik :] Trepem zaś w przeciwieństwie do D&D trzeba bić każdego stwora na solo a nie kilku naraz. Trochę szkoda że nie można tak jak na sesji obciać 2 głów jednym ciąciem. Jednak Shriiiiek zgadzam się z Tobą. Bo ktoś musi robić za tarczę dla czarodzieja :D I tak jego mana może (choć wcale nie musi) uratować rycerzowi życie.:D |
Jaki jest czas (okolo) wbica skilli dystancu od 10 do 50 i shielda 10-30?
|
@up
to nie jest poradnik dla palla tylko dla knighta... jak poprosi Raynold'a to może ci napisze poradnik dla palla;) |
Cytuj:
Cytuj:
Wystarczyło przeczytać. Cytuj:
Ale jedno nie gra... to nie czasy dla dist ani tarczy... |
Cytuj:
Jednak nigdzie nie znalazłem podobnych do ww "tabelek" czasochłonności treningu. Jak zrobie sobie palka to całkiem prawdopodobne że zamieszcze coś podobnego (chodzi mi o czas treningu broniami dystansowymi jak kamienie, noże do rzucania, dzidy:D , a także walka za pomocą łuku i kuszy). I może też "+ - " czasy w trenieniu defa. A jakby do czegoś mielibyście wątpliwości to najpierw przeczytajcie co jest pot tym adresem: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=26531 co wcale nie znaczy że nie możecie nic odpisywać na ten temat tutaj;) Z resztą ja też czekam na opinie pod tym tematem i jakieś wskazówki bo jeszcze palkiem nie grałem a czegoś bym się chętnie dowiedział... pozdro to @ll |
:) bardzo fajny temat.ja tez mam knighta 10 ze skilami 35 sword fightingxD
zapraszam na moje forum prosze sie rejesrowac http://www.tibijskiemax.fora.pl/ |
Cytuj:
nie pisalem ze 200 za kazdym razem, ale nie mow ze sie nei zdazaja takie hity. Zreszta knight z dobrymi skilami zabije potwora 3 razy szybciej niz sorc z samej rozdzki. Oczywiscie sorc sie moze pobawic w sd, summony czy jakies czary ofensywne ale musi sie liczyc z poteznym waste. Knight bije "za darmo" i to jest w nim dobre ;) |
Racja. Wystarczy tylko mu włożyć klingę do łapki i już może tańczyć.
Szkoda tylko, że jak używa broni na dłuższym drzewcu (jak halabarda, strażnicza halabarda lub smocza lanca) nie atakuje " z drugiej linii" czyli z za pleców postaci która stoi bezpośrednio przed nim i leje potwora. Rzecz jasna w kontakcie bezpośrednim zadawałby połowę średnich obrażeń:confused:. A tak ma zajęte obie ręce :( i musi polegać na punktach def trzymanej broni i poziomu skillu w tarczy. Normalnie szkoda.;( To byłoby moim zdaniem ciekawe urozmaicenie gry. Można by nawet opracowywać taktykę walki, lub podczas prowadzenia wojen między różnymi krajami na Tibii... i potężny gracz nie miałby 8 oponentów na około tylko 24:D:D A znam przypadek że kogoś lano w 40 chłopa 8o i choć biedaka powalono, to tanio skóry nie sprzedał.:D:D |
Ja mam takie pytanko, które może ono było ale nie jestem w stanie przeczytac wszystkich postów w tym temacie. Co trzeba zrobić żeby skill SWORD FIGHTING się mógł nabijać??? Ja mam 10 level i mam broń swordlong i gdy ide skillować na potwory to mi nic nie nabija. Nie wiem dlaczego??? Mógłby któs mi na to pytanie udzelić odpowiedzi!!! POZDRAWIAM!!!B)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:23. |